IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 29.06.02, 11:44
Cholera chca sortowac ciuchy w szmateksach i co teraz tam bedzie mozna
kupic??? Stare podarte jeansy przetpotopowe.... Wkurza mnie cos takiego bo nie
tylko zwykli ludzie nie beda mogli kupic naprawde fajnych rzeczy, ale biedni
ludzie beda wygladac jak lachmaniarze bo mnostwo ludzi korzysta z taniej
odziezy!!!
Niech ten caly Belka cholera podniesie pensje, emerytury itd. i dopiero
sortuja odziez w szmateksach - cholera - znow sie ujawnia glupota rzadzacych w
Polsce!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Dune Re: LUMPESKY IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 29.06.02, 11:46
      SORRY - MIALO BYC LUMPEKSY A NIE LUMPESKY - ACH TE LITEROWKI....
      • Gość: mikra Re: LUMPESKY IP: *.org 30.06.02, 10:50
        ja też ubolewam :((((
        mam znajomą pania anię, która prowadzi lumpeks.
        czyściutko, ciuchy na wieszakach... te najładniejsze i
        najoryginalniejsze ubrania, które wiszą w mojej szafie
        to własnie stamtąd.
        u pani ani ubierają sie prawniczki, lekarki, artystki i
        dziennikarki. a także wszyscy, którzy chcą być
        oryginalni, a także ci, którym brakuje grosza...
        jakbym była zdana tylko na sklepy, miałabym niestety
        skromną zawartosć szafy.
        mój synek też ma kupę fajnych ubranek - ale jak mam do
        wyboru t-shirt w sklepie za 15 zeta a piękną i często
        markową koszulkę za 2 złote, to... wybór nie jest
        trudny, no nie?
        jeżeli lumpeksy upadną, jak zwykle uderzy to w tych
        najsłabszych :((((
        • Gość: Paweł Re: LUMPESKY IP: *.bialap.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 11:19
          Czesc

> jeżeli lumpeksy upadną, jak zwykle uderzy to w tych
          > najsłabszych :((((

Wlasnie, i najbiedniejsci czy najslabsi beda wygladac gorzej niz ci co maja
          pieniadze, bo nie stac ich bedzie nawet na zwykla, nieuzywana koszulke za 30 zl,
          i beda zmuszeni przez wiele miesiecy chodzic w tych samych ciuchach :( Ciekawe co
          o takich sklepikach mowi Unia Europejska?
          • Gość: Dune Re: LUMPESKY IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 30.06.02, 11:22
            Przeciez w Anglii, Niemczech, Francji jest pelno lumpeksow czyli Unia
            Europejska nie ma nic przeciwko - z tego wynika... Tylko jak zwykle nasz rzad
            chce "lepiej"...
            • Gość: burak Re: LUMPESKY IP: *.proxy.aol.com 30.06.02, 13:44
              unia europejska wami rzadzi a nie rzad pijakow
            • d.z Re: LUMPESKY 30.06.02, 15:16
              Gość portalu: Dune napisał(a):

> Przeciez w Anglii, Niemczech, Francji jest pelno lumpeksow czyli Unia
              > Europejska nie ma nic przeciwko - z tego wynika... Tylko jak zwykle nasz rzad
              > chce "lepiej"...

Oczywiście, choć tutaj zupełnie inne powody odegrały główną rolę. Otóż okazało
              się, że import tanich ciuchów ze wschodu plus sprowadzanie ciuchow używanych z
              zachodu - skutecznie dobijają polską produkcją, która ze względu na jej kosztowy
              charakter nie jest w stanie konkurować z tą sprowadzaną "taniością".
              Wyjście jest więc proste (tak by się wydawało) - zakazać. Ucierpią jak zwykle ci,
              ktory na niewiele mogą sobie pozwolić plus ileś tam miejsc pracy zostanie
              zlikwidowanych.
          • Gość: lolek Re: LUMPESKY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 14:48
            jak kogos nie stac na koszulke za 30 zl to powinien sie powiesic!!! co za
            dziadostwo, w zyciu bym do lumpeksu nie poszedl!!!
            • Gość: Dune Re: LUMPESKY IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 30.06.02, 14:53
              Gość portalu: lolek napisał(a):

> jak kogos nie stac na koszulke za 30 zl to powinien sie powiesic!!! co za
              > dziadostwo, w zyciu bym do lumpeksu nie poszedl!!!

Jak czlowieka na to stac to nie ma sprawy, ale jak nie stac to idzie do
              lumpeksu. NIe kazdy jest kasiasty i ma robote z ogromnym wynagrodzeniem czy
              prywatna firme.
              Mnie stac i na koszulke za 30 zl i za 60 zl ale wole isc do lumpeksu bo kupie za
              5 zl ale ladniejsza, oryginalniejsza i bede przynejmniej mial cos czego inni nie
              maja a nie koszulke czy spodnie w ktorych chodzi polowa mojego miasta...
              • d.z Re: LUMPEKSY 30.06.02, 15:01
                Kiedyś czytałem w jakiejś gazecie na temat lumpeksów. Okazuje się, że wśród całej
                masy typowych, taśmowych, używanych ciuchów, które tam są, można natrafić na
                "perełki", typu krawat, czy kamizelka z markowego materiału, zaprojektowane przez
                znanych dyktatorów mody dla ekskluzywnego sklepu (typu Macy's).
                Tak więc kto suka ten znajdzie. Poza tym cóż. Mam w swoich ciuchach trochę
                takich, ktore przywiozłem dość dawno z USA. Po wielu praniach w dalszym ciągu
                wyglądają one lepiej niż kupowane nówki w naszych markowych sklepach.
                • Gość: Dune Re: LUMPEKSY IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 30.06.02, 15:07
                  JA chodze wlasnie po szmateksach i juz nie raz kupilem sobie markowe ciuchy
                  np. Hugo Bossa czy jeansy Lewi's - poza tym widzialem jeszcze kilka innych,
                  np. Armaniego raz - tylko wtedy na mnie nie pasowalo. Ale to prawda - kupic
                  mozna !!!
                • Gość: lolek Re: LUMPEKSY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 15:37
                  d.z. napisał(a):
                  > Tak więc kto suka ten znajdzie <

he he a to piekne!!! kto suka ten znajdzie... a kto pies? to co juz nie znajdzie?
                  • d.z Re: LUMPEKSY 30.06.02, 15:43

> d.z. napisał(a):
                    > > Tak więc kto suka ten znajdzie <
                    >
                    > he he a to piekne!!! kto suka ten znajdzie... a kto pies? to co juz nie znajdzi
                    > e?
                    Gwoli wyjaśnienia. Mam trochę starą klawiaturę i "z" muszę porządnie utłuc aby
                    wskoczyło stąd ta "suka". Miało być kto "szuka". Ale też zabawnie wyszło i mam
                    nadzieję, że się "świetnie" ubawiłeś ;-)

• Gość: poznan_o Re: LUMPEKSY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 15:45
                      d.z. miales isc na spacer
                      • d.z Re: LUMPEKSY 30.06.02, 15:55
                        Gość portalu: poznan_o napisał(a):

> d.z. miales isc na spacer

No właśnie się zbieram... ale najtrudniejsze jest to gdzie tym razem się wybrać
                        ;-). Lubię miejsca gdzie tłoku nie ma a dziś niedziela i wszystkie miejsca
                        spacerowe są raczej "zaspacerowane" przez "niedzielnych"... ;))
                        • Gość: Dune Re: LUMPEKSY IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 30.06.02, 15:59
                          d.z. napisał(a):

> Gość portalu: poznan_o napisał(a):
                          >
                          > > d.z. miales isc na spacer
                          >
                          > No właśnie się zbieram... ale najtrudniejsze jest to gdzie tym razem się wybrać
                          >
                          > ;-). Lubię miejsca gdzie tłoku nie ma a dziś niedziela i wszystkie miejsca
                          > spacerowe są raczej "zaspacerowane" przez "niedzielnych"... ;))

Podobaja mi sie Twoje kolokwializmy :-)))
                          • d.z Re: LUMPEKSY 30.06.02, 16:02
                            Gość portalu: Dune napisał(a):

> Podobaja mi sie Twoje kolokwializmy :-)))

Tylko ???? ;-)
                        • Gość: poznan_o Re: LUMPEKSY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 16:01
                          a u nie deszcz pada :(
                          nie zastanawiaj sie tyle tylko idz!!!
                          • d.z Re: LUMPEKSY 30.06.02, 16:05

> a u nie deszcz pada :(
                            > nie zastanawiaj sie tyle tylko idz!!!

Wczoraj lało u mnie i to dość dziwnie. Wyszedwszy sobie bowiem w sobotni poranek
                            na zakupy stwierdziłem, że pogoda ładna. Niestety wychodząc ze sklepu zostałem
                            przywitany przez deszcz. Wniosek: Parasol noś i przy pogodzie. Ja miałem. ;-)
                            • Gość: poznan_o Re: LUMPEKSY IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 30.06.02, 21:54
                              a ja nie lubie nosic parasola
                              • d.z Re: LUMPEKSY 30.06.02, 21:58

> a ja nie lubie nosic parasola

No cóż, Twoje pełne prawo... ;-)
                                Ja tam jako asekurant wolę nosić zwłaszcza, iż miejsca wiele to on nie zajmuje.
            • darr.darek DYKTATURA CIEMNIAKÓW ! Kto i kiedy to wymyślił ? 01.07.02, 09:38
              Słyszał już ktoś to hasło ?! Chyba 30 lat temu , Kisielewski tak określił rządy
              czerwonych , pierzonych lewusów w "kwitnącym" PRL . NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO . Oprócz
              tego , że teraz czerwoni idioci są wybierani przez równie "oświeconych" wyborców .

> jak kogos nie stac na koszulke za 30 zl to powinien sie powiesic!!! co za
              > dziadostwo, w zyciu bym do lumpeksu nie poszedl!!!

Lolek jełopku , też nie chodzę do lumpexu , i co z tego ?
              Czy zastanowiłeś się kiedyś , że ktoś kupujący branko dla dziecka z 5zł ,
              pozostałe zaoszczędzone 40zł wyda na żywność , książki dla dziecka i parę innych
              rzeczy . Dostrzegasz ciołku , że w ten sposób taka biedna matka nie tylko może
              żyć godnie , ale utrzymuje parę różnych gałęzi przemysłu i usług (a nie tylko
              jedną) .
              JAK JA NIE CIERPIĘ CZERWONYCH IDIOTÓW ! Oni nie potrafią myśleć !
              • Gość: bolek Re: DYKTATURA CIEMNIAKÓW ! Kto i kiedy to wymyślił ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 11:22
                Ja tam nie wiem, czy ten Lolek jest "czerwony" czy nie. Wiem jedno, że głupota
                jest genetyczna i występuje po obu stronach politycznych.
                Masz absolutną rację, nie trzeba chodzić po lumpeksach, by wiedzieć, że są one
                czasami ostatnią deską ratuku la ludzi ubogich!
                Uważam, że to skandal co zrobiono zarówno kupującym jak i sprzedającym. Pierwsi
                nie będą mieli gdzie się ubierać, a drudzy dołączą (w przeważającej części) do
                szregów bezrobotnych.
                Ciekawe, co było motywem działania legislatorów?
                POzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka