Dodaj do ulubionych

Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty...

IP: *.chello.pl 02.08.06, 12:33
Właśnie, jakich filmów nie widzieliście, pomimo że oglądał je cały świat i
powszechnie są uważane za mega hity lub pozycje kultowe.
Ja np. nie widziałam:
"Dawno temu w Ameryce"- jedynie fragment
"Epoki lodowcowej",
"Miasta aniołów",
"rejsu" no i paru tam jeszcze;o)
Obserwuj wątek
    • Gość: Yogi Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: 82.197.55.* 02.08.06, 12:43
      "Tytanik", "Szeregowiec Ryan" - te dwa sobie przypomniałem. "Szeregowca..." próbowałem obejrzeć ale mnie rozczarował już na początku.
      • dr.verte Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 02.08.06, 14:54
        Gość portalu: Yogi napisał(a):

> Szeregowca..." próbowałem obejrzeć ale mnie rozczarował już na początku.

za mało krwawy był
        • Gość: Yogi Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: 82.197.55.* 02.08.06, 19:20
          Za mało krwawy nie był ale krew, bzykające kulki i ogólna masakra nie podnieciły mnie na tyle, żeby nie poczuć obojętności wobec świata przedstawionego.
          • aiczka Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 08.09.06, 15:08
            Ja oglądałam cały, m.in. dlatego, że był po środku nocnego maratonu zdobywców
            Oscarów z odpowiedniego roku. Ten półgodzinny wstęp to była chyba okazja dla
            Spielberga, żeby mógł pobawić się różnorodnymi efektami specjalymi. Beznadzieja.
            • Gość: smiglostopy Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.dyn.optonline.net 08.09.06, 21:11
              moim zdaniem to jedna z fajniejszych scen w filmach wojennych...

wizualnych efektow specjalnych nie bylo tam za wiele (podpalenie bunkra
              miotaczem ognia to chyba jedyna. nie wliczam w to efektow krwi czy urywanych
              nog bo w koncu jestesmy w XXI wieku, a takie efekty to pewnie i w czterech
              pancernych by sie znalazly).

efekty audio...moze. szczegolnie jesli oglada sie w dts. nie sadze jednak, ze
              ta scena byla temu podporzadkowana ;)

z filmow, ktore "wszyscy" widzieli, a ja nie, to "brokeback mountain". nie
              zanosi sie, zebym to kiedykolwiek zobaczyl...
    • dr.verte Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 02.08.06, 14:54
      Gość portalu: klara napisał(a):

> Ja np. nie widziałam:
      > "Dawno temu w Ameryce"- jedynie fragment

To myślę nie tak dużo osób widziało.

> "Epoki lodowcowej",
      > "Miasta aniołów",
      > "rejsu" no i paru tam jeszcze;o)

Też tego nie widziałem.Rejs próbowałem ale nie dało rady :-)

• polla4 Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 10.08.06, 23:21
        "Miasto aniołów" jednak obejrzyjcie, bo warto :o)
    • bazyliszek4 Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 02.08.06, 15:09
      nie widziałem Trylogii. nie cierpię Sienkiewicza...
      • polla4 Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 10.08.06, 23:24
        Ja nie cierpię tych wszystkich naszych superprodukcji na podstawie dzieł
        wielkich pisarzy(owszem, skusiłam się, ale po raz ostatni)
      • Gość: smiglostopy Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.dyn.optonline.net 08.09.06, 21:23
        moim zdaniem filmowa adaptacja potopu kandyduje do miana najlepszego polskiego
        filmu. w kazdym razie to jeden z moich ulubionych ;) ogladalem go juz kilka
        razy, a i tak na niektorych scenach przechodza mi ciarki...no ale jesli ktos
        meczyl sie z ksiazka to chyba rzeczywiscie nie ma sensu meczyc sie filmem. ja
        bym nie zniosl, gdyby mi sie sienkiewicz nie podobal ;)
    • Gość: nana taksówkarz IP: *.chello.pl 02.08.06, 15:10
    • ignatz Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 02.08.06, 15:34
      "Lot nad kukułczym gniazdem" - ne ogladałem i się tego wstydzę :-)
      • klee Pół roku minęło... 02.08.06, 22:28
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15&w=35202926&a=35225304 i nic.
        Zastój, marazm, stagnacja. A miało być tak pięknie... ;-)
        • ignatz Re: Pół roku minęło... 02.08.06, 22:47
          Hyhy, masz mnie :-) Ale miałem co innego do roboty ;-)
      • Gość: jaija Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.08.06, 23:40
        Nie ma się czego wstydzić, Ignatz, ale warto nadrobić ;)
        Ja nie oglądałam np. Miasta aniołów i całej kupy komedii romantycznych, ale
        tego akurat się nie wstydzę. Nie widziałam też "Spokojnego Amerykanina". I
        jeszcze nie w całości "Rękopis znaleziony w Saragossie" i "Sanatorium pod
        klepsydrą" Hasa.
        Jeszcze trochę by się znalazło, jako że człowiek nie jest w stanie obejrzeć
        wszystkiego :)
      • anulina Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 03.08.06, 09:26

obejrzyj koniecznie! świetny film! świetna książka! autor przed napisaniem sam
        spędził kilka miesiecy w szpitalu psychiatrycznym - eksperymentalnie
        • ignatz Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 08.08.06, 21:45
          Książkę czytałem chyba trzy razy :-)
    • Gość: Aga Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.cnb.com.pl 02.08.06, 22:33
      Casablanca. :) Mam nawet nagraną od jakiegoś roku, ale jeszcze nie widziałam.
      • ignatz Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 02.08.06, 22:44
        O, a ja jak raz dzisiaj widziałem po raz enty :-)
    • anulina Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 03.08.06, 09:24

miasto aniołów obejrzyj :) je tez widziałam po raz pierwszy w TV kilka dni
      temu. nie lubie sentymentalnych romansideł ale ten obejrzałam z przyjemnością

a temat postu skojarzył mi sie ze scenką z powieści Davida Lodga (nie pamiętam
      teraz w której powieści to było, bo czytałam wszystkie ;) a chodziło o to, że
      nauczyciele akademiccy literatury angielskiej w Oxfordzie na prywatnej imprezie
      zrobili sobie zabawę: każdy z nich miał sie przyznać czego nie przeczytał. no i
      jeden sie przyznał że nie czytał Hamleta :) z tego co pamietam, wyleciał z
      pracy :D
      • jedzoslaw Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 03.08.06, 11:07
        Hm... "Mechaniczna pomarańcza", "Łowca androidów"... Wstyd...
        • ignatz Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 08.08.06, 21:47
          To prawda, żeby "Mechanicznej pomarańczy" i "Blade runnera" nie obejrzeć to
          wstyd :-)
    • Gość: Karla Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.zurich.pl 03.08.06, 13:47
      nie widziałam Matrixa, ani Kill Billa
      • polla4 Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 10.08.06, 23:27
        Widziałam "Matrixa" w kinie, prawie całego przespałam :o)
    • Gość: 2xy Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.jastkow.net 04.08.06, 09:15
      Nie ogladałam Titanika, Szeregowca i kilku innych, bo znieść nie mogę.Komedie
      romantyczne też nie lepsze.
    • Gość: Fiedorczyk Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.koba.pl / *.koba.pl 04.08.06, 10:29
      "Ruchomy Zamek Hauru", "Garfield 2"
    • john_malkovitch Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 04.08.06, 16:33
      Za mną długo chodzł Dzień świra, i jeszcze dłużej Big Lebowski,
      ale już nadrobiłem..
      Aha.. miałem też straszną obsuwę w Powrocie króla..
    • askausmiech Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 04.08.06, 19:28
      nie widziałam wielu polskich filmów. Może dlatego, że nie lubie polskiego kina.
      A po za tym:
      Gwiezdne Wojny
      Madagaskar
      Oszukać Przeznaczenie
      Kill Bill
      Aniołki Charliego
      Mission Imposible
      Terminator
      Piła

to narazie tyle
    • littlefroggy Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 04.08.06, 22:14
      "Piraci z Karaibów"...
    • Gość: kafu Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.chello.pl 04.08.06, 22:22
      wladca pierscxieni,
    • Gość: HYDRO Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 05.08.06, 07:47
      "Ameli"
      "Ojca chrzestnego"
      "Człowieka z blizną"
      "Predatora"
      "Gwiezdnych wojen" kiedyś próbowałam oglądnąc ale jest dla mnie tak głupie i
      nudne że dałam sobie spokuj.
    • veera Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 05.08.06, 16:22
      Z tych świeższych to "Kill Bill" - jakos nie mogę sie zebrac, choć mam od dawna
      na DVD obie części.
    • iwonaje Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 05.08.06, 19:29
      Przemineło z wiatrem
      Casablanca
    • Gość: kasia Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:16
      Gwiezdne wojny
    • angels_dont_kill Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 05.08.06, 20:41
      Ojca chrzestnego, Kill Billa, Mechanicznej kawałek tylko
      • Gość: magda Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:16
        Titanica, Ojca Chrzestnego, Rejsu, Pana Wolodyjowskiego, Kill Billa, Epoki
        Lodowcowej2, Psów i wielu wielu innych polskich filmów, Mission Impossible,
        filmów o Bondzie, Gwiezdnych Wojen, ...i ach, niby tyle oglądam, a w zasadzie
        to moge tu wyliczać jeszcze i wyliczać;)
    • ignatz Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 08.08.06, 21:46
      Tak apo wątku o najlepszych polskich filmach: nie widziałem tez "Ziemi
      obiecanej". Zgroza :->
      • polla4 Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 10.08.06, 23:33
        "Władca pierścieni"
        "King "Kong"
        "Epoka lodowcowa"
        "Gwiezdne wojny"
        "Ziemia obiecana""Psy"
        "Casablanca"
        "Lot nad kukułczym gniaazdem"
        • maggpie Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 12.08.06, 02:20
          trochę podobnie -

"Gwiezdnych wojen"
          "Casablanki"
          "Ziemi obiecanej"
          "Człowieka z blizną"
          itp.
    • barnolka ET 14.08.06, 19:44
      ET- znajomi się śmieją,że straciłam dzieciństwo
      Dirty Dancing -obejrzałam niedawno, kiedy byłam nastolatką był obiektem kultu
      koleżanek a ja nie wiedziałam o co chodzi :D, czułam sie ułomna heh
      nic Kubricka - piszę to z niejakim wstydem
      I jest masa,których nie widziałam ale jakoś nie odczuwam potrzeby zobaczenia,
      typu: Bondy (większość), jakies bezsennosci w sjatel itp, Psy (no, kawałek
      którejś częsci widziałam ale nie wiem której)
    • sukiennica Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 14.08.06, 22:17
      Titanica nie widzialam. Powinnam?
      • polla4 Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 14.08.06, 23:18
        Możesz, jak lubisz ckliwe melodramaty
        • sukiennica Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... 19.08.06, 12:51
          No to nie powinnam...
    • anahella Kod Leonarda 14.08.06, 22:44
      Naprawde chcialam na to isc, bo bylam ciekawa jak tworcy filmu poradzili sobie z
      wartka akcja powiesci. Znajomi zgodnym chorem orzekli ze sobie nie poradzili,
      wiec uznalam ze poczekam, az w wypozyczalni bede mogla go wziac za 3 zlote na
      weekend i to tylko wtedy gdy wszystko lepsze bedzie wypozyczone. Wczesniej nie
      ma mowy.
    • Gość: foamclene Re: Filmy które widzeli "wszyscy" ale nie ty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 23:43
      wsciekle psy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka