Dodaj do ulubionych

Superprodukcja

IP: *.dga.pl 06.03.03, 17:26
Nie wiem, nie widziałem,ale donieśli mi znajomi,że niezła KICHA
Obserwuj wątek
    • Gość: nana Re: Superprodukcja IP: *.acn.waw.pl 06.03.03, 18:07
      strasznie glupi film, zenujaca gra i scenariusz, strata czasu
    • Gość: dziuniek Re: Superprodukcja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 18:16
      mam w dupie wszystkich ktorzy maja superprodukcje w
      dupie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: romek Re: Superprodukcja IP: *.dialup.warszawa.pl 06.03.03, 18:22
        Film cieniutki, gdybym nie wiedzial, nie uwierzylbym, ze taaakiego poteznego
        belta mogl zrobic Machulski, straszne co sie z tym rezyserem dzieje, moze
        powinien isc na dluugie wakacje
    • Gość: PannA Re: Superprodukcja IP: *.acn.pl 06.03.03, 23:18
      Fatalny film. Kompletna porażka. Odradzam. Stanowczo!!!
      • Gość: Mark II Re: Superprodukcja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.03, 21:49
        Taki sobie filmik.Można oglądnąć a chwilami nawet się pośmiać.
    • Gość: calcio [...] IP: *.ds15.agh.edu.pl 08.03.03, 18:50
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: kl [...] IP: *.dialup.warszawa.pl 08.03.03, 20:05
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: morwa Re: DARMOWE DOŁADOWANIA KART TAKTAK,POP,SIMPLUS!! IP: *.acn.pl / 10.66.2.* 08.03.03, 23:34
          I takich naiwniaków jak calcio też nie.
    • Gość: morwa to tragedia IP: *.acn.pl / 10.66.2.* 08.03.03, 23:38
      to nie komedia to tragedia!!
    • Gość: Man Co???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 09:04
      co wy piep....cie!? przeciez ten film jest na prawde bardzo fajny. jak nie
      byles to nie mow. ja nie moge co za kraj. jak masz znajomych o przyciezkiej
      glowie i nie skumali ze w filmie ten badziew jest zamierzony to sie nie
      odzywaj. - nie moge.
      • Gość: Bobo Re: Co???????? IP: *.chello.pl 30.03.03, 19:23
        Przypomina mi sie wypowiedz rezysera/producenta "Polskiego Kicz Projektu" -
        zarzucano mu, ze film jest kiepski i nie wiadomo po co go krecil, ale to jego
        pieniadze, i on moze sobie krecic co chce. Dobrze mowi.
        Ale wypowiedz, ze "ten kicz jest zamierzony" nie jest na miejscu. Jezeli film
        ma byc kiczowaty, to poprosze taki napis na plakatach: "To jest kicz. Nie
        idzcie jesli nie chcecie zobaczyc kiepskiego filmu".
    • Gość: Man Re: Superprodukcja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 09:05
      Bym nie poszedl do kina przez ta nie recenzje. Moja dziewczyna sie uparla. I
      dobrze bo film bardzo mi sie podobal. Rewinski i Globisz sa odjazdowi.
      Oczywiscie kicz tego filmu jest swiadomy jak sadze. Przy takim zalozeniu to dla
      mnie bardzo dobry kawalek kina.

• Gość: marlowe Re: Superprodukcja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 09:07
      Film jest swietny. Nie wiem czy podobal sie wam Dzien Swira. Jesli nie to
      wszystko tlumaczy. Zobaczcie a nie pozalujecie.
      • Gość: Saper Re: Superprodukcja IP: 212.244.167.* 13.03.03, 07:26
        Dokładnie, też o tym pomyślałem, że jak ktoś skuma "Dzień świra"
        to "Superprodukcja" mu się spodoba, to są po prostu filmy
        śmieszne, ale tylko dla osób myślących, ćwoki ich nie skumają.
        • Gość: blame Re: Superprodukcja IP: 62.233.197.* 13.03.03, 16:40
          zaraz zaraz, Dzień Świra był inteligentny, ale Superprodukcja to niewypał.
        • Gość: Bobo Re: Superprodukcja IP: *.chello.pl 30.03.03, 19:07
          Sluchaj, Superprodukcje zrozumialem, ale co innego wysmiewac jakis temat, a co
          innego wysmiewac tak, aby film byl przyjemny.
          Superprodukcja dla mnie nie jest kiepska dlatego, ze niezrozumiala czy cos,
          ale po prostu nie smieszy, nie jest powazna. Nie przyjemnie sie oglada. Czy Ty
          ogladasz film, zeby wymyslac "hm.. o co chodzilo rezyserowi? AA! O to! Juz
          wiem! Wymyslilem! Czy film fajny? Nie wazne, wazne, ze rozumiem go." Bo ja
          nie. Ja ogladam po to, zeby bylo przyjemnie, zeby potem przypomniec sobie
          jakis tekst, fragment i albo smiac sie z niego, albo zacytowac komus, jako
          ciekawy tekst.
    • Gość: Weronika Kicz zamierzony jest smaczny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 01:02
      Tak, Superprodukcja jest kiczowata ale to jest kicz swiadomy! To jest taka
      prowokacja artystyczna. Z reszta niezwykle czytelna bo nieustannie odwolujaca
      sie jako ze trescia filmu jest produkcja badziewia. No ludzie kochani ! :) Min
      dlatego ten film mi sie podobal. Moze ten kicz nie jest taki gustowny jak w
      Przekrecie ale jest to niewatpliwie swiadomy kicz. Ufff. Podobaly mi sie role
      Przybylskiej, Globisza i Rewinskiego. Za to Krolikowski jest sredni. Montaz i
      efekty pierwsza klasa. Zdaje sie, ze to ten Baginski od Oscara. Muzyka tez w
      porzadku. Smialam sie krotko, glosno i czesto. Taki to film. Do obejrzenia po
      prostu :) Polecam.
      • Gość: niedźwiad Re: Kicz zamierzony jest smaczny IP: *.univcomp.waw.pl / 192.168.247.* 14.03.03, 09:37
        chyba byliśmy na innych filmach...
      • Gość: anice Re: Show ** IP: *.ppp.polbox.pl 20.03.03, 17:10
        Film jest wart obejrzenia!!! A wasze recenzje juz dawno nie do
        czytania

Kochanie, trzeba odroznic FILM od KABARETU, ktory tez jest smieszny. Ale jezeli
        tobie sie podoba jak zagala Przybylska - to musisz sie zglosic do Debiutu Oni
        tez sobie wyobrazaja aktorstwo jak ty
      • alljustice Re: Kicz zamierzony jest smaczny 20.03.03, 17:14
        Przybylska dobrze zagrala? Rozumiem dlaczego ci sie podoba ten nieudany film
        • steyr Re: Kicz zamierzony jest smaczny 29.04.03, 17:36
          Chodziło mu o to że świetnie zagrała idiotkę. Jeśli uważasz że grała na
          poważnie to ty jesteś wtedy idiotą
      • Gość: JP Re: Kicz zamierzony jest smaczny IP: *.otosf.com.pl 21.03.03, 14:46
        Gość portalu: Weronika napisał(a):

> Montaz i efekty pierwsza klasa.

Dzięki (za ten montaż)
        J.P.
        • Gość: Fabiana superprodukcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.03, 22:53
          Fajne efekty,dobry montaz,ogolnie niezla komedia. Nie zaluje ze na to poszlam.
          Oby tylko więcej takich polskich komedii.
          P.S. Urzekł mnie moment w ktorym wspomniano Las Birnamski (kocham Makbeta) :)))

Pozdrawiam,Fabiana
    • Gość: Ania Re: Superprodukcja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 01:05
      Kto by pomyslal, ze Machulski taki film fajny moze jeszcze zrobic. Jednak to
      jest rezyser z glowa i ... jajami. Nie rozumiem dlaczego tak tu niektorzy na
      ten film najezdzaja. Pewnie nie rozumieja polowy zartow...
      • Gość: pot Re: Superprodukcja IP: 212.76.37.* 11.03.03, 21:55
        Widze, ze ktos niezla propagande robi tej kaszance, szkoda tylko, ze ostatnich
        5 postow bylo wpisanych z tego samego IP.
      • leny3 Re: Superprodukcja 11.03.03, 22:49
        Faktycznie chyba nie pojąłem tych superambitnych żartów, z tych co zrozumialem
        to najlepsze są: "majtki w basenie" buhahaha, ale dowcip panie dziejku... i
        Globisz mówiący : ' no kurwa, kurwa, kurwa no (znakomita KREACJA) reszty nie
        pojąłem bo mam zbytnio ptasi móżdżek, no po prostu Machulski pierwsza klasa,
        nie ma oczym mowić. Rozumiem że nie każdy film musi być ambitny i nudnawy
        (chociaż ja takie lubię), ale nudna, kichowata komedia, to już samo dno.
        • Gość: Saper Re: Superprodukcja IP: 212.244.167.* 13.03.03, 07:31
          Ty to niezły jesteś, skumałeś, że to był żart hehehe :)))
          Tem film był jajcarski od początku do końca, tylko trzeba mieć
          kilka szarych komórek we łbie, ja tam się uhahałem na maxa.
          I polecam tą komedię wszystkim, którzy potrafią myśleć, a chcą
          sie trochę pośmiać.
        • steyr Re: Superprodukcja 29.04.03, 17:40
          kurwa kurwa kurwa Globisz to parodia jedne z reżyserów nie pamiętam w tej
          chwili którego. Bo żeby oglądać takie filmy to się trzeba znać na przemyśle
          filmowym choć trochę. A tak w ogóle uważasz że w Misiu Rejsie czy Seksmisji(the
          best) wsztystkie żarty były ambitne?
      • Gość: Bobo Re: Superprodukcja IP: *.chello.pl 30.03.03, 19:19
        No tak, pewnie nie zrozumialem tych dowcipow. Pewnie te osoby, ktore na sali
        kinowej nie mogly wytrzymac ze smiechu, gdy glownego bohatera ciagnieto za
        samochodem za scenariusz, ktory napisal, to one zrozumialy. Przeciez to byla
        bardzo smieszna scena, tylko trzeba wiedziec dlaczego. Pewnie dlatego, ze
        scenariusz sie nie spodobal? Tak? Zgadlem? To czy teraz jak juz to wiem, to
        bede sie smial? NIE
    • joolz Re: Superprodukcja 13.03.03, 19:42
      Bardzo slaby film, zmeczonego zyciem rezysera, az przykro patrzec, moja
      dziewczyna malo mnie nie pobila, ze zabralem ja na tego gniotka
      • steyr Re: Superprodukcja 29.04.03, 17:44
        To po cholerę ją zabierałeś. Taki "znawca kina" na kilometr powinien wyczuć że
        film jest słaby:)
    • Gość: niedźwiad Re: Superprodukcja IP: *.univcomp.waw.pl / 192.168.247.* 14.03.03, 09:34
      rzeczywiście straszna żenada...siedziałem i przez większość czasu
      zastanawiałem się czy wyjść. Głupie wstawki z "najnowocześcniejszymi"
      efektami, które były nie wiadomo po co (a może po to, żeby p. Machulski się
      dowartościował?). Najgorsze było to, że ta komedia nie była śmieszna.
      Najlepsze momenty zostały pokazane w reklamówkach filmu.
      Reasumując, straszna, strzaszna żenada i wstyd. Polecam obejrzenie reklamówki.
      Na cały film nie iść pod żadnym pozorem. Lepiej wpłacić te pieniądze na akcję
      Pajacyk albo WOŚP.
    • polokokt Re: Superprodukcja 15.03.03, 23:07
      czesc
      Od razu powiem ze innych recenzji nie czytalem, wiec w pelni wlasna ocena
      Film jak na sobotni wypad z dziewczyna do kina nawet moze byc. Nie nastawialem
      sie na wielki hit (wielkie hity w polskiej kinomatografi juz sie skonczyly).
      Film ma momenty i sadzac po odruchach ludzi na sali dla kazdego znajdzie sie
      dawka humoru, jest humor ostrzejszy i delikatniejszy, sytuacyjny i kilka
      innych. Ale szczerze to ze trzy razy sie tak niekontrolowanie rozesmialem.
      Konczy sie troche nie wiedomo jak, nagle pyk i koniec (to moje odczucie). Na
      pewno sporo lepszy niz Ali G, xXx (przynajmniej dla mnie).
      Ogolnie film w skali 1-5 oceniam na 4- . Jak ktos chce zabrac gdzies
      dziewczyne, albo mile spedzic wieczor to Superprodukcja na to sie nadaje.
      Co do polskich filmow jeszcze, to mam wrazenie ze kazdy kolejny film z gatunku
      zabawnych byl ciut ciut gorszy.
      Pozdrawiam
    • Gość: JSmutka Spoko Komedia IP: 217.153.68.* 17.03.03, 18:48
      Nowy Juliusz Machulski dobry jak za czasów "Vabanku" i "Seksmisji". Widziałem
      film i jestem pod głębokim wrażeniem chyba przede wszystkim odwagi na jaką
      zdobył się Machulski nabijając się ze środowiska polskich filmowców. Bardzo
      poważnie obrywa Andrzej Wajda, autorzy ekranizacji lektur, telewizja publiczna,
      młodzi reżyserzy i filmy artystyczne, Jan Machulski i... sam Juliusz.
      W "Superprodukcji" cały interes filmowy to jeden wielki skok na kasę widzów.
      Machulski również śmieje się z siebie i to pełną gębą. W filmie pod ciosami
      kija do baseballu pęka telewizor, w którym leci "Kiler". Sam siebie nazywa
      pierwszym komercjuszem polskiego kina itd. Film jest opowiadany lekko, bez
      wysiłku. Żart przechodzi w żart. Dowcipy są na wszystkich poziomach
      przyswajalności....
    • Gość: Ola Re: Superprodukcja IP: rawicz:* / 192.168.10.* 24.03.03, 12:53
      szmira do kwadratu.Szkoda czasu i pieniedzy.
    • Gość: Magda Re: Superprodukcja IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 15:09
      Po raz pierszy w zyciu wyszłam po 15 min z kina... Z całą
      pewnościa nie polecam...
      • steyr Re: Superprodukcja 29.04.03, 17:47
        To trzeba było zostać do końca bo dalej był lepszy. Przynajmniej bś teraz
        takich bzdur nie pisała
    • Gość: Baisha Re: Superprodukcja IP: *.pruszkow.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 14:09
      Jak ten film można w ogóle porównać do "Dnia Świra"?!!!
      "D.Ś." był odświeżający, w pewien sposób odkrywczy, pokazał wreszcie pokolenie
      współczesnych czterdziestolatków kiszących się w blokowiskach; to była bardzo
      udana próba uchwycenia posocjalistycznej rzeczywistości!!!
      (BTW: Świetny tekst o marnotrawieniu papieru i scena, kiedy Kondrat wyrzuca
      poszczególne dodatki "Wyborczej!"!)
      A "Superprodukcja?!" ZENADA! Naciagany scenariusz (!!!), nic się nie trzyma
      kupy...
      KICHA!
      A Przybylska już lepiej gra w "Złotopolskich"! ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka