Dodaj do ulubionych

:PILA" widzieliscie?

IP: *.devs.futuro.pl 28.02.05, 19:40
czy warto, czy dobry, trzyma w napieciu?
Obserwuj wątek
    • Gość: ds Re: :PILA" widzieliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:24
      Piła to bardzo dobry thriler psychologiczny. Akcja filmu trzyma w napięciu, a
      zakończenie jest nieprzewidywalne( niemozliwe). Co prawda film ma troche
      niedociągnieć i niepotrzebnych wątków,ale ogólnie mówiąc warto wybrać się do
      kina i go objrzeć. Mogę go polecić :)
      • Gość: o Re: :PILA" widzieliscie? IP: *.toya.net.pl 01.03.05, 19:44
        zdecydowanie warto , mimo ze filmowi mozna zarzucić jakieś inspiracje innymi
        filmami [ chociazby "siedem"] to moim zdaniem nie jest przez to mniej ciekawy ,
        a ze są dluzyzny i czasem brak nieco spójności to mozna wybaczyć , w koncu to
        film produkcji USA.... ;] mnie osobiście dość nawet podobały się zdjęcia czy
        różne ciekawe zabiegi z nimi związane [ jak rozświetlanie przez adama mieszkania
        lampą błyskową ;] ] ogólnioe film z aspiracjami , mógłby być lepszy ale jest on
        oglądalny nawet dla wymagającego widza , a jak się dasz wciągnąć może przynieść
        naprawde dobrą ......... rozrywkę ;]
    • mrug Re: :PILA" widzieliscie? 01.03.05, 20:28
      Widziałem. Do tej pory usiłuje, bezskutecznie,zapomnieć. Nie warto.
    • markozlo Re: :PILA" widzieliscie? 01.03.05, 23:48
      Saw - Piła - świetny film, jeden z lepszych ze swojego gatunku polecam, warto
    • Gość: Kasia Re: :PILA" widzieliscie? IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.05, 12:14
      Oj, widzialam, bo tyle pozytywnych opinii sie naczytalam. Co sie okazalo?
      Aktorzy grali tragicznie, malo przekonujaco i sztucznie. Nie wiem, czy to wina
      ich czy rezysera. Elwes dowiodl, ze powinien przejsc na emeryture albo nie
      przyjmowac byle jakich rol z powodu braku innych propozycji.
      Zakonczenie filmu naciagane do tego stopnia, ze nie wiem, czy mialo byc
      komiczne czy staralo sie byc zaskakujace. Co to w ogole za pseudofilozofia?
      Pomysl mysle ze byl calkiem niezly, realizacja tego pomyslu wola o pomste do
      nieba. I mysle ze porownania do "Siedem" sa po prostu nie na miejscu.
      Nie polecam, pod zadnym pozorem.
    • Gość: Y_Sam Re: :PILA" widzieliscie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:06
      Maju, generalnie warto pójść, film wciąga na początku (a to istotna zaleta),
      niestety gdzieś koło połowy zaczyna być trochę nudno, ale sam koniec nieco
      zaskakujący i niedopowiedziany.
      • Gość: kasia BARDZO DOBRA KOMEDIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:14
        Uśmiałam się do łez, ostatnie 20 min. to ekstra komedia.
        Gra aktorska tragiczna, poprostu film kategorii B jeśli nie C. Ogólnie rzecz
        biorąc dobry pomysł wykonanie szkoda słów. Gdyby nie dużo śmiechu żałowałabym
        każdej wydanej złotówki.
    • Gość: o Re: :PILA" widzieliscie? IP: *.toya.net.pl 02.03.05, 23:55
      czy wy naprawde nie potraficie złapać klimatu danego filmu??? przecież wiadomo
      że to hollywood , że film niedokońca świeży , przecież to by się można
      pochlastać jakby każdy film rozważać tak konkretnie, przecież w nim chodzi o
      rozrywke a nie o przesłanie.... nikt do kina chodzić nie każe , można zostać
      filmowcem ofofcem i oglądać tylko filmy "ambitne" [buahahaha] i jeszcze można
      też zostać poetą i fanem śpiewu klasycznego.... mnie tam interesują głównie
      zdjęcia.....

aczkolwiek muszę przyznać , z Aleksandra wyszedłem po 30 minutach ;]
      • jasmina_tdi Parę zastrzeżeń 03.03.05, 18:23
        Zaczyna się zupełnie jak CUBE - nawet dialogi prawie te same ("nie wiem, jak
        sie tu znalazłem, jechałem do pracy, to ostatnie, co pamiętam" itp), potem z
        CUBE robi się SIEDEM. Poza tym jak na tego typu kino całkiem OK. Gdybym nie
        oglądała tych dwóch pierwszych, podobało by mi się bardziej.
    • Gość: Aśka Nie warto IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 19:03
      Zero klimatu, fatalna gra aktorów więcej wrażeń opisałam w innym wątku. Szkoda
      bo pomysł niezły
    • paolo.b Re: :PILA" widzieliscie? 05.03.05, 21:28
      warto obejrzeć, polecam, bardzo mi sie podobał
      zaskakujaca końcówka..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka