IP: *.range81-153.btcentralplus.com 29.08.04, 10:59
Swietne efekty specjalne,dobra gra Will Smitha.Katastroficzna wizja
przyszlosci opanowanej przez maszyny i wszechobecne roboty.Film gdzie
samochody Audi sa wszechobecne.Ciekawe kino na ktore spokojnie mozna wydac
grosza.Polecam
Obserwuj wątek
    • Gość: anick Re: Ja, robot IP: 217.153.187.* 02.09.04, 13:48
      i ja polecam - dobrze sie oglada, fajne efekty, ogolnie naprawde spoko film.
      nie brak momentami typowo amerykanskiej podnioslosci - ale nie razi. mozna na
      luzie zabrac 12 latka (gdyby ktos mial taki problem :))
      pozdro
    • kokieteryjna Re: Ja, robot 02.09.04, 17:15
      napiszcie cos wiecej, chce sie wybrac na ten film
      • sebpl Re: Ja, robot 02.09.04, 21:48
        Więcej na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15&w=15379812&a=15409482
    • Gość: Nao Re: Ja, robot IP: *.toya.net.pl 06.09.04, 16:59
      Pomysł dobry ale reżyser się pogubił. Forma przerasta treśc.
      • kropeska Re: Ja, robot 09.09.04, 01:53

superoski ! polecam
        • Gość: . Hej Wiki !!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.09.04, 16:25
          co ?
    • Gość: nadja SZMIRA ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:53
      gdyby nie muzyka (pierwszy numer - VERY SUPERSTITIOUS - rewelacja) i fragmenty
      umięśnionego tyłka Smitha, nie byłoby co oglądać. tragedia. jeśli ktoś lubi
      ckliwe kadry pt. "robot umiera, dzielna pani doktor trzyma go za blaszaną dłoń
      i oboje wiedzą, że czują to samo" oraz drętwe poczucie humoru, niech zasiądzie
      w kinie. film tak samo blaszany jak beznamiętna gra Smitha. "ciekawe kino na
      które spokojnie można wydać grosza???" absolutnie się nie zgadzam. szmira roku.
      • orales73 Re: SZMIRA ROKU 10.09.04, 17:00
        Gość portalu: nadja napisał(a):

> gdyby nie muzyka (pierwszy numer - VERY SUPERSTITIOUS - rewelacja) i
        fragmenty
        > umięśnionego tyłka Smitha, nie byłoby co oglądać. tragedia. jeśli ktoś lubi
        > ckliwe kadry pt. "robot umiera, dzielna pani doktor trzyma go za blaszaną
        dłoń
        > i oboje wiedzą, że czują to samo" oraz drętwe poczucie humoru, niech
        zasiądzie
        > w kinie. film tak samo blaszany jak beznamiętna gra Smitha. "ciekawe kino na
        > które spokojnie można wydać grosza???" absolutnie się nie zgadzam. szmira
        roku.

"szmira roku" to ci pewnie wyskakuje przy połowie filmów, co ?
        • Gość: P Re: SZMIRA ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 18:13
          Najlepiej zacząć od przeczytania zbioru opowiadań Isaaca Asimova pod tym samym
          tytułem, a potem oceniając film pamiętać, że każdy artysta tworzy po swojemu.
      • Gość: Tomek Re: SZMIRA ROKU IP: *.acn.waw.pl 12.09.04, 08:15
        I tu sie zgadzam, ogladalem dark city, ktore bylo super i to cudo i nie ma
        porownania. Ja, robot jest dziecinna baja, pelna efektow, strasznie ckliwa,
        niewciagajaca i przewidywalna, moze juz jestem za stary na takie filmy. Piaty
        element przy tym filmie to arcydzielo, niesamowicie smieszne zreszta. Zreszta
        caly czas mialem uczucie dejavu, a to futurystyczna wizja miasta, samochodow
        jakby znajoma (Raport mniejszosci), czasami cos a la gwiezdne wojny, a moglo
        byc tak dobrze. I procz tego ten nachalny produkt placement i drewniany Smith,
        litosci....
      • Gość: Sabina Re: SZMIRA ROKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:17
        Co do "SZMIRY ROKU" się nie zgodzę ale tyłek Willa jest OK !!!!!!!!!! ...
        hmmmm ...
    • Gość: Kokoprezesi Re: Ja, robot IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 19:45
      Nam Kokoprezesom Go i Ma film sie ogolnie podobal. Go mowi ze film kiepsko
      zagrany a ja mowie ze melodramat troszke... ale coz nie ma diamentow :P Ogolnie
      dajemy w skali od 0 do 10 ... 5 :) czyli nie jest zle ale moglo by byc lepiej.
      W filmei widac tez ze rezyser czerpal inspiracje z gwiezdnych wojen. Jak ktos
      chce sie rozerwac to polecamy :)
    • Gość: ad Re: Ja, robot IP: *.hdq.hdi.de / *.hdi.de 13.09.04, 08:42
      miałem w piątek 2 godziny czasu do zabicia i film spełnił swoje zadanie.
      Niestety dziś jest już poniedziałek i nic sensownego co by było można napisać o
      tym filmie nie przychodzi mi do głowy poza jednym: ciekawy pomysł na product
      placement! Otóż jak zareklamować produkty dostępne na rynku w 2004r podczas gdy
      akcja rozgrywa się w 2035? Mianowicie zrobić z bohatera miłośnika archaicznych
      przedmiotów z początku wieku!
      • ihopeyouwilllikeme Re: Ja, robot 13.09.04, 10:22
        Gość portalu: ad napisał(a):

Otóż jak zareklamować produkty dostępne na rynku w 2004r podczas gdy
        >
        > akcja rozgrywa się w 2035? Mianowicie zrobić z bohatera miłośnika archaicznych
        > przedmiotów z początku wieku!

Racja, zajebisty pomysł, i zajebiste tenisówki !!

Ja też miałem akurat czas do zabicia a ponieważ akurat nie grali nic lepszego,
        więc się wybrałem. Zarzuty mam takie same - że bajka, że rutyna Smitha ( ależ on
        się nudny zrobił... ), że przewidywalne itd. Ale za to efekty świetne. Taki
        filmik dla zabicia czasu, do wypożyczenia na nudne popołudnie.
    • Gość: urszullka co za dnooooo!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:50
      Znajoma wygrała zakład i musiałam ją zabrać do kina, a że większość filmów już
      widziałam wybór padł na Ja Robot. Straszna nuda, momentami jakaś farsa w
      postaci srebrnej krwi robota. Fabuła przewudywalna. Natrętny product placemant -
      buty Converse i Audi. Jedyne godne obejrzenia jest umięśnione ciało Willa, ale
      czy trzeba było zarwaćkawałek nocy - seans w czwartek na 22 15 i wydać ponad 20
      złotych....zdecydowanie NIE - o mały włos nie zasnęłam. Ostatnio mi sięto
      zdarzyło na Specjaliście z Sharon Stone i Rambo, ale to było dobrych parę lat
      temu w kinie, które już nie istnieje......odradzam jeśli jużwszystko
      widziałeś/aś lepiej wypożycz sztuczna inteligencję Spielberga albo kup sobie
      zgrzewkę Gwiezdnych Wojen w empiku.....
      • mindcracker Re: co za dnooooo!!!!! 14.09.04, 18:57
        Gość portalu: urszullka napisał(a):

> albo kup sobie zgrzewkę Gwiezdnych Wojen w empiku.....

Wolne żarty, nawet Ja, Robot jest lepszy od tego shitu ble.
    • Gość: Lazi Re: Ja, robot IP: *.icpnet.pl 14.09.04, 15:43
      Rzeczywiscie Smith gra fatalnie, ze nie wspomne o pani doktor (nazwisko nie
      warte zapamietania),ktora gra jakby jej cos utknelo u wylotu ukladu
      wydalniczego, ale sam pomysl na film i futurystyczna wizja przyszlosci bardzo
      ciekawa. Prawda równiez jest ze gdzies juz to widzialem (via Raport
      Mniejszosci, Piaty Element) ale i tak dodali kilka nowych szczegolow (mnie
      najbardziej podobalo sie rozwiazanie problemow z parkowaniem. Reasumujac: guma
      do zucia na wolne popoludnie na poziomie ponadprzecietnym - nie bedziesz cala
      noc roztrzasac dylematow moralno-etyczno-filozoficznych, ktorymi rezyser moglby
      Cie natchnac ale wyjdziesz z kina zrelaksowany i z poczuciem ze pieniadze nie
      zostaly wyrzucone w bloto.
    • Gość: zobacz Re: Ja, robot - Ciągła REKLAMA w filmie IP: *.echostar.pl 14.09.04, 18:23
      To już robi się wręcz śmiesznie, to nachalne reklamy przesycanne w
      filmach.......
      Te buty Converse czy samochody Audi itp wtyki

aha, ale film mi się podobał, nawet te Audi :)
      choć scena jak samochód wiruje gdy chcą go zabić, a Will nawet nie chuje
      przeciążenia równego chyba ze 10 g (śmiertelne) jest buhahaha
      fajne :)

ehhhhh
      pzdr
      a-tapety.xx.pl

• ihopeyouwilllikeme Re: Ja, robot - Ciągła REKLAMA w filmie 14.09.04, 18:55
        Gość portalu: zobacz napisał(a):

> choć scena jak samochód wiruje gdy chcą go zabić, a Will nawet nie chuje
        > przeciążenia równego chyba ze 10 g (śmiertelne) jest buhahaha
        > fajne :)

To w ogóle była parodia, on powinien tam dwadzieścia razy zginąć :D:D:D
        • Gość: szadoka Re: Ja, robot - Ciągła REKLAMA w filmie IP: 212.160.172.* 24.09.04, 11:18
          ciekaw ze nikt nie wspomnial dosc czytelnej reklamy JVC...
          mnie sie film podobal i to bardzo, moze fabula faktycznie nie jest najwyzszych
          lotow za to efekty specjalne powalajace. Fantastyczny moment jak zmienia sie
          mimika robotow po ustaniu wplywu VIKI. No i glos Sonnego... sam miod.
    • camel_3d ale szmira.. 24.09.04, 20:29
      will smith gra jak zwykle beznadziejna role i ratuje swiat.. juz kilka razy
      tego dokonal..

FILM ma MINUs 10 w skali od 1 do 10 :)

> Swietne efekty specjalne,dobra gra Will Smitha.Katastroficzna wizja
      > przyszlosci opanowanej przez maszyny i wszechobecne roboty.Film gdzie
      > samochody Audi sa wszechobecne.Ciekawe kino na ktore spokojnie mozna wydac
      > grosza.Polecam
    • Gość: KIzia Mmizia Re: Ja, robot IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:25
    • Gość: gs Re: Ja, robot IP: 82.160.39.* 27.09.04, 20:23
      a mi sie podobalo
    • Gość: Lycan Re: Ja, robot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:12
      Ten film jest poprostu super.Kto tego nie obejrzy niech żałuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka