poulain 03.05.02, 20:03 Tzn za najlepszy film. Proponuje Angielskiego Pacjenta... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pona Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.czeladz.msk.pl 03.05.02, 21:57 "Titanic" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.toya.net.pl 03.05.02, 22:26 "Piekny umysl" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.biuro.kom / 10.101.1.* 26.05.02, 19:07 NO Z TYM SIĘ NIE ZGADZAM!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.toya.net.pl 29.05.02, 16:28 Trudno :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.chello.pl 30.05.02, 21:49 Gość portalu: aga napisał(a): > "Piekny umysl" POPIERAM - CHALA JAKEIJ DAWNO NIE WIDZIALEM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 20:02 Ja też się nie zgadzam z tym pięknym umysłem a swoją drogą to ciekawa jestem gustu tej osoby co go tu podała. pozdrowienia Vera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Titanic IP: *.pol.lublin.pl 22.05.02, 13:19 Angielski pacjent!!!! Bez konkurencji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanSerce Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 14:57 "Angielski pacjent" nie ma konkurecji, ale także "Driving Miss Daisy" to jakieś nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davis Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.pilickanet.pl 26.05.02, 22:55 Ben Hur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: 62.233.140.* 27.05.02, 09:31 Angielski Pacjent, Forrest Gump i Titanic. Wszystkie jednakowo głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.pl 30.05.02, 14:09 Gość portalu: Anna M napisał(a): > Angielski Pacjent, Forrest Gump i Titanic. Wszystkie jednakowo głupie. A mnie się "Angielski Pacjent" bardzo podobał.To,że sie nie podoba Tobie,jeszcze nie znaczy,że jest głupi.Gusta są różne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youstynu Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.nrockv01.md.comcast.net 30.05.02, 14:55 "Forrest Gump"??? Chyba po prostu nie zrozumialas, o co w tym filmie chodzi, a wtedy najlepiej twierdzic, ze jest glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.05.02, 12:16 Gość portalu: Anna M napisał(a): > Angielski Pacjent, Forrest Gump i Titanic. Wszystkie jednakowo głupie. Forrest Gump jest jednym z lepszych filmów. Co do angielskiego pacjenta to się zgadzam jest trochę nudnawy. Natomiast Titanic to film zrobiony z rozmachem w amerykańskim stylu. Może się nam nie podobać ale takie filmy będą jeszcze długo zdobywać oskary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.enterpol.pl / 192.168.9.* 09.06.02, 18:10 Ponad wszelka watpliwosc Titanic!!! Moze jeszcze Braveheart Zgadzam sie z Amelia jesli chodzi o dobre filmy oscarowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.client.attbi.com 03.06.02, 05:39 Forrest Gump to zdecydowana kaszana, a Shakespeare in love to bezkonkurencyjna glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: messja Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: 193.132.126.* 29.06.02, 20:56 Gość portalu: Anna napisał(a): > Forrest Gump to zdecydowana kaszana, a Shakespeare in love to bezkonkurencyjna > glupota. a ty sie nie znasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem 27.06.02, 23:04 Gość portalu: Anna M napisał(a): > Angielski Pacjent, Forrest Gump i Titanic. Wszystkie jednakowo głupie. czego głupi nie zrozumie to dla niego głupie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: 212.160.195.* 27.05.02, 13:13 Angielski pacjent. Tak samo nudny jak ksiązka, zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.acn.waw.pl 27.05.02, 13:18 Angielski pacjent - jedyny film na którym z nudów zasnęłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotek Milczenie owiec IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 13:40 Głupie w treści, żenujaco hollywoodzkie w formie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keicam Re: Milczenie owiec IP: *.pwr.wroc.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.02, 18:16 At. "Angielski pacjent": mogę się tylko cieszyć, że nie miałem okazji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Milczenie owiec IP: *.biuro.kom / 10.101.1.* 03.06.02, 10:27 Gość portalu: Kotek napisał(a): > Głupie w treści, żenujaco hollywoodzkie w formie A książkę czytałeś?????????????? W filmie Hopkins jest genialny!!!! Ja tam mogę oglądać ten film, i jakoś mi się nie nudzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Milczenie owiec IP: *.ny325.east.verizon.net 29.06.02, 17:16 "milczenie owiec" jest genialne!!! trzyma w napieciu, film jest lepszy od książki, a Hopkins fenomenalny! Odpowiedz Link Zgłoś
pinslip Re: Milczenie owiec 02.08.02, 22:29 ja uwazam ze ksiazka o wiele bardziej pozwala nam poznac doktora jego psychike i jest zadziwiajaca pod kazdym wzgledem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blah Re: Milczenie owiec IP: *.avamex.krakow.pl 29.07.02, 01:58 Hammy Hopkins to zalosny pomiot, Lecterem jest Brian Cox. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Ten, w ktorym Di Caprio zamarzl w wodzie /ntxt IP: 213.76.47.* 29.05.02, 19:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: encore Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 15:07 film to nie wiem tyle ich było, ale "reżysera" to znam, wybitny artysta polski niejaki WAJDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: encore Re: Najgorszy reżyser Wajda IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 15:10 wajda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lach Re: Najgorszy reżyser Wajda IP: *.bmj.net.pl 03.06.02, 16:03 Od "Człowieka z marmuru"(?) osiągnięcia=0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uska Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: 209.3.144.* 30.05.02, 15:23 Zdecydowanie "Titanic"!!!!!! Jeden z najgorszych filmow wszechczasow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: 195.205.63.* 31.05.02, 00:04 Bez wątpienia Titanic, poza wszelka konkurencja. Mozna znalezc pewne zatrzuty przeciw Angileskiemu Pacjentowi, ale to jednak dwie klasy ambitniejsze dzieło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 31.05.02, 11:55 Gość portalu: czapski napisał(a): > Bez wątpienia Titanic, poza wszelka konkurencja. Mozna znalezc pewne zatrzuty > przeciw Angileskiemu Pacjentowi, ale to jednak dwie klasy ambitniejsze dzieło Dyskutowałabym. "Titanic" nie jest ambitny, ale nie usiłuje taki być. Jako melodramat jest nieźły i tyle. A "Angielski pacjent" to właśnie przerost formy nad treścią, dzieło wyitnie nużące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: messja Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: 193.132.126.* 29.06.02, 20:59 zgadzam sie z pierwsza czescia wypowiedzi... Gość portalu: Ginny napisał(a): > Gość portalu: czapski napisał(a): > > > Bez wątpienia Titanic, poza wszelka konkurencja. Mozna znalezc pewne zatrz > uty > > przeciw Angileskiemu Pacjentowi, ale to jednak dwie klasy ambitniejsze dz > ieło > > Dyskutowałabym. "Titanic" nie jest ambitny, ale nie usiłuje taki być. Jako > melodramat jest nieźły i tyle. A "Angielski pacjent" to właśnie przerost formy > nad treścią, dzieło wyitnie nużące. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.intrum.pl / 10.48.11.* 31.05.02, 10:26 ANGIELSKI PACJENT FORREST GUMP prxerost formy nad treścią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yasny Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 23:19 TITANIC PODWAKROC TITANIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Algien Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: 5.2.1R1D* / *.ms.huji.ac.il 02.06.02, 09:43 A znacie jakis naprwde dobry film nagrodzony Oskarem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 02.06.02, 15:09 To według mnie najlepsze nagrodzone Oscarem filmy: American Beauty Traffic Amadeusz Milczenie Owiec A do najgorszych zaliczyłabym jeszcze Braveheart Odpowiedz Link Zgłoś
_enola Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem 02.06.02, 17:04 Traffic? Omal nie zasnelam na nim. Ale moze dlatego, ze lecial jako film nocny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.man.polbox.pl 02.06.02, 19:08 Milczenie owiec Piękny umysł Casablanca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dooku Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 20:22 Najgorszy jest "Zakochany Szekspir" Nie rozumiem zarzutu co do "Milczenia Owiec",moze ktos tego dziela nie zrozumial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars700 Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.sgh.waw.pl 03.06.02, 08:55 Najgorszy - Zakochany Szekspir. Nie wiem co macie do Angielskiego pacjenta . Choć filmy tego typu mnie śmieszą , to ten akurat nie. Może nie zrozumieliście do końca o co w nim chodzi. Wg. mnie był dość ciekawy , ale jak się spało ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 12:23 Zakochany Szekspir bez dwóch zdań.Głupia komedyjka o której zapomina się zaraz po wyjściu z kina.W dodatku nie rozumiem jak mogła wygrać z Szeregowcem Ryanem,który przewyższa ją pod każdym względem a zwłaszcza treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.biuro.kom / 10.101.1.* 03.06.02, 10:29 Gość portalu: Kaja napisał(a): > Milczenie owiec > Piękny umysł > Casablanca Ani w jednym % się nie zgadzam!!!!!!!!!!!! Super filmy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_foe top 3: Titanic, Gladiator, Angielski Pacjent IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.06.02, 19:53 a potem: Casablanca, Rocky, W 80 dni dookola swiata, Dzwieki muzyki, Zwykli ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hedgehog Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 22:56 Piękny umysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juvenala Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 22:24 unforgiven- najgorsza chała jaką miałam okazję oglądac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw_jimmy Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: 212.160.93.* 04.06.02, 08:22 Zakochany Szekspir - totalne przeciętniactwo i 7 oskarów - jak dla mnie zupełne nieporozumienie. Titanic i Angielski Pacjent (przy wszystkich swoich wadach) mogły przynajmniej czarować rozmachem, a "Z. Szekspir" byl po prostu zupelnie zwyczajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dave Oczywiscie ze Angielski Pacjent IP: 213.30.57.* 04.06.02, 14:28 Oczywiscie ze Angielski pacjent. Zgadzam sie w zupelnosci. Ten film który mial byl romantycznym melodramatem i wyciskaczem lez okazal sie w moim przypadku wyciskaczem lez niw wzruszenia, tylko smiechu. Za najbardziej zalosna i zabawna scene uznalem przewozenie trupa samolotem, nadawaloby sie do skeczow Benny Hilla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 22:21 American Beauty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: 212.76.37.* 04.06.02, 23:09 American Beauty? Że niby najgorszy? według mnie istne cudeńko. Pamietam, że widziałam ten film na WFF zanim zaczął zbierać laury. został wyswietlony zamiast innego filmu, którego kopia nie dojechała do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamelia Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.travelers.com 04.06.02, 23:53 a dlaczego w/g ciebie jest to istne cudenko, mozesz to jakos umotywowac? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem 08.06.02, 16:48 Najgorszy był "Zakochany Szekspir" i "Titanic", ale nie widziałam "Angielskiego Pacjenta" więc może je przebija. Jak jeszcze w "titanicu" można było docenić dramatyczność dekoracji i, o ile pamiętam, zgodność z oryginalnym wystrojem statku o tyle "Zakochany Szekspir" to po prostu chała, Paltrow sztuczna i nieprzekonująca i w ogóle nudne jak flaki z olejem. Zupełnie też nie rozumiem, po co była ta (okropnie długa) scena, gdzie aktorzy recytują Romea i Julię w kinie, udając, że są w teatrze. Że też bardzo dobra aktorka Judi Dench musiała dostać Oscara akurat za rolę w tym filmidle a nie dostała go za szereg innych ról... Naprawdę "Sound of music" dostał Oscara? hłe hłe hłe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.ny325.east.verizon.net 23.06.02, 03:25 "Zakochany Szekspir" "Angielski pacjent" bleeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 11:11 Piekny umysł zakochany szekspir angielski pacjent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.06.02, 01:03 najgorszy film to to jebane forum. sram na was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezzo Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.internet.radom.pl 05.08.02, 18:42 Ludzie wasza płytka wiedza o kinie i historii Oskarów jest smutnym zjawiskiem... Dziwne że trzymacie się kregu lat 90-tych , podejrzewam że większość z was nie zna wogóle reszty:( Po za tym o gustach się nie dyskutuje bo każdy ma mieć prawo do własnego , zupełnie odmiennego od reszty. Opinie w stylu "Titatic i Forest Gump to głupi film" są poniżej wszelkiej krytyki, dziwie się że cenzura nie wycina takich postów , bo prezentują one poziom intelektualny naszego społeczeństwa:( Według mnie wiele filmów nie zasługuje na Oskary , ale jednak je dostaje , co nie znaczy że to słabe filmy. Radził bym dyskutować na d głupota Akademii która je przyznaje ignorując dobre i ambitne filmy (tegoroczna 1 nominacja dla Mulholland Drive to kompromitacja Akademii) Co do pytania głównego to zdecydowanie Out Of Africa z 1985(Pożegnanie z Afryką). Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tim Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.kul.lublin.pl 28.06.02, 08:22 American beauty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpsting Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.new-york-41-42rs.ny.dial-access.att.net 29.06.02, 06:09 Traffic? ale Traffic nie dostal oscara a powinien, chyba Gladiejtor wtedy dostal Odpowiedz Link Zgłoś
maczolina Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem 29.06.02, 14:41 Gość portalu: kpsting napisał(a): > Traffic? ale Traffic nie dostal oscara a powinien, > chyba Gladiejtor wtedy dostal Tak dostał wtedy Gladiejtor a konkretnie jego mięśnie(zasłużenie mmmmmmm..._ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trin Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.chello.pl / *.chello.pl 28.07.02, 15:32 Zakochany Szekspir - totalne nieporozumienie, film na niedzielne popoludnie w tv, a nie na Oskary. podobnie Forest Gump, choc od Szekspira nieco lepszy. a co do "powazniejszych" "dziel" to: Bez przebaczenia, Braveheart, American Beauty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.rrcnet.com 30.07.02, 20:04 Było tego wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem 30.07.02, 20:17 A ja "Forresta Gumpa". Czy "Titanic" był nagrodzony Oscarem za najlepszy film? Jeśli tak, to stawiam go nawet przed Forrestem, jeśli chodzi o chałowatość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: namonik Re: Najgorszy film nagrodzony Oscarem IP: *.nyc.rr.com 11.08.02, 10:32 Absolutnie nie zgadzam sie z opinia wielu. Forrest Gump to jeden z najlepszych filmow w historii. Ale zeby to zrozumiec trzeba zyc w USA. Poza Ameryka jest zupelnie niezrozumily. Odpowiedz Link Zgłoś