itsnotme 21.02.06, 13:02 Zwisa Wam to, czy jednak trochę żal? Próbujecie sobie z tym radzić?Jak? W jakim wieku Was dopadło? Poszlibyście do dermatologa? Znaleźliście coś skutecznego? Kobiety możecie śmiało pisać o czym chcecie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burgunder Zjadlem na tym zeby 21.02.06, 13:07 Poza ludzmi typu "heavy metall" nie ma chyba kogos, komu sie to podoba. Nie ma na to zadnych (naprawde) dermatologicznych srodkow. To sciema. Jedyny skuteczny srodek to przeszczep wlasnych wlosow. Obecnie ca. 10 tys PLN. Nie uprawiam tu reklamy. Sam tego nie zrobilem, bo kasy mi bylo szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Zjadlem na tym zeby 21.02.06, 13:35 i masz szczęście, że nie przeszczepiłeś, bo byś musiał to powtarzać, a i tak byś beznadziejnie wyglądał z pękami włosów w jednym miejscu, a brakiem w coraz to większej ilości innych:) Zjadłeś na tym zęby, tzn? Jakie kuracje? Co na zewnątrz, co węwnątrz? sama chemia? czy naturalne metody? Odpowiedz Link Zgłoś
burgunder Re: Zjadlem na tym zeby 21.02.06, 13:53 itsnotme napisał: > Zjadłeś na tym zęby, tzn? To znaczy, ze wiem dokladnie, o co chodzi. Nie. Nie musisz tego powtarzac X- razy, a tylko jeden - dla korekty. I masz wlosy na 20 lat... Tylko powtarzam: gdybym mial kasy w nadmiarze - tobym to zrobil. Ale tak normalnie? Pruc sie fiansowo? Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Zjadlem na tym zeby 21.02.06, 14:44 no tak...wkoncu glupio jest miec wlosy z pod pach na glowie:) - . (\ /) (='.'=) (")_(") Odpowiedz Link Zgłoś
bettina75 Re: Łysienie 21.02.06, 13:16 Nasz prawie lysy nauczyciel z fizyki twierdzil: im mniej wlosow na glowie, tym wiecej inteligencji... Jakos trzeba sobie ten fakt oslodzic:)) Poza tym, ma dwoch fantastycznych kumpli, jeden lysiejacy, a drugi siwy (proces siwienia nastapil u niego juz w wieku 20-stui lat) ale bardzo geste wlosy. Wszystko zalezy od nastawienia, dziwne, ale wlasnie Ci dwaj sa najlepsi...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bettina75 Re: Łysienie 21.02.06, 13:27 sorry za literowke, mialo byc: "mam" dwoch.... Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Łysienie 21.02.06, 13:49 Bo to może jak z krzemem:) Jak się myśli, to główka się grzeje. A jak się grzeje to zrzuca futro:) Odpowiedz Link Zgłoś
bettina75 Re: Łysienie 21.02.06, 14:10 Niektore kobiety uwielbiaja lysych, i uwazaja nawet, ze sa bardziej sexy:) Odpowiedz Link Zgłoś
linka234 Re: Łysienie 21.02.06, 13:25 Itsnotme, a skąd u Ciebie takie zainteresowanie tą kwestią?? czyżby..?? Odpowiedz Link Zgłoś
anetta101 Re: Łysienie 21.02.06, 13:42 zawsze możesz powiedzieć- "nic mi w życiu tak nie wyszło jak włosy":))) Odpowiedz Link Zgłoś
frederic1 Re: Łysienie 21.02.06, 13:47 Ja na razie nie mam z tym problemu-na szczęście, ale wiem jaki to ból...:( Poczytajcie sobie tak dla Ciekawości... ale nic nie reklamujemy... www.wizaz.pl/kurs_fryzury_wypadanie_wlosow.php Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Łysienie 21.02.06, 13:50 linka234 napisała: > Itsnotme, a skąd u Ciebie takie zainteresowanie tą kwestią?? czyżby..?? lepiej dmuchać na zimne:) Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Łysienie 21.02.06, 14:10 w klubie 70 wpuszczają za friko, jak się jest ubranym w stylu lat 70. Zamarzyło mi się afro;) Odpowiedz Link Zgłoś
linka234 Re: Łysienie 21.02.06, 14:14 fiwer najt fiwer, najt fiwer...afro....każda laska poleci na afro:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Panowie !!!! 21.02.06, 13:56 Z mojego punktu widzenia łysina nie ma NAJMNIEJSZEGO ZNACZENIA. Facet z pogłębiajacymi się zakolami po prostu powinien ostrzyć się na zero i jest nadal sexy. Przysiegam! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
burgunder Panie !!!! 21.02.06, 14:01 Wiem to i znam. Gdy jest (ogolnie) przystojny, elokwentny itd... To wiele kobiet na fryzure nie patrzy. Ale jest czesc mezczyzn (w tym i moja skromna osoba), ktorzy lysiny po prostu nie lubia - chociaz musza z nia zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Panie !!!! 21.02.06, 14:07 Wiele jest rzeczy, które mozna ze soba zrobić. Można nie zapuścić się zadbać o szczupłą sylwetkę i schludny wygląd. I to jest OK. Na łysinę nie ma się wpływu. Jest jeszcze urok osobisty, którego nie zastąpi żadna peruka ;)))) Noś dumnie swoją łysinę i uwierz, że żadna nie bedzie na nią zwracała uwagi :DD Odpowiedz Link Zgłoś
burgunder Re: Panie !!!! 21.02.06, 14:13 Wszystko to wiem i robie. Z kobietami nie mam zadnych problemow :) naprawde. A mimo to wlasnej lysiny nienawidze. Moglbym wydac te 10 tys. PLN - by sobie przeszczepic wlosy (co za problem zaciagnac kredyt?) ale jakos nie wierze, ze nowa (falszywa) uroda - smaku mi doda :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Panie !!!! 21.02.06, 14:14 to straszne, ze taką wagę do tego przykładasz :(( Odpowiedz Link Zgłoś
burgunder dlaczego straszne? 21.02.06, 14:24 dzikoozka napisała: > to straszne, ze taką wagę do tego przykładasz :(( rozmowczyni pod Toba napisala, ze woli siwych - niz lysych. Tak. Duza wage do tego przykladam. Wole siwych, niz lysych. Nie wolno mi? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: dlaczego straszne? 21.02.06, 14:28 Wolno Ci sie dołowac na własne życzenie, oczywiście. Miłego dołowania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
letizia5 Re: dlaczego straszne? 21.02.06, 14:28 ale skoro sam jesteś łysy, to jakich siwych wolisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
burgunder dobre pytanie :) 21.02.06, 14:36 letizia5 napisała: > ale skoro sam jesteś łysy, to jakich siwych wolisz ? Nie jestem calkiem lysy :) cale szczescie :) A na przeszczep mnie stac :) Lubie jednak "siwych mezczyzn" :) (zaznaczam, ze nie jestem "homo") jak np. Janusz Glowacki NAJWYBITNIEJSZY zyjacy pisarz polski :) www.usinfo.pl/newnewyorkers/images/glowacki.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
letizia5 Będę tym razem 21.02.06, 14:43 jeśli pozwolisz mało oryginalna :) www.kinomaniak.pl/osoby/george_clooney/zdjecia_duze.php?zdj=17 Odpowiedz Link Zgłoś
burgunder nie pozwole :) 21.02.06, 14:48 lubiac np. przystojnego Banderasa nie pozbede sie szacunku dla np. Einsteina Marka Piwowskiego Clintona :) Odpowiedz Link Zgłoś
letizia5 No już dobrze :) 21.02.06, 15:18 Ten Einstein to mi działa na wyobraźnię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tamara_t Re: Będę tym razem 21.02.06, 15:00 To ja się porwę na jeszcze mniejszą oryginalność - jeden z moich ulubionych aktorów :) www.imdb.com/name/nm0000197/ Odpowiedz Link Zgłoś
letizia5 Re: Panie !!!! 21.02.06, 14:19 burgunder napisał: > A mimo to wlasnej lysiny nienawidze. .....też wolę srebro na włosach niż łysinę (u faceta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: Łysienie 21.02.06, 14:14 przez pierwszy rok zalamka, potem zwis, obecnie zadowolenie z lysiny. radzenie sobie ograniczam do ogolenia calej glowy na lyso oraz do dbania, aby kark byl przynajmniej szerokosci glowy (ale to z racji uprawianego sportu zaden problem) dopadlo w wieku 21 lat, nie bylem u dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Od czego faceci łysieją? 21.02.06, 14:23 jeżeli z przodu to od wyjadania z wiadra,jeżeli mają zakola to od damskich ud :) Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Łysienie 21.02.06, 14:21 zwisa i tak z facetów w rodzinie mam najdłużej włosy na głowie ale to pewnie dlatego że i późno się ożeniłem :D. Ale jedno jest pewne jak zakola zrobią się takie mocno widoczne to zgole się kompletnie na łyso nie mam ochoty łysieć po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna łuk brwiowy zaczesuje na tył głowy. 21.02.06, 15:06 nie ma nic gorszego od faceta, który stara sie, na siłę ukryć łysinę. Te pożyczki, tapiry, tupeciki, są tak żałosne, że facet traci wszystkie atuty. Popatrzcie na Dariusza Szpakowskiego, jak on musi wyglądać w łóżku, ble. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: łuk brwiowy zaczesuje na tył głowy. 21.02.06, 15:10 ja Szpakowskieo sluchac nie dam rady....ogladac go nawet nie smialabym Odpowiedz Link Zgłoś
sprawdzilem.to Tak i nie. 21.02.06, 15:14 warszawianka_jedna napisała: > nie ma nic gorszego od faceta, który stara sie, na siłę ukryć łysinę. Te > pożyczki, tapiry, tupeciki, są tak żałosne, że facet traci wszystkie atuty. > Popatrzcie na Dariusza Szpakowskiego, jak on musi wyglądać w łóżku. Zaczesywanie lysiny, jest protestem przeciw lysinie. Nawet jesli jest smieszne. Alerglobalisci tez sa smieszni. Nic nie zdzialaja przeciw swiatowym korporacjom. A przeciez sa. > Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna Re: Tak i nie. 21.02.06, 15:20 sprawdzilem.to napisał: >> Zaczesywanie lysiny, jest protestem przeciw lysinie. > Nawet jesli jest smieszne. trzeba umieć łysieć z godnością, wtedy łysina jest mniej widoczna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sprawdzilem.to Re: Tak i nie. 21.02.06, 15:26 warszawianka_jedna napisała: > trzeba umieć łysieć z godnością, wtedy łysina jest mniej widoczna ;-) Nie. Z godnoscia mozna umierac (jak gwardzista). Przeciw lysinie wolno protestowac. Co czynie. Gdyz wierze, ze NAUKA nie zna granic. www.physics.uiowa.edu/adventure/spring_2005/einstein/einstein.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna Re: Tak i nie. 21.02.06, 15:37 sprawdzilem.to napisał: > > Przeciw lysinie wolno protestowac. > Co czynie. oprotestuj swoich przodków, to oni są winni, brzydkie geny ci przekazali ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sprawdzilem.to Re: Tak i nie. 21.02.06, 15:41 warszawianka_jedna napisała: > oprotestuj swoich przodków, to oni są winni, brzydkie geny ci przekazali ;-) To juz dawno uczynilem. a tera oprotestowuje NAUKE, ze sie opaznia w rozwoju :) Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: Tak i nie. 21.02.06, 15:49 ciekawa rzecz, hehe nie uwazam tego za zle geny. w sumie to chcialbym byc taki lysy, zeby nie musiec juz nic golic na glowie - ale to tylko pobozne zyczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: łuk brwiowy zaczesuje na tył głowy. 21.02.06, 15:58 zauważyłam, że przedziałek grzywki szpakowskiego jest coraz bliżej ucha:) Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna Re: łuk brwiowy zaczesuje na tył głowy. 21.02.06, 16:36 c.kapturek napisała: > zauważyłam, że przedziałek grzywki szpakowskiego jest coraz bliżej ucha:) > pomyśl co się dzieje, kiedy wiatr zawieje. ale mi się zrymowało ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: łuk brwiowy zaczesuje na tył głowy. 21.02.06, 18:05 wyobrażam sobie hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Łysienie 21.02.06, 16:57 cóż, zakola lecą od ud, góra od inteligencji. Kobiety intuicyjnie wolą łysych do łózka, są jakby bardziej pewne że im dogodzi. Z wszystkim się trzeba pogodzić. kiedyś mialem włosy po cycki, grałem na gitarze w zespole i nosiłem muszelki na szyi(dobrze że nie zrobilem żadnej dziary). Teraz mam krótkie włosy, jak polecą to ciachnę do skóry. Kiedyś myślałem ze to będzie tragedia ale człowiek łatwiej akceptuje to co przychodzi z wiekiem. Przeszczep jest opcją, robią je coraz lepiej i włosy wyglądają naturalnie. Lub Odpowiedz Link Zgłoś
la_loba Re: Łysienie 22.02.06, 10:43 No cóż może trzeba będzie zmienić fryzurę. Łysina nie jest imponująca, ale z pewnością znajdzie się coś zastępczego równie interesującego. Niektórzy mężczyźni (i niektóre kobiety również, ale z innych względów :)) po prostu golą głowę. Nie są skinami .. lub innymi. Znam wiele kobiet dla których łysa głowa jest jak fetysz. Dla jednych ramiona mężczyzny, dla innych pupcia, a dla innych zero włosów lub bardzo króciutkie to jet to, co przyciąga ich uwagę. No cóż możesz być ineresujący inaczej niż zwykle :) :) :) Poza tym jest sporo środków na rynku, które mogą Ci pomóc. Wizyta u dermatologa to świetny pomysł moim zdaniem. Znam jeden środek firmy Vichy (dostępny w aptkekach), który pomógł mojej koleżance. Po porodzie straciła prawie wszystkie włosy. Regularne stosowanie zrobiło swoje. To wspaniała kobietka i super laska, a problem z włosami zniknął .. czego i Tobie życzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Łysienie 22.02.06, 11:14 la_loba napisała: > czego i Tobie życzę ... Dziękuję:)) Chciałem jeszcze założyć wątki o innych chorobach i problemach wieku starczego, ale chyba się powstrzymam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenfisz Re: Łysienie 22.02.06, 10:55 Z łysieniem u panów jest jak ze zmarszczkami u kobiet. W momencie kiedy widzimy, że "TO" już się zaczyna - wpadamy w panikę. A tak naprawdę dla partnera, osoby bliskiej nie jest to aż tak ważne. Bo przecież nie jesteśmy ze sobą, bo facet na grzywę jak Samson, a kobitka ma nieskazitelną cerę. Owszem, jest to do pewnego stopnia ważne, ale nasze ego strasznie to wyolbrzymia. A ja powiem jedno. Od wczesnej młodości fascynuja mnie faceci z ogoloną głową. Nie typu "karki", ale męscy, silni, inteligentni, niezależni, zdecydowani. Imponują mi tym, że jak już się "sypie" na głowie (bez złych skojarzeń ;-))) ) to potrafią się z tym problemem zmierzyć i wogóle pozbywają się czupryny. Przecież to i tak pomimo walki będzie widoczne. A ogolona głowa potrafi być tak sexy...... ;-)))) Pozdrawiam wszystkich Panów z brakami na głowie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
duncan83 Re: Łysienie 22.02.06, 13:26 A ja mam 23 lata, i od 4 lat łysieję, ale postanowiłem zdobyć jakies atuty, aby podobać się kobietom, i zacząłem chodzić na siłownię, "kaloryferek" to więcej na plus niż łysina na minus:). Poza tym to nie przejmuję się tym i często żartuję z mojej łysej pały, dziewczynom generalnie nie przeszkadza brak włosów, ale kompleksy z tego powodu Im przeszkadzają, najlepiej to się pogodzić, przecież to nie nasza wina:) Odpowiedz Link Zgłoś
monami5 A ja.... 23.02.06, 07:05 ... mam cos takiego, ze mezczyzna lysiejacy lub juz powaznie lysy (wlaczajac ogolonych zarowno dla ukrycia tegoz faktu, jak i tych co gola bo tak lubia) kompletnie mnie nie moze zainteresowac, chocby mial nie wiem ile zalet i piekne oczy, a nawet wspanialy charakter.... Wiem, ze to glupie w jakims sensie, wcale sie z tego nie ciesze, probowalam sie "przelamywac" ale jak Boga kocham: to jest silniejsze ode mnie. Jakies atawistyczne poszukiwanie... ja wiem - dowodow zdrowia? mlodosci?... dobrych genow?... nie mam pojecia, czym jeszcze to mozna byloby wyjasnic. Hmm.... nie mam zamiaru nikogo urazic i wiem, ze sa kobietki ktore za takimi panami wrecz szaleja (jak swego czasu moja przyjaciolka). Na szczescie dla kazdego cos milego. Dla mnie pozostaja ci z wlosami... A tych wokol coraz mniej.... :-) Pozdrawiam wszystkich panow - z wlosami i bez. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zo-nalk Re: A ja.... 23.02.06, 08:26 Nie mow nigdy nigdy, mnie tez sie tak wydaje, ze nie potrafilabym... a jednak, kiedys zainteresowalam sie facetem o ... siwych wlosach, szczerze mowiac nigdy bym siebie o to nie podejrzewala, a jednak chemia jest chemia, nic na to nie poradzisz, jak Cie dopadnie:)) Wszyscy maja szanse byc kochanym, siwi, lysi, biedni i bogaci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
monami5 Re: A ja.... 23.02.06, 17:35 Alez oczywiscie - zgadzam sie i zakladam, ze kto wie - moze sie okazac, ze bede miala meza lysego, a co!.... :-) Po prostu podzielilam sie tutaj moimi dotychczasowymi refleksjami/przezyciami. Chodzi mi o to, ze lysiejacy mezczyzni nie interesuja mnie jako potencjalni "kandydaci" na partnerow, natomiast mam ich kilku wokol siebie jako przyjaciol i kolegow i fajnie jest. :-) Natomiast siwe czy szpakowate wlosy - ladne, geste - jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
szaszek Re: Łysienie 07.03.06, 12:10 Lysieje sie przez duza ilosc meskiego hormonu (testosteronu). Tak wiec prosty wniosek - lysi sa berdziej mescy! Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: Łysienie 07.03.06, 13:52 nie do konca. lysieje sie przez wrazliwosc cebulek wlosowych na DHT - pochodna test. ta sama pochodna, ktora odpowiada za rozrost prostaty i inne ciekawe rzeczy. proby powstrzymania lysienia w sposob farmaceutyczny moga sie wiazac z zablokowaniem konwersji test->dht, przy uzyciu odpowiednich srodkow (blokerow 5-alfa-reduktazy, z tego co pamietam, ale moge sie mylic co do nazewnictwa). nie ma sie co oszukiwac hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: Łysienie 07.03.06, 12:43 Ano ja jestem "łysy z wyboru"... od niemal 9 lat golę dokładnie głowę... Jakbym miał zostać "łysym z natury" to mógłbym sie niedoczekać... Obydwu moich dziadków "zakopywano" po osiemdziesiątce i obydwaj mieli jeszcze bujny włos na głowie... Ojciec, sześćdziesięciolatek, też nie ma "wysokiego czoła" A ja mam... i mi się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
chijana Re: Łysienie 07.03.06, 13:00 ja bardzo lubie panow z lysinka...nawet moj A. taki jest. dla mnie sexy Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Łysienie 07.03.06, 20:42 > ja bardzo lubie panow z lysinka... Wyłączjąc oczwiście Łukaszenkę Odpowiedz Link Zgłoś