lowelcia 17.12.07, 15:06 Co myslicie o tym zawodzie?? Jest trudny?? Dla jakich facetów?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha033 Dobry Zawód Kolejarz 17.12.07, 15:17 lowelcia napisała: Co myslicie o tym zawodzie?? - jak najlepiej. Jest trudny?? - nie (wylaczam tu maszynistow) Dla jakich facetów?? - dla drobnych pijaczkow i lowelasow nocuje sie w roznych miejscach, natyka sie czasem na pasazerki jadace donikad, ma sie nieuregulowany czas pracy, ma sie datki z taryfy PKPP (Polowa Konduktor, Polowa Pasazer) jednym slowem - zyc nie umierac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lowelcia Re: Dobry Zawód Kolejarz 17.12.07, 16:01 Oki akurat nie myslalam o maszyniscie :)oki czyli łatwy i przyjemny Wobec tego jacy faceci wykonują taki zawód?? MAło ambitni ?? MAlo inteligentni?? czy jak Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Dobry Zawód Kolejarz 17.12.07, 16:19 lowelcia napisała: > Oki akurat nie myslalam o maszyniscie :) oki czyli łatwy i przyjemny - przyjemny tak, latwy - nie. > Wobec tego jacy faceci wykonują taki zawód?? MAło ambitni ? - a co, wstawanie na 6-ta rano do fabryki codziennie, jest bardziej ambitne? ?? MAlo inteligentni?? - Raczej przeciwnie. A od kiedy to branie lapowek od pasazerow, nie placacych za bilet, nie wymaga inteligencji, przy czestych wizytach kontrolerow? Odpowiedz Link Zgłoś
lowelcia Re: Dobry Zawód Kolejarz 17.12.07, 16:26 hhmm a tacy co pilnując ruchu, siedzą w biurze....i w sumie nic nie robią?? :) tez kolejarze i nie muszą byc po studiach Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Dobry Zawód Kolejarz 14.05.13, 08:36 > Oki akurat nie myslalam o maszyniscie :)oki czyli łatwy i przyjemny > Wobec tego jacy faceci wykonują taki zawód?? MAło ambitni ?? MAlo > inteligentni?? czy jak tacy, którzy mają rodziny na kolei, bo inaczej ciężko się wkręcić - jak z urzędami gminy :) Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczo00 Re: Dobry Zawód Kolejarz 13.05.13, 23:51 Zgadzam się, lowelasy co obiecują wiele a szczególnie zdradzać pięknie potrafią i pić namiętnie...w łodzi pełno takich z Pyr nazwożonych..uważajcie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Dobry Zawód Kolejarz 14.05.13, 00:33 tajemniczo00 napisał(a): > Zgadzam się, lowelasy co obiecują wiele a szczególnie zdradzać pięknie potrafią > iętnie...w łodzi pełno takich z Pyr nazwożonych..uważajcie dziewczyny co się zgadzasz? Elo, ten wat ma 5 lat i poł....odhibernowali Cię? eksperyment się nie powiódł? z Twoim refleksem Twój wagonik na bocznicy gdzieś stoi gęstwą porosły i wysprayowany :"Kolejorz Pany - ŁKS Xujem jest" Dla pocieszenia dodam, że Nasi tu byli Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_77 jeśli to tylko zawód to ok 17.12.07, 17:09 byle sie nie bawił w "kolejarza" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lowelcia Re: jeśli to tylko zawód to ok 17.12.07, 17:15 ojoj teraz to mnie zaciekawilas, co to za zabawa??? pytam powaznie a moze tak jak w tej piosence Skiby jak spotkasy kolejarza to na niego uwazaj..... Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_77 eee...ten tego to może... 17.12.07, 17:16 panowie wyjaśnią, ja się wstydam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Zawód: Kolejarz 18.12.07, 11:19 Co myslicie o tym zawodzie?? Myślę Że zbyt dużo ludzi go wykonuje, no ale wiadomo gdzieś syna nieuka-nieroba trzeba ulokować i postrajkować żeby trochę więcej za nieróbstwo podatnik zapłacił. Jest trudny?? Nie Dla jakich facetów?? Dla tępych i leniwych synów kolejarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt belkot 18.12.07, 17:29 przypominam, ze Kolej , to najbezpieczniejszy srodek transportu. wszyscy (poza maszynista, rzecz jasna) spac, a i wypic moga. czegoz chciec wiecej? I prosze mi nie szargac dobrego Imienia Konduktorow. Konduktor tez czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: belkot 18.12.07, 19:55 Konduktor tez czlowiek. No właśnie, i możliwość z roboty wylecieć mieć powinien. A nie ma. Łamanie praw człowieka odchodzi proszę państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Zawód: Kolejarz 19.12.07, 00:33 masz w rodzinie kolejarza, że takimi mądrościami sypiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt zapewne: 19.12.07, 09:31 natomiast ja nie mam, ale kocham Kolej i pociagi. Znam doskonale problemy PKP... Ale dobrego imienia tej firmy szargac nie pozwole :))) Odpowiedz Link Zgłoś
blackhetera Re: Zawód: Kolejarz 19.12.07, 10:42 Kiedyś podobno jak nie przyjęto do odpowiedniej szkoły ,to szło się do kolejówki,czyli z braku laku...Usmolony maszynista to taki sam zawód jak np. malarz pokojowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Zawód: Kolejarz 20.12.07, 14:30 Nieprawda. bycie malarzem pokojowym jest nieromantyczne. I klaustrofobii dostac mozna. A bycie maszynista romantyczne jest. I ma sie przed soba zawsze szerokie horyzonty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pinup Re: Zawód: Kolejarz 20.12.07, 15:13 moj ojciec jest kolejarzem. z tego co wiem to zaczynal od pociagu (2- 3lata), ale reszte zycia spedzil w biurach. praca jak kazda inna. nie wiem jak to teraz jest, ale kiedys mieli duzo imprez integracyjnych (co nie uszczesliwialo mojej mamy) i darmowe bilety za granice raz do roku dla siebie i rodziny. dzieki temu jako dziecko zwiedzilam troche swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt to sie nie liczy 20.12.07, 15:20 pinup napisała: > moj ojciec jest kolejarzem. z tego co wiem to zaczynal od pociagu (2- 3lata), ale reszte zycia spedzil w biurach. praca jak kazda inna. To sie nie liczy. To nie kolejarz, to biurokrata, tyle , ze zajmujacy sie koleja. Kolejarz we wlasciwym sensie tego zawodu, to maszynista + konduktor (juz nawet nie kontroler kolejowy, czy SOKista) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt a to sie nie liczy :) 14.05.13, 15:04 lowelcia napisała: > A dyzurny ruchu a to tez (kolejarz) - jedyny z tych niejezdzacych pociagami :) Odpowiedz Link Zgłoś
rumnieburak Re: Zawód: Kolejarz 21.12.07, 22:31 lowelcia napisała: > Co myslicie o tym zawodzie?? Jest trudny?? Dla jakich facetów?? Miałem nieprzyjemność jeżdżenia pociągami przez wiele lat. Odnosząc się jednocześnie do innych wypowiedzi: Kolejarz konduktor nie musi: być inteligentny, trzeźwy, miły, kulturalny, uczciwy Kolejarz konduktor musi: być czasami chamski, cierpliwy, wiedzieć kiedy ustąpić Maszynista: chyba nie ma za szerokich horyzontów bo jedzie tam gdzie go tory prowadzą :), musi mieć dobrą pamięć żeby pamiętać w którym miejscu tory są tak zwichrowane, że grożą wykolejeniem Obaj jednak muszą być zaradni gdy np. zamarzną hamulce, wywalą przekaźniki czy co tam jest w pociągach. Co do dyżurnych ruchu: dosyć tajemnicze postacie dla przeciętnego pasażera, zatrzymują pociągi osobowe po to, żeby przepuścić węgiel itp. (wniosek samemu wyciągnąć), znają się na kolorach (wtykają różnokolorowe horągiewki za okna swoich kanciap). Odpowiedz Link Zgłoś