Dodaj do ulubionych

Zmarł Marlon Brando

• Gość: kot'04 zniknales z czescia mnie..... IP: *.ipt.aol.com 02.07.04, 20:00
    • dem0kryt Re: Zmarł Marlon Brando 02.07.04, 20:00
      Żegnaj Ojcze Chrzestny...
      • Gość: elka Re: Zmarł Marlon Brando IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.04, 20:34
        non omnis moriar,zostana filmy...
    • martolka Re: Zmarł Marlon Brando 02.07.04, 21:32
      smutne

['] ['] [']
      • Gość: JoeT Re: Zmarł wielki aktor Marlon Brando IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 02.07.04, 23:17
        Marlon Brando powiedział zniechęcony: "Nienawidzę aktorstwa. Robiłem to tylko
        dla pieniędzy".

Mnostwo ludzi marzy aby zostac aktorka lub aktorem. Jesli Marlon poweidzial, ze
        nienawidzi tego zawodu - to jaki zawod jest dobry? Matematyka?

• Gość: stawiski Re: Zmarł Marlon Brando IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 22:39
      pomóżcie mi znalezc 5 szczegółw na tym zdjeciu cynisk.net/whatswrong.swf
      • Gość: Colgate Jezus Maria!!! :@ /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 00:15
    • Gość: Rest in peace! naraził się rabinom z Holiłud i przez ostatnie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 23:39
      lata nic nie zagrał. Miał w dupie ten cały obłudny "holiłud". tych rabinó,
      robiących reklamę włąsnej najcji. jakby urodził sie w Polsce to mieszkałby na
      warszawskeij Pradze.

Szacunek Marlon! Rest in peace!
    • Gość: echos Re: Zmarł Marlon Brando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 23:55
      Marlon Brando.. legenda kina, wielki aktor. Nigdy nie zapomne jego gry w
      Mlodych Lwach.. R.I.P.
    • Gość: Emily NIEDOMOGA SERCA IP: *.dc.dc.cox.net 03.07.04, 00:16
      w krajach rozwinietych od kilkunastu lat obserwuje sie epidemie niedomogi
      serca, ktora bardzo czesto koczy sie smiercia. Coraz czesciej choroba ta dotyka
      rowniez osoby mlode. Uwaza sie, ze glowna jej przyczyna jest naduzywanie lekow
      z grupy inibitorow COX (np. ibuprofen, indometacyna, vioxx, celebrex, itp),
      ktore uszkadzaja serce, czesto nieodrwacalnie. Dlatego przestrzegam przed
      naduzywaniem tych lekow. Jedynymi znanymi preparatami pozwalajacymi na
      regeneracje uszkodzonego serca sa naturalne suplementy (CoQ10 + L-karnityna +
      Mg + olej rybny). Lekarze na ogol nie wiedza o tych preparatach, bo sa one
      naturalne i nie reklamowane przez firmy farmaceutyczne.
    • Gość: rex Żegnaj Wielki Aktorze!! Świat już nie będzie taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 00:44
      jak dawniej...
    • Gość: dziki Re: Zmarł Marlon Brando IP: *.dyn.optonline.net 03.07.04, 01:46

Pamietam jego starsze filmy.
      On tam zawsze bronil praw Indian.
      Odszedl wielki i wspanialy czlowiek.

• jenisiej Ostatnie tango w Paryżu 03.07.04, 02:11
      Kurczę, ten jeden film mógłby Mu zapewnić "nieśmiertelność". Olewam "ojców
      chrzestnych", doceniam Jego rolę w "Czasie Apokalipsy", nikt z nas nie
      widział Go w teatrze. Ale ja będę Go pamiętał u boku ;) Marii Schneider.

Śpij spokojnie.
      • jenisiej Leszku z Sopotu, dzięki za przypomnienie 03.07.04, 02:21
        > 1969: Queimada (Quemada!) jako Sir William Walker

Kurczę, pamiętam ten film. Ruszył mnie kiedyś.
    • Gość: pol Był najznakomitszym aktorem na świecie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.07.04, 12:13
      ...wiem, że jest wielu innych świetnych ,ale taki format był tylko jeden.

Dla mnie film nr 1 to " Ostatnie tago w paryżu" Za komuny pokazywali nawet w
      telewizorze, teraz marna nadzieja - cenzura obyczajowa
    • Gość: danzig Re: Zmarł Marlon Brando IP: *.mlyniec.gda.pl 03.07.04, 13:36
      jako jedyny z wielkich aktorow mial odwage mowic prawde. w programie "larry
      king live" w cnn powiedzial ze w hollywood rzadza Zydzi za co wiekszosc
      producentow stweirdziale ze nie zagra on juz w zadnym filmie prawda w oczy kole
      RESPECT
    • Gość: danzig Żydzi w Hollywood IP: *.mlyniec.gda.pl 03.07.04, 13:40
      jako jedyny z wielkich aktorow mial odwage mowic prawde. w programie "larry
      king live" w cnn powiedzial ze w hollywood rzadza Zydzi za co wiekszosc
      producentow stweirdziale ze nie zagra on juz w zadnym filmie prawda w oczy kole
      RESPECT

• Gość: Indy Re: Żydzi w Hollywood IP: 80.51.255.* 03.07.04, 19:46
        a co to za roznica jesli w hollywood rzadza Zydzi?

Indy
        www.milanese.republika.pl
        • Gość: danzig Re: Żydzi w Hollywood IP: *.mlyniec.gda.pl 03.07.04, 20:37
          ja nie ocenialem (za dluzo by pisac) tylko przytoczylem wypowiedz marlona drogi
          Icku
          • Gość: ASD Re: Żydzi w Hollywood IP: *.acn.pl 03.07.04, 23:02
            nie musisz pisac, oszczedzisz paru osobom porcji belkotu.

Don Corleone, zasluzyles na niesmiertelnosc
          • Gość: Indy Re: Żydzi w Hollywood IP: 80.51.255.* 03.07.04, 23:22
            W takim razie po co ja przytoczyles skoro byla kompletnie bez znaczenia danzigu?

Indy
            www.milanese.republika.pl
            • Gość: danzig Re: Żydzi w Hollywood IP: *.mlyniec.gda.pl 05.07.04, 01:19
              nie byla bez znaczenia. byla aktem odwagi. a stwierdzenie to jest niestety
              prawdziwe. przy dazeniu w wielu dziedzinach do roznorodnosci, rownego dostepu,
              rownych szans wytworzenie sie sytuacji w ktorej jedna opcja kulturowa,
              religijna przejmuje tak dominujaca role jest niebezpieczne i szkodliwe a
              niezauwazanie tego jest tempa polityczna poprawnoscia
              • Gość: Indy Re: Żydzi w Hollywood IP: 80.51.255.* 05.07.04, 11:32
                dlaczego stwierdzenie to jest NIESTETY prawdziwe?

szanse sa rowne - kazdy kto ma pieniadze moze wypromowac swoj film, oskar nie
                jest zadnym wyznacznikiem jakosci (no, chyba ze dla idiotow).

w konlikcie palestynsko izraelskim jestem calym sercem za palestyna, ale nie
                mam na tyle nasrane we lbie zebym uwazal ze Zydzi to ktos zly i dziala na
                szkode reszty... z Zydow w hollywood znam tylko Spielberga - uwazasz ze filmy
                ktore robi sa/beda niebezpieczne? jesli miales na mysli jakiegos innego Zyda z
                hollywoodu ktory ma niebezpieczny film na kulture swiatowa prosze o nazwiska.
                na razie na polityke to nabardziej moze wplynac fahrenheit 911, a jest on
                wlasnie skrajnie przeciwnej opcji.

i jeszcze jedno:
                > przy dazeniu w wielu dziedzinach do roznorodnosci, rownego dostepu,
                > rownych szans wytworzenie sie sytuacji w ktorej jedna opcja kulturowa,
                > religijna przejmuje tak dominujaca role jest niebezpieczne i szkodliwe

to albo ty jestes slepy albo ja glupi - w panstwie w ktrym zyje to jest taka
                jedna opcja religijna ktora przejela baaaaaardzo dominujaca role nad zyciem, i
                juz dobry 1000 lat temu wykroczyla poza granice swojej dzialalnosci. i ja nie
                uznajac tej religii miewam pewne nieudogodnienia... i problem hollywoodu do
                tego problemu jest po prostu blahy
        • Gość: danzig Re: Żydzi w Hollywood IP: *.mlyniec.gda.pl 05.07.04, 01:13
          roznica ale miedzy czym a czym? naucz sie zadawac pytania. a ze jedna nacja ma
          tak wielki wplyw na osrodek ksztaltowania ludzkich zachowan na swiecie nie jest
          chyba porzadana rzecza w czsach tzw. demokracji roznorodnosci i rownosci
          • Gość: Indy Re: Żydzi w Hollywood IP: 80.51.255.* 05.07.04, 11:35
            naucz sie rozumiec pytania. "co za roznica" jest w mowie potocznej rozumiane
            jak "jakie to ma znaczenie"

tzw. demokaracja roznorodnosci i rownosci??????
            wszyscy chca ogladac zle zydowskie propagandowe amerykanskie filmy (sa po
            prostu najlepsze), to pozwolenie ogladania tylko 20% z nich i kazanie ogladac
            przez 80% reszty czasu przeznaczonego na filmy takze filmow innych nacji
            uwazasz za demokracje<hahaha> ?
    • laperla Re: Zmarł Marlon Brando 03.07.04, 15:34
      [*]
    • Gość: Slipknot u cant see california without marlon brandos eyes IP: *.acn.pl 03.07.04, 22:58
    • Gość: Harvey Keitel Where's your Oscar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 08:10
      LK: Where's your Oscar?
      MB: I don't know.

LK: You don't know where your Oscar is?
      MB: I think my secretary has it.

LK: George C. Scott said-
      MB: I know one guy that has it. But-

LK: George C. Scott said that he doesn't want to ever compete because he thinks
      competition among actors is wrong, unless all of them played the same part.
      MB: I think it's foolish. Originally, I think that the Academy Awards was put
      together by some very cogent businessmen who thought that they would improve
      their product if they had a gala and all of that stuff. And that was when Hedda
      Hopper and-what's the other-

LK: Louella Parsons.
      MB: -Louella Parsons were running the show. And it came out of that. And now
      people take it very seriously. And-

LK: Do you?
      MB: No, I don't believe in any kind of award, no matter what it Is.

LK: Because?
      MB: And I don't believe in any kind of censure.

LK: No censure, no awards?
      MB: No.

LK: No awards, why?
      MB: Because I don't think that I'm any better than the camera operator, the
      boom man. I don't think that I'm any better than you are.
    • Gość: WARDOG ŻEGNAJ DON VITTORIO [']['][']['][']['][']['][']['] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 08:05
      [']['][']['][']['][']['][']['][']['][[']
    • josehl niesmiertelnosc celuloidowa 05.07.04, 08:37
      wszyscy przemijamy, odchodzimy. jedynie niektorym z nas udaje sie pozostawic po
      sobie trwale slady we wspomnieniach ludzkosci. ich zycie nie koniecznie jest
      bardziej wartosciowe od naszego, jest bogatsze w inne doswiadczenia a dzieki
      sztuce zatrzymujemy ich w celuloidowej niesmiertelnosci. moze to iluzoryczna
      niesmiertelnosc, ale warta staran o nia. Brando byl dla mnie genialny w Tramwaju
      zwanym pozadaniem. jeden w wielkich swiata kina. widzac jak powoli odchodza, w
      dziwnie infantylny, czasami gorzko trywialny sposob zaczynamy rozumiec ze i my
      sie starzejemy. taaak, ta niesmiertelnosc Kundery.... tak czy inaczej, Marlon
      zaszczycil nas swoja obecnoscia, podarowal wiele wspanialych momentow i w koncu
      zgasl, tak jak gasnie swieca. a kazda swieca wypala sie do konca...
    • Gość: Yorick Brando u Chaplina IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 12:30
      Mam pytanie. Marlon Brando zagrał w ostatnim filmie Charlie Chaplina, "Hrabinie
      z Hong Kongu" (druga połowa lat 60.). Wiecie może gdzie można dostać ten film?
    • Gość: Marlow Mistah Kurtz he dead IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 13:08
      Był wielki. Był jak Kurtz z Jądra ciemności i Czasu apokalipsy. Jestem ciekaw,
      czy jego ostatnie słowa to ..horrible, horrible.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka