Gość: Trema IP: 158.75.60.* 30.04.03, 17:21 Hmmmm...ciekawie się zaczyna.....zobaczymy jak będzie jutro po filmie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja - MISTRZ Re: X-Men 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.03, 14:46 chuj wam kurwa w dupsko jak mogliściew dać tylko 2 gwiazdki to zajebisty film co prawda go jeszcze nie widziałem ale napewno jest zajebisty!!!!!!! więc lepiej dasjcie ze 4 bo wam Karolak wjedzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasza recenzja w "co jest grane" niejakiego pmossa IP: *.acn.waw.pl 02.05.03, 14:47 Nie oglądałem wprawdzie jeszcze drugiej części, ale recenzję tego pana można opisać jednym zdaniem: "Jest to nuda koszmarna, bo to komiks". Otóż nie piszę on o dobrych i złych stronach filmu jako komiksu(!), ale o tym jaka to kicha bo "biegają po ścianach i sufitach", bo "co chwila wybuchają fajerwerki" i td. Czegoś oczekiwał od tego filmu, p. pmoss? Dla zainteresowamych polecam recenzję FilmWebu: x.men2.filmweb.pl/X,Men,recenzje,aa=33393,fbrec.xml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane Re: recenzja w IP: *.acn.waw.pl 02.05.03, 20:41 GW mogłaby zacząć wysyłać na tego typu filmy recenzentów którzy "czują bluesa" - czyli lubią a przynajmniej znają komiksy i fantastykę. Dawanie X-Menów 2 do zrecenzowania Panu Mossakowskiemu wyrządza krzywdę i jemu (bo musi strasznie cierpieć siedząc dwie godziny na filmie, który z założenia mu się nie podoba) i filmowi, i ludziom, którzy po przeczytaniu tak druzgocącej recenzji zniechęcą się do pójścia do kina. A to jest naprawdę całkiem niezły, miejscami bardzo emocjonujący film i jedna z lepszych adaptacji komiksu (w przeciwieństwie do na przykład "Daredevila"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan X-Men 2 IP: *.chello.pl 02.05.03, 14:47 Byłem wczoraj w kinie i muszę powiedzieć, że film jest prawie tak dobry jak część pierwsza. Jedna z pierwszych scen (próba zamachu na prezydenta w Białym Domu)niemalże genialna. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlinac Re: X-Men 2 IP: *.stacje.agora.pl 05.05.03, 11:09 Gość portalu: iwan napisał(a): > Byłem wczoraj w kinie i muszę powiedzieć, że film jest prawie > tak dobry jak część pierwsza. Jedna z pierwszych scen (próba > zamachu na prezydenta w Białym Domu)niemalże genialna. Gorąco > polecam. To jest tak. Scena z zamachem jest świetna, parę późniejszych scen też. Ale en general to film jest kiepski, gorszy od pierwszej części. Mi zabrakło w nim dystansu i lekkiej ironii, która była w pierwsej części. Pamiętacie, jak Wolverine przekomarzał się z Cyclopsem? Tutaj tego nie było. Rozdęto za to wątek romansu pomiędzy Wolvie'em a Jeanne Grey. No i to nudne strasznie. A już sceny pomiędzy Storm i Nightcrawlerem... Bueerk. „Sam sobie zrobiłeś te tatuaże?” „Sam. Po jednym za każdy grzech” „Nie musisz bać się świata. Czasami gniew pomaga” - kto pisał te dialogi? No i przesadzili ze zdolnościami regeneracyjnymi Wolvie'ego. Gdyby w pierwszej części były na takim poziomie,jak w drugiej, to nie przeszkadzałoby mu skucie kajdanami tak, że wysunięcie pazurów oznaczałoby rozszarpanie gardła. Poza tym, czy ktoś potrafi mi powiedzieć, po co w tym filmie w ogóle pojawia się Rogue, Cyclops i Iceman? I czemu ten ostatni nie kiwnął palcem w końcu filmu, kiedy jego umiejętności były najbardziej przydatne? No i jeszcze ten patos poświęcającej się Jeanne Grey... Nie, nie, to zły film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouchi Re: X-Men 2 IP: 195.136.95.* 05.05.03, 16:16 Gość portalu: chlinac napisał(a): > Gość portalu: iwan napisał(a): > > > Byłem wczoraj w kinie i muszę powiedzieć, że film jest prawie > > tak dobry jak część pierwsza. Jedna z pierwszych scen (próba > > zamachu na prezydenta w Białym Domu)niemalże genialna. Gorąco > > polecam. > > To jest tak. Scena z zamachem jest świetna, parę późniejszych scen też. Ale en > general to film jest kiepski, gorszy od pierwszej części. Mi zabrakło w nim > dystansu i lekkiej ironii, która była w pierwsej części. Pamiętacie, jak > Wolverine przekomarzał się z Cyclopsem? Tutaj tego nie było. Rozdęto za to > wątek romansu pomiędzy Wolvie'em a Jeanne Grey. No i to nudne strasznie. A już > sceny pomiędzy Storm i Nightcrawlerem... Bueerk. „Sam sobie zrobiłeś te > tatuaże?” „Sam. Po jednym za każdy grzech” „Nie musisz > bać się świata. Czasami > gniew pomaga” - kto pisał te dialogi? No i przesadzili ze zdolnościami > regeneracyjnymi Wolvie'ego. Gdyby w pierwszej części były na takim poziomie,jak > > w drugiej, to nie przeszkadzałoby mu skucie kajdanami tak, że wysunięcie > pazurów oznaczałoby rozszarpanie gardła. Poza tym, czy ktoś potrafi mi > powiedzieć, po co w tym filmie w ogóle pojawia się Rogue, Cyclops i Iceman? I > czemu ten ostatni nie kiwnął palcem w końcu filmu, kiedy jego umiejętności były > > najbardziej przydatne? No i jeszcze ten patos poświęcającej się Jeanne Grey... > Nie, nie, to zły film. film na kolana mnie nie rzucił, trochę mnie dobiły naiwne dialogi, jakiś taki nijaki, tylko nightcrawler mi się podobał. na XM3 może pójdę jak nie będzie już zupełnie nic do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: X-Men 2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 20:50 film jest dobry. I duzo lepszy niz jerdynka. Troche to lapidarnq wypowiedz, ale mi sie spieszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrik goraco polecam IP: 80.55.5.* 04.05.03, 23:20 bylem w kinie na X-Men 2... o ile moge powiedziez ze czesc pierwsza podobala mi sie, o tyle druga jest swietna. Jest lepsza pod kazdym wzgledem: efektow specjalnych, tworcy w pelni potrafili zwizualizowac moce wykorzystywane przez bohaterow, fabula bardziej spojna i logiczna niz w jedynce, po prostu bardzo dobry film, a dla fanow Marvela pozycja obowiazkowa - gwarantuje ze sie nie rozczaruja. Poszedlem do kina z pewnymi obawami po recenzji w GW... coz mozna powiedziec, rece opadaja. Nie wiem czy osoby odpowiedzialne za to co jest zamieszczane w "co jest grane" w jakikolwiek sposob sledza opinie widzow czy tez ich opinie... moge powiedziec ze czlowiek recenzujacy dla GX X-men 2 skompromitowal sie, pokazal czym jest brak profesjonalizmu, obiektywizmu i szacunku do czytelnika. Po prostu wstyd. Tej nierzetelnej recenzji nie mozna niczym usprawiedliwic, napewno nie odmiennoscia gustow. ps. poczatkowa scena z udzialem nightcrawlera jest po prostu genialna. ps2. Aktorzy (na co w produkcjach z duza iloscia efektow czesto sie nei zwraca uwagi) spisali sie naprawde bardzo dobrze, swietnie oddajac nature swoich postaci. Jeszcze raz polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mc dylik & dj żagiello Re: X-Men 2 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 09:50 REcenzen t dla tej sszmatławej "gazetki" to zjebany kasztan.Film o X-menach musi być chyba fajny do cholery. A jak ten koleś co napisał takie bzdury fascynuje siąę"Angielskim pacjentem", to nic mu już chyba nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: X-Men 2 IP: *.sa.bigpond.net.au 05.05.03, 12:41 Swietna kontynuacja X1, ale mysle, ze X3 bedzie lepsza, w grze juz sa wszystkie glowne postacie, ich starcie bedzie na pewno ciekawe. RIP Dr. Grey :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu Re: X-Men 2 (spoiler) IP: 62.233.149.* 19.05.03, 09:11 Gość portalu: Michal napisał(a): > RIP Dr. Grey :( No, niezupełnie :) Nie zapominaj o Phoenix saga, nie od parady Dr. Jean na końcu stanęła w płomieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capulet Re: X-Men 2 IP: *.osiedle.net.pl 06.05.03, 16:44 Pomijając już to, że pmoss ustawicznie zjeżdża 3/4 filmów, które recenzuje i to, że ustawicznie jest oddelegowywany na filmy, które wiadomo, że zjedzie to trzeba zwrócić uwagę na jedną rzecz. Film jest widocznie przeznaczony dla nastolatków bądź fanów komiksu (w drugim przypadku wiek nie gra roli, bo przecież X-Men ma swe początki w latach 70-tych więc z pewnością znajdzie się wielu miłośników serii w zaawansowanym wieku). No, ale danie X-2 dwóch gwiazdek do niczego się nie przyczyni, bo ten kto nie zna komiksu i przeczyta recenzje na film nie pójdzie (a gdyby poszedł to bardzo możliwe, że by mu się nie spodobał) a ten kto zna świat mutantów Stana Lee i tak na film pójdzie (i z pewnością mu się on spodoba) a te dwie gwiazdki wcale go nie odstraszą. Więc proponuje trochę więcej dystansu do tych ocen i recenzji. A tak w ogóle to myślę, że Gazeta powinna się postarać o reecnzenta, który potrafi spojrzeć na kino akcji tak jak powinno się na nie patrzeć, czyli od strony czysto rozrywkowej. Bo pmoss chyba nie zniesie kolejnych ekranizacji komiksów, które będą wchodziły na srebrny ekran. A tak na marginesie... kto zakwalifikował X-2 do FANTASY?????? Przecież to jakaś bzdura!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: X-Men 2 IP: 157.25.152.* 06.05.03, 18:12 Morze jestem nieobiektywny bo jestem fanem tegoż komiksu ale kiep ten kto tego filmu nie zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkz Re: X-Men 2 IP: *.sggw.waw.pl 07.05.03, 10:15 tem film to bieda, bieda, bieda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: X-Men 2 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 18:58 Ten film to jakaś miłosna tragedia,ale reszta całkiem ok.No i ten przystojny Kurt Wagner mhhh..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE Re: X-Men 2 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 19:02 KURWA ZAJEBISTY FILM POLECAM WSZYSTKIM!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał lorenc Warto! IP: 195.205.232.* 16.05.03, 19:13 Jeżeli byłeś zadowolony z jedynki - idź koniecznie! Zdecydownie lepsze efekty specjalnie, choreografia walk i akcja. Odpowiedz Link Zgłoś