Gość: Anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 11:37 Dwa lata temu zdarzylo mi sie obejrzec owy film.Nie pamietam jednak ani aktorow,ani rezyserow.Jest to film psychologiczny.Bardzo prosze o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lbd Re: Film 'Charakter' 20.08.03, 16:30 Bardzo proszę: www.imdb.com/Title?0119448pzdr Little Big Disease Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Film 'Charakter' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 23:04 ten link nie dziala:( Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Film 'Charakter' 20.08.03, 23:59 a ten powinien: www.imdb.com/Title?0119448 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: Film 'Charakter' IP: *.exbud.com.pl / 10.40.23.* 21.08.03, 07:26 Charakter "Karakter" Holandia 1997, reż. Mike van Diem Obsada: Fedia van Huet, Jan Decleir, Betty Schuurman, Viktor Low, Tamar van den Dop. Charakter jest opowieścią o dramatycznych losach dwóch mężczyzn, o rywalizacji i nienawiści ojca Dreverhavean (Jan Decleir) i jego nieślubnego syna Katadreuffe (Fedia van Huet). Jest to film obyczajowo-psycholiczny. Akcja dzieje sie na początku XX wieku. Służąca wpływowego urzędnika zachodzi w ciążę. Opuszcza swego pracodawcę i rodzi syna. Jednocześnie nie zgadza się na małżeństwo. Dreverhaven za wszelką cenę stara się utrudnić życie synowi, między nimi dochodzi do wielu starć, które ich niszczą. Wszystko kończy się tragedią... Dystrybucja: Pol-Media, czas trwania: 119 min. POlecam serwisy: www.stopklatka.pl i www.kinoman.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Film 'Charakter' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 09:58 Cze67 i Asiek-dzieki za pomoc,podobal sie Wam ten film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: Film 'Charakter' IP: *.exbud.com.pl / 10.40.23.* 21.08.03, 11:59 Mnie się podobał i to bardzo. Zdaje się, że nie tylko mnie, bo był nawet nominowany do Oskara dla filmu zagranicznego - i o ile mnie pamięć nie myli - dostał go. Bardzo zapadł mi w pamięć klimat tego dzieła - mroczny, niosący w sobie jakąś tajemnicę i prostotę jednocześnie. Aha - wydaje mi się też, że zdjęcia do niego kręcono gdzieś w Polsce - albo we Wrocławiu albo w Gdańsku (trzeba by poszperać w internecie, ale niestety nie mam teraz czasu...). Polecam - jeśli oczywiście lubi się kino ambitne. Jełsi lubisz europwjskie kino to polecam też "Metroland", "Orkiestrę", "Wonderland", "Maneken Piss" i "Duet z Dublina". NIezbyt znane, ale były w naszych kinach. POszperaj też po serwisach filmowych - przez przypadek można znaleźć coś baaardzo fajnego. Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Film 'Charakter' IP: *.tlsa.pl 21.08.03, 13:02 Gość portalu: Asiek napisał(a): > Aha - wydaje mi się też, że zdjęcia do niego kręcono gdzieś w Polsce - albo > we Wrocławiu albo w Gdańsku. we wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Film 'Charakter' IP: *.tele.pw.edu.pl 22.08.03, 14:16 Gość portalu: Anka napisał(a): > Cze67 i Asiek-dzieki za pomoc,podobal sie Wam ten film? Ja tez doloze moje trzy grosze, nieproszony :) Swietny film, nie pozostawia widza obojetnym, wywoluje emocje - zwlaszcza postac komornika Droeverhaevena. I ten przewrotny komizm niektorych scen. Np. komornik, przeprowadzajac eksmisje, natrafia na rodzine czuwajaca przy umierajacym: gromnice, czarne stroje. Baz wahania, brutalnie wyrzuca poslanie z umierajacym na podworko, w bloto. Wowczas "umierajacy" podrywa sie i rzuca sie z wsciekloscia, wsrod wyzwisk, na komornika... :) Odpowiedz Link Zgłoś