nowamloda 01.01.03, 21:48 Bo mnie by sie bardziej podobalo jakby nie spiewaly, ale moze jestem niedorobiona kulturalnie (?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krasnoludek1 Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 01.01.03, 23:36 Dla mnie bylo to smakowite danie - reżyser obnażył trochę naszych kobiecyh tajemnic :-)) Wiem, że wielu osobom ten film sie nie podobał - tzn. bardziej były rozczarowane, bowiem recenzje były entuzjastyczne. Chyba Francuzi mieli dobre PR ;-)) Ale film OK. Co do śpiewu - to dla nich są to szlagierowe piosenki - zupełnie inaczej odbierają ten film nad Sekwaną, niż my tu nad Wisłą...W polskiej wersji leciałoby pewnie "Umówiłam się z nim na dziwiątą", "Józek nie daruję ci tej nocy", "Kłamałam" itp. ;-)))) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
waldekszprycha Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 03.01.03, 16:07 nawet to nie uratowalo by tego filmu. wynudzilem sie na nim jak mops i powiem szczerze mialem prawdziwa ochote wyjsc. francuzi mieli wprost rewelacyjny pr. ale to polowa sukcesu. druga polowa to widzowie, ktorzy jak barany powtarzaja opinie krytykow, nie bedac w stanie wydusic wlasnej. Odpowiedz Link Zgłoś
morgrist Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 04.01.03, 19:46 przed chwilą wróciłam z kina , i co tu ppisać bardzo mi się podobałona początku trochę nudne ale potem... , piosenki według mnie bardzo dobrze dobrane , To już drugi film tego reżysera który widziałam,i teraz wiem że na pewno nie ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aste Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.03, 10:46 Mi się podobał piosenki też co więcej z wielką obawą zawlokłam męża na ten film i też mu się podobało z tym,, że tak jak założycielce wątku przeszkadzały mu piosenki.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryndal Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? IP: *.ok.wroc.pl 06.01.03, 15:17 takie przerwy podczas kryminalu na muzyke strasznie spowalniaja akcje. Dlatego pozniej trzeba bylo szokowac watkami. I to sie oglada gorzej niz dynastie, bo to wszystko jest komletnie nierealne. czulem sie tak, jakby rezyser wylal na mnie kubel pomyjow i czekal na moj zachwyt... i co ciekawe... niektorzy byly zachwyceni. Nigdy wiecej nei ide na film ktory jest adaptacja sztuki teatralnej, bo forma (aczkolwiek rzeczywiscie super aktorstwo) wypiera jakakolwiek tresc. Odpowiedz Link Zgłoś
beemka1 Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 06.01.03, 21:35 Gość portalu: bryndal napisał(a): > takie przerwy podczas kryminalu na muzyke strasznie spowalniaja akcje. Dlatego > pozniej trzeba bylo szokowac watkami. Zgadzam sie, z tym ze kryminal to to nie byl, ale film o 8 kobietach. A watek kryminalny tylko sie tam przewijal. I to sie oglada gorzej niz dynastie, bo > to wszystko jest komletnie nierealne. czulem sie tak, jakby rezyser wylal na > mnie kubel pomyjow i czekal na moj zachwyt... i co ciekawe... niektorzy byly > zachwyceni. A ma byc realne? Film czy sztuka teatralna bedaca realnym odzwierciedleniem rzeczywistosci to wlasnie "kubel z pomyjami". Nigdy wiecej nei ide na film ktory jest adaptacja sztuki > teatralnej, bo forma (aczkolwiek rzeczywiscie super aktorstwo) wypiera > jakakolwiek tresc. I z tym sie zgadzam. Jak ktos nie lubi adaptacji sztuk teatralnych czy teatru w ogole, to "8 kobiet" nie moglo sie podobac. Ja tam wole teatr od kina... Pozdrawiam kinomana Beemka. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? IP: *.one.pl / 192.168.0.* 06.01.03, 23:01 Podobał mi się bardzo, a mój mąż wyszedł z kina zachwycony. Najśmieszniejsze,że oglądaliśmy ten film w małej sali. Na może 50 osób. Na ekranie 8 kobiet, a na sali 38. I może ze 3 panów. Nie przeszkadzały mi piosenki, zdawalam sobie sprawę, że nie łapię wszystkich kontekstów. Nie przeszkadzały mi nawet jawne wpadki scenariuszowe i zawiłości fabularne. Bawiłam się formą filmu i grą aktorek. Jeśli ktoś wziął ten film na poważnie, to pewnie się zawiodł. Odpowiedz Link Zgłoś
bolesny Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 06.01.03, 23:24 Pomysł ciekawy, piosenki tez byly niczego sobie - dodawaly charakteru postaciom i "opisywaly" rozne charaktery kobiece. to akurat uwazam za mocna strone tego filmu. moim zdaniem film byl przydlugi i troche przegadany - pod koniec zaczalem sie nudzic. poczatek mnie troche zmylil, zapowiadal sie kryminal. gdybym wiedzial ze jest to film "o kobietach" i tak bym go poszedl zobaczyc. generalna ocena dobry ale nie padlem na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
recber Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 07.01.03, 00:14 Jestem bardzo za. Dobra zabawa, jest na co popatrzeć, kawał porządnie skrojonej rozrywki. Choć przeraziło mnie, że EB się wyraźnie starzeje. Nie jest jej dobrze na wampa i w blond włosach. I po co było rzucać Auteila ;-) ? Odpowiedz Link Zgłoś