Dodaj do ulubionych

kampania "bicie jest głupie" - tylko z facetami?

19.07.09, 15:49
Właśnie w telewizji widziałem spot pt. "bicie jest głupie" z dorosłym facetem
i dzieciakiem wielkości dorosłego gdzie facet tłumaczy że piłkę trzymamy na
balkonie, że waza którą stłukł dzieciak była cenną dla mamy pamiątką po
dziadku a w tle padł tekst "gdybyś nie miał fizycznej przewagi wychowałbyś
dziecko inaczej..." itp. blebleble.

Czy pojawi się inna wersja tego spotu tym razem z matką z tekstem "gdybyś nie
miała psychicznej i fizycznej przewagi nad swoim dzieckiem... " itp. Ten spot
wyraźnie sugeruje że dzieci są bite przez ojców i znęcają się nad nimi
wyłącznie faceci.

btw - oglądając programy z Supernianią mam zupełnie odwrotne wrażenie.

No chyba że spot ten stworzono zgodnie z dewizą "mężczyzna bije. kobietę
czasem ponoszą nerwy".
Obserwuj wątek
    • wanilinowa Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 19.07.09, 15:51
      pohamuj swe żale: swego czasu widziałam kilka plakatów ze znanymi kobietami z
      dziećmi z wielkim podpisem "kocham, nie biję".
      także wiesz, pudło..
      • corgan1 nie misia, to nie pudło 19.07.09, 16:19
        > pohamuj swe żale:

A to niby z jakiej racji? Feministki mówią cały czas, że problemy facetów są
        nieistotne, bo na dyskryminację facetów w mediach faceci nie reagują więc znaczy
        że ta dyskryminacja nie jest ważna i nieszkodliwa. Gdyby była ważna i dolegliwa
        toby protestowali. A skoro nie protestują...

Więc ja protestuję. I namawiam do tego samego innych żeby też dostrzegli tę
        dyskryminację facetów w mediach.

> swego czasu widziałam kilka plakatów ze znanymi kobietami z
        > dziećmi z wielkim podpisem "kocham, nie biję".

Na tych plakatach były i faceci i kobiety (znani celebryci).

Tak więc ja tylko domagam się żeby oprócz spotu z ojcem pojawił się też spot z
        matką.
        • wanilinowa Re: nie misia, to nie pudło 19.07.09, 16:21
          waldek?
          • corgan1 nie, nie waldek 19.07.09, 16:26
            bo jak jakiś waldek to znaczy że jest świrem i nie ma po co go słuchać? ;)))
            • wanilinowa Re: nie, nie waldek 19.07.09, 16:37
              corgan1 napisał:

> bo jak jakiś waldek to znaczy że jest świrem i nie ma po co go słuchać? ;)))

nie, bo jak waldek to nie muszę nawet sprawdzać czy się myli tylko mogę z góry
              to założyć. szkoda że nie zrobiłam tak w Twoim przypadku, bo zmarnowałam te 5
              sekund na odpalenie googla :D
              • corgan1 Re: nie, nie waldek 19.07.09, 16:44
                > nie, bo jak waldek to nie muszę nawet sprawdzać czy się myli tylko
                > mogę z góry to założyć.

I widocznie dlatego jesteś ograniczona. Skoro nieważne jest co ktoś mówi tylko
                kto mówi...

> szkoda że nie zrobiłam tak w Twoim przypadku, bo zmarnowałam te 5
                > sekund na odpalenie googla :D

No to już zapamiętasz. Naprawdę - nie musisz odpowiadać na moje posty, bo nie
                mam odczucia że coś sensownego wnoszą do dyskusji.
                • wanilinowa Re: nie, nie waldek 19.07.09, 16:46
                  corgan1 napisał:

> > nie, bo jak waldek to nie muszę nawet sprawdzać czy się myli tylko
                  > > mogę z góry to założyć.
                  >
                  > I widocznie dlatego jesteś ograniczona.

pojedź mi jeszcze trochę, może wtedy nikt nie zauważy twojej wpadki :)

> > szkoda że nie zrobiłam tak w Twoim przypadku, bo zmarnowałam te 5
                  > > sekund na odpalenie googla :D
                  >
                  > No to już zapamiętasz. Naprawdę - nie musisz odpowiadać na moje posty, bo nie
                  > mam odczucia że coś sensownego wnoszą do dyskusji.

oczywiście że nic sensownego.. ty tylko zapytałeś kiedy pojawi się druga wersja
                  spotu a ja ci ją pokazałam :D
        • wanilinowa PS 19.07.09, 16:24
          > Na tych plakatach były i faceci i kobiety (znani celebryci).
          >
          > Tak więc ja tylko domagam się żeby oprócz spotu z ojcem pojawił się też spot z
          > matką.

ja widziałam same plakaty z kobietami, może Ty widziałeś akurat te spoty z
          mężczyznami i niepotrzebnie się buldoczysz?
          • corgan1 <a href="http://kochamniebije.pl/" target="_blank">kochamniebi 19.07.09, 16:29
            tu masz plakaty z kobietami i facetami, nie zawracaj więcej d...py i nie
            manipuluj tematem.

Skoro nie widziałaś na plakatach facetów to pora nadrobić zaległości.
            Znalezienie tego zajęło mi minute.

kochamniebije.pl/Bilbordy/bil1.jpg
            kochamniebije.pl/Bilbordy/bil2.jpg
            kochamniebije.pl/Bilbordy/bil3.jpg
            Źródło: kochamniebije.pl/

pzdr
            • wanilinowa Re: <a href="http://kochamniebije.pl/" target 19.07.09, 16:34
              corgan1 napisał:

> tu masz plakaty z kobietami i facetami, nie zawracaj więcej d...py i nie
              > manipuluj tematem.
              >

obetrzyj pianę z pyska (równam do Twojego poziomu) i racz łaskawie spojrzeć tutaj:

www.biciejestglupie.pl/?p=2181

łyso ci?
              • corgan1 obtarłem piane z pyska 19.07.09, 16:41
                i teraz czekam aż ten spot pojawi się w telewizji.
                • wanilinowa Re: obtarłem piane z pyska 19.07.09, 16:42
                  corgan1 napisał:

> i teraz czekam aż ten spot pojawi się w telewizji.

hahahaha wiedziałam że będziesz próbował nieudolnie wyjść z twarzą z koziego
                  rogu zamiast jak dorosły człowiek przyznać się do błędu.
                  • corgan1 do jakiego błędu mam się przyznać? 19.07.09, 16:45
                    czekam aż spot z dzieckiem i kobietą pojawi się w telewizjach.

Oczekujesz przeprosin? A za co?
                    • wanilinowa Re: do jakiego błędu mam się przyznać? 19.07.09, 16:49
                      corgan1 napisał:

> czekam aż spot z dzieckiem i kobietą pojawi się w telewizjach.

weź się nie pogrążaj. zobaczyłeś w telewizji spot, pognałeś na forum żeby
                      wyrzucić z siebie żal, a tu kuku :D obydwa spoty mają tę samą datę stworzenia,
                      więc pewnie emitowane są zamiennie. tego ci oczywiście nie udowodnię, bo poza
                      zdrowym rozsądkiem (którego nie znasz i nie rozumiesz) nie mam innego dowodu
                      więc uczepisz się tego że spot z kobietami nigdy nie ujrzał światła dziennego,
                      mam rację?

> Oczekujesz przeprosin?

nie, dlaczego tak uważasz?
                      • corgan1 Re: do jakiego błędu mam się przyznać? 19.07.09, 17:06
                        > weź się nie pogrążaj.
                        w niczym się nie pogrążam.

Zadałem pytanie retoryczne: "Czy pojawi się inna wersja tego spotu tym razem z
                        matką..." Jeśli nie szukasz w tym zdaniu drugiego i trzeciego dna i jeśli umiesz
                        czytać ze zrozumieniem - odpowiedź na to pytanie jest proste:
                        - nie, nie został stworzony więc nie pojawi się w telewizji
                        - tak, została stworzona przez agencję ale nie było jej widać w telewizji
                        - tak, została stworzona przez agencję i ukazała się w telewizji od np. na tvn
                        wczoraj o 19:35

proste?

> pognałeś na forum żeby wyrzucić z siebie żal

Baby codziennie zakładają tysiące postów na "forum kobieta" i "wyrzuca z siebie
                        żal" więc nie muszę mieć chyba z tego powodu kompleksów ;))

> obydwa spoty mają tę samą datę stworzenia,

I to ma jakieś znaczenie...?

> więc pewnie emitowane są zamiennie.

Może tak a może nie...ale nie masz pewności? Pewnie też tak jak ja nie znasz dat
                        i godzin emisji? ale z góry założyłaś że ta babska wersja też jest emitowana. Ja
                        nie mam tej pewności. Bo "męską" wersję widziałem 3-4 razy a babskiej - ani razu.

> nie mam innego dowodu

No to po co się wypowiadasz?

> więc uczepisz się tego że spot z kobietami nigdy nie ujrzał
                        > światła dziennego,

Tak samo jak Ty się uczepiłaś że babska jest emitowana. Mam rację?

Jednak jest drobniutki taki tyci-tyci seksizm w "babskim" spocie i wyszło na moje.

Na końcu spotu głos mówi "gdybyś nie MIAŁ przewagi fizycznej nad dzieckiem
                        WYCHOWYWAŁBYŚ je a nie BIŁ". Prawidłowa wersja powinna brzmieć "gdybyś nie MIAŁA
                        przewagi fizycznej nad dzieckiem WYCHOWYWAŁABYŚ je a nie BIŁA".

Ot, taka drobna różnica. ;))))
                        • wanilinowa Re: do jakiego błędu mam się przyznać? 19.07.09, 17:10
                          > > więc pewnie emitowane są zamiennie.
                          >
                          > Może tak a może nie...ale nie masz pewności? Pewnie też tak jak ja nie znasz da
                          > t
                          > i godzin emisji? ale z góry założyłaś że ta babska wersja też jest emitowana. J
                          > a
                          > nie mam tej pewności. Bo "męską" wersję widziałem 3-4 razy a babskiej - ani raz
                          > u.

i jak to wszystko ma się do tego co napisałeś powyżej o tym że nie widziałam
                          plakatów z mężczyznami?

forum.gazeta.pl/forum/w,150,98019609,98020726,_60_a_href_http_kochamniebije_pl_target_bl.html

oczywiście twój wybiórczy mózg nie widzi analogii, mam rację?

> > nie mam innego dowodu
                          >
                          > No to po co się wypowiadasz?
                          >

żeby pokazać ci że jesteś w błędzie :)

> i wyszło na mo
                          > je.

nie, misiu, choćbyś się zesrał to nie wyjdzie na Twoje :))) może spróbuj z innym
                          tematem.
                          • corgan1 Re: do jakiego błędu mam się przyznać? 19.07.09, 17:30
                            > nie, misiu, choćbyś się zesrał to nie wyjdzie na Twoje :))) może
                            > spróbuj z innym tematem.

Nie omieszkam kicia ale dopiero jak wrócę z wakacji. Zakładam że i tak zostanę
                            zgnojony i pewnie już zaliczyłaś sobie mojego nicka do swojego katalogu głupków
                            i frustratów tego forum więc i tak nie spodziewam się żebyś podejęła jakąś
                            sensowną polemikę. :))

pzdr i dla mnie eot
                            • wanilinowa Re: do jakiego błędu mam się przyznać? 19.07.09, 17:37
                              > Nie omieszkam ale dopiero jak wrócę z wakacji. Zakładam że i tak zostanę
                              > zgnojony i pewnie już zaliczyłaś sobie mojego nicka do swojego katalogu głupków
                              > i frustratów tego forum.

a co, może niesłusznie? :)

>
                              > pzdr i dla mnie eot

słusznie, może wątek przebrzmi i nikt poza mną nie zauważy że pienisz się bez
                              powodu :))
                              żegnaj!
                              • obrotowy do wszystkich, dziewcze :) 19.07.09, 17:58
                                wanilinowa napisała:
                                >
                                > słusznie, może wątek przebrzmi i nikt poza mną nie zauważy że pienisz się bez powodu :))

wojujacy feminizm ponosi, dziewcze?
                                • wanilinowa Re: do wszystkich, dziewcze :) 19.07.09, 18:01
                                  obrotowy napisał:

> wanilinowa napisała:
                                  > >
                                  > > słusznie, może wątek przebrzmi i nikt poza mną nie zauważy że pienisz się
                                  > bez powodu :))
                                  >
                                  > wojujacy feminizm ponosi, dziewcze?

rotfl
                                  • obrotowy belkot :) 19.07.09, 18:08
                                    wanilinowa napisała:
                                    > rotfl

a teraz sciagaj majtki i szykuj sie do lania.
                                    na gola pupe.
                                    PS. gwaltu nie bedzie.
                                    a "rotfl" wiesz - gdzie sobie mozesz wsadzic ? :)
                                    • wanilinowa Re: belkot :) 19.07.09, 18:11
                                      > PS. gwaltu nie bedzie.

trudno gwałcić takim rysikiem, prawda?

a tak na serio, nie pozwalaj sobie bo jesteś za cienki w uszach na takie
                                      forumowe zabawy.

EOT
                                      • obrotowy belkotu cd... 19.07.09, 18:20
                                        wanilinowa napisała:
                                        > a tak na serio, nie pozwalaj sobie bo jesteś za cienki w uszach na takie forumowe zabawy.
                                        >

nie belkocz, dziewcze,, bo jestes za delikatna na to, by wydurniac sie publicznie :)
                          • wymiatator1 Ło matko, jaki pustak. 09.08.09, 09:49

• modrooka Re: do jakiego błędu mam się przyznać? 19.07.09, 19:00
                      corgan1 napisał:

> czekam aż spot z dzieckiem i kobietą pojawi się w telewizjach.
                      >

Będziesz teraz siedział 24 h przed telewizorem do póki nie trafisz na spot? To
                      ja Ci i bez tego powiem, że ten spot już leci w pudełkach
        • lumita Re: nie misia, to nie pudło 21.07.09, 21:37
          Popieram! A plakaty nie maja takiego samemgo impaktu jak spoty w
          tv. Niech zyje rownouprawnienie! Wiekszosc facetow i tak juz jest
          na kolanach, a bezpodstawne mity wzgledem kobiet i matek
          (bezwarunkowa milosc!) maja sie dobrze.
      • masher Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 19.07.09, 17:40
        no to akurat nie swiadczy o niczym w przeciwstawieniu do spotow gdzie jedynym
        bijacym jest facet. temu mozesz przeciwstawic tylko spot w ktorym to kobieta tlucze
        • wanilinowa Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 19.07.09, 17:41
          proszę:
          www.biciejestglupie.pl/?p=2181
          • masher Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 19.07.09, 19:07
            nie twierdzilem ze nie ma takiego spotu, twierdzilem ze przeciwstawiac mozesz
            tylko przeciwienstwa ;)

tak swoja droga to za 10 lat beda robic spoty na temat 'dziecko nie bij swojego
            rodzica bo cie slodzili i urodzili', albo na inna modle w stylu 'obcieli ci
            kieszonkowe? prawnicy czynni cala dobe' lol
      • polska_potega_swiatowa Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 31.07.09, 06:07
        wanilinowa napisała:

> swego czasu widziałam kilka plakatów ze znanymi kobietami z
        > dziećmi z wielkim podpisem "kocham, nie biję".

W rzeczy samej, dlaczego wlasnie nie zrobia z mezczyznami
        pozytywnego spotu takiego jak z kobietami, gdzie mezczyzna
        mowi; "Kocham, nie bije"... zamiast "Bicie jest glupie???
        Co bo zajadle feministki typu Szynyszyn by nie pozwolily ta taka
        obiektywnosc...
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 19.07.09, 20:24
      Widziałem spot z kobietą i dziewczynką w kuchni - także spoty "żeńskie" też się
      pojawiły.

A tak przy okazji - jako przemoc liczy się KAŻDE narzucenie dziecku swojej woli
      przy użyciu przewagi fizycznej. A wiec przeniesienie dziecka do innego pokoju,
      włożenie protestującego dziecka do kojca, wsadzenie do wózka, itp. Zawsze kiedy
      narzucamy swoją dziecku swoją wolę, to mamy do czynienia z przemocą, która jest
      ZŁA!!!
      • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 19.07.09, 22:52
        taa odciąganie dziecka od gorącego żelazka tez ;/
      • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 20.07.09, 01:57
        Ok, narzucanie woli to zło, a teraz przekonaj je do mycia regularnego zębów. ;)
        • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 20.07.09, 14:10
          jak nie będziesz mył to zęby będą bolały i wypadną, koledzy będą się z śmiali e
          wyglądasz jak dzidziuś, dobra jest pokazowa wizyta u stomatologa kiedy to rodzic
          siedzi z otwartą gębą - na trzylatka to działa i jeszcze jak dostaje od kogoś
          słodycze to można powiedzieć: jak będą bolały zęby to idź do tego kto dał te
          słodycze
          • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 20.07.09, 22:02
            Najlepszy kumpel mojego syna ma połowę uzębienia w tak fatalnym stanie, że boli
            od patrzenia. Rodzice uważają iż lepiej jest wychowywać bezstresowo, a dziecko
            ma mleczaki więc i tak wylecą. Nie warto pilnować żeby mył, nie warto iść do
            dentysty... Masakra. Mój syn patrzy na to i nie uważa zepsutych zębów za coś
            złego czy bolącego. Tamtego nie bolą. Moi do dentysty chodzą na regularne
            kontrole, nie kojarzy im się z czymś nieprzyjemnym. Swoją drogą straszenie
            dentystą wydaje mi się wątpliwe, raczej chodzi o to żeby właśnie się nie bali
            dentysty...
            • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 20.07.09, 23:08
              nie chodzi straszenie, ma to funkcję przestrzegania i oswajania, ale sam
              powiedz, czy majstrowani w gębie wiertełkami jest fajne? Nie, ale bywa konieczne
              - moje dziecko to rozumie, podobnie jak konieczność pobierania krwi itp dzięki
              temu unika sytuacji, które mogą doprowadzić do wizyty u stomatologa i pediatry ;)

A Twój syn nie uważa fatalnego stanu uzębienia za coś niewłaściwego bo rodzice
              mu tego nie wpoili ;/
              Ja mało zawału nie dostałam jak ktoś stwierdził że młody ma coś ciemnego zębach
              trzonowych na szczecie okazało się (po umyciu szczoteczką) że to były resztki
              "mlecznej kanapki"
              • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 21.07.09, 00:09
                > nie chodzi straszenie, ma to funkcję przestrzegania i oswajania, ale sam
                > powiedz, czy majstrowani w gębie wiertełkami jest fajne? Nie, ale bywa konieczn
                > e
                hehehehehehe Właściwie się nad tym nie zastanawiałem. Prawie nigdy nie ma
                potrzeby używania go. Mam mocne zdrowe zęby. Ostatnio powiedziałem dentyście
                żeby mnie nawalił znieczuleniem a potem niech szybko robi co ma robić bo nie mam
                czasu czekać - czas start. ;) Nawalił mnie do oporu a potem się nie patyczkował,
                ale trzeba przyznać, że szybko mu poszło dużo szybciej niż bez znieczulenia.

> A Twój syn nie uważa fatalnego stanu uzębienia za coś niewłaściwego bo rodzice
                > mu tego nie wpoili ;/
                Raczej posiada zdolność obserwacji. Zły stan uzębienia to niestety norma w
                każdym razie tutaj. Przykład kolegi syna nie jest odosobniony. Z jednej strony
                ma więc to co my mu mówimy, a on widzi drugie. Tu jest oczywista sprzeczność.
                Mnie cieszy to, że nie przyjmuje bezkrytycznie wszystkiego, a jednocześnie
                rozumie, że nie wszystko się robi dla przyjemności.
                • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 21.07.09, 14:05
                  showmessage napisał:

> Raczej posiada zdolność obserwacji.

no zaskakujące, wg mnie to norma a nie zdolność :)

> Zły stan uzębienia to niestety norma w każdym razie tutaj.

Aha czyli można nad tym przejść do porządku dziennego, gdyby dawanie w żyłę było
                  normą też byś tak na to patrzył?

> Przykład kolegi syna nie jest odosobniony. Z jednej strony
                  > ma więc to co my mu mówimy, a on widzi drugie. Tu jest oczywista sprzeczność.

poczekaj aż gościowi wyrosną stałe zęby już uszkodzone ;/

> Mnie cieszy to, że nie przyjmuje bezkrytycznie wszystkiego, a jednocześnie
                  rozumie, że nie wszystko się robi dla przyjemności.

wydaje mi się, że akurat fakt dbania o zęby powinien być bezkrytyczny :)
                  • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 21.07.09, 20:35
                    > no zaskakujące, wg mnie to norma a nie zdolność :)
                    Niekoniecznie, zdolność tę, podobnie jak niezależność, skutecznie zabija proces
                    edukacji. Dlaczego? Dlatego, że podaje gotowe recepty, mówi, że jeden plus jeden
                    to dwa. Podczas gdy tak wcale być nie musi.

> Aha czyli można nad tym przejść do porządku dziennego, gdyby dawanie w żyłę był
                    > o
                    > normą też byś tak na to patrzył?
                    Tak, można i nawet trzeba. Nie można zaprzeczać oczywistemu faktowi, że próbka
                    ludzi z którymi ma styczność nie jest normą. W tej mikrospołeczności to jest
                    norma. Raczej trzeba uczyć, że chociaż norma jest inna to nie koniecznie oznacza
                    to coś lepszego. Wolność wyboru i wolność osobista.
                    > poczekaj aż gościowi wyrosną stałe zęby już uszkodzone ;/
                    Szczerze dzieciakowi współczuję. Sprzeciwiłem się opcji zniesienia mycia w
                    przedszkolu. Ku memu przerażeniu na pierwszym zebraniu pojawiła się taka
                    kwestia. To chyba dobrze odzwierciedla tutejszy pogląd o myciu zębów przez dzieci.
                    > wydaje mi się, że akurat fakt dbania o zęby powinien być bezkrytyczny :)
                    Nie istnieją rzeczy których nie należałoby poddawać w wątpliwość. Na tym polega
                    rozwój. ;)
                    • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 21.07.09, 20:43
                      showmessage napisał:

> Niekoniecznie, zdolność tę, podobnie jak niezależność, skutecznie zabija
                      proces edukacji.

jesteś przeciwny edukacji? znaczy czekasz aż Twoje dzieci wymyślą koło? ;)))

> Tak, można i nawet trzeba. Nie można zaprzeczać oczywistemu faktowi, że próbka
                      ludzi z którymi ma styczność nie jest normą.

podwójne przeczenie coś chwieje sensem tego zdania ;/

> W tej mikrospołeczności to jest norma.

gdzie Ty mieszkasz, że nie ma dostępu do podstawowych informacji na temat
                      higieny jamy ustnej?

> Raczej trzeba uczyć, że chociaż norma jest inna to nie koniecznie > oznacza to
                      coś lepszego.

Fakt, zdrowe zęby to zło

> Wolność wyboru i wolność osobista.

wiesz co wybrałyby dzieci na śniadanie gdyby miały wolny wybór?
                      • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 21.07.09, 22:13
                        > jesteś przeciwny edukacji? znaczy czekasz aż Twoje dzieci wymyślą koło? ;)))
                        Jestem przeciwny procesowi ogłupiania. Np. temat z fizyki pół roku(!) wcześniej
                        niż temat z matematyki, którego to właściwie jest rozwinięciem. To jest
                        ogłupianie, zmusza do wykucia a nie do nauczenia się. Tylko poznając coś od
                        podstaw możemy określić logiczny ciąg co z czego wypływa.

> podwójne przeczenie coś chwieje sensem tego zdania ;/
                        Racja, mój błąd. Errata:
                        Nie można zaprzeczać oczywistemu faktowi, że próbka ludzi z którymi ma styczność
                        jest normą.

> gdzie Ty mieszkasz, że nie ma dostępu do podstawowych informacji na temat
                        > higieny jamy ustnej?
                        ...
                        Wsi spokojna, wsi wesoła,
                        Który głos twej chwale zdoła?
                        Kto twe wczasy, kto pożytki
                        Może wspomnieć za raz wszytki?
                        ... ;)

> Fakt, zdrowe zęby to zło
                        Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem kontekstu przyjmując nieco inny punkt
                        odniesienia jako normę. ;)

> wiesz co wybrałyby dzieci na śniadanie gdyby miały wolny wybór?
                        Zwykle robią sobie płatki z mlekiem. :)
                        • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 22.07.09, 13:34
                          a ja jestem przeciwna uczeniu jeżdżenia samochodem bez wyjaśnienia działania
                          sprzęgła :)

Mam styczność z dziećmi tzw eurosierotami - nie sądzę żeby taki stan rodziny był
                          normą ;/

poczucie humoru Cię opuściło chyba ;/
                          • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 24.07.09, 00:24
                            Chwilowo trochę opuściło. Nie wiem czy nie popełniłem błędu, który mógł wiele
                            kosztować. :/
                            • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 24.07.09, 13:32
                              Jakiego błędu?
                              • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 31.07.09, 03:29
                                ehh... Musiałbym opisać moją sytuację zawodową, nie pisząc o niej wprost i
                                dramaturgia sytuacji by wzięła w łeb. ;)
                                • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 06.08.09, 15:24
                                  Ty to potrafisz komplikować ;)
                                  • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 09.08.09, 03:52
                                    Komplikować? Zwykle upraszczam, chociaż przyznaję że tym razem skomplikowałem i
                                    teraz mam dylemat moralny. ;)
                                    • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 09.08.09, 14:52
                                      to teraz o tym dylemacie słów kilka ;)
                                      • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 10.08.09, 10:27
                                        hmm... Powierzyłem zadanie mojemu, powiedzmy, asystentowi. Chłopak spanikował i
                                        nie tylko go nie wykonał, ale jeszcze trzeba było im pomóc wrócić. Niby wszystko
                                        się dobrze skończyło ale... po tej akcji jakoś straciłem zaufanie, a chciałem go
                                        awansować.. Strasznie się zawiodłem w każdym razie. Teraz nie wiem co z nim
                                        zrobić. Jak go przeniosę to się będzie za nim ciągnęło, ale z drugiej strony jak
                                        mam pracować z gościem do którego nie mam zaufania?
                                        • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 10.08.09, 14:32
                                          ciekawe dlaczego spanikował
                                          • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 10.08.09, 16:05
                                            Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. ;) Chociaż i tak wszyscy w końcu tam
                                            trafimy.
                                            Nie wiem czemu spanikował. Od dwóch lat zabieram go wszędzie ze sobą. Wszystkie
                                            wyjazdy, czy szkolenia. Chciałem żeby mnie zastąpił bo sam miałem sporo pracy
                                            papierkowej, on się palił do działania. Kompletnie sobie nie poradził z ludźmi,
                                            nie umiał przydzielić im zadań, postawić do pionu, no i wszystko się rypło.
                                            • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 10.08.09, 21:39
                                              Czyli asystent z niego dobry ale samodzielnie nie daje rady, widać jednak nie ma
                                              predyspozycji do tego by kierować zespołem ;/ no chyba że ogromna presja go
                                              przytłoczyła, zona właśnie rodziła itp ;)
                                              • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 11.08.09, 10:47
                                                Kiedy jechaliśmy razem nie miał problemu z przekazaniem poleceń zespołowi. Dałem
                                                mu zespół starych wyjadaczy i wszystko powinno pójść jak z automatu. Polecenia
                                                na papierze miał, wyraźnie zaznaczone jakie mu uprawnienia dałem, a tu problemy
                                                z dyscypliną. Ja wiem, że im się nie podobało, że taki młody ma być szefem i że
                                                każdy z nich ma więcej doświadczenia, ale powinien ich wziąć za mordę a nie
                                                wdawać się w dyskusję. Ludzkie oblicze to można okazywać jak wszystko idzie jak
                                                w zegarku. :/ Teraz nawet mi się ciśnienie podnosi jak wspomnę tą wtopę. Co na
                                                niego spojrzę to mam ochotę udusić. Nie wiem czy to trema, czy brak
                                                doświadczenia, czy się po prostu nie nadaje. Chciałem żeby zdobył ostrogi, a tu
                                                taka poruta. Musiałem się tłumaczyć z całego incydentu.
                                                • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 11.08.09, 13:03
                                                  nie wiem czy to możliwe żeby tak od razu zdobyć sobie posłuch u starych
                                                  wyjadaczy ;/ Pewnie zespół też chciał go "sprawdzić", musisz zdecydować czy dać
                                                  mu kolejną szansę czy poprzestać na tym
                                                  • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 11.08.09, 16:00
                                                    Dzięki. :) Natchnęłaś mnie pewną ideą. Aby wszystko zadziałało powinien był
                                                    przyjechać, wziąć na miejscu ludzi za mordę i postawić do pionu a potem mądrze
                                                    dzielić i rządzić aby nie słuchali go tylko za tą mordę. Porozmawiam sobie z
                                                    nimi jak to było i wyciągnę wnioski czego zabrakło.
                                                  • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 11.08.09, 20:21
                                                    nabijasz się ze mnie?
                                                  • showmessage Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 15.08.09, 03:45
                                                    Bynajmniej. W firmie nie jest przyjęte podważanie kompetencji nawet marnych
                                                    kierowników. Dlatego muszę być delikatny. Tym bardziej że chyba robi się z tego
                                                    afera i będzie śledztwo jak do tego doszło. A miałem przeczucie żeby samemu
                                                    jechać. :/ I tak mogło być gorzej.
                                                  • lacido Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 15.08.09, 12:12
                                                    to jakaś poważna sprawa ;/
      • masher Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 20.07.09, 10:11
        i tym sposobem mamy wprowadzanie modelu bezstresowego wychowania czyli totalnego
        braku wychowania nazywane czesto w zyciu doroslym anarchia. gratuluje i wysiadam :]
    • k.ar .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 21.07.09, 09:34
      A co powiecie na taka scenę;
      Podchodzę do kiosku ruchu, stoi przed nim rozpłakana i roztrzęsiona
      dziewczynka - może 5 lat, trzyma się za głowę dwoma rączkami i
      odniosłam wrażenie jakby chciała się w ten sposób uchronić przed
      kolejnym cisem, nad nią mamusia, wykrzykująca agresywne obelgi do
      dziecka. Zaniepokojona głownie stanem przerażonego dziecka zdążyłam
      jedynie spojrzeć, na co matka oburzona rzuciła mi agresywne
      spojrzenie i ciągnąć dziewczynkę za rękę odeszła ........
      I co zrobić w takiej sytuacji?????, kampanie nie docierają do tych
      którzy biją ( wszystko jedno ojciec czy matka) tylko odbijają się od
      takich ludzi szerokim echem, a bite dzieci nadal sa bite, ich
      oprawcy pozostają bezkarni i w naszym społeczeństwie jest na to
      ogólne przyzwolenie i akceptacja!!!!!! A wy rozważacie dlaczego to
      mężczyzna znalazł się w spocie a nie kobieta - absurdalny dylemat!!!!

• poprioniony Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 21.07.09, 22:27
        Ogarnij sie wielce empatyczna ciziu. Codziennie zdycha z glodu kilka
        tys ludzi na swiecie a Ty pierdzielisz na forum, ze jakies dziecko
        lapalo sie za glowe bo matka na nie wrzeszczala. Nie wstyd Ci?
        • k.ar Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 12:06
          Wielce empatycznej cizi nie jest wstyd, ale gdyby była autorem
          takiego aroganckiego i prymitywnego komentarza to by zapadła się pod
          ziemie ze wstydu, no chyba że dylemat to kto jest w spocie
          pt. "bicie jest głupie" kobieta czy mężczyzna jest kluczem do
          rozwiązania problematyki zdychających ludzi na świecie ...... a my
          bijmy i katujmy dzieci dalej..... brawo
          • gocha033 Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 15:49
            k.ar napisała:
            ale gdyby była autorem takiego aroganckiego i prymitywnego komentarza to by zapadła się pod ziemie ze wstydu

Nie chwal dnia - przed zachodem slonca :)
      • masher Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 12:36
        skad wiesz co bylo przed tym nim stanelas tam na chwile? a moze gowniara kopnela
        jakas starsza pania i za to dostala w tylek i opieprz? a moze o malo co nie
        wpadla pod samochod bo wybiegla na ulice i tylko dostala opieprz stad uszy
        zakryte dlonmi. nie wiesz, nie zapytalas, nie zrobilas NIC! i kto tu ma problem
        ze znieczulica? bo jak widze takich ludzi ktorzy tylko stoja i sie patrza jak
        cos sie dzieje to mnie osobiscie krew zalewa. pozniej reagujecie dokladnie tak
        samo na to jak kogos tluka w bialy dzien, jak ktos zostanie potracony itd. nic
        nie robicie, doslownie nic. ale pierdziec ze cos sie stalo, czy komus dzialo bez
        nawet elementarnej wiedzy co to tacy jak ty jestescie pierwsi! i jeszcze tobie
        nie wstyd... masakra nie czlowiek
        • lumita Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 15:35
          A nawet gdyby kopnela staruszke, to co? Mozna na dziecko wrzeszczec
          i bic? Bic za to, ze ona bije! Mam nadzieje, ze widzisz absurdalna
          glupote takiego podejscia do wychowania. Jestes bezmyslnym
          produktem wychowania opartego na strachu i na wstydzie. O dzieciach
          nie mowi sie gowniara, szanujac je uczy sie je szacunku do innnych.
          I dzieci nie kopia starszych pan tak dla sportu - a jesli juz, to
          zawsze jest przyczyna, niestety rodzice sa zbyt glupi i aroganccy
          zeby sobie zdac sprawe ze sami mogli dziecko zestresowac.
          Przypuszczalnie dla ciebie dzieci to jak loteria - masz szczescie,
          trafisz na dobre, a nie, to bedzie udreka. Dzisiaj mozna dziecko
          zakatowac i nikt palcem nie ruszy, zawsze znajda sie ludzie by
          bronic rodzicow i obwiniac dziecko.
          • wanilinowa Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 15:51
            lumita napisał:

> I dzieci nie kopia starszych pan tak dla sportu - a jesli juz, to
            > zawsze jest przyczyna, niestety rodzice sa zbyt glupi i aroganccy
            > zeby sobie zdac sprawe ze sami mogli dziecko zestresowac.

ach, i mamy kwintesencję bezstresowego wychowywania, w poczuciu
            całkowitej nieodpowiedzialności za swoje poczynania.
          • masher Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 16:03
            rozumiem ze jak cos dzieciak przeskrobie to trzeba go jeszcze za wlasna inwencje
            tworcza w destrukcje poglaskac i pochwalic a nie nawrzeszczec pokazujac ze cos
            zle zrobilo. moglbym ci przytoczyc model szwedzki i do jakich absurdow juz tam
            doszlo... ale byloby to bezcelowe. bo i tak nie pojmiejsz czym jest prawidlowe
            wychowanie.

proces wychowawczy to cigla nauka przyczynowo skutkowa. kara jako reakcja za zle
            akcje i nagroda ze dobre. to jest tak proste jak konstrukcja cepa. przez x
            tysiecy lat ludzkosc tak ksztaltowala postawy czlowieka i jakos na tym
            wychodzila. mlody czlowiek ktory byl nieraz czesto karany, wrecz mu lojono skore
            dniem i noca mial szacunek do rodzica. dzis byle gowniarz nawet podniesie reke
            na ojca czy matke a rodzic nie ma zadnego autorytetu. ale dla ciebie bezstresowe
            wychowanie, bedace skrajna glupoa i brakiem wychowania to model wzrocowy. zal mi
            tych ludzi na ktorych mozesz miec wplyw.
            • lumita Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 17:40
              Mylisz poglady wacpan: model szwedzki to calkowita dymisja
              rodzicow, ja proponuje inny. Jesli wychowanie to ciagla nauka
              przyczynowo-skutkowa, to mozna jej inaczej uczyc niz wrzeszczac.
              Krzyczac na dziecko nie zwracasz sie do jego glowy, inteligencji
              czy swiadomosci. Daje pom prostu upust swojemu stresowi pod
              wygodnym plaszczykiem wychowania. Idac dalej nauka przyczynowo-
              skutkowa, moze dziecko zrobilo cos zlego (kopnelo staruszke - swoja
              droga co za demagogia). Dlaczego tak zrobilo? Moze mamusia ciagnela
              caly ranek od sklepu do sklepu, nie zwazajac na coreczke? Moze w
              domu atmosfera jest nie do zniesienia, bo tata i mama ciagle sie
              kloca? Szukaj przyczyn i oddzialowuj na te przczyny, a nie wyzywaj
              sie na dziecku. Bylbys zdziwiony jak inteligentne sa dzieci, ile
              moga zrozumiec, trzeba tylko zwracac sie do ich intelektu. Wiem cos
              o tym, mam ich trojke. A co do stresowego wychowania, to macie
              rezultaty w Polsce, chuliganstwo, cale masy wscieklych ludzi
              szukajacych tylko pretekstu zeby sie na innych wyzyc. Mieszkam w
              Kanadzie od wielu lat. Moja zona, dzieci i ja mozemy chodzic po
              nocy po najciemniejszych zakamarkach naszego miasta niczego sie nie
              bojac. Codzienne zycie uplywa pod znakiem uprzejmosci i szacunku,
              nieznani sobie ludzie mowia dzien dobry, jak tylko masz problem z
              samochodem, to staje ich piec zeby ci pomoc. To co mowie to nie
              jakies asbtrakty, ale codzienne zycie. W Polsce, ktora ciagle
              holduje twardemu (czytaj opartemu na strachu i wstydzie)
              wychowaniu, trudno jest wyobrazic sobie cos innego. Widze jednak ze
              to powoli sie zmienia, nowe pokolenie jest bardziej otwarte.
              • lumita Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 17:56
                Krotki dodatek: smieszny, a zarazem tragiczny jest twoj przyklad o
                tradycyjnym wychowaniu. Naprawde, ludzkosc tak doskonale wyszla na
                tym, nie znalismy wojen i przemocy, sielanka. A strach przed
                rodzicami nie jest szacunkiem, tylko strachem. O jedno cie prosze,
                zakladaj gumke, nie badz ojcem, za duzo jest maltretowanych dzieci
                na swiecie! I nie chcialbym cie miec za szefa, widac ze lubisz
                naduzywac swojej pozycji, jak tylko masz okazje.
                • masher Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 18:38
                  a ty sie poddaj eutanazji bo nie wiem jak z tak funkcjonujaca glowa mozna
                  istniec i sie nie slinic i potykac o wlasne nogi. i zdziwilbys sie jakim jestem
                  szefem. rozumiem ze w pracy jak czegos nie mozesz zrobic bo nie umiesz to
                  zatrudnia ci do pomocy tuzin lepiej wykwalifikowanych pracownikow abys
                  przypadkiem swojej glowki nie przeciazyl. niestety w polsce jest tak ze za prace
                  wykonana nalezycie nalezy sie nalezyta placa. ponoc jest tak na calym swiecie,
                  ale oczywiscie mozna pracowac w zakladach chronionych, truc swoje dzieci
                  prochami na adhd i inne cuda wianki... tylko prosze, nie sprowadzaj sie do
                  polski, bo naprawde entej plci i takich pomyslow na zycie juz nam nie potrzeba
                  jako nastepnych atrakcji.
              • masher Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 18:33
                buhaha co za brednie. czytasz sama co piszesz? przeczytaj choc raz. gdzie w
                twoim dzialaniu jest przyczynowoskutkowosc? BRAK!

jeszcze lacz wojny z wychowaniem dzieci, widzisz Boze i nie grzmisz. zapytam
                wprost- czy posiadasz jakas jednostke logiczna nie bedaca cyfrowa badz
                mechaniczna maszyna liczaca? smiem watpic.

dalej piszac, mylisz strach przed skatowaniem a pokazaniem ze czegos nie wolno.
                tak dlugo jak bedziesz sie poruszal w tak chaotyczny sposob miedzy ekstremami
                nie bedziesz wstanie dostrzec realiow. otrzyj sie choc o nie i bedziemy mogli
                porozmawiac. jeszcze sie zastanow nad tym, jakie wychowanie ma otrzymac mlody
                chlopak od rodzicow otoczony stadkiem chlystkow ktorzy zyja w rownie ciekawych
                warunkach i otoczeniu raczej twardym dla czlowieka. ma pewnie byc doglaskanym
                chlopczykiem ktory dostanie po gebie i nawet nie zje sniadania w szkole. wybacz,
                zyjesz w swoim malym swiatku w ktorym pewnie nie masz ani biedoty, zlodzieji,
                ani mordercow.

juz pomijam absurdalnosc tego, ze siedzac w kanadzie chcesz ustalac jakie ma
                prawo do wychowania wlasnych dzieci mec rodzic mieszkajacy w polsce. wybacz, ufo
                ci do tego.
                • lumita Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 18:41
                  Mieszkalem w 4 krajach na dwoch kontynentach i wychowalem trojke
                  dzieci. Wygladasz mi na kogos wychowanego kopniakami i wrzaskiem,
                  nasyconego nienawiscia ktora szuka upustu na slabszych. Pojezdzij
                  troche po swiecie, moze ci sie cos we lbie zapali, narazie koncze
                  dyskusje, bo troche za nisko dla mnie. I jestem mezczyzna, nie
                  kobieta!
                  • masher Re: .... a dzieci nadal są bite i katowane !!! 22.07.09, 18:49
                    wybacz, nie ja mam leki przed krzykiem i to nie ja postrzegam normalne
                    wychowanie gdzie wystepuje nagroda i kara za katowanie a sprzeczki miedzy
                    rodzicami za jatki domowe z uzyciem ostrych narzedzi. wybacz, nie wiem przed
                    czym tak uciekasz, ale moze odwiedz psychologa. to takie w tych 'rozwinietych'
                    krajach modne. on ci juz cos zapali we lbie.

koncz, bo nie masz nic sensownego do powiedzenia od samego poczatku. nawet to
                    bedzie proekologicznie- koncz, oszczedzaj prad lol

dobrze ze napisales jakiej plci jestes bo juz mialem watpliwosci. choc z drugiej
                    strony moze ci sie tylko wydaje ze cos w spodniach nosisz:]

ps. na chamstwo z twojej strony odplacam dokladnie tym samym. poziom ustaliles
                    sam, ja tylko dostosowuje sie chcac byc komunikatywnym.
      • lacido A Ty zareagowałaś? n/t 22.07.09, 20:18

• bakejfii Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 06.08.09, 15:19
      Lody, lody dla ochlody.
    • cus27 Re: kampania "bicie jest głupie" - tylko z faceta 09.08.09, 16:53
      Lepiej" wychodzi" bla-bla!
    • corgan1 i co? był w TV spot z niebijącą kobietą? 09.08.09, 20:27
      Widział ktoś? Byłem 3 tyg. za granicą więc nie miałem okazji śledzić polskich
      kanałów tv.
      • wanilinowa Re: i co? był w TV spot z niebijącą kobietą? 09.08.09, 20:55
        corgan1 napisał:

> Widział ktoś? Byłem 3 tyg. za granicą więc nie miałem okazji śledzić polskich
        > kanałów tv.

oczywiście że nie, częścią spisku było wszak spalenie taśmy z damską wersją spotu.

PS: jesteś pewien że chcesz odgrzebać ten wątek?
        • corgan1 Re: i co? był w TV spot z niebijącą kobietą? 09.08.09, 21:08
          > oczywiście że nie, częścią spisku było wszak spalenie taśmy
          > z damską wersją spotu.

Masz jeszcze w zanadrzu jakieś błyskotliwe przemyślenia?

> PS: jesteś pewien że chcesz odgrzebać ten wątek?

Watek jak widać sam żył swoim życiem. Niczego nie musiałem odgrzebywać.
        • corgan1 temat będzie żył bo nie brak reklam dyskr. facetów 09.08.09, 21:14
          Najnowszy przykład:
          reklamowaapteka.medykblog.pl/files/2009/08/odmiennystanodmiennetraktowanie3.jpg
          Ciekawe czy został też sporządzony plakat "bądź UPRZEJMA ustąpić miejsca
          kobiecie"? Ten wyraźnie sugeruje że to faceci nie ustępują miejsca kobietom w ciąży.
          • wanilinowa Re: temat będzie żył bo nie brak reklam dyskr. fa 09.08.09, 21:17
            nie zauważyłeś, że wszystkie instrukcje i informacje podawane są w rodzaju męskim?
            heh, trzy tygodnie urlopu to pieniądze wyrzucone w błoto, wróciłeś jeszcze
            bardziej spięty i skrzywdzony niż byłeś przed wyjazdem, współczuję.
            • poprioniony Re: temat będzie żył bo nie brak reklam dyskr. fa 09.08.09, 21:33
              Waniliowa, tez niepotrzebnia sie tu ciskasz i napinasz,
              umow sie ze mna, popuszcze Ci troche pary z kotla.
              • wanilinowa Re: temat będzie żył bo nie brak reklam dyskr. fa 09.08.09, 21:45
                wow, ale mam dziś branie! ale nie obśliniaj już monitora, nic z tego nie będzie.
                zostańmy przyjaciółmi, jesteś wspaniały, na pewno znajdziesz... blablablabla
                • poprioniony Re: temat będzie żył bo nie brak reklam dyskr. fa 09.08.09, 21:53
                  > zostańmy przyjaciółmi, jesteś wspaniały, na pewno znajdziesz...

I na mnie nie zaslugujesz i jestem dla Ciebie za dobry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka