24.01.05, 10:52
Ten skromny wątek rozpoczynam, aby ogłosić na forum, że nadeszła sesja
zimowa. Akurat na moim kierunku, na V roku, jest pełny luz, ale nie zawsze
tak bywało. Pamiętam, że kiedy studiowałem ekonomię, to czasami trzeba
było "zrobić" i 10 zaliczeń i egzaminów. Jeżeli ktoś ma wybitnie ciężką
sesję, to niech napisze. Dla mnie najcięższe było prawo transportowe. A na
filologii opisówki (jeżeli ktoś studiuje filologię, to chyba mnie dobrze
zrozumie).
Obserwuj wątek
    • buksy Re: Sesja 24.01.05, 11:23
      Moja najtrudniejsza była ta w której miałem jeden egzamin :)...ciągnęła sie aż do wiosny...no cóż nie ilość ale jakość !
      • ck_forever Re: Sesja 24.01.05, 14:39
        Sesja sesją, ale okres międzysesyjny to jest (w moim przypadku było) miodzio.
        Niestety każde studia mają swoje skutki uboczne w postaci sesji :)
    • raskarba Gramatyka 24.01.05, 15:46
      Oj, niestety, tak. Z gramatyką opisową angielskiego mieliśmy przegwizdane.
      Chociaż, szczerze mówiąc, z historyczną o wiele lepiej nie było. Może tylko
      trochę ciekawiej...
      Rozumiem, że studiujesz prawo. A czy masz te[ coś wspólnego z jakąś filologią ?
      • ck_forever Re: Gramatyka 25.01.05, 11:55
        chodząc do pracy codziennie ile bym dał za te dwa miesiace stresu w postaci
        sesji i 10 miesięcy okresu międzysesyjnego, gdzie jedynym stresem było jak tu
        dociagnąć do końca tygodnia żeby wystarczyło na bilet. A że studiowałem w tak
        pięknym mieście jak Lublin (Pozdrawiam) który jest idealne do studiowania, to
        wspominam to naprawdę bardzo mile :)
        • raskarba Re: Gramatyka 25.01.05, 15:44
          Z Lublina najbardziej podobały mi się zawsze trolejbusy... No i dziewczyny,
          naturalnie.
      • fiszu Re: Gramatyka 25.01.05, 14:13
        Tia. Slawistyka, filologią słowiańską zwana. Specjalność serbski.Opisówek
        miałem 3: z polskiego, serbskiego i słoweńskiego. Teraz mam przed sobą
        zaliczenie, egzamin komisyjny z języka i obronę magisterki. I to już koniec
        tych niezbyt popularnych, ale jakże ciekawych studiów. Pozdrawiam.
        • raskarba Re: Gramatyka 25.01.05, 15:48
          Ja też musiałem trochę męczyć się z polską opisówką, bo przez 5 lat na
          uniwersytecie nauczałem obcokrajowców chcących studiować w Polsce naszego
          pięknego i zarąbiście trudnego języka (eeech, te wyjątki od wyjątków). A tak,
          przy okazji - czy to prawda, że serbski jest tak podobny do polskiego, że bez
          problemu Polak z Serbem dogadać się mogą ?
    • englishman22 Re: Sesja 24.01.05, 20:52
      Za to ja mam -filologia angielska(moj nick bez przyczyny nie powstał)-4 rok na
      Uniw Śląskim-4 egzaminy ustne w ciagu 3 lat a reszta pisemna i wieczna
      pamieciów-studia dla masochistów ale warto mimo to pozd:)
      • morfinka_12 Sesji już nie mam jako takiej. KOncentruję się 25.01.05, 11:13
        na oddaniu pracy mgr. Egzaminy już przeszedłem wszystkie.
        • raskarba Re: Sesji już nie mam jako takiej. KOncentruję si 25.01.05, 15:42
          A kiedy szykuje sią obronka ?
      • raskarba Re: Sesja 25.01.05, 15:53
        Witam więc kolegę po fachu. Ja z kolei kończyłem anglistykę na Jagiellońskim,
        ale już tak dawno temu, że nie bardzo pamiętam, czy ten UJ był w Krakowie, czy
        może gdzie indziej.
        (jest to zawoalowane nawiązanie do wypowiedzi pewnego trepa ze szkoły
        podchorążych rezerwy w Węgorzewie, który mawiał, że jego szwagier też jest
        absolwentem UJ - w Rzeszowie...)
        • buksy Re: Sesja 25.01.05, 17:29
          Mało tego widzę że większość jakś związana jest z Krakowem, tak czy inaczej...pozdrowienia dla smoka ..
    • filipppppppppp Re: Sesja 29.01.05, 17:35
      strzaleczka!

czy to ty fiszu z ekonomika? bo nie wiem czy dobrze pamietam ?????
      • fiszu Re: Sesja 31.01.05, 17:19
        Tia. To jest Fiszu z ekonomika. Już przypomniałem sobie ktoś Ty :)) Pozdrawiam.
        Acha, no i koniecznie częściej pisz na tym forum. Może jakiś własny wątek?
    • radzio82 Re: Sesja 29.01.05, 18:26
      na samym poczatku witam Fisza. O ile to Ty. Z tej strony Radek z 32))
      Witam rowniez wszystkich studentow , przed egzaminami. Niestety jestem na IV
      roku i mam sesja niezbyt ciekawa...w sumie zostal jeden egzamin ale z Prawa
      handlowego u prof. Kidyby...jesli komus mowi cos to nazwoisko)))))trzymajcie
      sie wszyscy dzielnie i nie dajcie sie. Pozdrawiam
    • morfinka_12 Zce radzio 82 - Witamy i zaglądaj do nas częściej 29.01.05, 18:39
      Nie obrazimy się jak zostaniesz na stałe u nas. Ogólnie witaj !!!!!!!!!!!!!
    • radzio82 Re: Sesja 01.02.05, 16:57
      ach ta sesja ....nie ma chyba studenta ktoremu by ciarki nie przechodzily na
      sama mysl o egzaminach. Koniec wolnego, zabaw, imprez i tylko ksiazka od rana
      do nocy. Nie ma jednak co sie martwic...to tylko stan przejsciowy z ktorego
      wychodzisz bogatszy intelektualnie.....a pozniej znowu beztroskie zycie
      studenta))))
      "Korzenie nauki sa gorzkie, owoce zas slodkie"...oby i tak jutro bylo po
      egzaminie ktory mnie czeka. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka