Gość: kulop IP: 62.111.139.* 15.04.05, 20:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blush Re: Lato miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:40 jestem potwornie rozczarowana. film straszliwie pretensjonalny, żenujący, mało wciągający chyba z racji swojej nierealności. próbuje być dekadencki, a w gruncie rzeczy jest śmieszny. pani obok mnie chrapała (sic!) a potem pytała mnie, jak się skończyło. otóż- skończyło się mało intrygująco, jak zwykle w filmach ostatnio z trzykropkiem zamiast kropki. nutka dekadencji była zbyt mała. Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: Lato miłości 18.04.05, 15:09 przecież wlasnie o to chodziło, ze miał byc śmieszny. ci, którzy marudzą, chyba strasznie dawno byli pretensjonalnymi nastolatkami i już ich pamięć zawodzi ;)p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** arcydzieło?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 20:00 film... ładny: piękne zdjęcia, piękne dobrze grające aktorki, ale... nic nowego nie powiedzial! ja oczekuje od "arcydziela" jakiegos powiewu innosci nowosci. a tu nici. zakonczenie owszem zaskakujace, ale oglnie film meczacy, niepotrzebnie w dodatku. kino na wlasna odpowiedzialnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Lato miłości IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.05, 01:16 Pretensjonalna historia, opatrzona tysiącem gwiazdek jakiegoś krytyka, czy innego lobbysty, zapowiedziami i wypowiedziami butnego reżysera. Pasztet nieświeży, który na szczęście serwują nam młode, niezłe aktorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Dabrowski Re: Lato miłości IP: *.dialup.medianet.pl 17.04.05, 08:42 Kompletne rozczarowanie! Szmira z dluzyznami, manieryczna kamera, strata czasu i pln. Panu Felisowi z Wyborczej gwiazdki myla sie z gwizdkami. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal Re: Lato miłości 17.04.05, 14:04 Rozczarowanie. Z filmu zieje pretensjonalnością, nudą i naiwnością. Ani to urocze, ani intrygujące, ani choćby i nawet wulgarne. Ten film jest po prostu nijaki. Prócz kilku scen fajnie "nakręconych" (np. potańcówka) czy sceny religijnego uniesienia przy krzyżu, absolutnie nic mi w tym filmie nie podniosło ciśnienia. Aczkolwiek to fajny film... do słuchania. Można zamknąć oczy i słuchać tego jak cudownym, nie "bbc-owskim" językiem mówi Mona:) Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Lato miłości 18.04.05, 22:48 to moze podasz tytuł filmu który ostatnio był wart obejrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer queen Lato milosci IP: *.toya.net.pl 17.04.05, 21:59 Wlasnie wrocilem z kina i ostrzegam Was - nie ufajcie recenzji z Wyborczej. Film jest slaby. Pretensjonalny i pusty. Strata czasu i pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
koaa :) 18.04.05, 09:32 bardzo interesujacy film przepiekne obrazy wysmienita gra aktorska (z poczatku troche podobny do pany nikt co mnie troche drazniło) potem podążą inna sciezka Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinok ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 15:10 film ewidentnie o manipulacji, daje do myślenia na temat natury, powiedzmy, przyjaźni. i to jest jedyna korzyść jaka mozna dla siebie wyciągnac po obejrzeniu dzieła p. Pawlikowskiego. to jednak chyba troche za malo jak na arcydzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
vesna-matisse Re: :) 06.10.06, 20:07 o to to! takie było moje pierwsze skojarzenia - panna Nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguś Ja jestem zachwycona ! IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 18.04.05, 15:00 I polecam wszystkim. Świetne zdjęcia, doskonały scenariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: Ja jestem zachwycona ! IP: *.stansat.pl / 195.94.216.* 22.04.05, 23:13 zdecydowanie polecam. wielopłaszczyznowy film, delikatna muzyka, momentami impresjonistyczne zdjęcia. powinien w pełni usatysfakcjonować wrażliwych i wymagajacych widzów. polecam zwolennikom <kolorów raju>, <dzieci niebios>, <być i mieć>, <lawendowe wzgórza>. i zakochanym w sobie dziewczynom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Bez-na-dzie-ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 11:19 Pretensjonalne, manieryczne badziewie... Jeśli chce się zrobić film o fascynacjach, trzeba samemu umieć swym obrazem zafascynować widza - inaczej wychodzi taki właśnie gniot. Ani to intrygujące, ani ujmujące. Kompletna szmira. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: held Re: Bez-na-dzie-ja... IP: 193.0.117.* 29.04.05, 13:17 szmira straszna - z calego filmu najlepszy trailer szkoda czasu i kasy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonick Re: Bez-na-dzie-ja... IP: *.acn.waw.pl 02.05.05, 00:10 Film jest naprawde słaby, i co juz zupelnie zaskakujace (negatywnie): calkowicie wrecz przewidywalny. To, ze braciszek miejscowej dziewczyny jest falszywy (bo o tym tak naprawde jest film: o odkrywaniu falszu w innych i w sobie) wiadomo niemalze od poczatku; to, ze Tamsin jest rownie "fake" i ze gra na emocjach i nadziejach Mony wiadomo w zasadzie tez conajmniej od polowy filmu (jej zenujace i pretensjonalne teksty z Nietzschego, ogolnie poziom jej "buntu"), wiec koncowka jest naprawde niemozliwa do ogladania Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: Bez-na-dzie-ja... 07.05.05, 01:58 to oczywiste, ale przecież to nie kryminał, żeby się emocjonowac, kto zabił. powtarzam - rozczarowani chyba już zapomnieli, jak sami rzucali identyczne teksty nt Nietzschego ;) kurde, fajnie by było znów miec 17 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco lato milosci... IP: *.szpital-bielany.torun.pl 29.05.05, 01:19 Film nie jest zly, ale 6 gwiazdek w gazecie wyborczej- to chyba za duzo...No chyba, ze "trzeba zobaczyc", bo to "rodzimy" film. Ale moim zdaniem nie ma w nim raczej nic nowego, odkrywczego; scena, ktora mi sie najbardziej podobala- to atak krasnoludka na Jaguara :). I muzyka Edith Piaf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyk krytyków kto da gwiazdki krytykom;)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:35 Widzę, że też odczuwacie potrzebę standaryzacji rankingow... rozgwieżdżone hotele i fundusze są do siebie podobne (czasem zresztą - niestety), bo skala jest tam zobiektywizowana... przy sztuce trzeba zwracac już uwage na ranking drugiego poziomu: samych krytykow;) W moim osobistym paroletnim juz rankingu sześć gwiazdek posiada jedynie niejaki Paweł Mossakowski (aka pmoss) - dramaturg, scenarzysta, krytyk i producent filmowy... Jego szóstka to dla mnie imperatyw, piątka - wydarzenie miesiąca. Paweł T. Felis to na razie jedynie dziennikarz... z dość pretensjonalnym drugim imieniem;)... miejcie to na uwadze. Polecam za to inne rankingi krytyków krytyków ;)- w końcu nie posługuję się tu wskaźnikiem informacyjnym, a jedynie wybitnie subiektywnym doświadczeniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: kto da gwiazdki krytykom;)? 13.06.05, 09:56 Mossakowski dla mnie sie zbłaznił dajac Sin City tylko 4 gwiazdki a Felis dał ciała przy robotach 5 gwiazdek Odpowiedz Link Zgłoś
konkretniekarol Re: kto da gwiazdki krytykom;)? 30.08.05, 21:35 A ja nie moge zapomniec "Zagubionej autostrady" na **** (pmoss)... Teraz juz widze , ze wycofali ta ocene - lepiej pozno niz wcale. Generalnie odnosze wrazenie, ze Wyborcza zatrudnia takich krytykow, ktorzy podtrzymuja zgodnie ustalony jakis czas temu redakcyjny format, a mianowicie promowanie nieco zasciankowej (w dzisiejszych czasach czytaj - srednioklasowej) poprawnosci ponad wszystko, a zwlaszcza ponad otwartosc, wrazliwosc i dystans. Aha - nie moge tez zrozumiec (tzn. moge - heh), dlaczego 95% horrorow zostalo ocenionych przez tych panow (Mossakowski i Felis) na * albo conajwyzej **. Fakt - w tych 95% polowa to szmira, ale reszta (przy minimalnym wysilku ze strony widza) zasluguje na mniej lub bardziej pochlebne opinie... Jak chocby ostatni - "Devil's rejects" - u Felisa *, a na IMDB 7.1 - to chyba o czyms swiadczy... Odpowiedz Link Zgłoś