Gość: Jerry Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 12:12 "Amadeusz" Milosa Formana, kto jeszcze nie oglądał niech żałuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnaisNin Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 13:07 Mam parę filmów, kt. mnie rzuciły dosłownie na kolana. Ostatnio natomiast ogromne wrażenie zrobił film Pianistka. Przez parę dni myślałam o tym co zobaczyłam na ekranie. Chodziłam jak w amoku. Autentyczny wstrząs. Dla mnie oczywiście. Drugi film to niemiecki Eksperyment. Pewnie dlatego, że pokazał jak ludzie potrafią być okrutni gdy tylko się im da taką władzę. Daje do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady Nienor Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 13.03.04, 15:29 LOVE STORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! plakalam jak bóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOANKA Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.ppp.tiscali.fr 13.03.04, 18:29 zdecydowanie UNDERGROUND Kusturicy a pozniej to " Zycie jest Piekne" Begniniego " Noc na ziemi" Jarmuscha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikey Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.public.miller.colby.edu 13.03.04, 22:22 1. Ashes of time 2. Chungking express 3. Good men, good women 4. Dzikosc serca 5. Siodma pieczec 6. Zagubiona autostrada 7. Spragnieni milosci 8. Happiness 9. Blue velvet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazan The Wall IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.04, 00:03 Oto moi psychodeliczni faworyci; 1.The Wall 2.Czas Apokalipsy 3.Mulholland Drive Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 03:45 Solaris (Tarkowskiego) Powrót (Zwiagincewa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwinek Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.core.lanet.net.pl 14.03.04, 14:10 Serial Experiment Lain Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwinek Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.core.lanet.net.pl 14.03.04, 14:13 Serial Experiment Lain Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.ds.univ.gda.pl 14.03.04, 19:57 Między słowami Iluminacja Niebo nad Berlinem Czerwony Podziemny krąg Gra Zmruż oczy Amator Dług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 22:56 ostatnio Między słowami a dawno temu Łowca jeleni i holenderski Charakter... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tus Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 17:49 nareszcie dlug sie pojawił. nieprawdopodobna prawdziwa historia i to chyba dlatego film mna tak mocno wstrzasnał. Odpowiedz Link Zgłoś
kamien9 Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 15.03.04, 10:22 dzieci natury (fridriksson) baraka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 12:39 Idioci, Tańcząc w ciemnościach, Powrót Króla - cała trylogia mogę oglądać w kółko. A czy ktoś widział Martwicę mózgu Petera Jacksona, boki ze śmiechu można zerwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałgosiaB Stygmaty, Kontakt, Obcy-decydujące starcie IP: 80.77.99.* 27.08.04, 16:39 Duma i uprzedzenie, Gwiezdne Wrota (z Kurtem Russellem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funkamator Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 80.51.234.* 01.09.04, 09:30 Siesta Pluton Odmienne stany świadomości Jądro Ciemnośći Dzikość Serca 1900 Człowiek legenda wszystkie fimy Tarantino, najbardziej Wściekłe Psy Czarne słońca to tak na szybko, pomyślę jeszcze i dopiszę Odpowiedz Link Zgłoś
advokat Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 15.03.04, 18:18 Od soboty nie mogę się uwolnić od '21 gramów'.Choć 'Amores perros' jest lepsze. A tak wogóle to mogłabym w tym miejscu wymienić moje ulubione filmy: 'Piknik pod Wiszącą Skałą' 'Wielki błękit' 'Milczenie owiec'. P.S. 'Requiem dla snu' jest dobrym filmem,ale na pewno nie chciałabym tego oglądać drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipek Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.03.04, 08:20 pare moich "typów" juz było więc chcę tylko dodać mało znany ale naprawde świetny film "Zawieście czerwone latarnie" reż. niestety nie pamiętam.... naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 62.233.233.* 31.03.04, 01:35 Reżyser Zhang Yimou. Fajny film, ale nie przekonał mnie do chińskiego śpiewu. Nadal twierdzę, że to co uprawiają azjaci to bardziej miauczenie niż śpiewanie. Jakiej oni tam skali używają???? ;) olczyki(na)hot(kropka)pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 81.15.254.* 17.03.04, 10:13 właśnie od tygodnia nie mogę przestać myśleć o filmie my name is joe- nazywam sie joe. nie jest to spektakularne widowisko ani nastrojowa opowieść, ale wymowa i gra aktorska była tak sugestywna i wiarygodna, jak gdyby moi bliscy znajomi podzielili sie ze mną zwierzeniami. Polecam bardzo. Szczególnie dla osób, które doceniaja wspaniałą grę aktorską i dojrzałą niezauważalną reżyserię. zdecydownie jestem w transie- musiałam przemyśleć kilka rzeczy. Rzadko się zdarza, aby sztuka miała wpływ na decyzje w prawdziwym życiu, a m.in. taka jest jej rola- refleksja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 18.03.04, 20:48 Czas Apokalipsy Requiem dla snu (ha, widzialam dwa razy na dvd - za drugim razem wrazenie wcale nie mniejsze, brrr) Czysta formalnosc Przelamujac fale Stalingrad (taki niemiecki film, jakis czas temu byl na tvp1) Memento a ostatnio Lalki - wszystkie powyzsze transy byly dolujaco - powazne A na wesolo (ostatnio, bo to jednak krocej czlowieka trzyma): To wlasnie milosc Kill Bill Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 18.03.04, 20:49 achchchch!!! No i oczywiscie Dlug!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 62.233.233.* 31.03.04, 01:32 Przepiękny film!!! Masz zupełną rację...! Cholera, czemu o nim zapomniałem w moim zestawieniu...? W ogóle Peter Mullan to mój ulubiony szkocki aktor (nie ma ich wielu hehe;) - ostatnio na ekranach w Młodym Adamie jako Les. olczyki(na)hot(kropka)pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 81.15.254.* 01.04.04, 13:23 :))) Wpomniałam o peterze Mullanie również w wątku "aktorzy ostatniego dziesięciolecia". jeszcze jest kilkoro Szkotów: ewan bremmer, ewan mcgregor, sean connery, tilda swinton. oj pewnie się kilkoro jeszcze znajdzie-np. aktor, który grał przyjaciela joe z "my name is joe" - Gary Lewis, grywa w niezłych filmach, np. "gangi nowego jorku", "płytki grób", "billy elliot" i w wielu innych produkcjach. Ostatnio oglądałam jeszcze inny szkocki film: "nazwij to snem" (szczerze polecam)i wydaje mi się że (przynajmniej te które obejrzałam) mają wspólne cechy. To, co jest powszechnie uważane za brzydkie lub zwyczajne, jest w nich ukazywane w taki sposób, że widzimy piękno w zwykłych ludziach lub ich losach, a banalne codzienne czynności lub zdarzenia ukazywane są w wymiarze tajemniczym, uniwersalnym, niepowtarzalnym. Wystarczy się sobie bliżej przyjrzeć. Wydaje że można wyodrębnic cos takiego jak zjawisko szkockiego kina. Na pewno nie dotyczy to wszystkich produkcji a jedynie tych, że tak ujmę artystycznych. Przy okazji- może ktoś z czytelników forum widział film Petera Mullana "Sieroty"(ophrans). Dostał kika nagród, w tym kilka w Wenecji. Ponoć jest to naprawde błyskotliwa czarna komedia. Chciałabym to zobaczyć. Dodam jeszcze, że bardzo podobała mi się rola Petera Mullana w "Mlodym Adamie". Dla dobra roli pozwolił się przyćmić grze Ewana Mcgregora i zagrał pogodzonego z losem zdradzonego małzonka. Z jednej strony była to postac niezwykle silna, okresliłabym poczciwa, nie w sensie frajerowatości, z drugiej strony miał kilka słabostek, np. puby. Na początku byłam troche rozczarowana, bo spodziewałam się ekspresywnej gry. Potem jednak doceniłam takie rozwiązanie. Przy okazji potwierdził się w moich oczach jako osoba, która raczej postawi na wiarygodnośc postaci, niż na to aby widz zapamiętał raczej ekspresywną kreację, a przez profitującą w zapamiętanie twarzy aktora . I co ciekawe, w mojej pamięci postać Lesa jest osobowością spójną, żywą, a decyzja, którą podjął wydaje się natutalna. No i o to chyba chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wowo Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.stomil / *.man.poznan.pl 19.03.04, 11:45 Fargo, a ostatnio Między słowami (cudowna muza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helen Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.Library.Dal.Ca 19.03.04, 20:53 "nienawisc"matthiew kassovitz i "przelamujac fale"...acha...jeszcze "charakter" pozdrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qazzig Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.osk.pl / *.osk.pl 20.03.04, 20:14 upadłe anioły wk-waia sceny z zycia małżeńskiego bergmana po tamtej stronie chmur i noc antonioniego magnolia braveheart czas apokalipsy cienka czerwona linia requiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.04, 09:16 Mulholland Dr - "wszystko jest iluzją" i wszystko było długo po wyjściu z kina Krąg - w wersji japskiej - normalnie się bałem wszystko Finchera i Lyncha - nie jestem oryginalny jak widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasa Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 31.03.04, 12:23 Teraz to "Czekajac na Joe". Co za idiotyczny tytuł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.R. Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 13:26 'Lokator' Polanskiego 'Underground' Kusturicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 00:05 Hiroshima, mon amour. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 04.04.04, 19:42 requiem for a dream film doskonaly i porazajacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisColargol Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.gdynia.mm.pl 26.08.04, 18:56 12 Małp Odpowiedz Link Zgłoś
martyna2005 Klimatyczne kino 26.08.04, 19:30 Zeby nie powtarzac: Amorres Perros Ghost Dog -wystarczy wyobrazic sobie Forresta Whitakera jako samuraja wiernego kodeksowi Bushido. No i muzyka... Pokrecony Greeneway: Zet i dwa zera - te barwy i gra swiatla. Totalnie obezwladniajacy: Dzieciatko z Macon Living in Oblivion - Steve Buscemi i wspaniala gra wszystkich aktorow Powtorze sie jednak: Zmroz oczy- inny wymiar, polecany za zimowe ponuractwa w srodku zimy, krzepi jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: MEMENTO 26.08.04, 19:49 to bylo cos...Mam nawet DVD na ktorym mozna ten film ogladac od konca, choc moze od poczatku :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: MEMENTO 27.08.04, 10:32 na przyklad w media markt, ja kupilam przez internet, amazon.de chyba (dawno to bylo) i bez wersji polskiej ale za to z mozliwoscia ogladania od konca :o) Odpowiedz Link Zgłoś
martyna2005 Re: MEMENTO 27.08.04, 17:58 THNX-jak tylko odwiedze MM to biegne do dzialu DVD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaa Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 20:15 Tańcząc w ciemnościach Dogville Przełamując fale Requiem dla snu Pi Mulholland Drive Amores Perros Porozmawiaj z nią Miasto Boga Memento Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 20:24 Szósty Zmysł Odpowiedz Link Zgłoś