Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW

IP: *.stacje.agora.pl 01.10.01, 16:30
Wybór jest trudny, oj trudny...
Ja proponuję „Funny Games” Michaela Hannekena.

P.S. Swoją drogą ciekaw jestem czy wolicie narzekać na filmy, czy też mówić
pozytywnie. To będzie wyścig z wątkiem ”nagorszy film wszechczasów”
Obserwuj wątek
    • Gość: morello Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 01:28
      aktualny stan wyścigu 2:129
      a tak w ogóle to najlepszy film jaki widziałem to La Haine
      pzdr.
      • Gość: Liv Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 15:40
        BRAVEHEART -" Waleczne Serce" przepiękny, niezwykle wzruszający.
        • Gość: Paweł Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 15:32
          POPIERAM-POZDRAWIAM
          • Gość: Liv Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 17:44
            Również pozdrawiam.
      • xeda Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW 17.02.02, 19:52
        oczywiście że star wars- to już nie film to religia i kultura .pozdrawiam !
    • Gość: imbir Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 193.227.223.* 08.10.01, 08:54
      Deer Hunter
      • Gość: luc Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.cen.brad.ac.uk 09.10.01, 16:51
        Rekopis znaleziony w Saragossie, moge ogladac w kolko.
    • Gość: benicio Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 09.10.01, 17:12
      BATMAN - esencja burtonowskiej estetyki, megacharyzmatyczny Joker w wykonaniu
      Jacka Nicholsona
    • Gość: nefil Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 18:51
      Chinatown Polanskiego
    • Gość: sebol Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.01, 19:20
      'Amadeusz'Formana bije wszystkich na głowę
      • dorota24 Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW 25.11.01, 21:43
        Gorąco popieram!!!!!!!!
        Uwielbiam ten film i Mozarta.
    • gepe Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW 09.10.01, 19:34
      Najlepszych filmów jest cała masa... :)
      Polecam 'Piknik pod Wiszącą Skałą' P. Weira.

gepe
      • Gość: anna Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 03:10
        Dokładnie, dobrych i tych jeszcze lepszych jest od groma i ciut ciut. Ja polecam
        " Skandalistę" i milion innych...
        • Gość: Anna26 Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.90.29.47.Dial1.Washington1.Level3.net 10.10.01, 03:29
          Moim ulubionym filmem wszechczasow byla do niedawna PSYCHOZA Hitchcocka. Ale
          po obejrzeniu AMADEUS Formana juz sama nie wiem.
          • Gość: Stan Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.dbtec.de 10.10.01, 15:19
            By cmoze nie najlepsze i juz zapewne nie wszechczasow ale ... moje ulubione,
            teraz i w zaleznosci od nastroju "Zyc i umierac w LA", "Arizona Junior" i...
            moge ogladac bez konca "Rybka imieniem Wanda".
            Bronsky, o czym jest "Funny Games"?
    • Gość: rafcios Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 195.117.3.* 12.10.01, 08:04
      "Blader Runner" Scotta
      "Podwójne życie Weroniki" Kieślowskiego
      "Piknik pod wiszącą skałą" Weira
      "Trzy kolory" Kieślowskiego (te trzy filmy traktuję jako jeden)
      "Amelia" - ukaże się 19.X.2001, ale ja już widziałem na 17.WMFF - genialny film
      "Lot nad kukułczym gniazdem" Formana
      i wiele, wiele innych...
    • Gość: paul Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 193.0.117.* 12.10.01, 12:21
      Prosze, nie zapominajcie o "Trainspotting" i "Priscilla, Queen of the Desert"!!!
    • Gość: DSD Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 212.33.88.* 13.10.01, 12:28
      'Do mnie mowisz?' - ten jeden, najlepszy, to 'Taksowkarz'

Scisla czolowka, to: Czas Apokalipsy, Lowca jeleni, Amadeusz, Fitzcarraldo, Lawrence z Arabii, Rio
      Bravo, Caly ten zgielk, koncert Pink Floyd w Pompejach, no i trio: Swiety Graal, Zywot Briana i Sens
      zycia :-))) No i tyle innych, chocby 'Misja' czy 'Harakiri', 'Andriej Rublow' ...

Z polskich chyba 'Zezowate szczescie' i moze... 'Potop' (bije na glowe chyba wszystkie zachodnie
      giganty historyczno-widowiskowe, jak ten Hoffman mogl potem wypuscic taka chale jak Ogniem i
      mieczem'!). 'Sami swoi' to genialna komedia, 'Mis' to genialnie narodowo-masochostyczna komedia.
      • Gość: DSD Suplement - przepraszam Cie, 'Greku Zorba'!!! (choc nie na I miejsce) IP: 212.33.88.* 13.10.01, 12:31
    • Gość: Ralph Re: 'Dlaczego pan chciałby to łączyć?' IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.10.01, 23:55
      Szkoda, że tak to ująłeś, choć Swoją Drogą myślę że zrobiłeś to świadomie (mam
      na myśli konfrontację jajL:najG), czyż nie? Chodzi mi o to, że te najlepsze
      mają z tymi- no, wiadomo- zbyt mało wspólnego, żeby je stawiać obok siebie
      (przynajmniej dla nas, widzów). Poza tym przydałoby się choć pokrótce
      uzasadniać wybór- wyliczanki są, cóż, nudne... (pewien indyjski kiniarz
      reklamował swoje filmy mówiąc: Moje filmy są najlepsze właśnie dlatego, że
      każdy ma w sobie wszystko!) Ale to już sugestia do reszty 'klubu'.
    • Gość: Magia Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.matrix.pl 15.10.01, 16:17
      "Snatch"
      "Matrix"
      "Shrek"
      Ale moze by tak sprecyzowac np kategorie, gatunek?? Nie mozna przeciez
      uogolniac, dla wielbiciela fantastyki bedzie to "Wladca pierscieni" (mam
      nadizeje, bo jeszcze nie ma w Polonii...), a dla romantyka "Cztery wesela i
      pogrzeb" (jesli nie, to wybaczcie, nie jestem zbytnio romantyczna).
      • Gość: brutuska Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 16:27
        Leon
        Dracula 2000
        Interview with vampire
        The silence of the lambs
        Hannibal
        Mary Reilly
        Leaving Las Vegas
        • Gość: Jakub Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.zanet.pl 04.12.01, 19:48
          Gość portalu: brutuska napisał(a):

> Leon
          > Dracula 2000
          > Interview with vampire
          > The silence of the lambs
          > Hannibal
          > Mary Reilly
          > Leaving Las Vegas

Leon Zawodowiec to super film!
    • Gość: mk Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 10.10.12.* 02.11.01, 20:08
      może nie błysnę jakimś super-arcydziełem, ale szczególny sentyment mam do
      serii "Powrót do przyszłości I, II, III" - zakręcony maksymalnie ale wyjątkowo
      konsekwentny w swej logice"
      • Gość: Maril Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 192.168.2.* / 217.11.136.* 03.11.01, 16:07
        Clerks
        Chasing Amy
        Dogma
        • Gość: edelweis Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 10.0.210.* 03.11.01, 23:04
          dobre filmy to te najmniej ambitne - po to przeciez wymyslili telewizje!!! ja
          osobiscie - jako osoba groteskowo sentymentalna - uwielbiam musicale z lat 1960-
          1980. polecam strone www.reelclassics.com - tam tego dopiero jest!
          • Gość: Marek Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.chello.pl 04.11.01, 10:57
            Seria "Star Wars" ale bez "Mrocznego widma" , "Szklana pułapka"
            • Gość: Mr. T Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.ne.mediaone.net 15.11.01, 02:27
              Gość portalu: Marek napisał(a):

> Seria "Star Wars" ale bez "Mrocznego widma" , "Szklana
              pułapka"

Star Wars bez ograniczen (Nawet Episod III, ktorego
              jeszcze nie nakrecili).
        • Gość: bookie Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 192.168.2.* / 217.11.136.* 23.01.02, 00:30
          Wszystkie filmy Kevina Smitha sa swietne.
    • Gość: M Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 192.168.1.* 05.11.01, 16:37
      Stigmata
    • Gość: aero Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 01:25
      Ok, beda i kategorie, jak zasugerowal ktos wczesniej.
      KOMEDIA:
      Snatch
      TRAGIKOMEDIA:
      American Beauty (ten moim skromnym zdaniem jest naj naj..)
      Knockin' on heaven's door
      Zycie jest piekne
      THRILLER:
      Gra
      Informator
      Adwokat Diabla
      Siedem
      MELODRAMAT:
      Don Juan De Marco
      SENSACJA:
      Die Hard
      Leon
      Reservoir Dogs
      S-F:
      Alien I, II
      Event Horizon
      Cube
      • Gość: piotrek Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 193.0.110.* 26.02.02, 18:51
        Adwokat Diabla!
    • Gość: Milena Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 204.186.88.* 08.11.01, 01:36

MATRIX MATRIX,MATRIX
      • Gość: ian Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 195.243.201.* 08.11.01, 18:57
        Gość portalu: Milena napisał(a):

>
        >
        > MATRIX MATRIX,MATRIX

popieram popieram, popieram :-)
    • Gość: Kwiku Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 10.2.1.* 08.11.01, 09:13
      Moja propozycja to "9 i pół tygodnia" - klimat jaki stworzył Lynch jest nie do
      podrobienia. Po tym filmie pokochacie NY. Kultowe sceny (m.in. Kim Basinger
      karmiona przez Mickeya Rourke), super nastrojowa muzyka. Do moich ulubionych
      wątków należą sceny "wyjazd Basinger do chaty malarza", "zakupy w chińskiej
      dzielnicy", "przyjęcie w galerii". Kto nie widział niech żałuje !!!!!!!!!!
      • Gość: Anka Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 10.20.0.* 08.11.01, 22:27
        Gość portalu: Kwiku napisał(a):

> Moja propozycja to "9 i pół tygodnia" - klimat jaki stworzył Lynch jest nie do
        > podrobienia. Po tym filmie pokochacie NY. Kultowe sceny (m.in. Kim Basinger
        > karmiona przez Mickeya Rourke), super nastrojowa muzyka. Do moich ulubionych
        > wątków należą sceny "wyjazd Basinger do chaty malarza", "zakupy w chińskiej
        > dzielnicy", "przyjęcie w galerii". Kto nie widział niech żałuje !!!!!!!!!!

Ten film nakręcił Adrian Lyne, a nie Lynch.

• Gość: Kwiku Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 10.2.1.* 09.11.01, 08:29
          Gość portalu: Anka napisał(a):

> Ten film nakręcił Adrian Lyne, a nie Lynch.

Sorry, za pomyłkę ale byłem blisko. A swoją drogą czy podoba Ci się ten film ?

• Gość: Anka Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: 10.20.0.* 09.11.01, 20:49
            Będziesz pewnie rozczarowany, ale dla mnie to straszna szmira. Ale każdy lubi
            coś innego. Pozdrawiam.
            • Gość: WURST Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 09.11.01, 20:51
              Na mnie najwieksze wrazenie zrobil Rambo.Na drugim miejscu jest Akademia
              Policyjna.Kto nie widzial-polecam.
    • gadula Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW 10.11.01, 05:34
      Czas Apokalipsy z M.Brando
      The Mask z J. Carrey
      Sunshine
      Ogniem i Mieczem
      • Gość: Cinek_ok Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.01, 17:49
        Moja 1 miejsce to (kolejknosc przypadkowa): Pluton, Forrest Gump, Amadeusz, Czas Apokalipsy,
        American Beauty, Misja no i oczywiscie stare polskie komedie z Rejsem i Misiem na czele :)
    • Gość: margot Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.nat.visnet.pl 11.11.01, 13:02
      Zdecydowanie Podziemny krag (Fight club). Daje do myslenia.
      • Gość: AenSeidh Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 23:29
        Zdecydowanie "Pulp Fiction"
        ale blisko sa:
        "Od zmierzchu do switu"
        "reservoir dogs"
        "Blade runner"
        "Leon"
        "Lot nad kukulczym gniazdem"
    • morel a może AMERICAN HISTORY X ??? 13.11.01, 00:55
      chyba niezły film, nie? co o nim sądzicie?
      • Gość: dia Re: a może AMERICAN HISTORY X ??? IP: 192.168.103.* 15.11.01, 07:59
        Gdy byłem nastolatkiem największe wrażenie zbrobił na mnie film "Wejście Smoka"
        - pamiętacie oblężenie kin? Później był i jest nadal "Pluton".
        Swoją drogą mam żal do telewizji, że prawie wszystkie ambitniejsze filmy
        emitowane są w czasie gdy normalny człowiek śpi. Pozdrawiam
    • Gość: imbir Nowa Era IP: *.lot.pl 15.11.01, 09:56
      Zdecydowanie "Wiedźmin" .Otworzył nowy rozdział polskiego filmu tzw. "polskie
      kino upadku"
    • Gość: Matt LE DOBERMANN IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 17:21
      Najlepszy film: LE DOBERMANN
      Najgorszy film: trudno powiedziec bylo ich zbyt wiele
    • ilumea Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW 16.11.01, 12:23
      HAIR
      pamietajcie!
    • kaha69 Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW 17.11.01, 10:34
      "Cube"- koniec dyskusji
      • Gość: paolka Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 19.11.01, 21:21
        kaha69 napisał(a):

> "Cube"- koniec dyskusji

nie zgadzam sie!
    • muciej Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW 20.11.01, 23:20
      Taki skromny o przyrodzie niejakiego pana Stevena S. pt."Jurassic Park" i jego
      2 kolejneczęści. Być może się to zmieni gdy wejdzie Harry Potter...
      • Gość: magdzia Re: NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 14:32
        Zdecydowanie "W pustyni i w puszczy"(nowa ekranizacja)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka