Dodaj do ulubionych

Nazwisko-dziwne

IP: 217.153.60.* 10.02.05, 18:11
Allo-mam pytanie?-co byście zrobili,Mając nazwisko-KUŚKA?
he he przed chwilą dzwonił do mnie klient o tym nazwisku-myślałem, że
popuszczę w pory ze śmiechu
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Nazwisko-dziwne 10.02.05, 18:13
      pewnie bym je zmieniła.....znam człowieka o nazwisku Tutas.....publiczy zawód;(
      trochę zawsze z tym problemów
      • Gość: owsik Re: Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 10.02.05, 18:17
        Tutas-tez dobre
        • tygrysio_misio Re: Nazwisko-dziwne 10.02.05, 18:20
          co byscie powiedzialy gdybyscie mialy na nazwisko Pszczolka a wasi rodzice na
          drugie dali by wam Maja

co prawda pierwsze to Justyna ale na wszystkich papierach sa 2 wiec
          ciekawie............
          • tony82 Re: Nazwisko-dziwne 10.02.05, 18:21
            To szukałbym faceta z imieniem Gucio:)
            • tygrysio_misio Re: Nazwisko-dziwne 10.02.05, 18:23
              to autentyczny przypadek z mojego LO :))
      • Gość: maya Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:26
        Ginekolog w Przychodni Studenckiej- dr Psikuta ( zawsze na tablicy
        informacyjnej ktos musiał dopisać s na koncu :)
    • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:24
      ba, nazw. Kiełbasa lub Orzeł przy ul. Sokolej ;-))))))
    • Gość: raf Re: Nazwisko-dziwne IP: *.chello.pl 10.02.05, 18:25
      a co powiecie na nazwisko Pisiak
      uczyła mnie w liceum polskiego paniskądiną b.miła Aldona Pisiak
      • wadera3 Re: Nazwisko-dziwne 10.02.05, 18:27
        dobrze,że juz skonczyłeś szkołę-bo w czasie teraźniejszym mogłoby Ci się nie
        udać:)))))) po tym wpisie....
        • Gość: owsik Re: Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 10.02.05, 18:30
          A pamiętacie Agnieszkę MAciąg?
          • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:32
            ona jest cool, fajne piosenki miała...;-)))))
          • wadera3 Re: Nazwisko-dziwne 10.02.05, 18:35
            akurat to nazwisko reprezentuje kilku znanych ludzi i mnie się nie kojarzy
            śmiesznie,ale tak napisane-owszem.....;)))
            znałam również pana o nazwisku Tofel.....mogę pisać,bo nawet jeśli jeszcze żyje
            to nie korzysta z netu:)
            fajnie było jak ktoś dzwonił służbowo i pytał o niego...
            po chwili petent słyszał..."Pan...Tofel...aaa moment" :DDDDDDDDDDD
      • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:30
        brrrr....mnie uczyła, aż sama Jagiełło :))))
      • Gość: ja znalam kiedys Re: Nazwisko-dziwne IP: 5.6.1D* / 62.225.112.* 11.02.05, 11:18
        Flaszke :)))
    • Gość: owsik Re: Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 10.02.05, 18:54
      Albo Donald Tusk-Kiedyś były chyba soki Donald Duck?
      • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:09
        o nie, on jest cool Kaszub i basta ;-)))))))
        • Gość: owsik Re: Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 10.02.05, 19:15
          A ja wole KURPŚIE .
          • wadera3 Re: Nazwisko-dziwne 10.02.05, 19:16
            ten Tofel to z Kurpsi właśnie:))))))
          • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:18
            Gość portalu: owsik napisał(a):

> A ja wole KURPŚIE .
            ----
            to od Kurpiowskiego na Podlasiu?
            • wadera3 Re: Nazwisko-dziwne 10.02.05, 19:20
              Kaptur!!!! Kurpsie som na Kurpsiach a nie na Podlasiu......
              • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:23
                a mnie sie zdaje, że należą do Podlasia, choć zawsze myslałam ze do mazur ;-0
                spierac sie nie będe, ale regionu swego nie maja, ani języka, jak kaszubi ;-))
            • Gość: owsik Re: Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 10.02.05, 19:21
              EEE-Kurpie to Kurpie nie leżą na Podlasiu drogi Kapturku!!!!
              • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:27
                dobra niech wam będzie, droga Waderko i drogi Owsiku, nie mam zamiaru 'kurpiem'
                oberwać, wystarczy mi to na codzień in life ;-))))))))))
                • Gość: owsik Re: Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 10.02.05, 19:36
                  A język też mają np:Piwo mówią psiwo, Wianuszek-zionuszek, Zdjęcie-zięcia itp.
                  Pozdróweczki dla Wederki i Kapturka :-)
                  • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:41
                    dzieki Owsiku wzajemnie :)) za mało tam bywam, wiec tak dobrze nie znam słowek,
                    ale stroje widziałam w Myszyńcu są cool :)))))))
                    • Gość: owsik Re: Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 10.02.05, 19:45
                      Łał, byłeś może na miodobraniu czy Kurpiowskim weselu?
                      Polecam również Łyse-robią tam największe palmy w Polsce.No i piwka kozicowego
                      mus spróbaszy:-)
                      • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:51
                        na weselu tak (w Kolnie), ale nie było ono takie swojskie (bardziej wiesz
                        nowoczesne), a szkoda :((((
                        piwko takie powiadasz, mniam, bedzie okazyja to spróbuje, musze trafić na to
                        miodobranie (ale słyszałam o tem). palmy, wiem, wiem właśnie są najwieksze i
                        najpiekniejsze :))))))))
                        • Gość: owsik Re: Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 10.02.05, 20:03
                          Miodobranie 25 sierpnia w Myszyńcu.Ale na 100% nie pamiętam w trzecia niedziele
                          miesiąca czy jakoś tak1-dam jeszcze znać jak sie dowiem na forum.
                          • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:07
                            oki, ale fajnie, jak sie jest przejazdem, a akurat takie imprezki sa. bo nie
                            zawsze sie trafiają. dzieki :)))))))))))
                  • wadera3 Re: Nazwisko-dziwne 10.02.05, 20:02
                    dzięki za pozdrowionka-mieszkałam na Kurpsiach jakiś czas
                    /krawaciara-jak dla nich;)))/ ale już do Wawy
                    wróciłam....Łyse,Mysianiec,Kadzidło itepe znam dość dobrze....i modobranie i
                    wesele kurpsioskie:)
                    • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:12
                      i tyś Waderka z tego pieknego łona natury powróciła do miastucha echhh, ale jak
                      mus to mus jak mówią ;-)))))))))))
                      • Gość: owsik Re: Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 10.02.05, 20:23
                        Mnie tyż do Wawy sprowadziły studia, póżniej praca i tak już zostało-ale gdy
                        mam tylko wolne wyruszam nad Narew, połowić rybki i odwiedzić rodzinę i
                        znajomych.Ostrołęka,Różan,Długosiodło tam najczęściej bywam.Całuski:-*
                      • wadera3 Re: Nazwisko-dziwne 10.02.05, 22:12
                        wiesz Kapturku-to była moja nienajciekawsza przygoda ;(
                        okolica piękna,to fakt,ale szczęścia tam nie zaznałam,więc do domku wróciłam...:)
                        • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:25
                          hmm...rozumiem Waderka :))) aleś z jak wy to mówicie Kurpsiami obyta hihihi,
                          echh.. no tak wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej ;-)))))))))))
                          • wadera3 Re: Nazwisko-dziwne 11.02.05, 00:10
                            obyta,obyta,aż za bardzo-w domu jednak najlepiej:) masz rację.....nie nadaję się
                            na małomiasteczkową jejmość...
                            • Gość: ADAM Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:12
                              Moja koleżanka -Kiełbasa wyszła za mąż za Ogórka....
                              ale to nic
                              w TV pokazali pana, który był dyrektorem więziennego szpitala PSYCHIATRYCZNEGO
                              a na nazwisko miał:Zbigniew Zmyślony....
                              boki zrywać...
                              • mixin Re: Nazwisko-dziwne 11.02.05, 13:03
                                a co powiecie na pania ginekolog z Lodzi - Neskromna? ;)))
                                • Gość: c.kapturek Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:08
                                  hehehe niezłe te wasze przykłady hehehe ;)))))))))
    • Gość: agata Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:09
      moja mama znala ze studiow w moskwie dizewczyne o nazwisku Moczymorda, chodzila
      z kolesiem ktory od czasu do czasu przekrecal na Moczygęba...:)i z nim
      zerwala:D w sumie nie wiem co jest gorsze...
      ja znalam doktora ktory mial na nazwisko Fiut...ale byl ortopeda,a nie niestety
      ginekologiem:)
      • Gość: ADAM Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:58
        Gdzieś w Necie jest cała lista POTWORNIE DZIWNYCH NAZWISK- kumpel pokazał wydruk
        aż się wierzyć nie chce, ze ludzie tych nazwisk nie zmieniają...
        kiedyś w TV widziałem panią o nazwisku Wyku.. !!!o bożżżżżżż....
        no i nie zapominajmy o rodzie Naturalnych.....
        • wadera3 Re: Nazwisko-dziwne 11.02.05, 14:24
          ...nie wspominaj tych popaprańców....
          • Gość: WandAiBanda Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:27
            A co powiecie na ginekologa o nazwisku Kroczak? A taki tu jest w okolicy;))
    • azazela Re:po 2 Nazwisko-dziwne 11.02.05, 17:51
      pani dr kulka-trabka,
      trzeba miec fantazje do takiego zestawu:)
      • Gość: owsik Re:po 2 Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 12.02.05, 14:51
        Allo- z koleżanka do ogólniaka chodziła dziewczyna o nazwisku Skura-to nie błąd
        tak autentycznie bez "Ó"
    • Gość: Mumia z Bagien Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:02
      Ja ostatnio czytalam o niejakiej Katarzynie Niedojadło. I jeszcze kiedys
      mignela mi w TV projektantka mody nazwisku SAMOJEBNA.
    • Gość: Alina Re: Nazwisko-dziwne IP: 195.136.246.* 12.02.05, 21:27
      Na moich studiach mialam zajecia z bardzo wymagajacym profesorem filozofii o
      nazwisku Fiut. Przed zajciami uprzedzono nas o nazwisku prowadzacego, by nasza
      reakcja go hmm..nie zdenerwowac. Smialismy sie po katach, ze to jeden z
      niewielu utytulowanych narzadow:)
      Pozdrawiam
    • Gość: herbatnik Re: Nazwisko-dziwne IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 13.02.05, 12:45
      Ja za to miałam na studiach grupę z fajnymi nazwiskami.Było nas chyba 20-tu a
      chyba połowa nazywała się conajmniej śmiesznie:
      -Szczotka,
      -Sieczka,
      -Puk,
      -Huk,
      -Bachor,
      -Szczur,
      -Kot,
      -Fieducik(mówilismy na niego fiucik:-)
      Jak sobie coś przypomnę to jeszcze skrybnę.
      • Gość: owsik Re: Nazwisko-dziwne IP: 217.153.60.* 13.02.05, 14:43
        OCHO-jeszcze znalazłem na fakturze:Rafał Skupa.
        • Gość: Nata Re: Nazwisko-dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 14:58
          A ja mialam kolezanke w liceum (powszechnie nielubiana), nazywala sie Kosmenda.
          Wszyscy mowili na nia Kosmata Menda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka