Dodaj do ulubionych

Ostrowiecka słuzba zdrowia

22.06.04, 08:06
Obserwuj wątek
    • malywroc Re: Ostrowiecka słuzba zdrowia 22.06.04, 08:08
      Chciałbym, żebyscie zamieścili tu informacje o ostrowieckiej słuzbie zdrowia -
      dzine sytuacje, łapówkarstwo (o ile ktoś gdzieś musiał dać) i wszystko co
      ciekawe i z tym zwiazane. Chciałbym napisać na tej podstawie list otwarty i
      skierować go do lokalnych redakcji.
      • cerkom Re: Ostrowiecka słuzba zdrowia 25.06.04, 11:27
        coż ,w ostrowcu to normalka ,tutaj wszystko jest za łapówki to takie
        miasto ,trudno uczciwie coś załatwić,skoro nawet nie istnieje konkurencja dla
        pks ,a w innych miastach wszystko można załątwić uczciwie
        • morfinka_12 Re: Ostrowiecka słuzba zdrowia 30.06.04, 16:52
          Cerkom co ty tak na ten PKS. Nawet w wątku odnośnie służby zdrowia ty o jednym.
          • malywroc Re: Ostrowiecka słuzba zdrowia 01.07.04, 08:37
            Poruszyłem ten wątek, bo uważam, że Polska służba zdrowia jest w tragiczbym
            stanie. Niby jest bezpłatna, a przeciez większość ludzi chodzi prywatnie do
            dentysty, ginekologa, kardiologa. W sumie do każdego specjalisty. Nawet jeśli
            ktoś wybierze się do publicznej przychodni, czy szpitala to i tak musi płacić -
            ŁAPÓWY. Ale jak to zrobić, jak zapewnić w Polsce ustawową bezpłatną służbę
            zdrowia. Wczoraj niestety obejrzałem wiadomości - dramat. Połowa szpitali może
            nie przedłużyć kontraktów z NFZ. Badania i usługi lekarskie będą kosztowały od
            kilkudziesięciu do kilkuset zł. Pytam więć: po co ja płacę składki na ZUS. Po
            co Zus ma sliczne budynki, a w szpitalu nie ma bandaży, po co pielęgniarka
            zarabia 800 zł, a urzędas 2000?????

Jeśli ktos wie, to niech pisze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka