Dodaj do ulubionych

Giętkie dvd

IP: *.152.154.152.dsl.dynamic.eranet.pl 01.11.09, 11:36
A nie ulegną biodegradacji po 2 latach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Polak :) Re: Giętkie dvd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 12:14
      Takie krążki to wymarzone wręcz dla koncernów multimedialnych są... Jakby się tak same z siebie rozkładały co parę lat to by użytkownik wiecznie musiał kupować nowe - co za wspaniały pomysł na biznes...
    • Gość: kretek Re: Giętkie dvd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 13:11
      @polak
      A co ty myślisz, że o co chodzi w tej "ekologii"? Wpychanie droższych rozwiązań :) Po co sprzedawać "zwykłe" żarówki za 0,90 PLN gr jak można "ekologiczne" za 10-20 PLN? Miesięczny zysk na energii żelazko, plazma czy klima pożrą w kilkanaście h ;)
    • Gość: robin z szerłód Re: Giętkie dvd IP: *.cdma.centertel.pl 01.11.09, 13:36
      Cyber mycha od kilku lat sprzedaje giętkie płyty. To shit, niby działa na ale nie każdy napęd potrafi odczytać takie cudo a powinien bo tak zapewniaja producenci. Jak za mocno się wygnie to juz nie wraca idealnie do swojego kształtu.
    • Gość: Polak :) Re: Giętkie dvd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 14:42
      @kretek Doskonale wiem o co chodzi w tej pseudoekologii. Żarówki po 90gr specjalnie robią teraz kiepskie, żeby ludzie kupowali te drogie, a ponieważ to nie wystarczyło to sobie załatwili nakaz kupowania ich z urzędu. Kiedyś żarówki normalne były dużo trwalsze. Do tej pory mam w żyrandolu działające żarówki kupione od Rosjan na bazarze ponad 15 lat temu.
      Ja tam nie mam zamiaru się podporządkowywać dyrektywie unii. Jak się skończą żarówki normalne to wszędzie pomontuję samochodowe + transformator. Nie będę dla dobra koncernów oczu tracił...
    • Gość: eRb Re: Giętkie dvd IP: *.unregistered.net.exatel.pl 01.11.09, 15:10
      To ma być nowość?! Od kilku lat spotykam takie płyty w różnych gazetach... działają normalnie... rewelacji nie ma.
    • Gość: deyot Re: Giętkie dvd IP: 82.177.23.* 01.11.09, 15:51
      No żadna rewelacja! To DVHD. Kompatybilność pełna z DVD-ROM, tylko że w pewnych czytnikach furczy, mało napędu nie rozpieprzy. Ani mi to nowość, ani rewolucja. Czasopismo NEXT dodało chyba ze dwie takie płyty (albo jedną) do wydania i wrócili do standardowego DVD. Za dużo problemów z wynalazkiem...
    • Gość: takasobiejestem Re: Giętkie dvd IP: *.lublin.mm.pl 01.11.09, 17:31
      www.vcdhd.pl/ - tu więcej detali
    • Gość: Tata Tasiemka Re: Giętkie dvd IP: *.chello.pl 01.11.09, 18:23
      Szału nie ma...z doświadczenia wiem, iż nie działą we wszystkich odtwarzaczach, a szczególnie w tych bez "tacki" na płyte. Nośnik jest cienki i rolki nie łapia płyty. Ta cała ekologia to ściema! Chodzi o ominięcie opłat za patent Philipsa. Każda wytłoczona płyta (normalna) powinna mieć uiszczoną opłate licencyjną (patent posiada Philips). Cienkie płyty nie są objęte tym patentem, wiec koszt produkcji jest niższy, a i surowca idzie mniej, wiec dla tłoczni to czysty zysk.
    • Gość: Tata Tasiemka Re: Giętkie dvd IP: *.chello.pl 01.11.09, 18:23
      Szału nie ma...z doświadczenia wiem, iż nie działą we wszystkich odtwarzaczach, a szczególnie w tych bez "tacki" na płyte. Nośnik jest cienki i rolki nie łapia płyty. Ta cała ekologia to ściema! Chodzi o ominięcie opłat za patent Philipsa. Każda wytłoczona płyta (normalna) powinna mieć uiszczoną opłate licencyjną (patent posiada Philips). Cienkie płyty nie są objęte tym patentem, wiec koszt produkcji jest niższy, a i surowca idzie mniej, wiec dla tłoczni to czysty zysk.
    • Gość: tpi0 Re: Giętkie dvd IP: *.jmdi.pl 01.11.09, 19:33
      Wszystkie się zginają - niektóre tylko raz.
    • Gość: gienio Re: Giętkie dvd IP: *.tktelekom.pl 01.11.09, 21:42
      a ja myślałem, ze płyty są "giętkie" od dawna. dawno temu upadłą mi na podłogę płyta cd r i rozprysła się na kawałki. teraz jak wyrzucam jakąś dvd to zwykle ją łamię (żeby nie było ;) ) - ciężka sprawa.
    • Gość: CyberManiak Re: Giętkie dvd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 11:28
      u mnie w mieście dawali te VCDHD w jakiejś akcji promocyjnej... i działa. Ja tam to kupuje, lubię nowości, a takie płytki wygniesz, zegniesz i nic:) nadal działa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka