Dodaj do ulubionych

Grindhouse: Death Proof

17.07.07, 09:37
Tylko usiąść w kinie i oglądać. Konwencja filmu jest rewelacyjna. Warto
skupić się na drobnych szczegółach tzw. niedoróbek filmowych, króre są
zamierzone i bardzo bawią. Nawet w jednym momencie słychać z offu głos
Tarantina "cut". I te dialogi o niczym, ktorych mozna sluchac bez konca. A Wy
jakie ciekawostki wyłapaliście?
Obserwuj wątek
    • Gość: dp Re: Grindhouse: Death Proof IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:16
      zadnych ciekawostek. to, ze tarantino bezwstydnie mieli cudze pomysly nie irytuje juz za kolejnym
      razem. podsumuje ten film w ten sposob: dwa razy wychodzilem na papierosa (choc takie filmy powinny
      byc grane w kinie dla palacych), a po zakonczeniu naszla mnie refleksja: wiekszosc moich ulubionych
      rezyserow ZACZELABY swoj film w momencie, w ktorym T. skonczyl....
      ale kraksy porzadnie nakrecone, bez dwoch zdan.
      • halogen Re: Grindhouse: Death Proof 19.07.07, 09:16
        Jak można wychodzić w czasie filmu na papierosa i to dwa razy? Jedno palenie
        zajmuje okolo 5 minut. Czyli w sumie straciles okolo 10 minut. Jak wlasciwie
        mozesz cokolwiek powiedziec o filmie, ktorego czesci nie widziales? Chcialem
        napisac o konwencji tego filmu, o tym mruganiu okiem do widza, ale tu nawet nie
        ma co polemizowac z wypowiedzia, jesli ktos w ogole nie skupia sie na filmie.
        • Gość: dp Re: Grindhouse: Death Proof IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:24
          nie ma mrugania okiem do widza, jest zenujaca lopatologia i grepsy na poziomie studenta filmowki.
          do tego dialogi tlumaczyl ktos uwazajacy sie nieslusznie za dowcipnego. przyklad? oryginal: "I'm
          gonna bust your ass", przeklad:"wsadze ci po same pomidory".
          tarantino jest utalentowanym blagierem calkowicie pozbawionym wlasnych pomyslow - kazda sekunda
          kazdego z jego filmow jest zerznieta zywcem... niestety wiekszosci jego wyznawcow nie chce sie
          dotrzec do oryginalow... a powinno sie zaczac od poczatku - "Reservoir Dogs" to remake JEDNEJ
          SCENY z filmu Ringo Lama "City On Fire" ('87)...
          A Death Proof to material na 10-min etiude dla kogos, kto nie musi "mrugac do widza" 10 razy na
          minute...
          • Gość: jaija Re: Grindhouse: Death Proof IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.07, 22:56
            Wreszcie ktoś napisał prawdę bez klękania przed "mistrzem". Tarantino to
            zrzynacz żerujący na innych. Kiedyś ludzie kręcili fajne filmy, a ten tylko
            kradnie.
    • Gość: dp Re: Grindhouse: Death Proof IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:17
      aha, i dialogi nie sa o niczym - zostaly wlasnie napakowane znaczeniami i odnosnikami po brzegi, uszy
      bola....
    • mimala79 Re: Grindhouse: Death Proof 18.07.07, 22:21
      widziałam na pokazie przepremierowym.... film jest super... tarantino jak
      zwykle mnie nie zawiódł... polecam głównie paniom... po obejrzeniu dostaje się
      niesamowitej energii :)))
      • Gość: cut Death IP: *.spray.net.pl 20.07.07, 08:41
        To chyba death Tarantino. Dobry dla małolatek i pryszczatych. Kicha maksymalna!
        Potygodniu zapomina sie, o co grali
      • xeniutka Re: Grindhouse: Death Proof 25.07.07, 13:46
        potwierdzam, girl power :)
    • brain_bitch_project Re: Grindhouse: Death Proof 23.07.07, 00:06
      A mnie się podobało, po Kill Bill i Jackie Brown myślałam,że Tarantino już nie
      zaskoczy- a jednak.
    • Gość: snape Re: Grindhouse: Death Proof IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.07.07, 18:08
      to było trochę jak film dokumentalny, tyle że ludzie mówią lepiej niż w
      rzeczywistości. O co chodziło pojęcia nie mam, ale wyszłam jak po karuzeli i z
      tego wszystkiego najbardziej podobała mi się postawa reżysera, który ma
      wszystko gdzieś, z widzami włącznie i zwyczajnie dobrze się bawi.
      Tego to mu zazdroszczę.
    • wampuka Re: Grindhouse: Death Proof 25.07.07, 20:59
      E, nie ma o co kopii kruszyć. Długi film reżysera, który nie ma ochoty rozmawiać
      z widzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka