Gość: O. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 23.10.03, 14:54 Inteligentna komedia i cos jeszcze ,jak to u braci COHEN. Udana to fakt , ale po "Czlowieku, ktorego nie bylo" mozna bylo oczekiwac czegos innego , niz ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gwaranix Łeee nie ma Goodmana! :( IP: *.kom / 10.103.2.* 24.10.03, 14:06 Cohenowie bez tego pana, to nie to samo! ale i tak sie wybiore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlk mocno przecietny film moi drodzy IP: *.aster.pl / 10.70.1.* 25.10.03, 00:00 kto temu filmowi dal 5 gwiazdek? nie jest to tragedia, ale entuzjazm recenzenta wydaje sie conajmniej niezrozumialy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Okrucieństwo nie do przyjęcia IP: *.chello.pl 25.10.03, 10:54 Dlaczego jak film jest NAPRAWDE K I E P S k I to GAZETA zawsze daje mu 4 albo 5 gwiazdek - przewaznie te gwiazdki wlasnie mowia mi na jaki film nie powinienem isc - im wiecej tym gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmds Re: Okrucieństwo nie do przyjęcia IP: 212.93.39.* 31.10.03, 13:00 A ja z wami się nie zgadzam, przynajmniej z ta bardzo krytycznie nastawioną większościa. To prawda, zaskoczyło mnie nowe dzieło braci C., niektórzy powiedzą, ze troche bardziej skomercjalizowane, a ja uwazam, ze ta zamierzona forma - banalnie slodka romantyczna amerykanski komedia, z bardzo przerysowanymi charakterystykami pewnej grupy amerykanskiego znudzonego społeczeństwa miała gorzkie drugie dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aschonti Re: Okrucieństwo nie do przyjęcia IP: 157.25.119.* 26.10.03, 12:40 A mnie się podobał, choć odjęłabym jedną gwiazdkę za happy end, który dowodzi, iż bracia Coen zostali już ostatecznie przekabaceni przez Hollywood. Jednak za scenę z Janem Astmatykiem jestem w stanie im dużo wybaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Okrucieństwo nie do przyjęcia IP: 213.17.175.* 27.10.03, 10:26 uwielbiam coenów, ale to jest straszna hollywood'dzka szmira. dla mnie najwyżej 2 gwiazdki (jedna za barona von Espy) Odpowiedz Link Zgłoś
adam16 Re: Okrucieństwo nie do przyjęcia 27.10.03, 10:59 Faktycznie film "nie fruwa" zbyt wysoko i momentami się trochę dłuży. 5* to chyba więc lekka przesada. Kilka scen jest naprawde świetnych, Clooney w formie i bardzo śmieszny Teksańczyk Howard. Dodatkowo pozostaje jeszcze po obejrzeniu filmu satysfakcja (kogo dotyczy), że nie jest się prawnikiem, a tym bardziej prawnikiem rozwodowym. W sumie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumix Re: Okrucieństwo nie do przyjęcia IP: 217.96.18.* 28.10.03, 11:53 Nędza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LasVegasMan Re: Okrucieństwo nie do przyjęcia IP: *.net463.lv.sprint-hsd.net 29.10.03, 15:02 Nie narzekajcie. Film jest dobry. Jak tak sie dobrze zastanowic, to taka sytuacja moze miec miejsce w zyciu. Malo to razy p... zaslania oczy mezczyznom? Poza tym w filmie bierze udzial urodzony Bialostoczanin. To znaczy ja. Gram w nim mala role. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INFAUSTUSKA Re: Film nie do przyjęcia IP: *.chello.pl 29.10.03, 17:57 szczerze mówiąc to niewidzę sensu w tej komedii..jest dla mnie nijaka..widziałam lepsze.nie wiem za co te 4 gwiazdki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Film nie do przyjęcia IP: 212.93.39.* 31.10.03, 12:43 "niewidze" pisze sie osobno. Rozumiem, dlaczego nie zauwazyłas sensu w tym filmie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Film nie do przyjęcia IP: *.clt.bellsouth.net 31.10.03, 14:12 "Nienawidze" pisze sie razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludka COEN przecież IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 16:30 No nie no, ludzie, trzymajcie mnie! Jak można napisać nazwisko najlepszych (a co tam!) reżyserów z błędem! COEN moi drodzy, COEN, pan Cohen to raczej z reżyserią nic wspólnego nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RA Film o wielu dnach IP: *.chello.pl 01.11.03, 15:00 Jeśli ktoś uważa mężczyzn za panów tego świata, to może poczuć się mocno zdegustowany po obejrzeniu tego filmu. Jeśli ktoś wierzy w nierozerwalność związków małżeńskich, to uzna ten film za idiotyczny. Jeśli ktoś poszedł do kina trochę się pobawić i poobserwować grę aktorów, to wyjdzie z kina z uśmiechem nieschodzącym z ust przynajmniej przez kilkadziesiąt minut. Jeśli ktoś choć troszkę zastanowi się nad fabułą, to może przez jakiś czas po obejrzeniu filmu będzie rozmyślał czy cel uświęca środki i metody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZETA Re: Okrucieństwo nie do przyjęcia IP: *.chello.pl 02.11.03, 21:19 Świetny film, ze świetną ZETĄ-JONES i rewelacyjnym GEORGEM CLOONEYEM oraz perfekcyjną jak zwykle u braci COEN reżyserią. Niby prosty, lekki filmik, ale jednak ma przesłanie, pokazuje jak to jest w dzisiejszych materialistycznych czasach, w których liczą się tylko pieniądze i władza, miłość zostaje gdzieś na szarym końcu. Widzom, którzy mówią, że to mało ambitne kino radzę, aby nie oczekiwali zbyt wiele od komedii romantycznej. Bo i po co? Warto iść na ten film, chociażby dla ZETY-JONES i GEORGA CLOONEYA oraz reżyserii COENÓW. Myślę, że przenikliwy widz znajdzie w tym filmie to przesłanie, które chcieli nam przekazać bracia COEN. Ja z kina wyszłam usadysfakcjonowana i zrelaksowana i chyba o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aps Re: Okrucieństwo nie do przyjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 15:14 no i ta animowana czołówka, cudna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Dno nie do przyjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 09:56 Już dawno nie byłam na tak prymitywnym filmie. Pięć gwiazdek, to skandaliczna pomyłka! Przyznana chyba za nazwisko reżyserów – dla mnie nazwisko to zdecydowanie za mało żeby mój rozum otępiał i denny film mi się spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Dno nie do przyjęcia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 20:36 Gość portalu: Tadeusz napisał(a): > Już dawno nie byłam na tak prymitywnym filmie. Pięć gwiazdek, > to skandaliczna pomyłka! tyle to równie denne chicago, z równie denną zetą. ani piękność, ani grać nie potrafi - kto za tym stoi? i jeszcze ta cięta satyra na trzeci wiek! minus pięć jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adzia Re: Dno nie do przyjęcia IP: *.cable.wanadoo.nl 21.11.03, 21:31 popieram. dawno nie widziałam tak głupiego filmu. liczyłam na to, ze udział zety jones i clooneya będzie gwarancją 'jako takiego' poziomu. myliłam się, o jak bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LasVegasMan Re: Dno nie do przyjęcia IP: *.net794.lv.sprint-hsd.net 20.12.03, 19:31 > z równie denną zetą. ani piękność, ani grać nie > potrafi - kto za tym stoi? Ty chyba zazdroscisz jej pieknosci. Widzialem ja na planie tego filmu. Byla ode mnie kilka metrow dalej. Szczeka mi opadala jak na nia patrzylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Okrucieństwo nie do przyjęcia IP: *.devs.futuro.pl 13.11.03, 20:35 smiałam sie do łez-podobał mi się ten film - i co z tego ze nie był zbyt górnolotny-ale po calym dniu górnolotnych frazesów z przyjemnością oejrzałam prześliczną Caherine Z.J.POLECAM. PS. TEZ JESTEM PRAWNIKIEM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Moze nie tak dobry jak poprzednie... IP: *.fastres.net 19.11.03, 14:23 Wielki Lebowski, Bacie , gdzie idziesz, Czlowiek ,ktory wiedzial itd , ale bardzo instruktywna, duzo moich klientow go widzialy i jak jemy w poludnie to sie duzo dowiedzialem o innych przypadkach rozwodowych, ze az wlosy staja na glowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Wyszedłem z kina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 01:49 ....... po prostu dno. Nudna , rozwlekla...... po 20 minutach juz chciałem wychodzic ... wyszedłem po godzinie, godzine za późno....... Odpowiedz Link Zgłoś