pathos_phobos 24.05.06, 15:43 Czy kiedykolwiek ogłoszono wolne z okazji przyjazdu JP II? Ja sobie nie przypominam. Czy kiedykolwiek ogloszono święto z okazji przyjazdu głowy innego państwa do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brazilion Re: Papież 24.05.06, 15:45 Jak sama nazwa wskazuje, ogloszono swieto z okazji przyjazdu Ojca Swietego. JPII tez byl Ojcem Swietym, ale wtedy nasz rzad, najwyrazniej, do swietych nie nalezal... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Papież 24.05.06, 15:54 A teraz należy?zachowuje się nak nowotestamentowi faryzeusze,ale to nie o to idzie. A święto i tak trzeba będzie odrobić-więc dla kogo to będzie korzystne? Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Papież 24.05.06, 18:31 Kandydatow na swietych to ja juz nie widze zadnych, a najmniej w polityce. Wyszla mi ot, taka gierka slowna. Niewinna. A moze i winna, bo wczoraj troche wina naduzylem :) Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Papież 24.05.06, 15:48 Jeszcze wiele rzeczy nas zaskoczy pod rzadami PiSowców. co ciekawe głosowałem na nich. Nie było dużego wyboru, na platformę nigdy nie zagłosuję, a LPR i Samoobrona to żenada. Zagłosowałem, mimo iż wiedziałem że prawica jest kłótliwa, nienawiścią zionie, rolicza z przeszłości, dopatruje się wszędzie spisku itd. Myslałem, że jakąąś normalnośc wprowadzą, a tu...!Polska płonie! Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: Papież 24.05.06, 15:51 Co ciekawe jakimś cudem łaska mistrza dżedaj wuja romana dosięgła i studentów. Czemu b3 nigdy nie zagłosujesz na platformę? Bardzo to ciekawe jest, np. co byś zrobił jakby wybory jutro były? Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Papież 24.05.06, 16:53 A ja bym głosowała na UPR z Januszem Korwin-Mikke,ewentualnie na Partię Demokratyczną.....Ale kiedy to będzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Papież 24.05.06, 16:57 A w ogóle to miałobyć o Papieżu......Jakoś mam dziwne uczucia,że za dużo się spodziewamy.To już nie będzie taka pielgrzymka,jak kiedyś..... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Papież 24.05.06, 17:01 Przyjedzie,powie "niech bedzie pochwalony jesus Chrystus" z przydechem na "ch" w pochwalony i tyle.może kaczus poleży krzyżem,bo ma za co... Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Papież 25.05.06, 07:37 cholera, trzeba główkować jak wyjechać z Warszawy :-/ . Na Żwirki i Wigury (trasa przejazdu Papieża) co 50 metrów stoi Policja, Żandarmeria Wojskowa, Straż Miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
fake_plastic_goch Re: Papież 25.05.06, 09:16 cholera moglam stąd uciekac, ze Zwirki, a najlepiej z warszawy. pod oknem stoi mi z 20 policjantow, od wczopraj proby papamobila, wyją syreny, łażą tajniacy, a miasto juz sraki dostaje Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Papież 25.05.06, 09:24 no właśnie ja będe uciekał prawie spod Piaseczna . Atakuje jednak na "STOP-a" na pętle przy Aleii Krakowskiej, jeśli do 17-tej nie złapie to może uda się zabrać z kumplem z Rzeszowa, a jak nie to zostaje kumpela z Ostrowca, która jedzie o 19:30. Gdyby mi na czasie nie zależało, to zabrałbym się z kumpelą..ale mi na czasie zależy..cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Papież 25.05.06, 09:32 A jak nie będzie mówił po polsku, tylko po germańsku albo angielsku, to co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Papież 25.05.06, 09:35 Nas tu na północy tym razem nikt nie nawiedza, więc śpimy na drogach, hehe, spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Zabierzcie Kaczora! 25.05.06, 11:22 Dusi sie, chrząka, mlaska! Ale obciach! A B16 nic nie rozmumie! Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Zabierzcie Kaczora! 25.05.06, 11:40 Brazylion16???????Nowy forumowicz???? Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Zabierzcie Kaczora! 25.05.06, 12:40 Co za Benek 16? Aaaaa.......Benio XVI nie chce kaczek na obiad, mówi, że nie lubi. Znaczy zostaną dla nas, fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Zabierzcie Kaczora! 25.05.06, 20:28 Mnie się (o zgrozo) zdarzylo dziś slyszeć p prezydenta na szczycie Łysicy... przypadkiem, przez telefon... życie bywa dziwne;) Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Papież 26.05.06, 08:06 Fajny był wczoraj ten papież, wygląda na równego gościa. Co Wy myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Papież 26.05.06, 14:38 Najbardziej w nim podoba mi sie to, ze dosc ostro wzial sie za gejostwo w lonie kosciola, szczegolnie molestowanie seminarzystow przez przelozonych i molestowanie dzieci przez ksiezy... To juz powinno byc zalatwione... jakies 2 tys. lat temu ! Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Papież 26.05.06, 19:31 wiesz-księża molestuja tez dziewczynki... Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Papież 26.05.06, 19:36 Tak jest - zwroc uwage, ze napisalem "molestowanie DZIECI przez ksiezy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Papież 26.05.06, 20:08 Powinienem jeszcze, wobec tego, dodac - walka z pedofilia... Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Zeszła Papieżowi opuchlizna z ręki.. 29.05.06, 09:49 po tym jak Kaczyńska całując uderzyła nosem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Zeszła Papieżowi opuchlizna z ręki.. 29.05.06, 22:01 Moze pisza na stronach watykanu? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Papież 01.06.06, 01:10 Ciekawostka-na twarzach niektórych kobiet-męskie twarze zdają sie być pozbawione tego wyrazu-widziałem ten sam grymas,który mozna zobaczyć podczas koncertów (apogeum to Beatelsi)-takie uwielbienie na granicy histerii,jakby zaraz miały wybuchnąć płaczem.Ciekawe na ile było to przeżycie religijne,a na ile spotkanie z idolem. Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Papież 01.06.06, 07:58 zgoda, wizyta papieża ma niewiele wspólnego z religią Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Papież 01.06.06, 15:01 W czasie pielgrzymki B16 gdzies obilo mi sie o uszy (albo i oczy) takie zdanie: "Dewotom potrzebny jest papiez, a wszystkim innym wystarczy sam pan Bog"... Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Papież 01.06.06, 15:23 Ech, mialem okazje wracac do Krakowa w sobote A4 około godziny 13! Od zjazdy z autostrady do makro istna tragedia! Jeden pas ruchu, wszedzie zaparkowane autokary, mam nawet zdjecia! Pod M1 na parkingu widziana ostrowiecka Kapena. Za to TK cała masa!No chyba ze nasze parkowały już na Pleszowie:P Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy kapusie 01.06.06, 22:15 Ciekawe czy w Ostrowcu też byli kapusie wśród księży? Z dużą dozą pewności uważam, że tak, bo niby czemu nie, skoro w skali kraju większość była "umoczona". Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: kapusie 01.06.06, 22:30 Może jestem młody i mało wiem, ale wali mnie to kto donosił, kto współpracował! Nie rozumiem tego wszystkiego, po co to odgrzebywać, jakie czasy były kazdy wie! ech, mnie to nie obchodzi albo moze, ech, zmeczony jestem, ide spac Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: kapusie 01.06.06, 23:48 Zgadzam się- od tego czasu minęło 17 lat, a często i więcej. Socjalizm realny nie wróci, bo któż by tego chciał, a teczki- cóż, czy można wierzyć teczkom? Po prostu nie wiemy ile w nich prawdy, a jeśli- to jakie były motywy, najłatwiej jest zniszczyć człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: kapusie 02.06.06, 01:17 aisablri napisała: > Zgadzam się- od tego czasu minęło 17 lat, a często i więcej. Socjalizm realny > nie wróci, bo któż by tego chciał Patrząć na IV RP nie byłbym tego taki pewien... Ja chcę powrotu do trzeciej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: kapusie 02.06.06, 08:52 Mnie też "wali" informacja kto kapował, ale chcę też do III RP, i to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: kapusie 02.06.06, 09:50 Nie ma żadnej IV RP, nie zgadzam się! Nie było żadnej zmiany ustrojowej, która by wymagała zmiany nazwy! To się przyjęło potocznie i rozpleniło... Jest cały czas III i oby była jeszcze długie lata.. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: kapusie 02.06.06, 10:08 a mnie nie wali, bo chodzę do spowiedzi i nie chciałbym trafić na takiego łosia co latał na SB. Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: kapusie 02.06.06, 10:17 no to przestań chodzić do spowiedzi, bo większość ma coś na sumieniu, tak sam kościół ocenia Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: kapusie 02.06.06, 10:30 a jak piekarz zacznie wypiekać zakalce, to mam przestać jesc chleb, czy przegonić piekarza ? Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Kraków 02.06.06, 13:47 Za czasów błazna Stańczyka, najwięcej w Polsce było.... lekarzy, każda przekupka w Krakowie wiedziała jak leczyć zęby i to innym sposobem. Teraz to najwyżej w Krakowie można dostać w zęby - usłyszałem dziś w radio, że Kraków to najniebezpieczniejsze miasto w kraju, niezłe, co? I to ze statystyk policyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś