Dodaj do ulubionych

World War Z ****

05.07.13, 14:26
"Film Forstera nie powala swoją oryginalnością czy pomysłowością i ci, którzy czytali "ustną" powieść Brooksa, na której został oparty, twierdzą, że stopień jej uproszczenia i ugrzecznienia jest już niedopuszczalny."

Niedopowiedzienie miesiąca. Film jest bardzo, ale to bardzo luźno oparty nawet nie na treści książki, ale na niektórych epizodach. To trochę tak, jakby twierdzić, że "Dogma" Kevina Smitha jest ekranizacją Biblii. ;)
Obserwuj wątek
    • fraczek12 Re: World War Z **** 08.07.13, 11:17
      Po takim porównaniu ciężko będzie ten film oceniać pod kątem książki. Raczej będzie się szukało różnic niż podobieństw :)
      • gotrek Re: World War Z **** 11.07.13, 12:27
        Zalecałbym po prostu podejście do filmu jako do zwykłego blockbustera z gwiazdorem ratującym świat.

A potem przeczytanie sobie na spokojnie książki, jeśli lubi się dość oryginalne literacko podejście do gatunku survival horror.
    • kotemik Re: World War Z **** 31.07.13, 07:55
      Na filmie byłem zeszłym tygodniu i jak dla mnie to kasa wyrzucona w błoto, niestety. Film totalnie mi się nie podobał (poza kilkoma scenami, np. gdy zombie przedostają sie do Jerozolimy). Temat bardzo oklepany, spodziewałem sie czegoś nowego, a dostałem starą bajkę o zombie. Niestety. Już wolę "Świt żywych trupów" a w ostateczności serial The Walking Dead.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka