Dodaj do ulubionych

wybierzmy najlepsze filmy 2001r.

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 15:14
Requiem dla snu!
Spragnieni milosci!
Uniesie nas wiatr!

Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: 10.20.1.* 06.01.02, 15:34
      Amelia
      Wiarołomni
      • mathildae Re: Amores perros 07.01.02, 12:28
        na pewno!
    • kwik Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. 07.01.02, 15:53
      Vengo
      no i Cześć, Tereska
    • Gość: ikey Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.*.*.* 07.01.02, 16:26
    • Gość: Mikey Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.*.*.* 07.01.02, 16:27
      Samotni, Shrek i Pieśni z 2. piętra
      • Gość: Anna27 Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.157.53.189.Dial1.Washington1.Level3.net 08.01.02, 05:20
        Gwoli wyjasnienia Requiem bylo zrobione w 2000.

Moje typy to:
        Memento
        The Pledge/ Obietnica
        The Man Who Wasn't There
        Ghost World
        Amelie
        • Gość: dodo Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: 209.226.65.* 08.01.02, 18:09
          Gość portalu: Anna27 napisał(a):

> Gwoli wyjasnienia Requiem bylo zrobione w 2000.
          >
          > Moje typy to:
          > Memento
          > The Pledge/ Obietnica
          > The Man Who Wasn't There
          > Ghost World
          > Amelie

pledge jest bez article ale poza tym jest ok. okropnie przygnebiajacy. pamietasz
          affliction? ta sama beznadzieja, nic tylko sie po nim rzucic z mostu.
          najgorsze jest to, ze juz nie pamietam, ktore filmy byly w 2001...
          before night falls? chyba tak - wysmienity.
          malena? tez chyba w 2001 - ale taki sobie.
          amelie - uroczy, bardzo uroczy. zwlaszcza piekna audrey - czy nie przypominala ci
          swojej slynnej imienniczki? tylko nogi ma gorsze.
          a co myslisz o kandahar? rozbawil mnie polski element w tym filmie. a poza tym
          film troche jakby bez zakonczenia ale w sumie podejrzanie przyzwoity jak na
          iranskiego rezysera i amatorke dziennikarke w roli glownej.

• Gość: ABeCe DO DODO. IP: *.unn.ac.uk 10.01.02, 19:50
            Zanim zaczniesz mistrzu poprawiac innych to lepiej sprawdz jak co sie pisze.
            The Pledge z article i z jackiem nicholsonem....jest tam the, bo nibo czemu ma
            nie byc, no nie? Jesli chodzi o sam film to mi sie nie podobal za bardzo -
            przypomninal taki film chyba ze stephenem rea, ktorego akcja byla osadzona w
            komunistycznych czechach. dla mnie 4/10 tylko niestety dla THE pledge. Filmy,
            ktore bym natomiast nominowal to:

Battle Royale,
            Amelie,
            Samotari,

no wlasnie jak sie nie notuje co sie ogladalo to potem wylatuje z glowy.
            Niezle bylo:

Lord of the rings,
            The score

pozdrawiam
            • Gość: dodo Re: od dodo IP: *.sympatico.ca 11.01.02, 13:04
              Gość portalu: ABeCe napisał(a):

> Zanim zaczniesz mistrzu poprawiac innych to lepiej sprawdz jak co sie pisze.
              > The Pledge z article i z jackiem nicholsonem....jest tam the, bo nibo czemu ma
              > nie byc, no nie?

article jest wtedy gdy mowisz o (!) filmie np. i don't like the pledge, ale gdy wymieniasz tytuly filmow, ktore
              widziales, to go nie ma. ja jestem mistrzem gramatyki i nawet mi za to placa (hi hi hi)...
              szkoda, ze ci sie film nie podobal ale moze faktycznie byl zbyt ponury.
              cheers
              • Gość: ABeCe Re: do dodo IP: *.unn.ac.uk 11.01.02, 14:11
                Gość portalu: dodo napisał(a):

> article jest wtedy gdy mowisz o (!) filmie np. i don't like the pledge, ale gdy
                > wymieniasz tytuly filmow, ktore
                > widziales, to go nie ma. ja jestem mistrzem gramatyki i nawet mi za to placa (h
                > i hi hi)...
                > szkoda, ze ci sie film nie podobal ale moze faktycznie byl zbyt ponury.
                > cheers

jednak sie z toba nie zgodze do konca - w takim razie na plakatach tez powinno
                byc pledge a nie the pledge? Wiem, ze mozna spotkac obie pisownie (np. siec kin
                odeon na ramowkach The lord..... i lord - tak samo pewnie bedzie z pledge - w tym
                kontekscie skoro angole uzywaja obu wersji nie widze nic przeciwko zeby tez obu
                uzywac - jednak z gramatycznego punktu widzenia bedzie the pledge i kropka.

cheers mate,
                rgds
            • Gość: kike Re: DO DODO. IP: 193.0.110.* 11.01.02, 14:03
              #1 MEMENTO
    • Gość: petrosus Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.nat.alcala.es 08.01.02, 19:30
      Requiem dla snu
      • Gość: Krzysiek Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.polkomtel.com.pl 08.01.02, 20:35
        Zdecydowanie "Memento", długo czekałem na taki film, propozycja nr 2 Wiedźmin :-
        )
    • joszko19 Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. 08.01.02, 21:16
      Amelia
      Spragnieni Miłości
      Samotni
    • Gość: nefil Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 08.01.02, 22:05
      _Samotni
      -Amores Perros
      -Memento
      Z Polski: Czesc Tereska, Pol serio
    • Gość: kay Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.brzezno.gda.pl 08.01.02, 23:23
      Jeśli bierzemy pod uwagę filmy, które były pokazywane w Polsce w 2001r., to dla
      mnie najlepsze są: Amelia, Memento, Cudowni chłopcy, Sexy Beast, Shrek.
      • Gość: Anka Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 23:26
        Shrek i koniec!
        • Gość: manson Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.01.02, 00:15
          "Amelia" i "Srek" i już!!!!!!!!
        • Gość: tetek Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 00:29
          Nie koniec Aniu, będzie Shrek II :)))
    • Gość: KOP Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 00:30
      AMELIA!!!
      • Gość: zoe Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.szcz.gazeta.pl 09.01.02, 10:59
        Amelia:))))))))))))))))))
        Intymnosc:))))))))))))
        Bridget Jones:)))))))))))))))))))))))))
        no i oczywiscie S H R E K :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: Bunia Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 11:20
      Requiem przerażające wprost! W nocy mi się śniły paranojki tej matki.
      Na Spragnionych miłości nie mogłam usiedzieć, mimo iż po Chunking Expressie
      byłam zafascynowana.
      Samotni! Bardzo fajny film!
      Amelia - bez komentarzy, wszystkich chyba urzekła!
    • pippin! Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. 09.01.02, 13:18
      U progu sławy
      Shrek
      Zatrute pióro
      (ameli niestety nie widział :-()
      • maal Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. 09.01.02, 13:57
        Bracie, gdzie jesteś.
        Samotni.
    • behemod Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. 09.01.02, 15:14
      No tak-szybki przeglad swojej pamieci i...no wlasnie...najbardziehj utkwily mi
      w pamieci takie oto filmy(typuje je jako najlepsze nie tylko dlatego,ze wlasnie
      one zostaly w mej swiadomosci na dluuuuugo,ale przede wszystkim,ze sa
      rewelacyjne):
      "Pianistka"(cudowna Huppert;chyba tak sie pisze...)
      "Powrot idioty"
      "Moj brat Tom"
      Zastrzegam sobie prawo dopisania tych tytulow,ktore moze jeszcze mi sie
      przyponmna:)
      • Gość: KobA Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.sggw.waw.pl 09.01.02, 17:30
        Widzę, że jako taka jednomyślnośc tylko względem AMELII - cóż i ja tu nie będę
        wyjątkiem -sam urok, ale dorzuciłbym jeszcze SPRAGNIONYCH MIŁOSCI -takiego
        filmu o uczuciach to jeszcze nie widziałem, pełen wdzięku i taki subtelny...
        Ponadto REQUIEM DLA SNU -po prostu poruszający.
    • Gość: rufus Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: 10.133.132.* 10.01.02, 09:36
      1. Amorres Peros
      2. Memento
      3. Amelia
      4. Shrek
      5. Samotni
      6. Blow
      7. Obietnica
      8. Włoski dla początkujących
      9. Cudowni Chłopcy
      10. Rozgrywka

• pejsik Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. 10.01.02, 13:04
        W zyciu bym sie nispodziewala,ze tak zaglosuje, ale Shrek, Shrek i jeszcze raz
        Shrek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Homer Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.dt.com.pl 10.01.02, 15:37
      1. Amelia (to oczywiste)
      2. Requiem dla snu (wbilo mnie w fotel, z oszolomienia nie moglem po seansie
      poderwac tylka do wyjscia, final - te migawki, zakonczenia losow bohaterow -
      mistrzostwo swiata, szczegolnie scena w nocnym klubie --> upokorzenie pokazane
      w taki sposob ze czujesz gule w przelyku)

Shrek - ujdzie, choc nie urzekl mnie, nie wiem dlaczego (no tak, latwiej
      powiedziec dlaczego film robi wrazenie niz dlaczego nie)

Intymnosc - uff.. to bylo nuzace. Moze bylem zmeczony, moze nie zrozumialem...
      • Gość: ajka Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.02, 09:58
        Co Wy w tym requiem dla snu widzicie? Naprawde zakonczenie losu bohaterow bylo
        do przewidzenia. w sumie wszystko byl odo przewidzenia. A jak ktos mial jakas
        stycznac z narkotykami ten film nie jest dla niego poruszajacy. Nie kazdy
        konczy jak bohaterowie. Nie mowie ze film zly, ale wg mnie za duzo szumu ahow i
        ohow wokol niego. Fajnie nakrecony byl, przyznaje, ale sam scenariusz jest
        banalny.
        pozdrawiam i mam nadzieje ze nikt mnie nie zbluzga, bo to moj punkt widzenia i
        juz ;]
        • Gość: Homer Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.acn.waw.pl 13.01.02, 04:56
          W porzadku, sama tresc nie jest zaskakujaca. Tyle ze tutaj akurat element
          tworczy to FORMA (moim skromnym zdaniem). --> Jeszcze raz ad sex show w nocnym
          klubie w koncowce - niby nie pierwszy raz na ekranie totalne
          uprzedmiotowienie/upodlenie/upokorzenie czlowieka, prawda? a jednak lzy same
          leca (ostatnio przy lekturze Amicisa w zbyt mlodym wieku).
          PS. Uwaga o narkotykach - zupelnie zbedna.

Na1
    • Gość: herself Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.chello.pl 10.01.02, 15:54
      No tak, wszystko pięknie, ale gdzie jest "Billy Elliot"???
      Zdecydowanie najlepszy.
      Potem "Włoski dla początkujących" i dopiero "Amelia".
    • Gość: nadja Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.devs.futuro.pl 10.01.02, 23:40

Bez watpienia "Requiem dla snu".
      Wstrzasajacy.
      Ma sie ochote plakac i uciekac ...

n.
    • Gość: jaga Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.25.116.225.unregistered.k.pl 11.01.02, 15:12
      Amelia
      Himalaya
      • Gość: xxx Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 11.01.02, 17:36
        Gość portalu: jaga napisał(a):

> Amelia
        > Himalaya

ZE ZYCIE MA SENS
        REQUIEM FOR A DREAM

• misio00 Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. 11.01.02, 18:29
        Dla mnie DOGMA
        • Gość: kolo Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.02, 10:55
          Zdecydowanie "Samotni", no i jeszcze "POL SERIO"
    • behemod Re: wybierzmy najlepsze filmy 2001r. 15.01.02, 13:55
      Ajka napisala:>>

Co Wy w tym requiem dla snu widzicie? Naprawde zakonczenie losu
      bohaterow bylo
      do przewidzenia. w sumie wszystko byl odo przewidzenia. A jak
      ktos mial jakas
      stycznac z narkotykami ten film nie jest dla niego poruszajacy.
      Nie kazdy
      konczy jak bohaterowie. Nie mowie ze film zly, ale wg mnie za
      duzo szumu ahow i
      ohow wokol niego. Fajnie nakrecony byl, przyznaje, ale sam
      scenariusz jest

Chociaz nie oddalem glosu na ten wlasnie film,ale chce go wziac w
      obrone.Zarzucanie filmowi,ze scenariusz ma banalny to chyba jakies
      nieporozumienie(ale szanuje oczywiscie czyjac opinie).Film jest wstrzasajacy
      pod kazdym wzgledem.Wiadomo-dla znawcow tematu-nic nowego.Ale to chyba mozna
      powiedziec o kazdym filmie,ktory zostal obejrzany przez kogos,o kim w jakis
      sposob traktuje.Film nieprawdopodobnie sugestywny,jak malo ktory zreszta.To
      chyba jest jego najwieksza zaleta.
      Oglada sie go niczym senny koszmar...ktory na szczescie nie jest moim
      koszmarem...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka