Gość: jajacek IP: 142.46.224.* 17.01.07, 23:13 Loach - solidarnosc? Chyba tylko z Castro i Brezniewem jajacek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pokojowa Polski Londyn według Loacha 18.01.07, 07:33 Nie rozumiem, dlaczego East End "pozbywa się zaniedbań epoki thatcherowskiej"? Margaret Thatcher wyprowadziła kraj na prostą; kto zna Anglię, ten pamięta bałagan i biedę poprzednich lewicowych rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
halev ha! 18.01.07, 07:52 Polacy zaistnieją "poważniej" w światowej kinematografii ;-) "Rząd mówi o potrzebie zachowania elastyczności na rynku siły roboczej, ale to slogany. W rzeczywistości mamy do czynienia z dyskryminacją." - Taka sobie Ziemia Obiecana... Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek Re: ha! 18.01.07, 08:09 > "Rząd mówi o potrzebie zachowania elastyczności na rynku siły roboczej, ale to > slogany. W rzeczywistości mamy do czynienia z dyskryminacją." - Taka sobie > Ziemia Obiecana... Dla jednych to dyskryminacja, dla innych Ziemia Obiecana, proste. PS. A Polacy już byli w tego typu kinematografii, polecam "Pod słońcem Toskanii". Tyle że tam było weselej, bo we Włoszech (ale bez obozów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzwabskaPizza Re: Film Skolimowskiego IP: *.range86-133.btcentralplus.com 18.01.07, 11:34 Ja polecam "Moonlighting" z Jeremy Irons-R1 DVD ale R2 DVD na wiosne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figgsy Re: Polski Londyn według Loacha IP: 89.242.241.* 18.01.07, 09:02 kto zna Anglię, ten pamięta bałagan i biedę poprzednich lewicowych rządów. Speak for yourself. There are many people here in England who acknowledge Mrs Thatcher for what she was - a prime minister who had the economic competency of a earthworm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Kolego! Piszemy na portalu gazety polskojęzycznej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Kolego! Piszemy na portalu gazety polskojęzyc IP: *.lanet.net.pl 18.01.07, 13:42 Powinno być po polsku (acz jak widzę głupawe uwagi o gazecie "polskojęzycznej" to zaraz mam ochotę napisac np. po holendersku czy hiszpańsku), ale nie zmienia to faktu, że epoka Thacther była czasem ogromnych konfliktów społecznych i biorąc pod uwage, jak długo trwała - czasem w duzym stopniu zmarnowanym. pamiętacie wybuch radości w Londynie, gdy Thatcher przestała być premierem? Było to juz dłuższy czas temu, a ja nie pamiętam żadnego poważnego głosu tęsknoty... Ale to i tak nie na temat. Loach to wielki artysta i tyle w tym temacie - post o jego przyjaźnaich z Castro etc jest po prostu głupi. Czasem mam wrażenie, że jakoś tak dziwnie jest, faktycznie - wielcy twórcy zazwyczaj mają pewną lewicową wizję świata (może to kwestia wrażliwości), czego prawica jakoś nie możne znieśc. I formułuje bezsensowne krytyki, zamiast zastanowić się, dlaczego wybitnych twórców o prawicowych poglądach można policzyć na palcach jednej ręki. Jacy marni są polscy pisarze o nastawieniu prawicowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: Polski Londyn według Loacha IP: *.net81-64-204.noos.fr 18.01.07, 09:33 And that's why GB is so much worse off today that it was at the end of the Old-Labour and all-for-the-unions era, when Thatcher took over... don't be grotesque, some people aren't amnesiac and ideologically blinded, you know Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reno Re: Polski Londyn według Loacha IP: 206.154.197.* 18.01.07, 22:43 Jak juz piszesz po angielsku to rob to z poprawna gramatyka Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Raczysz zartowac..... 18.01.07, 10:21 Wybacz ale nie zgodze sie z Toba. To wlasnie laburzysci wprowadzili w latach 40 XX Narodowa Sluzbe Zdrowia - NHS. Margaret Thacher to najbardziej znienawidzony posrod zwyklych zjadaczy chleba brytyjski premier. Polityka Torysow zawsze byla skierowana przeciwko klasom nizszym, robotniczym. Popatrz tylko na to jak Pani Thacher bezlitosnie rozprawila sie z gornikami. A Londyn i Uk nie wygladalo by dzis tak jak wyglada gdyby nie Partia Pracy. Oczywiscie i lewica ma swoje za uszami - krwiozerczy Tony blair i jego glupia wojna. Ale trzeba byc slepym by nie widziec powszechnej nienawisci brytyjczykow wobec rzadu M. Thacher Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin1 I kto tu zartuje IP: 194.176.105.* 18.01.07, 11:26 wybacz ale ja nie zgodze sie z Toba.Znam mnostwo Anglikow w/g ktorych to wlasnie Margaret wyprowadzila WB z zacofania, przez sprawna nagocjacje zalapali sie na duza kase i ulgi z Unii, przestawila gospodarke z prymitywnego i brudnego wegla na gas z Morza polnocnego itd.A co do Londynu to choc nieznam go z przed okresu Konserwatystow to rodowici Londynczycy opowiadali mi ze wygladal raczej okropnie brudno.Slawna mgla Londynska z tamtych czasow to poprostu smog poweglowy scielacy sie po calym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: Raczysz zartowac..... IP: *.net81-64-204.noos.fr 18.01.07, 11:48 Ach, ach - w latach 40.!!! Mowimy o latach 70., kiedy Wielka Brytania jest w stanie horrendalnym, a kolejne gabinety labourzystowskie tak tancza, jak im zagraja zwiazki zawodowe. Thatcher przelamala ten kryzys, zlamala wszechwladze związkow lamiac wlasnie strajk gornikow (przywodca zwiazku byl wlasnie towarzysz Scargill, agent moskiewski, plujacy na solidarnosc i robotnikow polskich za "demontaz socjalizmu", dzisiaj wielbiciel Stalina i bohater filmowej hagiografii Loacha) i odbudowala gospodarke brytyjska. Oczywiscie, mozna twierdzic, jak Loach w jednym ze swoich filmow, ze Thatcher zostala parokrotnie wybrana dzieki pieniadzom z CIA, ale jednak rzadzila przez 11 lat, stawiajac kraj na nogi. Oczywiscie, ze miala swoje za uszami i oczywiscie, ze jest w niektorych kregach znienawidzona (nikt nie lubi surowej pani profesor co wali po lapach), ale jesli dzisiaj WB wyglada jak wyglada, to zawdziecza to jej wlasnie. "Powszechna nienawisc Brytyjczykow" to naturalnie bujda z chrzanem. A jesli chodzi o "krwiozerczego Blaira", to samo sformulowanie Pana osmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mangusta3 a w którym to filmie niby było o Thatcher za $ od IP: *.generacja.pl 18.01.07, 12:22 CIA??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alabaster4 Thatcher krwawo rozprawiła sie ze strajkami i IP: *.generacja.pl 18.01.07, 12:29 powiedziała że w jej wizji politycznej nie ma miejsca dla żadnych zwiazków zawodowych ciekawe co na to Solidurnie którzy tak się nią podniecali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: Thatcher krwawo rozprawiła sie ze strajkami i IP: *.net81-64-204.noos.fr 19.01.07, 00:28 "Krwawo" to oczywista bzdura. A przed kolejnymi bzdurami na ten temat, prosze sie poinformowac, jak wygladala wtedy sytuacja gospodarcza WB i w jakim stopniu odpowiadaly za to wszechmocne ZZ. No a jesli, jak Pan pisze, wg Thatcher "nie bylo dla nich miejsca", prosze nam przypomniec kiedy je zlikwidowala, bo nie moge jakos znalezc tej daty... Co do "Solidurniow" natomiast, to radze poszukac komentarzy towarzysza Arthura Scargilla na temat Solidarnosci - oraz sprawdzic, kto Wielkiej Brytanii sprzedawal wegiel, kiedy brytyjscy gornicy strajkowali pod wodza Scargilla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: a w którym to filmie niby było o Thatcher za IP: *.net81-64-204.noos.fr 19.01.07, 00:24 Hidden Agenda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re:A w Polsce: nadal "zwiazki"i gleboki socjalizm? IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 18.01.07, 15:58 Fakt, iz zaden z politykow rzadzacych w Polsce (wlacznie z bracmi Kaczynskimi) nigdy nie odwazyl sie na tak ostre bicie gornikow jak uczynila to pani Thatcher! p.S. A swoja droga - do wegla i tak trzeba bedzie kiedys wrocic, a gaz z Morza Polnocnego bedzie wciaz drozszy i drozszy (ale to juz nie ma nic wspolnego z zadnym z brytyjskich premierow...). Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Raczysz zartowac..... 18.01.07, 13:30 Polacy sa jak dzieci: omamieni sakiewka swojego nowego Pana utozsamiaja sie z prawica i uwazaja sie za kapitalistow. Nie majac przy tym ani pojecia z czym to sie je,jakie beda dla nich skutki i nie spelniajac nawet minimalnych wymogow nalezenia do jednej ,ani do drugiej grupy. Murzyni w niewolniczych czasach w swojej wiekszosci tez akceptowali swoje niewolnictwo ,bo nie uswiadamiali sobie ,ze mozna nie byc....niewolnikiem! Ale coz - mysmy jeszcze tego etapu nie osiagneli. Z postronnych obserwacji widze,ze upajamy sie swoja (niewidzialna) niewola i ja sobie calkiem chwalimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: Raczysz zartowac..... IP: *.net81-64-204.noos.fr 19.01.07, 00:51 A moze dlatego wlasnie, ze jest niewidzialna (skoro tylko Pan i Panscy towarzysze ja widzicie) i duzo lepsza od widzialnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beniamin Re: Polski Londyn według Loacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:07 Czytające te wypowiedzi mam wrażenie, że niektórzy z was lepiej znają sytuację w Anglii niż sami Anglicy :-) Może napiszcie do Loacha, i wyjaśnijcie jak to naprawde było. Co taki ignorant może widzieć o East End, tu jest tylu znawców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: Polski Londyn według Loacha IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 18.01.07, 15:49 Kto zna Anglie? "Pokojowa" to chyba zna Anglie glownie z tzw. "srodkow masowego przekazu"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Polski Londyn według Loacha IP: *.net81-64-204.noos.fr 18.01.07, 08:42 Solidarnosc z Arthurem Scargillem, wielbicielem Stalina. Ciekawe, kto kiedy odwazy sie zapytac towarzysza Loacha o te niebezpieczne zwiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek37 Scargill nie był nigdy wielbicielem Stalina, a co IP: *.generacja.pl 18.01.07, 12:25 do Solidaruchów to by może jak się dowiedział o finansowaniu ich przez CIA to wtedy stracił sympatię do tak sterowanego ruchu robotniczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: Scargill nie był nigdy wielbicielem Stalina, IP: *.net81-64-204.noos.fr 19.01.07, 00:37 Nie tylko byl, ale jest - co mozna bez trudu sprawdzic robiac male poszukiwania na guglu. Zeby sie Pan nie przemeczyl, prosty adresik: en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Scargill Moze Pan przy tej okazji poszukac przyjaciela Scargilla, aktywnego działacza brytyjskiej Stalin Society, nazwiskiem Harpal Brar. Jak rozumiem, Panu podobaja sie tylko ruchy robotnicze finansowane i sterowane przez KGB ? Jak NUM Scargilla ? Odpowiedz Link Zgłoś
vortex78 Polski Londyn według Loacha 18.01.07, 09:01 chętnie posłuże pomocą Loachowi jako nieodpłatny konsultant. Jeśli będzie chciał. Dajcie mi maila do niego. Jestem w Anglii od trzech lat i wiem to i owo o funkcjonowaniu nielegalnych pośredników pracy. Pracowałem ponad rok dla hinduskich gangmasterów w Birmingham, nieźle poznałem te szuje i ich metody a do tego kilkanaście zakładów i ze dwustu-trzystu Polaków i innych ludzi z którymi pracowałem. Teraz to już dla mnie historia, to było dobre na początku. Było barwnie, trzeba przyznać. Czasem za tymi pionierskimi czasami tęsknię. zimacieno@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd ja mam takiego kaca dzisaj, ze szok . 18.01.07, 12:45 doda chyba w calym swoim zyciu takiego nie miala. Ale wkazdym razie niecierpie oszustow, dealerow, wyzyskiwaczy i ogolnie zlych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Jak sie mowi po brytyjsku. "Mam kaca"? 18.01.07, 13:17 "Me is got a hangover"? Albo jak sie zapytac o cene? "alma chizzit?" - tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik "Wiatr buszujący..." był beznadziejny, a nagrodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:30 dostał chyba za szerzenie socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jest Re: "Wiatr buszujący..." był beznadziejny, a nagr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:09 licealiści nawiedzeni liberalnymi hasłami kwiczą - kwi kwi kwi kwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: "Wiatr buszujący..." był beznadziejny, a nagr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:40 kto to jest Lesław Zurek ??? dlaczego nie grają Linda, Pazura, Szyc i Zakościelny ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: "Wiatr buszujący..." był beznadziejny, a nagr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.07, 11:31 Żurek jest znakomitym, młodym aktorem. Można go było zobaczyć m.in. w Odzie do radości. Zdecydowanie ciekawsza osobowość od przywołanych tu Szyca i Zakościelnego. Z nastroju gry bliżej mu np. do odtwórcy głownej roli "Wiatru buszujacego w jęczmieniu". Dobry wybór Loacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: "Wiatr buszujący..." był beznadziejny, a nagr IP: *.net81-64-204.noos.fr 18.01.07, 11:51 Ach ten liberalizm, gorszy od komunizmu (jak powiedzial prezydent czyrak). niech zyje wladza rad i ken loach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alabaster4 Thatcher zniszczyła samorząd w Londynie, takie ma IP: *.generacja.pl 18.01.07, 12:32 zasługi w demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: Thatcher zniszczyła samorząd w Londynie, taki IP: *.net81-64-204.noos.fr 19.01.07, 00:39 A to chwala Bogu! Uniknelismy w ten sposob katastrofy jaka byloby wybranie kopnietego w glowe czerwonego Kena na stanowisko Mayora Londynu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek37 film jest o wojnie domowej w Irlandii a nie socjal IP: *.generacja.pl 18.01.07, 12:31 izmie, niektórym to ten antykomunizm już kompletnie zmielił mózg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Albo nie oglądałeś, albo nie zrozumiałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:05 i w dodatku nie wiesz jak to wszystko się w końcu skończyło. W filmie ci "dobrzy" to socjaliści, którzy nie chcą zakończyć wojny o niepodległość (a nie wojdy domowej!!) dopóki się nie zabierze ziemii "burżują" i to oni zaczęli wojnę domową walcząc ze swoimi rodakami. Jakby wygrali, to nikt od nas nie musiałby tam teraz emigrować bo by nie było po co. Kuźwa, ten film pokazywał to chyba jasno? Zresztą włodziu, po twoich "merytorycznych" uwagach widać, że to nie mi mózg zmieliło, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beniamin Re: Albo nie oglądałeś, albo nie zrozumiałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:01 Głownym przesłaniem tego filmu było to, że nie ma "dobrych" i "złych", że w takich konfilktach każda strona ma swoje racje. Z twojej wypowiedzi wynika, że kompletnie go nie zrozumiałes. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Albo nie oglądałeś, albo nie zrozumiałeś 18.01.07, 14:20 "Polak glupi,wszystko kupi!" - tak o nas mawiaja. Widac,ze ideologia,dzieki ktorej 40 milionow Amerykanow jest pozbawionych opieki lekarskiej im bardzo odpowiada,a wiem dlaczego? Albo mysla,ze to propaganda (chyba wietnamska?) albo licza ,ze nigdy nie zachoruja? Najbogatszy kraj swiata i jedyny bez powszechnej sluzby zdrowia. Fajnie jest miec takich rodakow. Bo gdyby umieli albo chcieli czytac gazety to o tym pisze sie w ... amerykanskiej prasie. Wiem - tu pewnie tez maja ubekow?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Tak, a na Kubie mają najlepszą służbę zdrowia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:25 Już to nie raz słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Tez mi sie wydaje ze Ameryka to najgorsze miejsce 18.01.07, 14:31 Tez mi sie wydaje ze Ameryka to najgorsze miejsce do mieszkania. Akurat pracuje w amerykanskiej firmie - ale caleszczescie nie w USA bo bym mial ciezko na maxa. Np. Cena domu z 4 sypialniami, salonem, kuchnia i ogrodem to ok 320 tys zloty. Fury i benzyna tez super drogie, Tak jak kolega ugoory wspomial nie ma szpitali za free trzeba sie ubezpieczyc na co tez stac tylko waskie grono super bogaczy. Za szkoly trzeba placic itp... Podatki tez tam maja. Generalnie przerabane. Ja szczesliwie pracuje w polsce i mam za darmo szpitale i wogle super mam. pozdr, Wszysktich frustratow. Grunt to zebym nie musial jechac do stanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: Ameryka - dla jednych dobrze, dla innych mniej IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 18.01.07, 16:14 W Stanach jest calkiem przyjemnie... a jak masz przyzwoita prace i ubezpieczenie to nie musisz sie martwic o tych (obecnie) prawie 50 milionow mieszkancow USA pozbawionych ubezpieczenia medycznego... P.S. Nie mam zas ubezpieczenia stomatologicznego i jak tutejszy pan dentysta daje mi "estimation" na kilka tysiecy dolarow to... wole leciec do Polski! P.S. Gdzie I kiedy widziales (widzialas) dom z 4 sypialniami, salonem, kuchnia i ogrodem za "ok 320 tys zloty"??? Natychmiast kupuje! Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd moj kolega z pracy sobie kupil 160tys $ pod dallas 18.01.07, 16:22 w jakies 30 minut pod dallas. Smial sie ze w polsce za tyle mozna se kupic m4 w nowym budownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Co za łże-inteligencka bzdura! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:23 Oczywiście, że każda ze stron ma "swoje racje", inaczej by ich nie bronili. Historia pokazała jednak, że obiektywną rację mieli ci, którzy się opowiedzieli za pokojem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beniamin Re: Co za łże-inteligencka bzdura! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:33 "Obiektywna racja" - musisz to opatentować. A kto ma "obiektywną rację " w Irlandii Północnej? Musisz tam pojechać i im wyjaśnić, bo widocznie sami są za głupi. Poza tym czytaj uważnie, napisałem, że Loach w swoim filmie nie opowiada się za żadną ze stron, a jedynie pokazuje relatywizację pewnych zjawisk. Nie ma w tym kontekście sensu podział na "dobrych" i "złych", bo przebiega on pomiędzy braćmi. Nie o tym jest ten film, to nie western... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Polski Londyn według Loacha IP: *.aster.pl 18.01.07, 12:56 a nie mógł Grześka Rasiaka wziąc na warsztat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Polski Londyn według Loacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:20 A co nie podaoba sie prawda o losie Polaków w Anglii, nie trzeba słuchać głupiej propagandy, co sobie myślicie że za minimalne płace polacy bedą pracować w super warunkach. Większość z tych polaków którzy teraz pracuja na zachodzie wróci do Polski bo długo nie można wytrzymać jak pracownik drugiej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Kompleks Socjalisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:38 Loach jest socjalistą w tym samym znaczeniu co i Kieślowski, nie mieliście nigdy okazji dowiedzieć się jakie to uczucie... wracajcie do kalkulatorków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Kompleks Socjalisty IP: *.access.telenet.be 18.01.07, 14:00 Mało kto Polsce rozumie czym jest socjalizm i że lewica to ruch postępowy a prawica to konserwatywny. Tak było od Rewolucji Francuskiej. Tak jak nie każdy lewak to komunista, tak nie każdy prawicowiec to monarchista lub faszysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: Kompleks Socjalisty IP: *.net81-64-204.noos.fr 19.01.07, 08:51 Czy swoja pedagogie w tej sprawie moglby Pan zaczac od rezygnacji z czystej mitologii, to jest takich przymiotnikow jak "postepowy" i "konserwatywny" ? Bo nietrudno byloby wyliczyc rzady lewicowe, ktore byly wsciekle konserwatywne (na przyklad brytyjski labour w latach 70., a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: Kompleks Socjalisty IP: *.net81-64-204.noos.fr 19.01.07, 08:56 Loach nie jest socjalista, ale komunista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jentyk12 Re: Kompleks Socjalisty IP: *.net81-64-204.noos.fr 19.01.07, 09:00 P.S. dziekujemy za wyznanie, ze "socjalizm" to nie przekonania oparte na przemysleniach, doswiadczeniach i wnioskach, lecz "uczucie", czyli irracjonalne odruchy i emocje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robik A będzie coś o Polkach w Londynie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:29 ... dających d... na lewo i prawo? To ponoć norma... Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Ale co w tym dziwnego ze Prostytutki tez emigruja. 18.01.07, 14:51 Jak w polsce sex koszutje 200 zlotych po letnich podwyzkach. A w Londynie moga zarabiac w okolicy 150 funtow za jeden sex. wiec nic dziwnego ze wola pracowac za ok 5 razy wjecej. koszty zycia sa wieksze to fakt ale jesli liczysz w procentach twojego przychodu jest to taki sam ulamek zarobkow. Wiec jesli prostytutka oszczedza zalozmy 10% swojej pensji. Zyjac w LND zaoszczedzi wiecej pieniedzy. Aktualnie jest pora zimowych wyprzedazy wiec mozliwe ze cena w londynie jest troche mniejsza. Bo w polsce chyba nie ma 70% zimowych przecen? pozdrawiam i dziekuje za ew. uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: london boy Re: Ale co w tym dziwnego ze Prostytutki tez emig IP: *.xdsl.murphx.net 18.01.07, 15:37 150f za sex to juz bierze klasowa laska,i to na cala noc.Polka to i za 50f juz da,a jak ladnei zagadasz to za browara,no chyba ze jestes turasem albo murzynem to nawet za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd to znaczy ze sa malo przedsiebiorcze 18.01.07, 15:47 nie znaja sie na chandlu jak pracuja za darmo. Ich strata . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: "Polski" Londyn według Loacha... IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 18.01.07, 15:45 Nazywanie Loach'a "lewakiem" to odrobina przesady. A pisanie o jakiejs "solidarnosci" z Castro, czy z Brezniewem to juz bardzo gruba przesada! P.S. Z drugiej zas strony "lewak" to wyraz, ktorym posluguja sie teraz czesto i bez zadnego zastanowienia czlonkowie Mlodziezy Wesz-polskiej oraz wielu mlodych PiSuarczykow udzielajacych sie na internetowych forach... Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd To jak to wkoncu jest z tym Londynem? 18.01.07, 16:00 Warto tam jechac czy nie? Bo wszyscy ktorzy tam sa to mowia ze jest super i ze polska syf. A wszyscy co sa w polsce mowia ze londyn syf a polska super. Nie moge tego z rozumiec?? to mam tam jechac czy mam siedziec w polsce? Moze gdzies pomiedzy jest prawda - np. w holandii? Trawa legalna , prostytutki przebadane i faktory wystawiaja. Czemu nie? CO o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: To jak to w koncu jest z tym Londynem? IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 18.01.07, 16:22 Jechac i poznac "rtd5rtd" zawsze warto! p.S. A niezaleznie od tego jaki to kraj i na jakim kontynencie, czy wyspie polozony to zawsze bedzie szereg roznych bardzo opinii bo zawsze i wszedzie sa ci, ktorym wiedzie sie lepiej i tacy, ktorym wiedzie sie gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Polski Londyn według Loacha 18.01.07, 16:16 trzeb bedzie obejrzec ten film, gdy wejdzie na ekrany. m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Polski Londyn według Loacha 13.09.07, 20:35 Pan Loach ma natrętną manię obserwowania świata z pozycji komunisty-milionera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weltire Re: Polski Londyn według Loacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 16:56 Panowie, niedobrze się robi czytając ten wątek... wzajemne opluwanie się, wyśmiewanie i deprecjonowanie rozmówcy. Zapominacie, że to forum o filmie, bo jakoś nie zauważyłem żadnej merytorycznej dyskusji o scenariuszu, o poprzednich filmach czy obsadzie. A prawda jest taka, że Loach jest wybitnym reżyserem, potrafiącym wyrazić maksimum treści przy minimalnych nakładach na formę. Kto widział "Biedroneczko, biedroneczko", "Rif-raf", "Sweet sixteen" itd, ten wie o czym piszę. Podsumowując, wątek odrażający; typowe polskie piekiełko, od którego chce się rzygać. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś