Dodaj do ulubionych

Kolejny remake Oldboya

IP: 82.160.57.* 07.11.08, 16:38
"Oldboy" nie dostał Złotej Palmy, tylko nagrodę Jury. Przegrał z "Fahrenheit 911" Moore'a.
Obserwuj wątek
    • quentiin Re: Kolejny remake Oldboya 07.11.08, 17:44
      Dzięki za sprostowanie.
    • Gość: iwan Re: Kolejny remake Oldboya IP: *.tvk.torun.pl 08.11.08, 11:06
      Spielberg? To brzmi jak dowcip. Zamiast ostrych przedmiotów będę mieli latarkI? A może schowają się w lodówce?
    • quentiin Re: Kolejny remake Oldboya 08.11.08, 12:10
      A z trailera wymażą młotek ;)
    • Gość: Gość Re: Kolejny remake Oldboya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.08, 12:59
      Film raz powstał, był świetny, jak to ktoś nie widział, to niech go sobie pożyczy. Po co robić remake? Scenarzyści w Hollywood dostali podwyżki i przestali pisać dobre scenariusze?
    • Gość: phoobos Re: Kolejny remake Oldboya IP: 80.48.231.* 08.11.08, 13:05
      To chyba jakiś żart. Nie poprawia się wielkich dzieł. Słowami klasyka : Co by tu jeszcze sp... yć panowie.
    • Gość: ktoś Re: Kolejny remake Oldboya IP: 89.100.188.* 08.11.08, 13:47
      Swoja droga jakim cudem ten film mogl przegrac z Fahrenheitem 911. No coz nawet w Cannes zdarzaja sie niewybaczalne wpadki
    • Gość: ech Re: Kolejny remake Oldboya IP: 78.8.142.* 08.11.08, 19:11
      No co ty? W Cannes WSZYSTKO przegraloby z produkcjami Moora. Sa przeciez antyamerykanskie.
    • Gość: blecharz Re: Kolejny remake Oldboya IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.08, 20:55
      szkoda ze zrobili departed, przeciez oryginal byl dobry
    • esteczka Re: Kolejny remake Oldboya 08.11.08, 21:37
      Zgadzam się - po kie licho robią remake filmu, który jest doskonały sam w sobie? Czy ktoś przemalowuje corocznie Mona Lizę albo Moneta?
    • 4v Re: Kolejny remake Oldboya 09.11.08, 01:30
      czemu nikt jeszcze nie wpadł na to, by wszelkie remaki traktować jako KICZ, powiem więcej, jako PLAGIAT, którym przecież jest?

rozumiem robić remake stuletniego filmu, albo nawet 30-letniego, jeśli to był hard SF albo fantasy, którym się super-mega komputerowe efekty przydadzą. ale remake filmu 5-letniego to brzmi jak kiepski żart.

i niestety tymi żartami amerykańskie kino karmi nas od dobrych kilku lat. żałosne...
    • Gość: joka Re: Kolejny remake Oldboya IP: *.fdk.airbites.pl 09.11.08, 16:28
      To dobrze. Ja choć jestem przeciwnikiem wszelkich rimejków, w tym przypadku myślę że to niezły pomysł, bo to film zupełnie różny od hollywoodzkich produkcji. Oldboy to świetne kino, ale jednocześnie dosyć ciężkie, brutalne i wymagające. Raczej dla koneserów, albo skrzywionych.
      A pomysł na scenariusz bardzo dobry. Myślę że na tej podstawie może powstać dobry film dla szerszej widowni. Nie tak mocny jak oryginał, ale też niekoniecznie głupi. Chociaż co do tego można mieć wątpliwośći...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka