Gość: yawokim@gazeta.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 18:44 bardzo dobry film dla widzow doroslych i myslacych! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: notarantino! infantylna beznadzieja ze smieci IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 03:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: infantylna beznadzieja ze smieci IP: 212.160.72.* 17.10.03, 10:23 Kolejny krytyk ... ale cóż nie każdy potrafi zrozumieć filmy kogoś takiego jak Tarantino ... ja powiem tylko tyle że długo na niego czekałem widziałem praktycznie każdy film który został choćby dotknięty przez Tarantino albo grał w nich epizody i nigdy się nie zawiodłem... Niedoścignionym wzorem jest dla mnie Cztery Pokoje i Od zmierzchu do świtu ... bo te filmy pokazują co znaczy prawdziwa współpraca reżyserów i jak z kiepskich fabułek zrobić niezłe filmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM TAKIEGO BEZMOZGOWIA JAK "KILL BILL" DAWNO NIE WIDZ... IP: *.albq.uswest.net 18.10.03, 19:59 Ogladalem ten film w wersjii oryginalnej i wsrod amerykanskiej publicznosci. Wygladali na raczej "zdegustowanych" Efekty specjalne, owszem, przesyt, choc nie do przesady...... FABULA - FABULY TO TU NIE MA........., TO NAWET NIE JEST BAJKA DLA DZIECI Z ELEMENTAMI "DOROSLOSCI", BO MORALU, CHOCBY BEZSENSOWNEGO TEZ TU NIE MA.... Film ciagnie sie bez konca i niewiadomo kiedy sie skonczy z perspektywy widza, co moze jest "dobrym trickiem rezyserskim", ale widza raczej niecierpliwi i denerwuje, zwlaszcza gdy brak emocjonujacej fabuly....... Tym, ktorzy lubia dobre filmy radze wydac pieniadze na inne pozycje................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyb Re: TAKIEGO BEZMOZGOWIA JAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 17:37 Może nie zauważyłeś ale to popis reżyserski, budowany efektami specjalnymi, scenami, muzyką, tka zwanymi smaczkami np. Pussywagon a nie o Fabułę przez duże F tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ismael Re: KIll Bill już w kinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 10:13 kurcze ,tylko 1 kopia jest na kaazie..:((( bedzie mi sie zwlekało przez tydzień..chlip ,.PPP Tarantino Rulezzzz, jakie śmieci?? jak nie masz poczucia chjumora czleniu to ogladaj Bergmana..wrrrr [>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: KIll Bill już w kinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 15:53 poczszucze ciego ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: KIll Bill już w kinach IP: *.hultz-73.ndsu.NoDak.edu 17.10.03, 17:39 Wczoraj widzialem w kinie. Ciagle jestem pod wrazeniem. Ale facet sie zabawil. Nie warto sciagac z Kaazy - nie bedzie efektu. Gość portalu: ismael napisał(a): > kurcze ,tylko 1 kopia jest na kaazie..:((( bedzie mi sie > zwlekało przez tydzień..chlip ,.PPP > Tarantino Rulezzzz, jakie śmieci?? jak nie masz poczucia > chjumora czleniu to ogladaj Bergmana..wrrrr [>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotch Re: KIll Bill już w kinach IP: *.kgi.poznan.pl 05.11.03, 15:00 Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałem. Jestem pod wrażeniem - wszystkie elementy rzemiosła filmowego są świetnie zgrane; Uma Thurman rulez; świetna muzyka. Filmy Tarantino albo się lubi, albo nie. Narzekanie na film i Tarantino, wulgaryzmy, fabułę itp. jest dla mnie śmieszne. Ludzie czego wy się spodziewaliście??? Moja rada - jeśli ktoś nie lubi kina Tarantino - niech nie idzie na ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buraqs Re: KIll Bill IP: *.arcor-ip.net 17.10.03, 19:23 Mam nadzieje,ze jest naprawde tak dobry jak wszyscy mowia. Zreszta zaraz sie przeonam bo wlasnie wychodze do kina...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assassin KIll Bill już w kinach IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 22:24 noc filmowa z Tarantino rozpoczynajaca sie od Kill Bill?? zapowiada sie ciekawie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Tarantino to debilek! IP: *.client.attbi.com 18.10.03, 02:15 Wszyscy w jego filmie co drugie slowo mowia "fuck" czyli kurwa. To jest tak idiotyczne i sztuczne ze tego nie mona ogladac, jak spotkam tego durnia gdzies to mu walne w ryj. To idiota i debil. Prawdziwy filmowiec to czlowiek ktory chce opowiedziec ciekawa historie ludziom przy powmocy kamery. Ten dupek nie ma nic do powiedzenia, jest kompletnym polglowkiem z resztka kokainy roztarta na nosie. Udalo mu sie zrobic jeden fim interesujacy , to wszysko. Ten dupek jest pusty, bez mysli, inteligencji, rozumienia, doswiatczenia. nic. poprostu jedno wielkie zero. Szczam na tego glupiego bydlaka. Szczam na jego glupi smierdzacy, debilny, ryj. Nie mowiac o tym ze ten glupek chce uchodzic za aktora rowniez. Jesli ktos go widzial na ekranie to wie ze to kompletne beztalencie, i aktorem nigdy nie bedzie bo nie ma ku temu zadnych zdolnosci. Szczam na glupka. na glupkow trzeba szczac, i to z duzym cisnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixit Re: Tarantino to debilek! IP: 213.78.100.* 18.10.03, 12:45 Gość portalu: as napisał(a): [...] Podpisano - (utalentowany) czlowiek sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiat Re: Tarantino to debilek! IP: *.ds.ae.wroc.pl 21.10.03, 11:39 W twoim komentarzu co drugie słowo to "szczam" czyli sikam.Widzę, że masz ograniczony zasób słownictwa, więc nie dziwne, że również i filmów Tarantino nie rozumiesz(do tego potrzebna jest bowiem odrobina polotu).I proszę cię o jedno - nie wypełniaj już nigdy żadnych narodowych testów na inteligencję - strasznie zaniżyłeś wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqwara Re: KIll Bill już w kinach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 14:48 przed chwilą wyszedłem z kina, strasznie się obawiałem że wyjdzie gniot, a wyszło arcydzieło. Polecam wszystkim ,którzy posiadają dystans do otaczającej nas rzeczywistości, także filmowej.Uma Thurman uber alles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raul Re: KIll Bill już w kinach IP: *.net / *.pl 18.10.03, 23:02 Bez przesady, arcydzieło to nie jest. Niezła rozrywka, swietnie sfilmowane, widac, ze chłop ma talent. tylko szkoda, ze marnuje go na pustawe filmiki Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: KIll Bill już w kinach IP: *.net / *.pl 18.10.03, 23:10 a mój chłopak myslał, że krew naprawde tak sika z odcietych kończyn, chłe chłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewel Re: KIll Bill już w kinach IP: *.net / *.pl 18.10.03, 23:13 Kiedy poszłam na ten film mama wygoniła mnie z kijem. JESZCZE MNIE GONI ALE SIĘ SCHOWAŁAM. DOBRZE ŻE NIE MIAŁA MIECZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyb Re: KIll Bill już w kinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 18:05 Lucy Liu uber alles - niezła laska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudli Re: KIll Bill już w kinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 11:49 mam wrażenie jakby ten film nie nakręcił Tarantino,poza przemocą brak tego co zwykle: nastroju, dowcipu, zaskakujacych zwrotow akcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibi Re: KIll Bill już w kinach IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.03, 20:25 Przerażające, ale w programie kina film ten figurowal jako komedia (wstęp od lat 12)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-fan Kill Quentin IP: *.it-net.pl 21.10.03, 08:43 Tarantino tak bardzo zapatrzył się w siebie i uwierzył w opinie zapatrzonych w niego artystycznych impotentów, że pewnie nawet nie zauważył (i nigdy nie zauważy) jaką chałę zrobił tym razem. Dla mnie ten film, na który tak bardzo czekałem, jest rozczarowaniem roku.Quentin poraz kolejny (po Jackie Brown) udowodnił, że potrafi potwornie przynudzać.Hektolitry krwi, które na początku może i są zabawne, po paru chwilach zaczynają nużyć, dialogi są nudne i wysilone.Sceny walki, które są przecież esencją tego filmu są żadne.W pierwszym lepszym azjatyckim filmie ostatnich lat można znaleźć lepsze - Amerykanie po raz kolejny udowadniają, że w ogóle nie czują tych klimatów.Zgadzam się z tym, że film jest majstersztykiem reżyserii, ale podniecać się tym faktem może chyba tylko ktoś, kto zamierza reżyserię studiować.A poza tym, to trochę za mało - nie samą reżyserią film żyje :).Jest parę smaczków, owszem, ale pierwsze dwa filmy Tarantino w całości były smaczkami.Za to soundtrack, jak zwykle-super, bardzo fajne retro.Sam pomysł na film był świetny, ale wyszła z tego straszna (po części oczywiście zamierzona) tandeta. I ta nuda, nuda, nuda.......... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: KIll Bill już w kinach 21.10.03, 23:40 No dobra GW, ile wam zapłacił dystrybutor? Odpowiedz Link Zgłoś
waceksad Re: KIll Bill już w kinach 28.10.03, 15:44 Mistrzu widziales juz Kill Bill? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: KIll Bill już w kinach IP: 62.233.203.* 22.10.03, 08:53 Arcymistrzostwo reżyserii i polotu Tarantino i tyle. Trzeba zobaczyć. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hobbis Re: KIll Bill już w kinach IP: *.acn.waw.pl 22.10.03, 13:24 Ten film to kompletne dno artystyczne. Głupi, pusty, nudny i pretensjonalny. Jest o niczym, a jego artyzm formalny jest pozorny, co może wzbudzić tylko politowanie. Doprawdy odradzam Wszystkim bardzo serdecznie. Szkoda Waszego czasu i pieniędzy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim Re: KIll Bill już w kinach 22.10.03, 20:05 nieprawda- wykorzystujac klisze 'sensacji' z honkkongu i 'filmow o yakuzie' tarantino tworzy przejmujaca opowiesc o sile zemsty! Gość portalu: Hobbis napisał(a): > Ten film to kompletne dno artystyczne. Głupi, pusty, nudny i > pretensjonalny. Jest o niczym, a jego artyzm formalny jest > pozorny, co może wzbudzić tylko politowanie. Doprawdy odradzam > Wszystkim bardzo serdecznie. Szkoda Waszego czasu i pieniędzy. > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fikander Kill Bill IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 16:50 bylem na tym w poniedzialek.Super.Ozywiscie dla tych ktorzy lubia rezysera.Ma naprawde niezle poukladane w glowce;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl140 NOODA! IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 25.10.03, 21:11 Beznadziejnie nudny film z bardzo dobrą muzyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: NOODA! IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 26.10.03, 00:15 wlasnie przed godzina wrocilem z TESCO . zapytacie jak to sie ma do tego o czym wyzej. Po prostu, ja stary pierdziel lat 52, wracalem z filmu o jakim piszecie i MUSIALEM miec cd z muzyką.Genialna, ile tam tematow . a co do filmu _ SUPER. MNIEJ KOMPUTERA NIŻ MATRIXIE REAKTYWACJI, CHOC ZAPEWNE ZROBIL 75 % filmu ale pomyslany,pokazany i kazacy czekać na reszte. a teraz ogladam sobie stary Zabriskie Point ale do tego kilka chwil w tle muzyki Pink Floyd. Czasami warto zyc noca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakowska dawno sie tak dobrze nie bawilam IP: *.wi.rr.com 01.11.03, 20:36 zgadza sie. nikt nie musi mowic jak zajebiscie dobra kawe parzy quentin tarentino. wczoraj w kinie byl relax, taniec, podrygiwanie, smiech przez lzy i zgrzytanie zebow, przerazenie, zakrywanie ust, napiecie, zaczarowana muzyka ...jednym slowem:doskonaly obraz. szkoda ze quentin sie nie pojawil...mam nadzieje zobaczyc go w nastepnej czesci...uma therman spox ale sie postarzala. szczerze mowiac nie wiedzialam ze krew tryska z takim cisnieniem! tarentino zrobil co mial zrobic i nie mogl zrobic tego lepiej! dzieki quentin! prawdziwa uczta! polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: KIll Bill już w kinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:34 Prawdziwa sztuka to nazywanie tego co nienazwane, a wszyscy o tym wiedzą. W myśl tej zasady Tarantino zrobił genialny film, zdefiniował niemal na nowo teatr absurdu, mieszając wątki i nastroje. Zazdroszcze mu wielkiej pasji oraz świetnej zabawy jaka musiała byc na planie. Ulubiona scena - gwizd Daryll Hannah przechodzący w muzykę, Vivica Fox - cała. Odpowiedz Link Zgłoś
lidunia1 Re: a kiedy część II ? ( n/txt) 03.11.03, 09:46 Już 20 lutego. Też oczekuję...Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bill Re: KIll Bill już w kinach IP: *.acn.pl 03.11.03, 02:24 Gość portalu: yawokim@gazeta.pl napisał(a): > bardzo dobry film dla widzow doroslych i myslacych! Bardzo dobra chała dla myslących inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmi Re: KIll Bill już w kinach IP: *.har.choiceone.net 06.11.03, 17:16 jak ktos nie lubi mangi i animow to radze na to nie isc, film ogolnie jest moim zdaniem zekranizowana manga, jest dziewczyna ktora nie ma przeszlosci ani przyszlosci, ale musi pomscic, no i nierozwiazana tajemnica, nie wiadomo w sumie za co i po co, jest mistrz od ktorego sie uczy, duzo krwii i obicinanych konczyn, nawet czasami sceny sa podobnie ujete, zreszta czesc filmu jest rysunkowa co jeszcze bardziej przypomina animy, film jest nudnawy miejscami, w sumie nic specjalnego, duzo mowia po japonsku to tyle, jak ktos jest mega funem Tarantino to niech idzie ale tak naprawde rownie dobrze mozna to ogladnac na kasecie video i zaplacic 7 zloty a nie 12 za jedna osobe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Co ona jej ucięła? IP: *.pkobp.pl 07.11.03, 14:05 Może ktoś zauważył co główna bohaterka ucięła tej chinko-francusce? No, oczywiście oprócz ręki na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOspasmin Re: Co ona jej ucięła? IP: *.acn.waw.pl 07.11.03, 14:15 uciela rozmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyb Re: Co ona jej ucięła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 17:58 Nie można było tego zauważyć - Tarantino nie pokazał, pozostawił to w sferze niedomówień i domysłów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elen Re: Co ona jej ucięła? IP: *.ib.pwr.wroc.pl 12.11.03, 08:59 hmmm.. chyba nic jej już nie ucięła, bo wobec argumentow Umy panna wszystko wyśpiewała.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Muzyka w KIll Bill 12.11.03, 01:19 J.Szczerba słyszy w "Kill Bill" temat człowieka z harmonijką z "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie". Na płycie napisane, że to L.Bacalov z westernu "The Grand Duel". Bacalov "zapatrzył" sie na Morricone ? O co w tym podobieństwie chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elen Re: KIll Bill już w kinach IP: *.ib.pwr.wroc.pl 12.11.03, 09:08 Nie sadzę że to arcydzieło - po prostu rozrywka i zabawa reżysera gatunkami, konwencjami, kiczem. Świetna muzyka. Uma Thurman wspaniała. Po wyjściu z kina mam pare zastrzezeń do nielogiczności fabuły i niedomówień, ale oglada sie to dobrze. Chociaż nie powiem żeby był to moj ulubiony gatunek filmowy.. Co do obsady mam jedno zastrzezenie: Lucy Liu - ani przez chwilę nie 'przekonała' mnie że jest tą 11-latką ktora pomściła rodzicow i zabojczynią - albo jest zbyt popularna i widze w niej tylko Lucy Liu (ale to raczej nie to, bo przeciez Uma mnie przekonała, a jest bardziej sławna), albo Lucy wszystko gra na jedo kopyto - wiem że ta postac nie powinna okazywac emocji, ale czegos mi zabrakło - jakiegoś lodowatego, pogardliwego spojrzenia, dzikości.. wyszło beznamiętnie i banalnie :/ (a np. dziewczyna grajaca jej 17- letnia ochroniarke wypadła świetnie) Tarantino mogł zatrudnić do tej roli np. ta dziewczyne w 'Przyczajonego Tygrysa...' Odpowiedz Link Zgłoś
chodorowicz skojarzenie 24.11.03, 17:05 moze to troche po czasie, ale jest przynajmniej przemyslane ;), jedno skojarzenie nasuwa mi sie po obejrzeniu filmu i poczytaniu opinii - tarantino mozna porownac do genialnego jazzmana a kbilla do genialnej improwizacji, podobnie jak w improwizacji nie ma melodii tak u tar. nie ma fabuly (przynajmniej nie mozna jej traktowac powaznie) majac do dyspozycji tylko rozne proste motywy z kina (te pare nutek z tematu) tworzy arcydzielo wylacznie poprzez swoj kunszt i inteligencje dla ludzi ktorzy krytykuja kbilla film ten jest pprostu zbyt abstrakcyjny tak jak dla niektorych jazz jest zbyt duza abstrakcja...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: skojarzenie IP: *.cs.ubc.ca 26.01.04, 19:47 Dokladnie. Przykro czytac opinie ludzi ktorzy potraktowali film doslownie ;-) J. Odpowiedz Link Zgłoś