Dodaj do ulubionych

BOHATEROWIE - serial sprzed ponad 10 lat...

IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 09.11.04, 01:29
Proszę, pomóżcie...
Próbuję namierzyć w necie zagraniczny (brytyjski lub amerykański) serial,
którego polski tytuł brzmiał "Bohaterowie". Puszczano go w Polsce na początku
lat 90-tych. Poszukuję muzyki z tego serialu, ale nic z tego, jeśli nie będę
znał tytułu oryginalnego... Może ktoś kojarzy ten serial? Nawet nie chodzi mi
o oryginalny tytuł, ale o jakąkolwiek pomoc np. kto grał w tym filmie, na
jakim kanale był emitowany etc.
Z góry dzięki!
Bardzo proszę o info na maila - pawelprejzner@uznam.net.pl lub decitos@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu Re: BOHATEROWIE - serial sprzed ponad 10 lat... IP: *.master.pl / *.master.pl 09.11.04, 13:47
      To napisz choc czy to był sitcom? dlugi, krótki, o co w nim chodziło, gatunek
      (wojenny?)
    • rudy102_t_34_85 Pro Publico (dla wszystkich zainteresowanych). 09.11.04, 15:37
      Serial był prod australijskiej.Zwało się "toto" HEROES /operation jaywick/ oraz
      HEROES THE RETURN /operation rimau/ (były 2 części).Spłodził to dzieło niejaki
      Donald Crombie.Z obsady aktorskiej zapamiętałem tylko Jasona Donovana (to ten
      młody lovelace który przy ognisku i desce surfingowej zawodził o ukochanej z
      którą spotka się po wakacjach).Kto zrobił muzykę kompletnie zapomniałem,ale
      było to jakieś pitolenie a'la Twin Peaks pasujące do filmu wojennego jak pięść
      do nosa.Sam serial cholernie mnie wkurzył bo był akadamickim przykładem jak NIE
      NALEŻY robić filmu wojennego,w szczególności opartego o autentyczne
      fakty.Zapewniam że prawdziwi komandosi podkładający miny pod japońskie okręty
      nie byłi naćpanymi chipisami bawiącymi się motylkami i wąchającymi kwiatki...
      • rudy102_t_34_85 Re: Pro Publico (dla wszystkich zainteresowanych) 09.11.04, 16:17
        BEST!!!!Teraz pamiętam,tę muzykę napisał PETER BEST,znany kompozytor
        muz.filmowej (pracował przy "Krokodylu Dundee").
      • Gość: decitos Jesteś niesamowity! IP: 217.153.181.* 13.11.04, 10:49
        Nawet nie wiem jak Ci dziękować.
        Spędziłem wiele dni w poszukiwaniu tytułu tego serialu, a tu na dodatek wiem,
        kto komponował muzę. Muza może do filmu nie pasuje, ale była niezła - tak swoją
        drogą :)
        Naprawdę wielkie, WIELKIE dzięki!!!
        • rudy102_t_34_85 Re: Jesteś niesamowity! 13.11.04, 14:12
          Drobiazg,polecam się na przyszłość...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka