Dodaj do ulubionych

Dom w głębi lasu

19.08.12, 14:06
Jak wrażenia po tym filmie ? Ja muszę przyznać, że na początku myślałem, że to kolejny horror o nastolatkach, ale później byłem strasznie zaskoczony rozwijającą się akcją i pomysłem na film.
Warto obejrzeć do końca, bo pierwsze 20 min wydaje się gniotem
Obserwuj wątek
    • uszatyfotel Re: Dom w głębi lasu 24.08.12, 21:19
      Ja również jestem przyjemnie zaskoczony tym filmem. Nie ma w nim kompletnie nic oryginalnego, cały utkany jest z cytatów i powtórzeń, a mimo to lokuje się jako jeden z bardziej odkrywczych horrorów, jakie nakręcono w ostatniej dekadzie. A, że jego świeżość bierze się ze świadomego spojrzenia na wyczerpanie się formuły gatunku, to zupełnie inna sprawa... Polecam film, a jak czas pozwoli, napiszę o nim parę zdań w uszatym fotelu.
    • tomasz876 Re: Dom w głębi lasu 31.08.12, 20:08
      Film średni. Nudnawy początek (choć istniał cień zainteresowania, kto oglądał ten wie dlaczego), lekkie rozczarowanie w środku, zadowalająca końcówka.
    • sieciowo-filmowo Re: Dom w głębi lasu 19.09.12, 14:19
      Film niezły. Wpisuje się w zauważalny ostatnio nurt dekonstrukcji horrorowych szablonów, co jest ciekawą propozycją obrony gatunku przed mielizną, w jaką popadł na przełomie wieków. Do tego lovecraftowskie nawiązania potraktowane - moim zdaniem - całkiem niebanalnie. Przeczytałem gdzieś w sieci, że tam jest apoteoza palenia zioła - to tak a propos ostatnich gorących u nas dyskusji po aferze z pieskiem Olgi J. - no i, co tu kryć, coś w tym jest :) Tym, którzy jeszcze nie widzieli, nie spojleruję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka