Gość: maniak IP: *.gdynia.mm.pl 06.12.03, 16:33 Nie mogę się doczekać tego filmu w polskich kinach :) Moja ukochana Halle tam gra ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znawca Re: Gothika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 16:58 Beznadziejny film! Tylko szkoda czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
emilly_soerenson Re: Gothika 10.02.04, 13:12 Masz rację. Od razu wiadomo, że mąż Mirandy jest postacią negatywną... i te teksty o Bogu, pozatym jest gruby i brzydki i widać że coś tu nie gra. Dedukując skoro Szeryf jest jego przyjacielem, to i on jest zamieszany w gwałty i morderstwa. Zwróćcie uwagę na jego minę kiedy kieruje Mirandę inna drogą. Zresztą niewiadomo co się tam wydarzyło...Sądzę że film jest nieźle zrobiony, tylko niestety sdenariusz jest tak kulejący...Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pycio Re: Gothika IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 24.12.03, 14:40 Ja też nie mogłem sie doczekać tego filmu w kinach dlatego go właśnie ściagam z neta... 8h i bedzie calutki mój... hihiii... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perkoz Re: Gothika IP: *.ds.amg.gda.pl 15.02.04, 00:31 wczoraj obejrzałem Gothike i mimo że uwielbiam H.B. film średni- przez nad wyraz przewidywalny scenariusz. Zemeckisa też lubię stąd troche sie zawiodłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Gothika IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 20.02.04, 19:23 Z JAKIEJ STRONY ŚCIAGASZ TEN SUPER FILM ????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablos86_KIELCE Re: Gothika IP: 80.48.119.* 18.01.04, 12:00 Powiem wam ludzie że mam już ten film od miesiąca na swoim komputerze, ale to tak tylko na marginesie... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidecka Re: Gothika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 14:14 No i co, że masz? Ja też mam i widziałam już dwa razy. Film jest rewelacyjny!! Polceam wszystkim gorąco! Cudo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Gothika IP: *.chello.pl 17.02.04, 17:59 Aaa.. już qmam, o co biega. Masz, ale nie oglądałeś, bo nie znasz angielskiego, a napisów w sieci nie byłoooo.... uaauaaaaaa.... mamoooo! czemu nic nie rozumiem??? ;)) pozdrowienia dla poliglotów olczyki(na)hot(kropka)pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Gothika IP: *.chello.pl 17.02.04, 17:57 Wow!!! Jesteś moim bogiem! Prześlesz mi swój autograf???? Poza tym od miesiąca na pewno nie masz wersji DVD-Rip czy DVDScreener, bo te pokazały się w połowie stycznia. Tak więc albo ściemniasz, albo masz ordynarną kinówkę. olczyki(na)hot(kropka)pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Gothika IP: *.chello.pl 18.01.04, 19:20 male pytanie kiedy premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Slaby film IP: *.chello.pl 01.02.04, 11:14 ogladalem go wczoraj i powiem ze slaby film ,nic rewelacyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Gothika IP: *.kabaty.2a.pl 03.02.04, 12:41 gdzie i o której bedzie premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
emilly_soerenson [...] 05.02.04, 09:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Gothika IP: 213.17.181.* 06.02.04, 17:00 Gratuluje pomyslu na strzeszczenie filmu i odkrycie jego wszelkich tajemnic!!! Ludzie to maja ponasrywane w glowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati [...] IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 17.02.04, 14:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mATI [...] IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 17.02.04, 14:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Do admina 17.02.04, 18:41 rozumiem, ze usunietochamskie niewatpliwie, niezgodne zarówno z prawem jak i z regulaminem wypowiedzi Matiego. Nie rozumiem natomiast dlaczego usunieto wypowiedź Emilly? W jaki sposób streszczanie filmów łamie prawo lub regulamin? Na forum w róznych miejscach jest masa spojlerów i nikomu to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly_soerenson Re: Gothika 05.02.04, 09:12 A i jeszcze jedno to naprawdę średni film Byłam zaskoczona. A moze zbyt wiele sobie obiecywałam. Już purpurowe Rzeki a szczególnie końcówka były skopane. Odnośnie aktorek ( berry i cruz ) Nie mają zbyt wiele makijażu widocznego sa całkiem naturalne. Hale czasem nawet nie fajna:) Za to Roberci Downey Jr. Rewelacja I tak lubie rodzinę Soprano Tony jest boski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Gothika IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.04, 19:43 Film mroczny, dobry na późny wieczorek, dość strasznawy.Ogólnie Dobry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc Re: Gothika IP: *.polpharma.com.pl / *.polpharma.com.pl 05.02.04, 09:41 Dzięki Emilly za streszczenie. Z tego co piszesz historia nieźle naciagana... Czyli mąż hale jest mordercą? Nie no to ściemka... I jeszcze do tego jakiś kumpel szeryf... A jaka role spelnia tam Cruz? I dlaczego Gothika? Co ma wspólnego tytuł z trescia filmu? Kurcze napalilem sie a okazuje sie ze to chałwa:) No cóż Czekam na coś innego Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ripper na sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 15:52 nudy,i plywa blisko dna ten filmik, a tez jestem ciekaw dlaczego gothika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A tytuł IP: *.acn.pl 07.02.04, 17:45 Taaa... skoro słowo GOTYK z niczym Wam się nie kojarzy, to gratuluję! W literaturze "gotycki" znaczy stylem właściwy dla horroru z wątkiem kryminalnym. W architekturze - charakteryzuje się mrocznymi wnętrzami, wysokimi sklepieniami, łukami... Coś już świta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ripper Re: tytuł IP: *.chello.pl 07.02.04, 20:09 wlasnie o to chodzi ze ten tytul nie pasuje do tego filmu, w tym kiczu trudno mi znalezc gotycka mrocznosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toxiko [...] IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 17:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liu Re: Gothika IP: *.polpharma.com.pl / *.polpharma.com.pl 09.02.04, 07:33 Tytuł Gothika chyba troszke naciagany. Emilly masz rację film jest kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gothika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 18:37 Sie nie znacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Gothika IP: 217.153.168.* 10.02.04, 16:56 Premiera 13 lutego i jush nie mogę się doczekać. Po przeczytaniu różnych recenzji myśle ze ten film będzie swietny. obsada tesh jest dobra więc...tylko czekać a moze Gothika okaże się filmem roku i zgarnie np Oscara, poczekamy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swistak Re: Gothika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 23:19 Mam nadzieje ze ten film jest dobtry bo juz go zasysam na dc++ :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Gothika - komu potrzebna ? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.02.04, 17:24 Pan recenzent GW , robi sie w balona. No bo jak tresc recenzjii , ma sie do oceny filmu - te *** nie pasujom tu wcale , a wcale. Opinia na swiecie sugeruje nam ze mamy tu film przecietny 2.3/5 - czyli nie udany.Filmu nie widzialem , ale zwiastuny cos mowiom. Widac odrazu ze kadra , robi to tylko - dla swojej emertury .Jesli juz go ogladac , to tylko gratis ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu33 Re: Gothika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 13:58 film, choc kończy sie kiepsko, a sama z kolezanka wymyslilybysmy lepsze zakonczenie, JEST przerazajacy!! na oklaski zasluguje oczywiscie berry, ktora nadala filmowi klimat i ugruntowala swoja pozycje wsrod najlepszych am. aktorek, ale i robert downey jr i penelope cruz. bac naprawde sie mozna (niektore pomysly rzeczywiscie zerzniete z ring'u), i to nie tylko podczas projekcji...(juz dawno nie mialam problemow z zasnieciem po thrillerze, a tu "mila" niespodzianka). Wielkim plusem filmu sa tez niesamowite zdjecia (choc bez porownania z "28 dni pozniej") i muzyka. Generalnie WARTE ZOBACZENIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: Gothika IP: *.brzozow.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 17:23 znawca nie wie co mówi,chyba spał na filmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpios ogladalem - dobry, tylko dlugo sie sciagal :)))) IP: 195.116.83.* 15.02.04, 02:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiśniewski Re: ogladalem - dobry, tylko dlugo sie sciagal :) IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 19.02.04, 16:41 he he ja nie musiałem czekać bo kumpel ściągnął drania więc wpadłem na gotowe. Film jest marny-zaoszczedziłem forsę na bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: ogladalem - dobry, tylko dlugo sie sciagal :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.04, 22:23 A z kąd to ściągnąć? Jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ogladalem - dobry, tylko dlugo sie sciagal :) IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 20.02.04, 19:38 SKAD GO ŚCIAGNĄĆ ?????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGregor O Filmie IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.04, 03:39 Muszę przyznać, że film zaskoczył mnie pozytywnie. Bardzo fajny. jedynie mam zastrzeżenia do efektów specjalnych. Pozatym film jest ok! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuszka Re: Gothika IP: 62.233.204.* 15.02.04, 12:32 Byłam wczoraj na tym filmie...ot takie Walentynki ...:))pomimo ,ze nie gustuje w takich filmach to uwazam że był dobry...trzymajacy w napieciu ...pare razy podskoczyłam z krzesła ...ku uciesze mojego męża...:))Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Gothika 15.02.04, 21:52 Straszna cienizna... jak podrabiany barszczyk Knorra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Gothika IP: *.GBNet / 80.48.229.* 16.02.04, 00:12 Hmmm... muszę przyznać, że film, może wbrew powszechnym opiniom, nie spełnił moich oczekiwań związanych z faktem jego wejścia na ekrany kin. Jako całość nie prezentuje się nie najciekawiej. Mam tu na myśli role zarówno Halle Berry jak i Roberta Downey’a jr. oraz Penélopy Cruz, które nie zaspokoiły moich oczekiwań filmu, o jakby nie było, doborowej obsadzie. Dodatkowo zakończenie okazało się bardzo naciągane. Nie mniej jednak z wielkim zainteresowaniem śledziłem relacje wzajemnych zachowań lekarz-pacjent. Wniosek z filmu, nasuwa się tylko jeden - tak naprawdę nie do końca wiadomo, czy to ludzie pozamykani w szpitalach psychiatrycznych są "nienormalni", czy może zamyka się ich tam dlatego, żeby nie wyszło na jaw, iż to właśnie oni są jak najbardziej normalni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kordelia Re: Gothika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 03:11 No coz moze film nie jest najbardziej nieprzewidywalnym filmem w historii kina ale niezle straszy a o to chodzi w horrorach, ktory Ghotika w koncu jest wiec jesli ktos lubi sie bac polecam Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim rozczarowanie 16.02.04, 14:39 i toto rezyserowal mathieu kassovitz?? halle berry dobrze wyglada z dlugimi wlosami, ale gra za bardzo 'emocjonalnie'...generalnie ciagle stroji ekspresyjne miny...cruz tez szarzuje z 'obolaloscia'... a gothika- bo to horror, stary szpital-wiezienie z przepastnymi korytarzami, ciemne filtry na kamerze ;]... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gothika 18.02.04, 02:37 e tam..myslalam ze bedzie duzo lepszy.... za jakis czas to uleci z glowy i moze skojarzy sie glownie dzieki nazwiskom aktorow.. ja jestem rozczarowana, no i jednak troche naciagany mi sie wydaje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glus filmowiec Re: Gothika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 11:06 A mnie sie podobal. W mojej prywatnej skali 8 na 10 pkt. Zakonczenie - coz rzadko sie zdarza, zeby zakonczenie horroru mialo rece i nogi. Moim zdaniem nie potrzebny byl watek z szeryfem - ale bez tego nie bylo by Penelope Cruz. Balam sie diabelnie i chyba o to chodzi. Mam natomiast wielki zal do recenzenta GW za to ze strrescil film Dark Water, ktory niedlugo wchodzi do wypozyczalni. W swojej recenzji napisal pointe filmu, ktora przeczytalam i nie bede mogla "na swiezo" obejrzec tego filmu. Niech juz wcale nic nie pisza a nie psuja ludziom zabawe. Odpowiedz Link Zgłoś