Dodaj do ulubionych

na nowe forum zapraszam korektorów :)

01.12.05, 20:45
oto fragment ze strony głównej:

"Nasze forum obsługuje wspaniały system Powiadomień przez GG, więdz zachęcam
was do dodawania swoich numerów w profilu. Dzieki temu bedzie otrzymywac
informacje o nowych tematach, kto je napisał i bedziecie odrazu dostawać link
do tematu.

Aby powiadomienie przez GG działało nalerzy do swojej listy dodać następujący
nr 9557171.

Jest to numer z którego nasze forum wysyła informacje i bez dodania go nie
bedziecie dostawac żadnych widomosci o nowych tematach."

nalerzy należy pisać przez "ż"

Obserwuj wątek
    • brazilion Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 02.12.05, 04:15
      No, i pare jeszcze innych ortograficznych i stylistycznych "niescislosci"...
      • feel_good Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 02.12.05, 13:16
        i problemy z deklinacją...
        :)))
        • brazilion Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 02.12.05, 15:13
          ...oraz koniugacja !
          • feel_good Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 02.12.05, 23:02
            I nie zapominajmy o interpunkcji...
            :)
            • feel_good podjąłem się - oto wyniki: 02.12.05, 23:15
              Powinno być:

"więc" zamiast więdz,
              "Was" zamiast was (w tym miejscu zwrot grzecznościowy byłby jak najbardziej
              wskazany),
              "Dzięki" zamiast Dzieki,
              "będziecie" zamiast bedziecie (dwa razy, raz brak końcówki "cie"),
              "otrzymywać" zamiast otrzymywac,
              "należy" zamiast nalerzy,
              brak dwukropka po "nr",
              brak przecinka przed "z którego",
              "dostawać" zamiast dostawac,
              "wiadomości" zamiast widomosci,

O ile jestem w stanie tolerować literówki podczas pisania na forum lub w mailu,
              o tyle takie błędy na stronie internetowej, gdzie jest raptem kilka zdań do
              przejrzenia, są dla mnie po prostu nie do przyjęcia...

...
              "Nasze forum obsługuje wspaniały system Powiadomień przez GG, więdz zachęcam
              was do dodawania swoich numerów w profilu. Dzieki temu bedzie otrzymywac
              informacje o nowych tematach, kto je napisał i bedziecie odrazu dostawać link
              do tematu.

Aby powiadomienie przez GG działało nalerzy do swojej listy dodać następujący
              nr 9557171.

Jest to numer z którego nasze forum wysyła informacje i bez dodania go nie
              bedziecie dostawac żadnych widomosci o nowych tematach."
    • lachien Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 03.12.05, 09:31
      Heheh - coś mi się zdaje, że koleś nie wyskoczy z popularnośvcią forum nawet
      przed portal ostrowiecki, który to jak wiemy jest odwiedzany raz na 100 lat.
    • nowy34 Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 04.12.05, 11:45
      poprawione :-) dziękuję za sugestię...
      • nowy34 Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 04.12.05, 11:51
        a co do popularności to pisaliście, że macie 10 aktywnych userów. My juz teraz
        mamy 20 w pełni aktywnych userów a wszystkich już 50. A co do pisowni to cały
        czas nad nią pracujemy.
        • w.kielanowska Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 04.12.05, 13:27
          Byłam na nowym forum i sorki, ale jakoś mi nie podchodzi...Może tutaj nie jest
          zbyt kolorowo (pod względem wizualnym),ale ja czuję pewien charakterek.Mnie się
          to podoba...A ta licytacja co do ilości userów-trochę dziecinna... Dobra
          krytyka -uczy a nie neguje...Pozdrawiam W.K.
          • w.kielanowska Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 04.12.05, 13:32
            Ijeszcze jedno... Literówki mogą się każdemu zdarzyć,ale tam jest ich sporo...A
            może to taki image....
        • lachien Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 04.12.05, 13:46
          I co z tego, że macie 20. zobaczymy za ile sie wypalicie jak świczeka, a posty
          zanikną. Kolego - naucz się jednej rzeczy - nie liczy się ilość - tylko JAKOŚĆ.
          I zlikwiduj sobie z formu spywa bo to mnie mierzi.
          • morfinka_12 jak po pół roku będzie u was 10 userów 04.12.05, 13:50
            popgratuluję bo dwudniowych użytkownmikó było i jest wielu. Życzę wam
            powodzenia ale pod względem merytorycznym nie widzę tam miejsca dla użytkownikó
            tego forum
            • lachien Re: jak po pół roku będzie u was 10 userów 04.12.05, 13:52
              Dokładnie.
              • kkocyk Chcesz nowych działów u nas ?? 11.12.05, 20:48
                Nie ma sprawy. Jestem jednym z adminów ostrowiec.blo.pl i jeśli sądzisz, żę
                barkuje jakiegoś tematu do dyskusji to powiedz to. W tej chwili dopiero
                powstają poszczególne działy i większość z nich jest na rzyczenie urzytkowników.
                • rudeboys Re: Chcesz nowych działów u nas ?? 11.12.05, 21:55
                  kkocyk napisał:

> Nie ma sprawy. Jestem jednym z adminów ostrowiec.blo.pl i jeśli sądzisz, żę
                  > barkuje jakiegoś tematu do dyskusji to powiedz to. W tej chwili dopiero
                  > powstają poszczególne działy i większość z nich jest na rzyczenie urzytkowników

bez urazy ale popracuj nad ortografią bo aż po oczach wali
                  • brazilion Re: Chcesz nowych działów u nas ?? 12.12.05, 02:33
                    Oj, faktycznie wali. A co ja mam na to powiedziec, jako byly nauczyciel jezyka
                    polskiego ? Zal jaja sciska. Doslownie i w przenosni...
                    • kkocyk Re: Chcesz nowych działów u nas ?? 12.12.05, 20:40
                      brazilion napisał:

> Oj, faktycznie wali. A co ja mam na to powiedziec, jako byly nauczyciel
                      jezyka
                      > polskiego ? Zal jaja sciska. Doslownie i w przenosni...

Ja już pracuje nad błędami. Niestety wszystkiego umieć nie można. Ja urodziłem
                      się z talentem do techniki i to mnie interesuje, przez to zawaliłem ortografie.
                      Na szczęście już nad tym pracuje. Prosze Cię o wybaczenia jako nauczyciela j.
                      polskiego. Co do innej wypowiedzi na tym forum odnośnie obrażania innych na
                      naszym forum - niestety na naszym forum pojawiło się kilku niesfornych userów,
                      ale nie tylko wam się to nie podoba, już od początku staram się jakoś z nimi
                      walczyć.
                      • brazilion Do Kkocyka 12.12.05, 22:48
                        Przyznam Ci sie, ze Twoja odpowiedz mnie zaskoczyla. W pozytywny sposob.
                        Oczywiscie, nie moge miec pretensji, ze ktos popelnia jakies bledy, bo to
                        przeciez normalne, ludzkie. Ciesze sie jednak, ze to zauwazyles i probujesz
                        temu przeciwdzialac. Mnie tez sie zdarza miec klopoty z interpunkcja, a nawet
                        ortografia (ostatnio nawet czesciej, niz powinno). Natomiast faktem jest, ze
                        ciezkostrawne sa pewne wypowiedzi pewnych osob zagladajacych tu jako goscie i
                        probujacych "dyrygowac" nami, stalymi bywalcami przy uzyciu pewnych natretnych
                        i meczacych metod. Widze, wobec tego, ze mamy podobny problem...
                        • monika.dk Re: Do Kkocyka 13.12.05, 09:06
                          Mnie też odpowiedź Kkocyka urzekła. Najważniejsze to praca nad sobą, a jeszcze
                          jak ktoś publicznie przyznaje się do błędów, no, no
                          może to atmosfera zbliżających się świąt to powoduje, bo to czas cudów !
                          pozdrawiam :))
            • nowy34 Re: jak po pół roku będzie u was 10 userów 04.12.05, 19:06
              więc uważacie się za ostrowiecką elitę i z plebsem się nie zadajecie?
          • nowy34 Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 04.12.05, 19:05
            lachen wejdz przez adres ostrowiec.akceleracja.pl a spywa nie będzie
            • erny Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 04.12.05, 19:28
              Przede wszystkim forum opierające sie na php (czyli to pod adresem
              www.ostrowiec.akceleracja.pl) daje większe możliwości użytkownikom. Z tego co
              widze to ta imitacja forum na gazeta.pl jest ograniczona. Może niektórych
              przeraża perspektywa zmian, ale te zmiany mogą niektórym wyjść na dobre. Nowe
              ostrowieckie forum jest przejrzyste, czytelne, pracuje na szybkim serwerze, cały
              czas sie rozwija, a administratorzy cały czas pracują nad rozpowszechnieniem go.
              Polecam to forum i serdecznie zapraszam.
              • dizzy81 Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 04.12.05, 20:05
                Może i mas zracje, ale tutaj wchodze, patrze i wiem co kto napisał, natomiast na nowym forum, musze wchodzic w kazdą kategorie i szukac czy cos jest mnie interesującego, czy tez nie
                • blade_master Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 06.12.05, 15:52
                  dizzy81 napisał:

> Może i mas zracje, ale tutaj wchodze, patrze i wiem co kto napisał, natomiast n
                  > a nowym forum, musze wchodzic w kazdą kategorie i szukac czy cos jest mnie int
                  > eresującego, czy tez nie

i tu błąd - bo masz ikonkę o nazwie "nieprzeczytane wiadomości". klikasz tam i pojawiają ci sie wszystkie wiadomosci nieprzeczytane. Wybierasz sobię tą która cię interesuje i tyle. Jesteście po prostu przyzwyczajeni do tego forum, dlatego nie jestescie otwarcie na lepsze rozwiązania. Uwazacie forum phpbb za śmieć z obrazkami. Co to ma do rzeczy? Forum phpbb jest tak czy siak bardziej fucnkcjonalne.
              • brazilion Imitacja ? 05.12.05, 03:24
                Niby dlaczego imitacja ?
                A poza tym - dane techniczne mi nie zaimponuja, gdy wieje nuda i bylejakoscia.
                I jeszcze raz powtarzam, nie lubie gdy ktos wciska mi cos na sile i chce mnie
                przekonac, ze tak naprawde wie lepiej ode mnie, co ja sam lubie. Koledzy,
                troche wiecej pokory. A jesli macie cos wspolnego z nieslawnym portalem
                ostrowiec swww.nasze miasto (mam jakies dziwne przeczucie, ze tak jest), to
                lepiej wezcie sie do roboty i zrobcie chciaz jedna rzecz, a dobrze...
                • nowy34 Re: Imitacja ? 05.12.05, 16:15
                  Nie mamy nic wspólnego z tym portalem.
                  • brazilion Re: Imitacja ? 05.12.05, 17:20
                    Jesli tak, to jest cien szansy, ze z was cos bedzie. Ale poki co swiata nie
                    podbiliscie, wiec na waszym miejscu bylbym nieco bardziej stonowany i nie
                    dyskredytowal tego, co juz sie sprawdzilo tylko dlatego, ze to nie "wasze".
              • buksy Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 05.12.05, 11:19
                a co będzie jak administrator pojedzie na wakacje albo mu się znudzi ?
                • nowy34 Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 05.12.05, 16:16
                  Jest nas trzech więc zawsze ktoś będzie, niech cie o to głowa nie boli :-)
                  • buksy Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 06.12.05, 18:48
                    najgorsze co może być to jak admini są kumplami :)
                    • kkocyk Re: na nowe forum zapraszam korektorów :) 11.12.05, 20:56
                      Moim zdaniem jest to nieuniknione. Przecierz na takim forum pisze się z
                      konkretnymi osobami i się je poznaje. Wiec chyb na wszystkich forach admini są
                      kumplami.
    • monika.dk jeszcze nie weszłam na "mowe forum" ale 05.12.05, 07:49
      kiedyś spróbuję to opowiem, co widziałam ..

.. siedzą, piją, lulki palą ...
      • nowy34 Re: jeszcze nie weszłam na "mowe forum" ale 05.12.05, 16:17
        Zapraszamy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka