IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 20.06.04, 00:09
Napiszcie jakie jest wasze zdanie na temat makijażu. Mnie osobiście nie
podobają się lale wymalowane toną tapety. Strach patrzeć. Nic tylko wiadro z
gąbką i szorować. A może pod tą maską kryje sie zupełnie inna twarz.
Obserwuj wątek
    • envi Re: makijaż 20.06.04, 00:33
      myśle że wszyscy mają podobne zdanie do twojego,chociaz może znajdzie się jeden
      zwolennik kilograma tapety?ja lubię delikatny makijaż,albo mocniejszy ale z
      klasą.
      • gomory Re: makijaż 20.06.04, 00:43
        Lubie makijaz. Podoba mi sie i taki przerysowany, np. usta z pomadka
        pociagniete dodatkowo kredka i rozne takie.
        • Gość: dune84 Re: makijaż IP: *.is.net.pl 20.06.04, 00:53
          Jeszcze do tego blond wlosy i slodki usmieszek??? Typowy ideal kobiety dla wiekszosci facetow... a to po prostu wyglad k..wy...
          Moze troche oryginalnosci? A usta obrysowane kredka ciemniejsza od pomadki to typowa wies...
          • gomory Re: makijaż 23.06.04, 17:59
            Widac cenie ladacznice, inne sa po prostu nudne.
            Ale nie obrzucaj takich panienek stekiem pejoratywnych slow, pelnia bowiem
            wazna role. To za nimi zeslinieni mezczyzni sie ogladaja na ulicy, i wspominaja
            pozniej pukajac "bibliotekare" ;).
          • zuzanna5.0 Re: makijaż 10.10.13, 14:57
            Zalezy co komu pasuje do urody.
    • dobrutka Re: makijaż 20.06.04, 03:27
      Moja mama tylko robi sobie rzesy, i olowkiem leciutko obrysowuje usta.
      Wyglada super i reklamuje kremy w TV za granica.
    • polnyszczaf3 Re: makijaż 09.10.13, 14:32
      zona mojego najlepszego kolegi nie uzywa makijazu
      i jest dla mnie najwspanialsza kobieta z ktora ....:(
    • zzoot Re: makijaż 10.10.13, 01:08
      Zdecydowanie preferuję panie bez żadnego makijażu. Jestem w stanie zrozumieć delikatny gustowny makijaż nałożony przed wyjściem na jakąś bardzo ważną imprezę czy wystąpieniem w telewizji, ale bardzo szerokim łukiem omijam panie które nie wyjdą z domu bez tony tapety na twarzy. Malujące się panie za to mnie nienawidzą (pewnie zaraz pojawią się tu komentarze jak ja mogę oceniać kobiety po wyglądzie), ale mnie to nie obchodzi - tak się składa że wszystkie najwspanialsze kobiety jakie w życiu spotkałem nie malowały się w ogóle, lub robiły to wyłącznie na specjalne okazje.
      • vera_lake Re: makijaż 10.10.13, 12:23
        Eeee tam, kiedy się ma 20 kilka lat to można sobie tak "saute" , po 35 już tak różowo nie jest. Makijaż nie zawsze coś ma podkreślić czasami pomaga ukryć i chyba nie ma w tym nic złego.
    • zuzanna5.0 Re: makijaż 10.10.13, 14:59
      Tak samo z rajtami.Jak mam na sobie to nie widać cellulyta.
    • poprioniony Re: makijaż 12.10.13, 23:19
      > Napiszcie jakie jest wasze zdanie na temat makijażu.

Prawo podazy-popytu sie klania. Najwyrazniej dziala, skoro to robia.
      • zzoot Re: makijaż 13.10.13, 01:51
        Niezupełnie - kobiety najczęściej malują się dla siebie, bo lubią, a nie dla mężczyzn.
        • ame_belge34 Re: makijaż 15.10.13, 13:52
          Delikatny makijaz wydaje mi się ok. Byleby szpachelka nie trzeba było odłupywac, widze czasem dziewczyny tak wypacykowane w tramwaju i nóz mi się w kieszeni otwiera jak je widzę.
        • poprioniony Re: makijaż 02.11.13, 18:43
          > Niezupełnie - kobiety najczęściej malują się dla siebie, bo lubią, a nie dla mężczyzn.

Standardowe oklamywanie samego/samej siebie. Zrob sobie taki eksperyment
          myslowy: jest kobieta, maluje sie "dla siebie". Teraz, cala planeta, oprocz niej samej,
          staje sie doskonale obojetna na makijaz. Jak szybko ta kobieta przestanie sie malowac?
          • zzoot Re: makijaż 04.11.13, 02:22
            To niedokładnie tak jak myślisz. Z tego co widzę kobiety sie malują, bo uważają się za brzydkie i myślą że tylko w makijażu zostaną zaakceptowane przez resztę świata (kobiety i mężczyzn). Malują się, bo czują się wtedy lepiej, bezpieczniej.
            • mieux Re: makijaż 05.11.13, 11:35
              zzoot napisał:

> To niedokładnie tak jak myślisz. Z tego co widzę kobiety sie malują, bo uważaj
              > ą się za brzydkie i myślą że tylko w makijażu zostaną zaakceptowane przez reszt
              > ę świata (kobiety i mężczyzn). Malują się, bo czują się wtedy lepiej, bezpiecz
              > niej.

Coś w tym jest: im głupsza baba, tym bardziej wymazana.
            • poprioniony Re: makijaż 06.11.13, 02:06
              Najpierw przeczytaj to.

> myślą że tylko w makijażu zostaną zaakceptowane przez resztę świata (kobiety i mężczyzn).

A teraz to:

> Niezupełnie - kobiety najczęściej malują się dla siebie
              • zzoot Re: makijaż 06.11.13, 22:30
                Widzę że nie zrozumiałeś.
                Nie malują się żeby przypodobać się konkretnej osobie, dla wielu pań wyjście z domu bez makijażu to jak pokazanie się nago.
                • poprioniony Re: makijaż 07.11.13, 00:41
                  > Widzę że nie zrozumiałeś.

Nie, to Ty nie zrozumiales. I nie zrobiles eksperymentu myslowego.

> Nie malują się żeby przypodobać się konkretnej osobie,

Nigdzie nie napisalem o konkretnej osobie. Maluja sie, bo chca byc bardziej atrakcyjne.
                  Atrakcyjnosc to konstrukt ktory nie istnieje w izolacji do reszty spoleczenstwa.
                  Gdybys wychowal sie w calkowitej izolacji od innych ludzi, nigdy bys sie nie dowiedzial
                  czy jestes atrakcyjny czy nieatrakcyjny, nawet bys nie wiedzial, ze takie pojecia istnieja.
                  Krotko mowiac, nie mozesz byc atrakcyjny / nieatrakcyjny bez innych ludzi,
                  dlatego jak ktos mi mowi, ze panie maluja sie dla siebie, chce mi sie smiac.

Teraz rozumiesz?
    • mieux makijażu nie spożywać 30.10.13, 20:37
      Uprzejmie informuje nieświadomych zagrożenia mężczyzn, że kosmetyki do makijażu, kremy, balsamy itp. nie nadają się do spożycia, toteż należy usta trzymać z daleka od nasmarowanej kosmetykami skóry.
      Przy okazji zwracam uwagę, że podpaski i pampersy również nie nadają się do spożycia, a często mięso jest sprzedawane na tackach styropianowych wyłożonych wkładem wchłaniającym wilgoć z mięsa. Wkłady te zawierają dokładnie to samo co pampersy i podpaski i nie są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

No, ale jeśli ktoś lubi, to czemu nie. Kosmetyki zawierają jednak konserwanty w postaci parabenów wpływających na gospodarkę hormonalną, działają jak żeńskie hormony. No, ale może któregoś pana interesuje zmiana płci, to nic tylko zlizywać tę chemię.

• mieux Re: makijażu nie spożywać 30.10.13, 20:45
        Na medycynie studenci mają przekazywaną wiedzę, że do wielu produktów są dodawane substancje zmieniające gospodarkę hormonalna na żeńską. Kiedyś w spermie normą było 50 mln plemników, teraz dobrze, jak jest 10mln.
        A więc jeszcze raz smacznego zlizywania kosmetyków, po jakimś czasie tylko to wam zostanie.
        • asfo Re: makijażu nie spożywać 01.12.13, 20:01
          Ale wiesz o tym, że w przeszłości powszechnie używano do makijażu bieli ołowiowej?
    • asfo Re: makijaż 01.12.13, 19:58
      Tak sobie jeden z drugim ponarzeka na tynk i sztuczne coś tam, ale jak przychodzi co do czego to niewiasta zrobiona okazuje się ładniejsza od tej nie zrobionej.

Bo jednak jakoś tak wychodzi że twarz wygląda lepiej bez pryszczy, żyłek i sińców pod oczami, rzęsy ciemne i gęste są lepsze od rzadkich i blond, pierś w dopasowanym staniku ma się lepiej niż buszmeński naleśnik, ładny orzechowy odcień ufarbowanych włosów przyciąga oko lepiej niż mysi blond... itd, itp.

Równie dobrze można by wymagać od mężczyzn żeby nie chwalili się przed potencjalnymi partnerkami majątkiem i stanowiskiem.
      • mieux Re: makijaż 02.12.13, 18:03
        Najprościej, najlepiej, najzdrowiej i najtaniej być piękną naturalnie :D

• asfo Re: makijaż 18.12.13, 16:33
          A jak się nie jest to też trzeba sobie jakoś radzić. :P
    • martinsam1 Re: makijaż 22.12.13, 16:21
      Ja lubie make up u kobiety
      wtedy Ona jakgdyby daje znak że chce zwrócic na siebie uwagę faceta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka