Dodaj do ulubionych

Najbardziej przygnębiający film.

• Gość: toolie Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 195.116.133.* 18.10.02, 16:55
      Zdecydowanie "Tanczac w ciemnosciach". Zrobil na mnie ogromne wrazenie.
    • Gość: Jola Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.net.autocom.pl 20.10.02, 15:15
      'Siedem' z Bradem Pittem.Film bardzo smutny i przygnębiający,ale też
      wspaniały...
    • Gość: Ana Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.kv.net.pl / 192.168.0.* 21.10.02, 02:21
      "Zostawić Las Vegas" - od początku do końca przygnębiający. Obejrzałam go do
      końca tylko dlatego, że mój ulubiony Nicholas Cage dostał za tę rolę Oskara,
      chociaż czasami wątpię, czy to jest wiarygodne kryterium wartości.
    • Gość: pepito tomato Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.chello.pl / *.chello.pl 21.10.02, 12:54
      tanczac w ciemnosciach
    • Gość: Pebody Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 15:47
      Dla mnie najbardziej przygnębiającym filmem jest "The Wall" Alana
      Parkera....Jeśli ktoś się chce zdołować a jednocześnie zobaczyć kawał dobrego
      kina i posłuchać rewelacyjnej muzyki, to POLECAM
      • paola2000 Re: Najbardziej przygnębiający film. 06.11.02, 14:37
        to tytanic sama nuda
    • Gość: Ivek Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.10.02, 16:53
      Dlug i Wybor Zofii.
      po obejrzeniu 'dlugu' nie moglem nic jesc caly nastepny
      dzien. odechcialo mi sie tez zakladania wlasnej firmy.

• Gość: niepogodna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / 141.145.176.* 22.10.02, 17:17

Dzień Świra
      wszyscy możemy się w tym przejrzeć, niestety
    • pau_ Re: Najbardziej przygnębiający film. 23.10.02, 13:01
      "wiarołomni" - być może z osobistych bardzo powodów, ale jednak...
    • martyna14 Re: Najbardziej przygnębiający film. 23.10.02, 23:09

"Noce Cabiri" fEDERICO fELLINIEGO historia tragiczna, pelna nadziei , marzen
      a jednak z goty skazana na zaglade, Ukazujaca ludzki los i czlowieka pelnego
      pragnien nadziei i wiary na zmiane na lepsze a spotykajacego tylko falsz,
      porazke i oszustwo. Zycie jako pulapka bez wyjscia,bez nadziei bez szansy na
      lepsze.

• Gość: oskarka Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 195.94.210.* 25.10.02, 07:42
        dla mnie zdecydowanie "Cześć Tereska" - beznadzieja życia w gettach blokowisk,
        samotność młodej nie ukształtowanej osobowościowo dziewczyny, następnie scena
        gwałtu przez chłopaka, który wcześniej nazywa Tereskę "swoją dziewczyną" - dla
        mnie koszmar.
        o
    • Gość: ana Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.10.02, 00:57
      moj typ na najbardziej przygnebiajacy film to zdecydowanie "Buffalo 66" z
      Christina Ricci. W zyciu nie widzialam smutniejszego.
      • Gość: kpsting Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.new-york-14rh15rt-ny.dial-access.att.net 26.10.02, 05:33
        Gość portalu: ana napisał(a):

> moj typ na najbardziej przygnebiajacy film to zdecydowanie "Buffalo 66" z
        > Christina Ricci. W zyciu nie widzialam smutniejszego.

no ale on sie dosyc dobrze konczy... nijak ale dobrze

Do przygnebiajacych naleza napewno

Sling Blade (1993) B.B. Thorntona
        Romeo & Juliet (1968) Franco Zeffirelliego
    • Gość: Amelia Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.02, 20:23
      "Jude" czyli po polsku "Więzy miłości" Michaela Winterbottoma z Kate Winslet i
      Christopherem Ecclestonem. niesamowicie smutny; nakrecony w szaro-brazowych
      odcieniach...
      • Gość: SaTyR Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 20:38
        "Zielona Mila". Zwłaszcza ostatnie sceny i ten mały frajerski strażnik. Taki
        człowiek jak on odbiera wiarę w ludzi.
        Pozdro
      • bananq Re: Najbardziej przygnębiający film. 20.01.07, 00:22
        tańczący w ciemnościach
        the wall
        zielona mila
        american beauty
        entropia
        dług
        dzień świra
    • Gość: Zooza Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.attu.pl / 192.168.1.* 27.10.02, 01:42
      Pewnie się zdziwicie, ale ja zawsze ryczę jak bóbr po obejrzeniu "Hair".
      Zasmuciły mnie także:
      "Życie, jako śmiertelna choroba..."
      "Milion Dilar Hotel"
      "Misja"
      A "Requiem.." mną wstrząsnęło, nie zasmuciło.
    • nightchill Re: Najbardziej przygnębiający film. 27.10.02, 15:27
      Magnolia,Czesc Tereska,Kobieta samotna,Zostawic Las Vegas,Pozegnalny
      walc,Skaza,Wiarolomni pewnie wygrzebalabym jeszcze kilka tytulow,ale to wymaga
      czasu i nastroju.Jadro ciemnosci to tez nie byl chyba zbyt optymistyczny film i
      To by bylo na tyle.pozdrawiam jesiennie jak na tematyke przystalo.
    • Gość: naiwna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.02, 16:56
      "Odrażający, brudni, źli" (reż. chyba de Sica? wstyd się przyznać, ale nie
      pamiętam)
      "Śmierć jak kromka chleba" Kutza

Przygnębiają mnie z reguły filmy ukazujące nędzę (różnego rodzaju, nie tylko
      materialną, ale tez duchową), którą bohaterowie zaakceptowali albo z którą
      przestali walczyć, albo z którą walczą i walczą i wciąż dostają po głowie, aż w
      końcu przekracza to granice ich wytrzymałości. Pamiętam jeden film, którego
      akcja toczyła się w Ameryce Południowej, niestety nie pamiętam tytułu. Dwóch
      chłopców mieszkało ze swoją niewidomą babką na wysypisku śmieci. Babka hodowała
      świnię, którą karmiła odpadkami znajdowanymi na wysypisku. Dzieci miały pomagać
      bez względu na to czy były zdrowe czy chore... Babka była okrutna. Film kończył
      się po prostu STRASZNIE, nie napiszę jak.

Mam pytanie do tych, co wiedzą: czy "Nie czas na łzy" to ten film którego
      angielski tytuł brzmiał "Boys Don't Cry"?
      "Dzieci niebios" też mnie strasznie przygnębiły, zwłaszcza, że oglądałam go w
      bogatych Stanach i przepaść między poziomem życia dzieci tam i bohaterów filmu
      była porażająca.
      A tak nawiasem mówiąc "Niebo nad Berlinem" wcale nie wydało mi się
      przygnębiające. Może smutne chwilami, ale wcale nie pesymistyczne. :)

Pozdrawiam :)
      • Gość: mastat Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.02, 18:53
        Siedem - przygnębiający strasznie...ale wspaniały.
        Zostawić Las Vegas - brak słów
        • Gość: Amelia Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.02, 23:59
          a ostatnie objawienie polskiej kinematografii "Edi"?? dawno tak w kinie nie
          płakałam i nie wyszłam tak przybita jak własnie po tym filmie.
          dodam jeszcze Wit czyli Rozum z Emmą Thompson, opowiadający o cierpieniu
          kobiety chorej na raka, patrzącej na swoją chorobę i probującej jej zrozumieć
          przez pryzmat swojej humanistycznej wiedzy.
          nalezy dodać także "Pokój Syna" Morettiego i irański film Samiry
          Makmalbah "Blackboards" o irańskich nauczycielach uciekających z miejsca na
          miejsce z tablicami szkolnymi na plecach.
      • Gość: aga Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.crowley.pl 29.10.02, 10:51
        Tak, "Nie czas na łzy" to polski tytuł filmu "Boys don't cry". Bardzo dobry
        film.
    • Gość: naiwna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 05:19
      Przypomina mi się jeszcze "Życie wewnętrzne" - odrzucał mnie wręcz fizycznie.

A tak nawiasem mówiąc - czemu my rozmawiamy o przygnębiających filmach w
      niedzielę? :) Chyba rozpocznę nowy wątek na temat filmów podnoszących na duchu!
    • Gość: ela Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.bratniak.krakow.pl 28.10.02, 17:43
      1. "Czyż nie dobija się koni?"
      2. "Amadeusz" (choć mój mąż uważa inaczej)
      • Gość: niepogodna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / 141.145.176.* 29.10.02, 12:25

Popieram Amadeusza
        obłęd mający swój kres w zbiorowym grobie
        okraszony przygnębiającą oprawą muzyczną Requiem
        • Gość: artur Re: Najbardziej przygne˛biaja˛cy film. IP: 207.224.86.* 31.10.02, 23:09
          Oj ludzie ...widze ze nikt nie widzial"Grona gniewu"to dopiero jest dol,albo "W
          imie ojca"
    • Gość: vega Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.agro.ar.szczecin.pl 04.11.02, 11:26
      własnie wchodzac na ten watek pomysąłam o Zostawic Las Vegas - zanim
      przeczytaął pierwszy post. Do tej pory jak widzę na ekranie N.Cage'a widze
      tamten film, i wpadam w doła. Tancząc w ciemnościach też zrobił na mnie
      olbrzymie (trodno to slowami) określić wrażeniek oglądają go nie płakałam -
      tylko szlochałam - okropna gra Triera na psychice mu sie udała - ale nie był
      on "na dłużej"przygnebauający tak jak własnie Zostawić.... Amadeusz - świetny
      film ale mnie nie przygnebił, ale zafascynował, a 120 dni sodomy który - ktos
      wymienił - dla mnie nie tyle przygnebiający co obrzydliwy - nie mogłam dobrnąć
      do końca:(. Intymność - też mnie przygnebił bardzo, ale zapomniałam o nim
      (przypomniał mi o nim jeden z postów).
      Przełamując fale boje sie oglądac bo mówia ze jeszczes smutniejszy niż
      Tańcząc.... A Trier - nie zawsze przygnebiający - Królestwo - wcale mnie nie
      przygnebiło;)
    • Gość: Anna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / 217.153.35.* 04.11.02, 13:12
      Mój typ to niewymieniony tu jeszcze film Paula Austera Lulu na moście. Za
      kazdym razem gdy go oglądam wywołuje u mnie niesamowitą tęsknotę i nostalgię...

Pozdrawiam

Ania
      • Gość: Ola Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.lomac.net / 10.0.0.* 06.11.02, 14:23

> Mój typ to niewymieniony tu jeszcze film Paula Austera Lulu na moście. Za
        > kazdym razem gdy go oglądam wywołuje u mnie niesamowitą tęsknotę i
        nostalgię...

## a za czym?
        • Gość: Anna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / 217.153.35.* 11.11.02, 18:04
          Za szaloną, szczerą i niczym nieograniczoną miłością... Tak po prostu...

Ania
    • Gość: MajaMaj Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.icm.edu.pl / 195.117.230.* 05.11.02, 13:00
      "Tanczac w ciemnosciach". Ogladalam go pochlipujac i wycierajac zalzawione
      oczy, zeby zachowac niezbedna mi ostrosc widzenia. Przed samym zakonczeniem
      dopadl mnie tak ogromny, tak przejmujacy smutek, ze ze szlochem wyskoczylam z
      kinowego fotela, by reszte zalu wyplakac w holu. Potem dolaczyla do mnie
      znajoma, z ktora sie na ten film wtedy wybralam - byla w podobnym stanie.
      Potrzebowalysmy bardzo dlugiej chwili, zeby sie pozbierac.
    • paola2000 Re: Najbardziej przygnębiający film. 06.11.02, 14:35
      najbardziej pszygnebiajacy film
    • Gość: Łukasz Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.chello.pl 07.11.02, 16:09
      Może to spotkać każdego......... uzależnionego na różne sposoby człowieka,
      którego nikt nie ma wystarczającej siły "potrząsnąć" Czasem potężną głupotę
      trzeba zwalczyć siłą, a każdy jakąś ma. Niestety tego nie było w tym filmie.
      żadnego umoralniania - dzieci potraktować jak dzieci i odsunąć od ściany przy
      której los je postawił. Ten film jest jeszcze bardziej niepełny niż bajka o
      kopciuszku ..... i żyli .....
    • lukkas Re: Najbardziej przygnębiający film. 07.11.02, 16:19
      Już bardziej przygnębiający jest fakt, że tyle ludzi siedzi i ogląda nierealny
      problem, by zastąpić nim swoje braki
    • yahve batman, dzien swira 08.11.02, 19:45
      Batman, pierwszy w cyklu, ma tak przygnebiajaca atmosfere ze az sie po nim zyc
      odechciewa.
      Dzien swira - film rewelacyjny i, niestety, tak prawdziwy, ze az przygnebiajacy.
    • black.label.society powiem tyle 08.11.02, 23:20
      za najsmutniejszy film jaki znam uważam film Spielberga pt. "A.I.-Sztuczna
      Inteligencja".
      inne smutne filmy to "Dzien Świra" Koterskiego i "Tańczący z Wilkami" Costnera
      (gdy strzelają do wilka)
    • Gość: beta Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 212.191.69.* 09.11.02, 08:58
      "Przynieście mi glowę Alfreda Garcii" Sama Peckinpaha - czy ktoś to pamięta?W
      ogóle duża część twórczości tego reżysera raczej nie nastraja optymistycznie...
      • Gość: Mysza Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.inetia.pl 09.11.02, 13:27
        Najbardzej przeżyłam "Szepty i krzyki" Bergmana.Obejrzałam go bardzo dawno
        temu, a pamiętam do dziś!.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka