Dodaj do ulubionych

Nieodwracalne.. inaczej...

IP: *.pkobp.pl 28.01.03, 09:37
juz nie w kwestii samego filmu. Ale cos co mnie zaskoczylo przed seansem,
pani kasjerka w kasie poprosila o dowod chlopaka ktory stal przedemna w
kolejce i nie sprzedala mu biletu bo mial 19 lat ! On krecil ze byl pewien
ze to od 18 i ze jest z dziewczyna itd.. nie pomoglo.. pani mu pokazala
plakat na ktorym jak wol napisane od 21 i mu podziekowala !
szok ?! a podobno dali od 21 zeby zrobic reklame i wpuszczaja wszystkich ! A
jednak nie ! :)

pozdr.
A.

P.S. i tak jeszcze jednym slowem, film obejrzalem i nie wiem o co tyle
szumu. Bardziej brutalne sceny widzialem w dziesiatkach filmow. Praca kamery
mnie tylko zirytowala i omalo nie przyprawila o bol glowy ! A slawetna scena
gwaltu poprostu znudzila. W myslach chcialem zeby ten facet juz skonczyl bo
zaczynalem ziewac. eeech.. Naprawde nie wiem dlaczego ludzie (podobno)
wychodzili z tego filmu...
Obserwuj wątek
    • Gość: toms czy to nie jest aby pogwalcenie konstytucji? IP: 217.153.60.* 28.01.03, 13:05
      od 18 roku zycia czlowiek ma pelknie praw obywatelskich to dlaczego nagle jedni
      maja wieksze prawa (moga ogladac film) a drudzy nie ???

a moze nastepnym razem jakis film bedzie tylko dla blondynów ??? albo tylko dla
      kobiet i mezczyzn nie beda wpuszczac ?

traci mi to dyskryminacja !!!
      • fjufju toms 29.01.03, 08:58
        kino to nie instytucja panstwowa tylko biznes prywatny, jezeli wlasciciel uzna
        ze nie bedzie wpuszczał blondynow albo kostrpatych albo okularnikow albo
        kogokolwiek, to jest to tylo jego sprawa (i strata). konstytucja nie ma tu nic
        do gadania.
        • Gość: toms Re: toms IP: 217.153.60.* 29.01.03, 09:26
          fjufju napisał:

> kino to nie instytucja panstwowa tylko biznes prywatny, jezeli wlasciciel
          uzna
          > ze nie bedzie wpuszczał blondynow albo kostrpatych albo okularnikow albo
          > kogokolwiek, to jest to tylo jego sprawa (i strata). konstytucja nie ma tu
          nic
          > do gadania.

fju fju wybacz ale piszesz bzdury
          jestesmy na terytorium panstwa polskiego i kostytucja obowiazuje
          czy wg ciebie wlasciciel kina jako instytucja prywatna ma prawo zabijac sobie
          ludzi jak tak sobie wymysli ??? zastanow sie co piszesz

to ze ktos ma wlasny biznes nie oznacza ze moze lamac prawo !
          a wg mnie zostala tu zlamana podstawowa zasada iz wszyscy maja jednakowe prawa
          obywatelskie ale widze ze sa rowni i rowniejsi

pamietaj fjufju ze ten facet co ma to swoje kino postanowil prowadzic biznes w
          takim a nie innym sysytemie prawnym i nikt go do tego nie zmuszal
          jezeli jemu to prawo sie nie podoba to moze sobie wyjechac do kraju gdzie
          dozwolone jest dyskryminowanie ludzi i tam zakladac swoj biznes
          • fjufju Re: toms 29.01.03, 10:35
            Gość portalu: toms napisał(a):

> fjufju napisał:
            >
            > > kino to nie instytucja panstwowa tylko biznes prywatny, jezeli wlasciciel
            > uzna
            > > ze nie bedzie wpuszczał blondynow albo kostrpatych albo okularnikow albo
            > > kogokolwiek, to jest to tylo jego sprawa (i strata). konstytucja nie ma tu
            >
            > nic
            > > do gadania.
            >
            > fju fju wybacz ale piszesz bzdury
            > jestesmy na terytorium panstwa polskiego i kostytucja obowiazuje
            > czy wg ciebie wlasciciel kina jako instytucja prywatna ma prawo zabijac sobie
            > ludzi jak tak sobie wymysli ??? zastanow sie co piszesz
            >
            > to ze ktos ma wlasny biznes nie oznacza ze moze lamac prawo !
            > a wg mnie zostala tu zlamana podstawowa zasada iz wszyscy maja jednakowe
            prawa
            > obywatelskie ale widze ze sa rowni i rowniejsi
            >
            > pamietaj fjufju ze ten facet co ma to swoje kino postanowil prowadzic biznes
            w
            > takim a nie innym sysytemie prawnym i nikt go do tego nie zmuszal
            > jezeli jemu to prawo sie nie podoba to moze sobie wyjechac do kraju gdzie
            > dozwolone jest dyskryminowanie ludzi i tam zakladac swoj biznes

nie mam co wybaczac, bo sie nie obrazam. i oczywiscie ze nie moze zabijac nikt
            nikogo bo jak słusznie zauwazyłes prawo tego zabrania. natomiast jezeli bede
            prowadzil powiedzmy warzywniak osiedlowy i przyjedziesz do mnie i powiesz, ze
            chcesz zrobic u mnie zakupy, a ja na to ze nie mam mowy, tobie toms nie
            sprzedam bo mam taki kaprys, to co? przyjdziesz z policja? poskarzysz sie do
            rzecznika praw obywatelskich? nic z tego? nie ma takiego prawa ktore kaze mi
            tobie sprzedac kilo marchewki, tak jak nie ma takiego prawa które kaze
            wlascicielowi kina sprzedac ci bilet. i nie ma to nic wspolnego z
            rownouprawnieniem czy jego brakiem.
            • Gość: toms Re: toms IP: 217.153.60.* 29.01.03, 12:20
              fjufju uwazam ze nie masz racji

bo myslac tak jak ty mozna by sie dlugo zastanawiac dlaczego tak walcza z
              dyskryminacja rasowa w USA gdzie przyznasz jest wolny rynek

to co piszesz sugeruje ze kazdy ma prawo do dyskryminowania ludzi ze wzgledu na
              plec, wiek, czy kolor skory

a ja uwazam ze takiego prawa nie ma
              i sadze ze wlasciciel sklepu moze miec klopoty jezeli bedzie zprzedawal tylko
              wybrancom wg swojego widzi misie

nie jestem prawnikiem i nie bede bawil sie w szukanie odpowiednich interpretacji
              ale rozumie fjufju ze bylbys gotow otworzyc sklep z wielkim napisem "zydow i
              murzynow" nei obslugujemy zgodnie z twoimi teoriami masz do tego prawo przeciez

nawet w naszym kraju podejrzewam ze dluzej niz tydzien bys nie poprowadzil tego
              sklepu a w stanach pewnei ze 2 godziny maksymalnie zanim bys skonczyl w
              areszcie zastanawiajac sie jaki wyrok dostaniesz
          • mela1 Re: toms 29.01.03, 12:13
            Na poczatku mam pytanie: ile masz lat?

Po drugie: czy slyszales o klubach, w ktorych selekcjonerzy decyduja o tym, kto
            zostanie wpuszczony, a kto nie? I jakos nikt nie powoluje sie na konstytucje.

Po trzecie: mezczyzna zeby wziac slub musi miec ukonczone 21 lat (zgody sadu
            rodzinnego pomijam), do biernego prawa wyborczego takze potrzebujesz 21 lat,
            zeby zostac prezydentem - az 35. Wiec 18 nie jest ostatnia gorna granica, od
            ktorej wszystko wolno.

Po czwarte: nie uwazam, zeby 18-latek byl wystarczajaco dorosly, zeby moc
            ogladam wyjatkowo brutalne sceny. Jako dziecko ogladalam w telewizji
            filmy "tylko dla doroslych" (zniknela ta plansza, teraz mamy czerwony kwadracik
            i wcale nie czuje, ze to bylo dla mnie takie dobre. 18-latek to bardzo mlody
            czlowiek z niewyksztalcona do konca psychika. Mnie na film wpuszcza, ale jakos
            specjalnie sie nie pcham. Moze jak by mi zabronili, to bym chciala w ramach
            zakazanego owocu. Ale jak uwazasz, ze ktos lamie woje prawo do sennych
            koszmatow, pisz to Trybunalu Konstytucyjnego albo poczekaj na film na DVD - we
            wlasnycm domu niikt dowodu sprawdzal nie bedzie.
            • Gość: toms Re: toms IP: 217.153.60.* 29.01.03, 12:33
              mela1 proponuje tobie tak samo jak fjufju zgodnie z waszymi pogladami otworzyc
              kino lub sklep z wielkim napisem "obsuluguje tylko białych"

na prawde sadzisz ze twoj biznes dlugo by sie krecil ?
              ja nie wiem ale wy to normalnie takie poglady prezentujecie ze szkoda gadac ...

i jeszcze fragment z konstytucji:

Art. 32.

Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez
              władze publiczne.
              Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub
              gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.

• fjufju no nie wiem co powiedziec, toms 29.01.03, 12:47

> mela1 proponuje tobie tak samo jak fjufju zgodnie z waszymi pogladami
                otworzyc
                > kino lub sklep z wielkim napisem "obsuluguje tylko białych"
                >
                > na prawde sadzisz ze twoj biznes dlugo by sie krecil ?
                > ja nie wiem ale wy to normalnie takie poglady prezentujecie ze szkoda
                gadac ...
                >
                > i jeszcze fragment z konstytucji:
                >
                > Art. 32.
                >
                > Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez
                > władze publiczne.
                > Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub
                > gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.
                >

mowisz, ze takie są moje poglady i probujesz ze mnie rasiste zrobic... a ja ci
                tylko mowie jakie jest prawo w polsce... czytaj moze to co ludzie pisza a nie
                dokonuj nadinterpretacji, bo w ten sposob nigdy i z nikim sie niedogadasz. i
                gwarantuje ci, ze gdybym nie chcial ci w moim warzywniaku sporzedac marchewki,
                to nic nie moglbys mi zrobic... co najwyzej popikeitowac... wolność to nie
                tylko "wolność do", ale równiez "wolność od"... i jako prywatnego
                przedsiebiorce nie mozesz mnie zmusic do czegos, chyba ze mowimy o
                koncesjinowanej działalnosci gospodarczej.. ale o ile wiem do tego zeby
                sprzedawac bilety do kina albo marchewke koncesji w naszym kraju jeszcze nie
                trzeba. to tyle co mam do powiedzenia w tym temacie. end.
              • Gość: Mela Re: toms IP: proxy / *.chello.pl 29.01.03, 12:51

> mela1 proponuje tobie tak samo jak fjufju zgodnie z waszymi pogladami
                >otworzyc kino lub sklep z wielkim napisem "obsuluguje tylko białych"

Sluchaj, wypraszam sobie sugerowanie mi, ze chcialabym jakiejkolwiek
                dyskryminacji. Nie napisalam nic o moich pogladach, napisalam jaka jest
                rzeczywistosc. 17-letni obywatel tez ma protestowac, bo nie powinni mu sprzedac
                piwa? Jesli nie masz ochoty dyskutowac, nie sluchasz argumentow tylko potrafisz
                napisac, ze szkoda gadac, to przykro mi. Ponawiam pytanie o wiek.

> Art. 32.
                >
                > Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez
                > władze publiczne.
                > Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub
                > gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.

Wiec dlaczego kobiet w Sejmie jest tak malo, dlaczego na tych samych
                stanowiskach zarabiaja mniej niz mezczyzni. Taki tendencyjny przyklad, ale
                takich przykladow lamania konstytucji jest wiecej.
                • Gość: czapski Re: toms IP: *.utp.pl 29.01.03, 14:32
                  bo kobiety wola wybierac mezczyzn do sejmu, chcesz im zabronic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka