Dodaj do ulubionych

Film, po ktorym chodziliscie jak w transie...

• Gość: Jerry Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 12:12
      "Amadeusz" Milosa Formana, kto jeszcze nie oglądał niech żałuje...
    • Gość: AnaisNin Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 13:07
      Mam parę filmów, kt. mnie rzuciły dosłownie na kolana.
      Ostatnio natomiast ogromne wrażenie zrobił film Pianistka. Przez parę dni
      myślałam o tym co zobaczyłam na ekranie. Chodziłam jak w amoku. Autentyczny
      wstrząs. Dla mnie oczywiście.
      Drugi film to niemiecki Eksperyment. Pewnie dlatego, że pokazał jak ludzie
      potrafią być okrutni gdy tylko się im da taką władzę. Daje do myślenia...
    • Gość: Lady Nienor Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 13.03.04, 15:29
      LOVE STORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! plakalam jak bóbr.
    • Gość: JOANKA Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.ppp.tiscali.fr 13.03.04, 18:29
      zdecydowanie UNDERGROUND Kusturicy a pozniej to " Zycie jest Piekne"
      Begniniego " Noc na ziemi" Jarmuscha
    • Gość: Mikey Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.public.miller.colby.edu 13.03.04, 22:22
      1. Ashes of time
      2. Chungking express
      3. Good men, good women
      4. Dzikosc serca
      5. Siodma pieczec
      6. Zagubiona autostrada
      7. Spragnieni milosci
      8. Happiness
      9. Blue velvet
    • Gość: Kazan The Wall IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.04, 00:03
      Oto moi psychodeliczni faworyci;
      1.The Wall
      2.Czas Apokalipsy
      3.Mulholland Drive
    • Gość: ew Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 03:45
      Solaris (Tarkowskiego)
      Powrót (Zwiagincewa)
    • Gość: vanelus Miasto Boga IP: *.crowley.pl 14.03.04, 11:03
      Miasto Boga
    • Gość: marwinek Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.core.lanet.net.pl 14.03.04, 14:10
      Serial Experiment Lain
    • Gość: marwinek Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.core.lanet.net.pl 14.03.04, 14:13
      Serial Experiment Lain
    • Gość: Michal Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.ds.univ.gda.pl 14.03.04, 19:57
      Między słowami
      Iluminacja
      Niebo nad Berlinem
      Czerwony
      Podziemny krąg
      Gra
      Zmruż oczy
      Amator
      Dług
      • Gość: JA Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 22:56
        ostatnio Między słowami a dawno temu Łowca jeleni i holenderski Charakter...
      • Gość: tus Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 17:49
        nareszcie dlug sie pojawił. nieprawdopodobna prawdziwa historia i to chyba
        dlatego film mna tak mocno wstrzasnał.
    • kamien9 Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 15.03.04, 10:22
      dzieci natury (fridriksson)
      baraka
      • Gość: mika Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 12:39
        Idioci, Tańcząc w ciemnościach, Powrót Króla - cała trylogia mogę oglądać w
        kółko. A czy ktoś widział Martwicę mózgu Petera Jacksona, boki ze śmiechu można
        zerwać.
        • Gość: MałgosiaB Stygmaty, Kontakt, Obcy-decydujące starcie IP: 80.77.99.* 27.08.04, 16:39
          Duma i uprzedzenie, Gwiezdne Wrota (z Kurtem Russellem)
      • Gość: funkamator Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 80.51.234.* 01.09.04, 09:30
        Siesta
        Pluton
        Odmienne stany świadomości
        Jądro Ciemnośći
        Dzikość Serca
        1900 Człowiek legenda
        wszystkie fimy Tarantino, najbardziej Wściekłe Psy
        Czarne słońca

to tak na szybko, pomyślę jeszcze i dopiszę
    • advokat Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 15.03.04, 18:18
      Od soboty nie mogę się uwolnić od '21 gramów'.Choć 'Amores perros' jest lepsze.
      A tak wogóle to mogłabym w tym miejscu wymienić moje ulubione filmy:
      'Piknik pod Wiszącą Skałą'
      'Wielki błękit'
      'Milczenie owiec'.
      P.S. 'Requiem dla snu' jest dobrym filmem,ale na pewno nie chciałabym tego
      oglądać drugi raz.
    • Gość: hipek Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.03.04, 08:20
      pare moich "typów" juz było więc chcę tylko dodać mało znany ale naprawde
      świetny film "Zawieście czerwone latarnie" reż. niestety nie pamiętam....
      naprawde polecam
      • Gość: Łukasz Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 62.233.233.* 31.03.04, 01:35
        Reżyser Zhang Yimou. Fajny film, ale nie przekonał mnie do chińskiego śpiewu.
        Nadal twierdzę, że to co uprawiają azjaci to bardziej miauczenie niż śpiewanie.
        Jakiej oni tam skali używają???? ;)

olczyki(na)hot(kropka)pl
    • Gość: haiko Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 81.15.254.* 17.03.04, 10:13
      właśnie od tygodnia nie mogę przestać myśleć o filmie my name is joe- nazywam
      sie joe. nie jest to spektakularne widowisko ani nastrojowa opowieść, ale
      wymowa i gra aktorska była tak sugestywna i wiarygodna, jak gdyby moi bliscy
      znajomi podzielili sie ze mną zwierzeniami. Polecam bardzo. Szczególnie dla
      osób, które doceniaja wspaniałą grę aktorską i dojrzałą niezauważalną
      reżyserię. zdecydownie jestem w transie- musiałam przemyśleć kilka rzeczy.
      Rzadko się zdarza, aby sztuka miała wpływ na decyzje w prawdziwym życiu, a
      m.in. taka jest jej rola- refleksja.
      • Gość: lilu Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 18.03.04, 20:48
        Czas Apokalipsy
        Requiem dla snu (ha, widzialam dwa razy na dvd - za drugim razem wrazenie wcale
        nie mniejsze, brrr)
        Czysta formalnosc
        Przelamujac fale
        Stalingrad (taki niemiecki film, jakis czas temu byl na tvp1)
        Memento
        a ostatnio Lalki - wszystkie powyzsze transy byly dolujaco - powazne
        A na wesolo (ostatnio, bo to jednak krocej czlowieka trzyma):
        To wlasnie milosc
        Kill Bill
        • Gość: lilu Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 18.03.04, 20:49
          achchchch!!!
          No i oczywiscie Dlug!!!
      • Gość: Łukasz Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 62.233.233.* 31.03.04, 01:32
        Przepiękny film!!! Masz zupełną rację...! Cholera, czemu o nim zapomniałem w
        moim zestawieniu...? W ogóle Peter Mullan to mój ulubiony szkocki aktor (nie ma
        ich wielu hehe;) - ostatnio na ekranach w Młodym Adamie jako Les.

olczyki(na)hot(kropka)pl
        • Gość: haiko Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 81.15.254.* 01.04.04, 13:23
          :))) Wpomniałam o peterze Mullanie również w wątku "aktorzy ostatniego
          dziesięciolecia".
          jeszcze jest kilkoro Szkotów: ewan bremmer, ewan mcgregor, sean connery, tilda
          swinton. oj pewnie się kilkoro jeszcze znajdzie-np. aktor, który grał
          przyjaciela joe z "my name is joe" - Gary Lewis, grywa w niezłych filmach,
          np. "gangi nowego jorku", "płytki grób", "billy elliot" i w wielu innych
          produkcjach.
          Ostatnio oglądałam jeszcze inny szkocki film: "nazwij to snem" (szczerze
          polecam)i wydaje mi się że (przynajmniej te które obejrzałam) mają wspólne
          cechy. To, co jest powszechnie uważane za brzydkie lub zwyczajne, jest w
          nich ukazywane w taki sposób, że widzimy piękno w zwykłych ludziach lub ich
          losach, a banalne codzienne czynności lub zdarzenia ukazywane są w wymiarze
          tajemniczym, uniwersalnym, niepowtarzalnym. Wystarczy się sobie bliżej
          przyjrzeć. Wydaje że można wyodrębnic cos takiego jak zjawisko szkockiego kina.
          Na pewno nie dotyczy to wszystkich produkcji a jedynie tych, że tak ujmę
          artystycznych.
          Przy okazji- może ktoś z czytelników forum widział film Petera
          Mullana "Sieroty"(ophrans). Dostał kika nagród, w tym kilka w Wenecji. Ponoć
          jest to naprawde błyskotliwa czarna komedia. Chciałabym to zobaczyć.
          Dodam jeszcze, że bardzo podobała mi się rola Petera Mullana w "Mlodym Adamie".
          Dla dobra roli pozwolił się przyćmić grze Ewana Mcgregora i zagrał pogodzonego
          z losem zdradzonego małzonka. Z jednej strony była to postac niezwykle silna,
          okresliłabym poczciwa, nie w sensie frajerowatości, z drugiej strony miał kilka
          słabostek, np. puby. Na początku byłam troche rozczarowana, bo spodziewałam się
          ekspresywnej gry. Potem jednak doceniłam takie rozwiązanie. Przy okazji
          potwierdził się w moich oczach jako osoba, która raczej postawi na wiarygodnośc
          postaci, niż na to aby widz zapamiętał raczej ekspresywną kreację, a przez
          profitującą w zapamiętanie twarzy aktora . I co ciekawe, w mojej pamięci postać
          Lesa jest osobowością spójną, żywą, a decyzja, którą podjął wydaje się
          natutalna.
          No i o to chyba chodzi.
    • Gość: Wowo Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.stomil / *.man.poznan.pl 19.03.04, 11:45
      Fargo, a ostatnio Między słowami (cudowna muza)
    • Gość: helen Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.Library.Dal.Ca 19.03.04, 20:53
      "nienawisc"matthiew kassovitz i "przelamujac fale"...acha...jeszcze "charakter"
      pozdrrr...
    • Gość: qazzig Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.osk.pl / *.osk.pl 20.03.04, 20:14
      upadłe anioły wk-waia
      sceny z zycia małżeńskiego bergmana
      po tamtej stronie chmur i noc antonioniego
      magnolia
      braveheart
      czas apokalipsy
      cienka czerwona linia
      requiem
    • Gość: dezerter Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.04, 09:16
      Mulholland Dr - "wszystko jest iluzją" i wszystko było długo po wyjściu z kina

Krąg - w wersji japskiej - normalnie się bałem

wszystko Finchera i Lyncha - nie jestem oryginalny jak widzę
    • Gość: sasa Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 31.03.04, 12:23
      Teraz to "Czekajac na Joe". Co za idiotyczny tytuł!
      • Gość: J.R. Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 13:26
        'Lokator' Polanskiego
        'Underground' Kusturicy
        • Gość: m. Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 00:05
          Hiroshima, mon amour.
    • dziewczyna_mickiewicza Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 04.04.04, 19:42
      requiem for a dream
      film doskonaly i porazajacy
      • Gość: Janis Pasja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 18:03
        Bez komentarza
    • Gość: MisColargol Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.gdynia.mm.pl 26.08.04, 18:56
      12 Małp
    • martyna2005 Klimatyczne kino 26.08.04, 19:30
      Zeby nie powtarzac:
      Amorres Perros
      Ghost Dog -wystarczy wyobrazic sobie Forresta Whitakera jako samuraja wiernego
      kodeksowi Bushido. No i muzyka...
      Pokrecony Greeneway: Zet i dwa zera - te barwy i gra swiatla. Totalnie
      obezwladniajacy: Dzieciatko z Macon
      Living in Oblivion - Steve Buscemi i wspaniala gra wszystkich aktorow
      Powtorze sie jednak: Zmroz oczy- inny wymiar, polecany za zimowe ponuractwa w
      srodku zimy, krzepi jak nic

• misae Re: MEMENTO 26.08.04, 19:49
        to bylo cos...Mam nawet DVD na ktorym mozna ten film ogladac od konca, choc
        moze od poczatku :o)))
        • martyna2005 Re: MEMENTO 26.08.04, 20:42
          Gdzie mozna kupic DVD z Memento???????
          • misae Re: MEMENTO 27.08.04, 10:32
            na przyklad w media markt, ja kupilam przez internet, amazon.de chyba (dawno to
            bylo) i bez wersji polskiej ale za to z mozliwoscia ogladania od konca :o)
            • martyna2005 Re: MEMENTO 27.08.04, 17:58
              THNX-jak tylko odwiedze MM to biegne do dzialu DVD
    • Gość: Kaa Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 20:15
      Tańcząc w ciemnościach
      Dogville
      Przełamując fale
      Requiem dla snu
      Pi
      Mulholland Drive
      Amores Perros
      Porozmawiaj z nią
      Miasto Boga
      Memento

• Gość: miki Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 20:24
      Szósty Zmysł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka