Dodaj do ulubionych

Podobalo Wam sie 8 kobiet?

01.01.03, 21:48
Bo mnie by sie bardziej podobalo jakby nie spiewaly, ale moze jestem
niedorobiona kulturalnie (?)
Obserwuj wątek
    • krasnoludek1 Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 01.01.03, 23:36
      Dla mnie bylo to smakowite danie - reżyser obnażył trochę naszych kobiecyh
      tajemnic :-)) Wiem, że wielu osobom ten film sie nie podobał - tzn. bardziej
      były rozczarowane, bowiem recenzje były entuzjastyczne. Chyba Francuzi
      mieli dobre PR ;-))

Ale film OK. Co do śpiewu - to dla nich są to szlagierowe piosenki - zupełnie
      inaczej odbierają ten film nad Sekwaną, niż my tu nad Wisłą...W polskiej wersji
      leciałoby pewnie "Umówiłam się z nim na dziwiątą", "Józek nie daruję ci tej
      nocy", "Kłamałam" itp. ;-))))

pozdrowienia
    • waldekszprycha Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 03.01.03, 16:07
      nawet to nie uratowalo by tego filmu. wynudzilem sie na nim jak mops i powiem
      szczerze mialem prawdziwa ochote wyjsc.
      francuzi mieli wprost rewelacyjny pr. ale to polowa sukcesu. druga polowa to
      widzowie, ktorzy jak barany powtarzaja opinie krytykow, nie bedac w stanie
      wydusic wlasnej.
      • morgrist Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 04.01.03, 19:46
        przed chwilą wróciłam z kina , i co tu ppisać bardzo mi się podobałona początku
        trochę nudne ale potem... ,
        piosenki według mnie bardzo dobrze dobrane , To już drugi film tego reżysera
        który widziałam,i teraz wiem że na pewno nie ostatni
    • Gość: Aste Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.03, 10:46
      Mi się podobał piosenki też co więcej z wielką obawą zawlokłam męża na ten film
      i też mu się podobało z tym,, że tak jak założycielce wątku przeszkadzały mu
      piosenki.pozdro
    • Gość: bryndal Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? IP: *.ok.wroc.pl 06.01.03, 15:17
      takie przerwy podczas kryminalu na muzyke strasznie spowalniaja akcje. Dlatego
      pozniej trzeba bylo szokowac watkami. I to sie oglada gorzej niz dynastie, bo
      to wszystko jest komletnie nierealne. czulem sie tak, jakby rezyser wylal na
      mnie kubel pomyjow i czekal na moj zachwyt... i co ciekawe... niektorzy byly
      zachwyceni. Nigdy wiecej nei ide na film ktory jest adaptacja sztuki
      teatralnej, bo forma (aczkolwiek rzeczywiscie super aktorstwo) wypiera
      jakakolwiek tresc.

• beemka1 Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 06.01.03, 21:35
        Gość portalu: bryndal napisał(a):

> takie przerwy podczas kryminalu na muzyke strasznie spowalniaja akcje.
        Dlatego
        > pozniej trzeba bylo szokowac watkami.
        Zgadzam sie, z tym ze kryminal to to nie byl, ale film o 8 kobietach. A watek
        kryminalny tylko sie tam przewijal.

I to sie oglada gorzej niz dynastie, bo
        > to wszystko jest komletnie nierealne.
        czulem sie tak, jakby rezyser wylal na
        > mnie kubel pomyjow i czekal na moj zachwyt... i co ciekawe... niektorzy byly
        > zachwyceni.
        A ma byc realne? Film czy sztuka teatralna bedaca realnym odzwierciedleniem
        rzeczywistosci to wlasnie "kubel z pomyjami".

Nigdy wiecej nei ide na film ktory jest adaptacja sztuki
        > teatralnej, bo forma (aczkolwiek rzeczywiscie super aktorstwo) wypiera
        > jakakolwiek tresc.
        I z tym sie zgadzam. Jak ktos nie lubi adaptacji sztuk teatralnych czy teatru
        w ogole, to "8 kobiet" nie moglo sie podobac. Ja tam wole teatr od kina...
        Pozdrawiam kinomana
        Beemka.
        >
    • Gość: AAA Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? IP: *.one.pl / 192.168.0.* 06.01.03, 23:01
      Podobał mi się bardzo, a mój mąż wyszedł z kina zachwycony. Najśmieszniejsze,że
      oglądaliśmy ten film w małej sali. Na może 50 osób. Na ekranie 8 kobiet, a na
      sali 38. I może ze 3 panów.

Nie przeszkadzały mi piosenki, zdawalam sobie sprawę, że nie łapię wszystkich
      kontekstów. Nie przeszkadzały mi nawet jawne wpadki scenariuszowe i zawiłości
      fabularne. Bawiłam się formą filmu i grą aktorek. Jeśli ktoś wziął ten film na
      poważnie, to pewnie się zawiodł.
    • bolesny Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 06.01.03, 23:24
      Pomysł ciekawy, piosenki tez byly niczego sobie - dodawaly charakteru postaciom
      i "opisywaly" rozne charaktery kobiece. to akurat uwazam za mocna strone tego
      filmu.
      moim zdaniem film byl przydlugi i troche przegadany - pod koniec zaczalem sie
      nudzic. poczatek mnie troche zmylil, zapowiadal sie kryminal. gdybym wiedzial
      ze jest to film "o kobietach" i tak bym go poszedl zobaczyc.
      generalna ocena dobry ale nie padlem na kolana.
      • recber Re: Podobalo Wam sie 8 kobiet? 07.01.03, 00:14
        Jestem bardzo za. Dobra zabawa, jest na co popatrzeć, kawał porządnie skrojonej
        rozrywki. Choć przeraziło mnie, że EB się wyraźnie starzeje. Nie jest jej
        dobrze na wampa i w blond włosach. I po co było rzucać Auteila ;-) ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka