Gość: chloppolski1 IP: *.0504.adsl.tele2.no 27.01.06, 19:51 ...a u nas czas na WAJDE! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alter a nasi najsłynniejsi reżyserzy to za darmo kręcili IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 27.01.06, 19:55 swoje arcydzieła ? wszyscy należeli do PZPR... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lengyel Re: a nasi najsłynniejsi reżyserzy to za darmo kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 20:06 wszyscy artysci to prostytutki... Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster No to Janek Nowicki jest szwagrem Miklosa Jancso 27.01.06, 20:23 A Szabo ogromnie odwaznym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarls Re: Istvan Szabó: jestem agentem bezpieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:43 a wiecie czemu imć Szabó przyznał się że tylko do 1967r.Bo akta po tym roku są utajnione,tak samo jak u nas po 1983r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutek Vargi Re: Istvan Szabó: byłem agentem bezpieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 01:45 mię nie przekonywa, gdyż uważam, że kolo nic nie kuma, mimo że radykalnie wzeuszony być chce. Wal się na ryj, ćwoku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Że Szabo był Re: Istvan Szabó: byłem agentem bezpieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 01:51 ubekiem, to jasne, bo niby dlaczego nie, ale po co lans Vargi się odbywa? Nie za bardzo kumam po co? Słaby prozaik i cienki publicysta... Zwolnić z roboty i będzie luzik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Istvan Szabó: byłem agentem bezpieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:49 Varga jest szefem dzialu kultury GW, przynajmniej od roku. wiec badz tak dobry, gosciu portalu, i sam sie stad zwolnij... Odpowiedz Link Zgłoś
homo.homini.lupus.est chloppolski1 - ANTYLUSTRATOR 28.01.06, 01:59 Jeśli lustracja ma polegać na obrzucaniu oszczerstwami ludzi,których nie lubimy,to ja dziękuję za taką lustrację. chloppolski1,nie mając żadnych dowodów,sugeruje,że agentem był Wajda.Bo Wajdy nie lubi. Nie zaliczam się do fanów Andrzeja Wajdy,kilka jego filmów uważam za zakłamane, ale teraz chcę go bronić przed podłością. P.S. Jeden z najsłynniejszych polskich reżyserów był członkiem KC PZPR,ale mu się tego nie wypomina,lepiej obrzucać błotem niewinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adelina Jakie to nudne! IP: *.snfccasy.dynamic.covad.net 28.01.06, 07:16 Kiedy wreszcie skończy się ten głupi temat, to wyskrobywanie świństw z puszki Pandory? Ludzie szkodzą sobie nawzajem, niekoniecznie pisząc o sobie donosy do bezpieki. Mogą to być donosy do urzędu skarbowego albo do gazety. Mobbing też może złamać komuś karierę. Tym się trzeba zajmować, a nie tym, że ktoś, komuś, kiedyś, za komuny... To jest w tej chwili prywatna sprawa tych, których to dotknęło, jeśli mają ochotę się w tym grzebać i dać komuś w twarz, to proszę bardzo. Ale co ma do tego reszta obywateli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Powoli dociera do mnie dziwna prawda... IP: *.chello.pl 28.01.06, 09:05 ...że agenci pracowali w lepszym towarzystwie, niż opozycjoniści. Szczególnie wyraźnie widać to dziś w Polsce, gdy brać pod uwagę popisy POPiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
ujek_arnolda Nasz Katon to myśliciel i dowcipniś 28.01.06, 10:14 Agenci,Katonku,pracowali we wszelkich środowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
bumier1 A propos Szabo... 28.01.06, 14:25 Idź dokąd poszli tamci do ciemnego kresu po złote runo nicości twoją ostatnią nagrodę idź wyprostowany wśród tych co na kolanach wśród odwróconych plecami i obalonych w proch ocalałeś nie po to aby żyć masz mało czasu trzeba dać świadectwo bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę a kornik napisze twój uładzony życiorys i nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie strzeż się jednak dumy niepotrzebnej oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych strzeż się oschłości serca kochaj źródło zaranne ptaka o nieznanym imieniu dąb zimowy światło na murze splendor nieba one nie potrzebują twego ciepłego oddechu są po to aby mówić: nikt cię nie pocieszy czuwaj - kiedy światło na górach daje znak - wstań i idź dopóki krew obraca w piersi twoją ciemną gwiazdę powtarzaj stare zaklęcia ludzkości bajki i legendy bo tak zdobędziesz dobro którego nie zdobędziesz powtarzaj wielkie słowa powtarzaj je z uporem jak ci co szli przez pustynię i ginęli w piasku a nagrodzą cię za to tym co mają pod ręką chłostą śmiechu zabójstwem na śmietniku idź bo tylko tak będziesz przyjęty do grona zimnych czaszek do grona twoich przodków: Gilgamesza Hektora Rolanda obrońców królestwa bez kresu i miasta popiołów Bądź wierny Idź Odpowiedz Link Zgłoś
news21 Re: A propos Szabo... 28.01.06, 20:23 Szczerze mówiąc, było ich zdaje się tylu, że robi się to powoli nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Re: Istvan Szabó: byłem agentem bezpieki IP: *.aster.pl 29.01.06, 09:23 Niestety konsekwencje tego, co się działo w polskiej kinematografii kiedyś i co niektórzy artyści mają do ukrycia ponosimy my wszyscy, bowiem ci panowie nadal rządzą... (nie chcę pisać "trzymają władzę" bo to zwrot już wyświechtany). Te fakty bardzo mocną ciążą nad polskim filmem wspólczesnym, który ma zamkniete usta. W kinematografii węgierskiej jest troszkę lepiej. Prawda nas wyzwoli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wybitny kapuś Re: Istvan Szabó: byłem agentem bezpieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:34 My nigdy nie doczekamy się prawdy z ust naszych moralnych autorytetów...Nawet jak będą na nich niezbite dowody będą się zaklinać na wszystkie świętości, na życie i zdrowie najbliższych że to manipulacja, prowokacja i atak pozniżej pasa...Pomarzyć jednak można...ciekawe na kogo srzelali z ucha nasi wybitni reżyserzy...skoro teraz środowisko filmowe to pospolita gangsterka to co się działo w latach 50/60/80...???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_P facet pisal blog a ze nie bylo netu .... IP: *.ppath.umn.edu 29.01.06, 20:47 ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
news21 Re: facet pisal blog a ze nie bylo netu .... 05.06.06, 20:53 Cóż jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś