Gość: toolie Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 195.116.133.* 18.10.02, 16:55 Zdecydowanie "Tanczac w ciemnosciach". Zrobil na mnie ogromne wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.net.autocom.pl 20.10.02, 15:15 'Siedem' z Bradem Pittem.Film bardzo smutny i przygnębiający,ale też wspaniały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.kv.net.pl / 192.168.0.* 21.10.02, 02:21 "Zostawić Las Vegas" - od początku do końca przygnębiający. Obejrzałam go do końca tylko dlatego, że mój ulubiony Nicholas Cage dostał za tę rolę Oskara, chociaż czasami wątpię, czy to jest wiarygodne kryterium wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepito tomato Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.chello.pl / *.chello.pl 21.10.02, 12:54 tanczac w ciemnosciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pebody Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 15:47 Dla mnie najbardziej przygnębiającym filmem jest "The Wall" Alana Parkera....Jeśli ktoś się chce zdołować a jednocześnie zobaczyć kawał dobrego kina i posłuchać rewelacyjnej muzyki, to POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
paola2000 Re: Najbardziej przygnębiający film. 06.11.02, 14:37 to tytanic sama nuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivek Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.10.02, 16:53 Dlug i Wybor Zofii. po obejrzeniu 'dlugu' nie moglem nic jesc caly nastepny dzien. odechcialo mi sie tez zakladania wlasnej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepogodna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / 141.145.176.* 22.10.02, 17:17 Dzień Świra wszyscy możemy się w tym przejrzeć, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
pau_ Re: Najbardziej przygnębiający film. 23.10.02, 13:01 "wiarołomni" - być może z osobistych bardzo powodów, ale jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
martyna14 Re: Najbardziej przygnębiający film. 23.10.02, 23:09 "Noce Cabiri" fEDERICO fELLINIEGO historia tragiczna, pelna nadziei , marzen a jednak z goty skazana na zaglade, Ukazujaca ludzki los i czlowieka pelnego pragnien nadziei i wiary na zmiane na lepsze a spotykajacego tylko falsz, porazke i oszustwo. Zycie jako pulapka bez wyjscia,bez nadziei bez szansy na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskarka Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 195.94.210.* 25.10.02, 07:42 dla mnie zdecydowanie "Cześć Tereska" - beznadzieja życia w gettach blokowisk, samotność młodej nie ukształtowanej osobowościowo dziewczyny, następnie scena gwałtu przez chłopaka, który wcześniej nazywa Tereskę "swoją dziewczyną" - dla mnie koszmar. o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.10.02, 00:57 moj typ na najbardziej przygnebiajacy film to zdecydowanie "Buffalo 66" z Christina Ricci. W zyciu nie widzialam smutniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpsting Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.new-york-14rh15rt-ny.dial-access.att.net 26.10.02, 05:33 Gość portalu: ana napisał(a): > moj typ na najbardziej przygnebiajacy film to zdecydowanie "Buffalo 66" z > Christina Ricci. W zyciu nie widzialam smutniejszego. no ale on sie dosyc dobrze konczy... nijak ale dobrze Do przygnebiajacych naleza napewno Sling Blade (1993) B.B. Thorntona Romeo & Juliet (1968) Franco Zeffirelliego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.02, 20:23 "Jude" czyli po polsku "Więzy miłości" Michaela Winterbottoma z Kate Winslet i Christopherem Ecclestonem. niesamowicie smutny; nakrecony w szaro-brazowych odcieniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaTyR Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 20:38 "Zielona Mila". Zwłaszcza ostatnie sceny i ten mały frajerski strażnik. Taki człowiek jak on odbiera wiarę w ludzi. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
bananq Re: Najbardziej przygnębiający film. 20.01.07, 00:22 tańczący w ciemnościach the wall zielona mila american beauty entropia dług dzień świra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zooza Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.attu.pl / 192.168.1.* 27.10.02, 01:42 Pewnie się zdziwicie, ale ja zawsze ryczę jak bóbr po obejrzeniu "Hair". Zasmuciły mnie także: "Życie, jako śmiertelna choroba..." "Milion Dilar Hotel" "Misja" A "Requiem.." mną wstrząsnęło, nie zasmuciło. Odpowiedz Link Zgłoś
nightchill Re: Najbardziej przygnębiający film. 27.10.02, 15:27 Magnolia,Czesc Tereska,Kobieta samotna,Zostawic Las Vegas,Pozegnalny walc,Skaza,Wiarolomni pewnie wygrzebalabym jeszcze kilka tytulow,ale to wymaga czasu i nastroju.Jadro ciemnosci to tez nie byl chyba zbyt optymistyczny film i To by bylo na tyle.pozdrawiam jesiennie jak na tematyke przystalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.02, 16:56 "Odrażający, brudni, źli" (reż. chyba de Sica? wstyd się przyznać, ale nie pamiętam) "Śmierć jak kromka chleba" Kutza Przygnębiają mnie z reguły filmy ukazujące nędzę (różnego rodzaju, nie tylko materialną, ale tez duchową), którą bohaterowie zaakceptowali albo z którą przestali walczyć, albo z którą walczą i walczą i wciąż dostają po głowie, aż w końcu przekracza to granice ich wytrzymałości. Pamiętam jeden film, którego akcja toczyła się w Ameryce Południowej, niestety nie pamiętam tytułu. Dwóch chłopców mieszkało ze swoją niewidomą babką na wysypisku śmieci. Babka hodowała świnię, którą karmiła odpadkami znajdowanymi na wysypisku. Dzieci miały pomagać bez względu na to czy były zdrowe czy chore... Babka była okrutna. Film kończył się po prostu STRASZNIE, nie napiszę jak. Mam pytanie do tych, co wiedzą: czy "Nie czas na łzy" to ten film którego angielski tytuł brzmiał "Boys Don't Cry"? "Dzieci niebios" też mnie strasznie przygnębiły, zwłaszcza, że oglądałam go w bogatych Stanach i przepaść między poziomem życia dzieci tam i bohaterów filmu była porażająca. A tak nawiasem mówiąc "Niebo nad Berlinem" wcale nie wydało mi się przygnębiające. Może smutne chwilami, ale wcale nie pesymistyczne. :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mastat Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.02, 18:53 Siedem - przygnębiający strasznie...ale wspaniały. Zostawić Las Vegas - brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.02, 23:59 a ostatnie objawienie polskiej kinematografii "Edi"?? dawno tak w kinie nie płakałam i nie wyszłam tak przybita jak własnie po tym filmie. dodam jeszcze Wit czyli Rozum z Emmą Thompson, opowiadający o cierpieniu kobiety chorej na raka, patrzącej na swoją chorobę i probującej jej zrozumieć przez pryzmat swojej humanistycznej wiedzy. nalezy dodać także "Pokój Syna" Morettiego i irański film Samiry Makmalbah "Blackboards" o irańskich nauczycielach uciekających z miejsca na miejsce z tablicami szkolnymi na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.crowley.pl 29.10.02, 10:51 Tak, "Nie czas na łzy" to polski tytuł filmu "Boys don't cry". Bardzo dobry film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 05:19 Przypomina mi się jeszcze "Życie wewnętrzne" - odrzucał mnie wręcz fizycznie. A tak nawiasem mówiąc - czemu my rozmawiamy o przygnębiających filmach w niedzielę? :) Chyba rozpocznę nowy wątek na temat filmów podnoszących na duchu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.bratniak.krakow.pl 28.10.02, 17:43 1. "Czyż nie dobija się koni?" 2. "Amadeusz" (choć mój mąż uważa inaczej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepogodna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / 141.145.176.* 29.10.02, 12:25 Popieram Amadeusza obłęd mający swój kres w zbiorowym grobie okraszony przygnębiającą oprawą muzyczną Requiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Najbardziej przygne˛biaja˛cy film. IP: 207.224.86.* 31.10.02, 23:09 Oj ludzie ...widze ze nikt nie widzial"Grona gniewu"to dopiero jest dol,albo "W imie ojca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.agro.ar.szczecin.pl 04.11.02, 11:26 własnie wchodzac na ten watek pomysąłam o Zostawic Las Vegas - zanim przeczytaął pierwszy post. Do tej pory jak widzę na ekranie N.Cage'a widze tamten film, i wpadam w doła. Tancząc w ciemnościach też zrobił na mnie olbrzymie (trodno to slowami) określić wrażeniek oglądają go nie płakałam - tylko szlochałam - okropna gra Triera na psychice mu sie udała - ale nie był on "na dłużej"przygnebauający tak jak własnie Zostawić.... Amadeusz - świetny film ale mnie nie przygnebił, ale zafascynował, a 120 dni sodomy który - ktos wymienił - dla mnie nie tyle przygnebiający co obrzydliwy - nie mogłam dobrnąć do końca:(. Intymność - też mnie przygnebił bardzo, ale zapomniałam o nim (przypomniał mi o nim jeden z postów). Przełamując fale boje sie oglądac bo mówia ze jeszczes smutniejszy niż Tańcząc.... A Trier - nie zawsze przygnebiający - Królestwo - wcale mnie nie przygnebiło;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / 217.153.35.* 04.11.02, 13:12 Mój typ to niewymieniony tu jeszcze film Paula Austera Lulu na moście. Za kazdym razem gdy go oglądam wywołuje u mnie niesamowitą tęsknotę i nostalgię... Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.lomac.net / 10.0.0.* 06.11.02, 14:23 > Mój typ to niewymieniony tu jeszcze film Paula Austera Lulu na moście. Za > kazdym razem gdy go oglądam wywołuje u mnie niesamowitą tęsknotę i nostalgię... ## a za czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / 217.153.35.* 11.11.02, 18:04 Za szaloną, szczerą i niczym nieograniczoną miłością... Tak po prostu... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MajaMaj Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.icm.edu.pl / 195.117.230.* 05.11.02, 13:00 "Tanczac w ciemnosciach". Ogladalam go pochlipujac i wycierajac zalzawione oczy, zeby zachowac niezbedna mi ostrosc widzenia. Przed samym zakonczeniem dopadl mnie tak ogromny, tak przejmujacy smutek, ze ze szlochem wyskoczylam z kinowego fotela, by reszte zalu wyplakac w holu. Potem dolaczyla do mnie znajoma, z ktora sie na ten film wtedy wybralam - byla w podobnym stanie. Potrzebowalysmy bardzo dlugiej chwili, zeby sie pozbierac. Odpowiedz Link Zgłoś
paola2000 Re: Najbardziej przygnębiający film. 06.11.02, 14:35 najbardziej pszygnebiajacy film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.chello.pl 07.11.02, 16:09 Może to spotkać każdego......... uzależnionego na różne sposoby człowieka, którego nikt nie ma wystarczającej siły "potrząsnąć" Czasem potężną głupotę trzeba zwalczyć siłą, a każdy jakąś ma. Niestety tego nie było w tym filmie. żadnego umoralniania - dzieci potraktować jak dzieci i odsunąć od ściany przy której los je postawił. Ten film jest jeszcze bardziej niepełny niż bajka o kopciuszku ..... i żyli ..... Odpowiedz Link Zgłoś
lukkas Re: Najbardziej przygnębiający film. 07.11.02, 16:19 Już bardziej przygnębiający jest fakt, że tyle ludzi siedzi i ogląda nierealny problem, by zastąpić nim swoje braki Odpowiedz Link Zgłoś
yahve batman, dzien swira 08.11.02, 19:45 Batman, pierwszy w cyklu, ma tak przygnebiajaca atmosfere ze az sie po nim zyc odechciewa. Dzien swira - film rewelacyjny i, niestety, tak prawdziwy, ze az przygnebiajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
black.label.society powiem tyle 08.11.02, 23:20 za najsmutniejszy film jaki znam uważam film Spielberga pt. "A.I.-Sztuczna Inteligencja". inne smutne filmy to "Dzien Świra" Koterskiego i "Tańczący z Wilkami" Costnera (gdy strzelają do wilka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 212.191.69.* 09.11.02, 08:58 "Przynieście mi glowę Alfreda Garcii" Sama Peckinpaha - czy ktoś to pamięta?W ogóle duża część twórczości tego reżysera raczej nie nastraja optymistycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.inetia.pl 09.11.02, 13:27 Najbardzej przeżyłam "Szepty i krzyki" Bergmana.Obejrzałam go bardzo dawno temu, a pamiętam do dziś!. Odpowiedz Link Zgłoś