Gość: MinM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 00:16 Czarna komedia we wspaniałej grafice :) Reżyseria: Tim Burton Premiera w Polsce - 9 grudzień 2005 !!! Ale to bedzię fajowy film hihih...Nie moge się doczekać :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 01:02 Gość portalu: MinM napisał(a): > Czarna komedia we wspaniałej grafice :) > Reżyseria: Tim Burton > Premiera w Polsce - 9 grudzień 2005 !!! > Ale to bedzię fajowy film hihih...Nie moge się doczekać :] Premiera 28.10 a nie w grudniu. Czy film jest z napisami czy z dubbingiem? Dzowniłam do Heliosa w K-cach i sami nie wiedzieli co puszczają. Miła pani stwierdziła, że chyba z napisami, bo skoro nie ma napisane, że z dubbingiem... Eh, jak tam pracują, to powinni wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" IP: 194.146.128.* 30.10.05, 12:12 Powinno być z napisami, skoro jest od 12 albo i 15 (w zalezności od kina) roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:12 w Heliosie w W-wiu był z napisami. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 31.10.05, 17:58 W Krakowie tez graja z napisami, na szczescie. Przynajmniej w Cinema City. Odpowiedz Link Zgłoś
marapi19 Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 01.11.05, 14:43 ten film jest tylko z napisami, ponieważ przeznaczenie ma dla dorosłych. nie jest to bajka dla dzieci. burton poswiecil 10 lat na ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 14:48 marapi19 napisała: > ten film jest tylko z napisami, ponieważ przeznaczenie ma dla dorosłych. nie > jest to bajka dla dzieci. A od kiedy dorośli mają 12 lat, bo od tylu wpuszczają np. w Cinema City? Tak tylko pytam, mając jednocześnie nadzieję, że trafię na seans, na którym rozgadanych bachorów z popcornem i colą nie będzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" IP: *.czestochowa.agora.pl 01.11.05, 16:09 Ten film absolutnie nie jest dla dzieci. Pomijam już, że się mogą wystraszyć niektórych sytuacji i bohaterów, ale przede wszystkim niewiele zrozumieją. Za to dorośli będą mieli fantastyczną zabawę. Polecam. Wersji z dubbingiem nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
judith79 Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 02.11.05, 15:11 rewelka na miare "nightmar before christmas" naprawde super:) Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 02.11.05, 20:07 wybieram sie w sobote :). nie moge sie doczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 02.11.05, 23:42 perełka właśnie wróciłem z kina :) jak zwykle muzyka Elfmana zachwycajaca Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 03.11.05, 13:23 Napisy, Bogu dzieki :))) Slicne to wszystko bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 03.11.05, 13:25 a gdzie Ty teraz mieszkasz dziewczynko i co sie nie odezwiesz do kubu? :P Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 03.11.05, 22:57 Odzywalam sie!!! Ba, nawet bylam w Wawie ostatnio i dzwonilam! i gucio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" IP: *.chello.pl 03.11.05, 23:12 Fajny był ten czerw...;) Odpowiedz Link Zgłoś
effa Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 07.11.05, 10:43 Gość portalu: zdziwiona napisał(a): > Fajny był ten czerw...;) no:) z buzki tak troche przypominał Beetlejuice'a:D E Odpowiedz Link Zgłoś
seeker Nawiązania do innych filmów 05.11.05, 00:17 Film świetny. Ile trzeba mieć serca do robienie filmów, żeby zdecydować się na technikę poklatkową. Respect. Mam 2 pytania o nawiązania do innych filmów: 1. "Mam karła i nie zawaham się go użyć"/"Mam smoka i nie zawaham się go użyć" (Shrek), a jak brzmiał i skąd pochodził oryginalny cytat? 2. Scena w barze jak kościotrupy tańczą i śpiewają w blasku stroboskopów i m.in. wymieniają się melonikami. Gdzie to już było? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Nawiązania do innych filmów 05.11.05, 11:01 starsza pani rozpoznaje w jednym nieboszczyku swojego meza i sie caluja - pozycja, tekst (I don't give a damn) i muzyka nawiazuja do PRZEMINELO Z WIATREM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Nawiązania do innych filmów IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.11.05, 23:29 Tańczące w blasku stroboskopów kościotrupy to wiem, że były w teledysku Chemical Brothers Hey boy, hey girl czy jakos tak... Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 08.11.05, 11:50 Bylam na filmie i stwierdzam, ze jest super. U nas w Polsce potraktowany po macoszemu. Tylko jeden rodzaj plakatu, a na ebayu cale mnostwo giftow, nawet figurki mozna kupic. Mam nadzieje, ze dvd bedzie naprawde kolekcjonerskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 08.11.05, 12:44 tak smao bylo z miasteczkiem halloween na zachodzi do dzis mozna kupic mnostwo gadzetow z tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 08.11.05, 16:46 tez licze na kolekcjonerskie wydanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:01 długo czekałam na ten film i szłam na niego z wielką nadzieją obejrzenia czegoś naprawdę świetnego i... nie rozczarowałam się ani trochę :) Film cudowny, śmieszny ale też wzruszający, rewelacyjny czarny humor :) i oczywiście muzyka zrobiona przez mistrza gatunku - też rewelacja :) Jednym słowem: 10 pkt na 10 możliwych :))) GORRRĄCO POLECAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
convalya Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 16.12.05, 21:48 Świetny film, świetna muzyka i dialogi, czerw i pajęczyca urocze.:) Aż chce się obejrzeć jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 18.12.05, 00:53 Powaznie co to za tlumaczenie? Corpse Bride na Gnijaca Panne Mloda? Rozumiem ze sie czasami nie da doslownie ale 'gnijaca' brzmi ohydnie a nie czarno-komediowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: "GNIJĄCA PANNA MŁODA" 18.12.05, 23:57 rzeczywiście, okropnie to brzmi, pewnie "inteligentna" aluzja do "uciekającej panny młodej" Odpowiedz Link Zgłoś