malywroc Re: Ostrowiecka słuzba zdrowia 22.06.04, 08:08 Chciałbym, żebyscie zamieścili tu informacje o ostrowieckiej słuzbie zdrowia - dzine sytuacje, łapówkarstwo (o ile ktoś gdzieś musiał dać) i wszystko co ciekawe i z tym zwiazane. Chciałbym napisać na tej podstawie list otwarty i skierować go do lokalnych redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
cerkom Re: Ostrowiecka słuzba zdrowia 25.06.04, 11:27 coż ,w ostrowcu to normalka ,tutaj wszystko jest za łapówki to takie miasto ,trudno uczciwie coś załatwić,skoro nawet nie istnieje konkurencja dla pks ,a w innych miastach wszystko można załątwić uczciwie Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Ostrowiecka słuzba zdrowia 30.06.04, 16:52 Cerkom co ty tak na ten PKS. Nawet w wątku odnośnie służby zdrowia ty o jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Ostrowiecka słuzba zdrowia 01.07.04, 08:37 Poruszyłem ten wątek, bo uważam, że Polska służba zdrowia jest w tragiczbym stanie. Niby jest bezpłatna, a przeciez większość ludzi chodzi prywatnie do dentysty, ginekologa, kardiologa. W sumie do każdego specjalisty. Nawet jeśli ktoś wybierze się do publicznej przychodni, czy szpitala to i tak musi płacić - ŁAPÓWY. Ale jak to zrobić, jak zapewnić w Polsce ustawową bezpłatną służbę zdrowia. Wczoraj niestety obejrzałem wiadomości - dramat. Połowa szpitali może nie przedłużyć kontraktów z NFZ. Badania i usługi lekarskie będą kosztowały od kilkudziesięciu do kilkuset zł. Pytam więć: po co ja płacę składki na ZUS. Po co Zus ma sliczne budynki, a w szpitalu nie ma bandaży, po co pielęgniarka zarabia 800 zł, a urzędas 2000????? Jeśli ktos wie, to niech pisze... Odpowiedz Link Zgłoś