Gość: MAJA IP: *.devs.futuro.pl 28.02.05, 19:40 czy warto, czy dobry, trzyma w napieciu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ds Re: :PILA" widzieliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:24 Piła to bardzo dobry thriler psychologiczny. Akcja filmu trzyma w napięciu, a zakończenie jest nieprzewidywalne( niemozliwe). Co prawda film ma troche niedociągnieć i niepotrzebnych wątków,ale ogólnie mówiąc warto wybrać się do kina i go objrzeć. Mogę go polecić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: :PILA" widzieliscie? IP: *.toya.net.pl 01.03.05, 19:44 zdecydowanie warto , mimo ze filmowi mozna zarzucić jakieś inspiracje innymi filmami [ chociazby "siedem"] to moim zdaniem nie jest przez to mniej ciekawy , a ze są dluzyzny i czasem brak nieco spójności to mozna wybaczyć , w koncu to film produkcji USA.... ;] mnie osobiście dość nawet podobały się zdjęcia czy różne ciekawe zabiegi z nimi związane [ jak rozświetlanie przez adama mieszkania lampą błyskową ;] ] ogólnioe film z aspiracjami , mógłby być lepszy ale jest on oglądalny nawet dla wymagającego widza , a jak się dasz wciągnąć może przynieść naprawde dobrą ......... rozrywkę ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: :PILA" widzieliscie? 01.03.05, 20:28 Widziałem. Do tej pory usiłuje, bezskutecznie,zapomnieć. Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
markozlo Re: :PILA" widzieliscie? 01.03.05, 23:48 Saw - Piła - świetny film, jeden z lepszych ze swojego gatunku polecam, warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: :PILA" widzieliscie? IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.05, 12:14 Oj, widzialam, bo tyle pozytywnych opinii sie naczytalam. Co sie okazalo? Aktorzy grali tragicznie, malo przekonujaco i sztucznie. Nie wiem, czy to wina ich czy rezysera. Elwes dowiodl, ze powinien przejsc na emeryture albo nie przyjmowac byle jakich rol z powodu braku innych propozycji. Zakonczenie filmu naciagane do tego stopnia, ze nie wiem, czy mialo byc komiczne czy staralo sie byc zaskakujace. Co to w ogole za pseudofilozofia? Pomysl mysle ze byl calkiem niezly, realizacja tego pomyslu wola o pomste do nieba. I mysle ze porownania do "Siedem" sa po prostu nie na miejscu. Nie polecam, pod zadnym pozorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: :PILA" widzieliscie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:06 Maju, generalnie warto pójść, film wciąga na początku (a to istotna zaleta), niestety gdzieś koło połowy zaczyna być trochę nudno, ale sam koniec nieco zaskakujący i niedopowiedziany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia BARDZO DOBRA KOMEDIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:14 Uśmiałam się do łez, ostatnie 20 min. to ekstra komedia. Gra aktorska tragiczna, poprostu film kategorii B jeśli nie C. Ogólnie rzecz biorąc dobry pomysł wykonanie szkoda słów. Gdyby nie dużo śmiechu żałowałabym każdej wydanej złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: :PILA" widzieliscie? IP: *.toya.net.pl 02.03.05, 23:55 czy wy naprawde nie potraficie złapać klimatu danego filmu??? przecież wiadomo że to hollywood , że film niedokońca świeży , przecież to by się można pochlastać jakby każdy film rozważać tak konkretnie, przecież w nim chodzi o rozrywke a nie o przesłanie.... nikt do kina chodzić nie każe , można zostać filmowcem ofofcem i oglądać tylko filmy "ambitne" [buahahaha] i jeszcze można też zostać poetą i fanem śpiewu klasycznego.... mnie tam interesują głównie zdjęcia..... aczkolwiek muszę przyznać , z Aleksandra wyszedłem po 30 minutach ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Parę zastrzeżeń 03.03.05, 18:23 Zaczyna się zupełnie jak CUBE - nawet dialogi prawie te same ("nie wiem, jak sie tu znalazłem, jechałem do pracy, to ostatnie, co pamiętam" itp), potem z CUBE robi się SIEDEM. Poza tym jak na tego typu kino całkiem OK. Gdybym nie oglądała tych dwóch pierwszych, podobało by mi się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Nie warto IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 19:03 Zero klimatu, fatalna gra aktorów więcej wrażeń opisałam w innym wątku. Szkoda bo pomysł niezły Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.b Re: :PILA" widzieliscie? 05.03.05, 21:28 warto obejrzeć, polecam, bardzo mi sie podobał zaskakujaca końcówka.. Odpowiedz Link Zgłoś