Gość: marmus IP: *.pl 20.08.02, 21:14 jeden z lepszych filmow jakie ostatnio widzialem recenzja jest kompletnie mylaca dla tych ktorzy nie widzieli recenzent GW znowu sie nie popisal... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Franky Re: Święci z Bostonu * IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 00:13 popieram cię. Boondock Saints to jeden z lepszych filmów ostatnich lat. Świetny scenariusz, reżyseria Troy'a Duffiego oraz świetna gra aktorów : Willema Dafoe, Seana Patricka Flaenary, Normana Reedus i Billyiego Connely robią z filmu wielkie wydarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
padre Re: Święci z Bostonu * 29.01.03, 01:15 Widzialem ten film osiem razy przez piec dni i nie mam dosc. Film jest niesamowity, szczegolnie modlitwa rodzinna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aero Re: Święci z Bostonu * IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.03, 02:49 Baaardzo fajny film, wypozyczylem sobie ze znajomymi i przed oddaniem ogladalem jeszcze raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desjudash Re: Święci z Bostonu * IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 10:38 ten film to faszystowskie dno schlebiające najgorszym gustom. efekciarstwo do potęgi dziesiątej, fabularnie bezsensowny, a sam przekaz-właśnie faszystwski. efektowne zabijanie z modlitwą na ustach niektórych widać zachwyca... powstawanie takich obrazów niema najmiejszego sensu, bo to jedynie gloryfikacja pustej przemocy, nie niosąca za sobą żadnej głębszej treści, a jeśli tkoś zabawia się morderstwami dla samej sztuki zabijania, wciągając w to Boga i religię - to sorry, ale inaczej niż czysta głupota nazwac tego nie potrafię... zdecydowanie jeden z najgorszych filmów jakie dane mi było obejrzeć w ostatnich latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kniaź Re: Święci z Bostonu * IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 00:14 Film łechcze chory, niebezpieczny fanatyzm. Wychodzi na przeciw hasłom typu "Prawo i sprawiedliwość", czy "Zero Tolerancji" posuwając je do ekfektownego absurdu. Ale Patric...mmm...gorący. Zwłaszcza w scenach gdy chłopcy opatrują sobie wzajemnie rany... Posumowując jedyne co mnie w tym filmie poruszyło to nietypowa estetyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent 007 Re: Święci z Bostonu * IP: 195.117.110.* 30.01.03, 09:33 Stary czy Ty czasem nie pracujesz w Radiu Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truti Re: Święci z Bostonu * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.03, 10:22 chcesz numer do psychiatry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mroofka Na prawdę niezły! IP: 212.244.246.* 31.01.03, 15:46 Jeden z najlepszych filmów, jakie widziałam do tej pory: zdjęcia takie sobie, ale za to jaka fabuła!!!! Wypowiadanie chrześcijańskich regułek, wzajemna współpraca i "symetryczne" działanie (jesli mozna to tak nazwać) sprawiały, że film jest jedyny w swoim rodzaju, nieszablonowy, zaskakujący. Chwilami nie mogłam sie połapać o co chodzi, ale to była kwestia dotarcia do pierwszego kill'a gdzie muszla klozetowa ląuje na głowie mafioza. Bardzo interesujące...i nie chce tu obrażać czyjyś przekonań co do wiary, ale ludzie, otwórzy sie troche na sztuke! Film godny polecenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nino Re: Na prawdę niezły! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 23:27 Jak dla mnie to film dla plebsu bez zadnej glebi, zadnej filozofii, oparty na jakis kiepskich schematach myslowych ,pobieznie przedstwiajacy rozne kwestie, zeby przypadkiem nie wejsc zbyt gleboko w jakis temat, bo niezbyt rozgarnieta publucznosc moglaby sie niepolapac w tresci... Wiecej sztuki widze w korku ulicznym niz w tym filmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Święci z Bostonu * IP: *.cafekontakt.pl 02.02.03, 17:27 mnie najbardziej podobala sie scena gdy defoe probuje odtworzyc przebieg wydarzen w domu, w ktorym chlopaki zamordowali mafiosow grajacych w karty, naprawde swietnaaaa scena i swietna muzyka w tle... a tak w ogole to kocham sie w defoe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeerac Re: Święci z Bostonu * IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 21:18 nie wiem czy recezent zauwazyl ze film jest niejako przestroga przed tym fanatyzmem, a willem gra wedlug mnie jedna z wyrazistszych swoich rol, poza tym film jest ciekawie zmontowany i swietnie sie go oglada,zreszta w niektorych kregach stal sie obiektem kultu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samena Re: Święci z Bostonu * IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.03.03, 20:41 film jest swietny,znakomita gra aktorow,obsada genialna,wszystko mi sie podobało,zachecam do obejrzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bam Re: Święci z Bostonu * IP: 80.51.244.* 06.04.03, 20:42 recenjze to chyba jakich idiota pisal ktory nie obejrzal filmu tylko przeczytal inna rownie gluipa recenzje Odpowiedz Link Zgłoś