Dodaj do ulubionych

PUP Ostrowiec

14.05.13, 08:53
Prowadzę jednostroną korespodencję z PUP Ostrowiec.Więc w myśl mojej maxmy :pisz,walcz dotąd aż odniesie to skutek.Dlatego wklejam korespodencje wysylana do tych podmiotów

państwowych Czyli PUP Ostrowiec,Starostwo Powiatowe Ostrowiec i wojewody Swiętokrzyskiego.Składłem pytanie do PUPOstrowiec oto :treść:

Jakie sumy

przeznaczył PUP Ostrowiec na działalnosc Stowarzyszenia Bałt, Stowarzyszenia "Krzemienny Krąg" zwiazna z dopłata na tworzenie miejc pracy,ulg z tytułu PFRON,rozwoj rzemiosła,turystyki .Powodem zadania pytania są malejące dofinansowania z PFRON,Kapitał Ludzki i inne fundusze aktywizujace bezrobotnych..Zachodzi dla mnie podejrzenie, mataczenia w tej sprawie - ponieważ uważam że zachodzi podejrzenie popełnienia przetępstwa-wyłudzanie przez dwa te stowarzyszenia funduszy..Mam prawo wiedziec jak rozdzielane sa fundusze unijne,społeczne ,panstwowe.PUP Ostrowiec nie jest urzędem prywatnym i ma obowiązek informowania zainteresowanych.Dlaczego chce wiedziec rozliczenia tych stowarzyszeń,bo stowarzyszenia te nie tworza miejsc pracy a biorą pieniądze.Tak jest z PFRON ograniczono subwencje dla bezrobotnych inwalidów do 20-tys.Chciałem pobrać subwencje z PFRON a tu 20tys a moj biznes plan opiewał na 60tys-wiec musiałem zrezygnować Zawiadomiłem tez zwierzchnictwo PUPOstrowiec -Starostwo Ostrowieckie..o wyciągniecie konsekwencji do podległo urzędu.Do dziś nie mam odpowiedzi z PUPOstrowiec i Starostwo Ostrowieckie.Dlatego składam zażalenie na podlegle instytucje Wojewodzie Swiętokrzyskiemu. Oto zawklejam zawiadominie do Starostwa Panie Starosto może pan wyciągnie wnioski do podwładego pracownika z PUP Ostrowiec za brak odpowiedzi

Dnia 11-04-2013 o godz. 15:51 Tadeusz napisał(a):

> Od dnia 3.04 czekam na odpowiedz

> > przeznaczył PUP Ostrowiec na działalnosc Stowarzyszenia Bałt,

> > Stowarzyszenia "Krzemienny Krąg" zwiazna z dopłata na tworzenie miejc

> > pracy,ulg z tytułu PFRON,rozwoj rzemiosła,turystyki.
Obserwuj wątek
    • pismen1 Re: PUP Ostrowiec 18.05.13, 15:14
      Takie dziela trafiaja prosto do kosza.
      • Gość: Gościu Re: PUP Ostrowiec IP: *.wide-net.pl 19.05.13, 11:46
        Znowu podostrowiecki głąb pismen1 przyszedł smrodzić.
        • Gość: gosc Re: PUP Ostrowiec IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 21.05.13, 23:35
          niestety ale pismen ma racje
      • wyklu-czony Re: PUP Ostrowiec 22.05.13, 11:32
        zobaczymy- pytanie zadane jest też listem poleconym.Poczekajmy na to co urząd odpisze.Została mi jeszcze prokuratura,NIK,CBA,ABW,CBŚ.W takich sprawch należy być tylko cierpliwym.Tu nie ma tajemnicy,PUP jest instytucją państwową i musi się rozliczać przed społeczeństwem nawet przed takim namolnym jak ja który wszędzie na terenie miasta widzi przekręty PO,TOS, i SLD.
        • Gość: gosc Re: PUP Ostrowiec IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 22.05.13, 18:48
          Wykluczony moze i Jestes cierpliwy ale nic to nie da.Uwierz mi,zresztą sam się przekonasz.Podłosc i zawiśc tych osobników będzie Cię ścigać po następne pokolenia a jak nie oni sami to ich potomkowie,wiem,ze w to nie wierzysz ale obyś nie doznał niszczenia na sobie,dzieciach i rodzinie.Trudno Ci uwierzyc? znam to z własnego doświadczenia!
    • Gość: Fan Wykluczonego Re: PUP Ostrowiec IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 07:31
      Czy Ci odpisali.
    • wyklu-czony Jak władze Rzeczypospolitej traktują 16.06.13, 10:43
      swoje społeczeństwo Napisałem do Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej a także do Sejmu,dlaczego urzędy panstwowe,które są zoobligowane do wyczerpujących odpowiedzi z działalności swoich urzędów ,oblewają swoje społeczenstwo nie udzielając odpowiedzi na konkretne pytania. Takie pytanie zadałem PUP OSTROWIEC potem składałem zażalenie na brak odpowiedzi do Starostwa Powiatowego zwierzchnika PUP Ostrowiec,dalej droga służbową do coraz wyższych czyli Wojewody Świętokrzyskiego i Minsterstwa Pracy i Polityki Społecznej. Czy to jest normalne w naszym kraju,czy muszę coraz wyżej pisać aby otrzymać odpowiedż(teraz Unia Europejska) wklejam całokształt działan aby otrzymać odpowiedż za zadane pytanie:

Dlaczego brak odpowiedzi.Ja tylko zadaje pytanie,czy w działalności tych urzędow nie ma przekrętów.Czy muszę to zgłaszac do prokuratury,NIK,CBA..Przecież urządy te są panstwowe.Kontrola spoleczna nie powinna ,tu być coś dziwnym.Widocznie jest tu dokonywane przestępstwo ,panie ministrze wyciągnij pan wnioski do podległych instytucji.

Składłem pytanie do PUPOstrowiec oto :treść:

Jakie sumy

przeznaczył PUP Ostrowiec na działalnosc Stowarzyszenia Bałt, Stowarzyszenia "Krzemienny Krąg" zwiazna z dopłata na tworzenie miejc pracy,ulg z tytułu PFRON,rozwoj rzemiosła,turystyki .Powodem zadania pytania są malejące dofinansowania z PFRON,Kapitał Ludzki i inne fundusze aktywizujace bezrobotnych..Zachodzi dla mnie podejrzenie, mataczenia w tej sprawie - ponieważ uważam że zachodzi podejrzenie popełnienia przetępstwa-wyłudzanie przez dwa te stowarzyszenia funduszy..Mam prawo wiedziec jak rozdzielane sa fundusze unijne,społeczne ,panstwowe.PUP Ostrowiec nie jest urzędem prywatnym i ma obowiązek informowania zainteresowanych.Dlaczego chce wiedziec rozliczenia tych stowarzyszeń,bo stowarzyszenia te nie tworza miejsc pracy a biorą pieniądze.Tak jest z PFRON ograniczono subwencje dla bezrobotnych inwalidów do 20-tys.Chciałem pobrać subwencje z PFRON a tu 20tys a moj biznes plan opiewał na 60tys-wiec musiałem zrezygnować Zawiadomiłem tez zwierzchnictwo PUPOstrowiec -Starostwo Ostrowieckie..o wyciągniecie konsekwencji do podległo urzędu.Do dziś nie mam odpowiedzi z PUPOstrowiec i Starostwo Ostrowieckie.Dlatego składam zażalenie na podlegle instytucje Wojewodzie Swiętokrzyskiemu. Oto wklejam zawiadominie do Starostwa Panie Starosto może pan wyciągnie wnioski do podwładego pracownika z PUP Ostrowiec za brak odpowiedzi

Dnia 11-04-2013 o godz. 15:51 Tadeusz :

> Od dnia 3.04 czekam na odpowiedz

> > przeznaczył PUP Ostrowiec na działalnosc Stowarzyszenia Bałt,

> > Stowarzyszenia "Krzemienny Krąg" zwiazna z dopłata na tworzenie miejc

> > pracy,ulg z tytułu PFRON,rozwoj rzemiosła,turystyki.
      • Gość: :( Re: Jak władze Rzeczypospolitej traktują IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 21.06.13, 12:50
        Kiedyś na lamach GO starosta wypowiadał się , ze nie będą robić konkursu na kierownika PUP bo ten się sprawdził i pozostanie na stołku. Po swoich podejrzeniach chyba domyślasz się w czym się sprawdził, wiec pisanie do starosty to zwykła strata czasu.
        • Gość: gosc Re: Jak władze Rzeczypospolitej traktują IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 22.06.13, 00:05
          Oni po urodzeniu już sa mianowani .
    • wyklu-czony Re: PUP Ostrowiec 27.07.13, 11:04
      Wreszcie otrzymałe odpowiedz na zadane pytanie.
      "Jaki sumy przeznaczył PUP Ostrowiec na działalnosc Stowarzyszenia Bałt, Stowarzyszenia "Krzemienny Krąg" zwiazaną z dopłata na tworzenie miejsc pracy,ulg z tytułu PFRON,rozwoj rzemiosła,turystyki.Z jakich fundacji krajowych a także unijnych korzystaja te dwa Stowarzyszenia "Krzemienny Krąg i Bałt" chodzi mi o fundusze w dyspozycji PUP Ostrowiec a decydentem jest Starostwo Ostrowiec."

Otrzymana odpowiedz

Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowcu Św. informuje, że ze wskazanymi przez Pana stowarzyszeniami Bałt i Krzemienny Krąg, nie zawierał żadnych umów na dofinansowanie.

W dniu 16.11.2009 zawarł umowę ze Stowarzyszeniem na rzecz Rozwoju Gminy Bałt na doposażenie stanowiska pracy dla osoby bezrobotnej w wysokości 13.000,00 zł (z innym Stowarzyszeniem niż te wskazane przez Pana)

Odpowiedz uzyskałem po interwencji ministersta MPiPS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka