24.05.06, 15:43
Czy kiedykolwiek ogłoszono wolne z okazji przyjazdu JP II? Ja sobie nie
przypominam.
Czy kiedykolwiek ogloszono święto z okazji przyjazdu głowy innego państwa do
Polski?
Obserwuj wątek
    • brazilion Re: Papież 24.05.06, 15:45
      Jak sama nazwa wskazuje, ogloszono swieto z okazji przyjazdu Ojca Swietego.
      JPII tez byl Ojcem Swietym, ale wtedy nasz rzad, najwyrazniej, do swietych nie
      nalezal...
      • pathos_phobos Re: Papież 24.05.06, 15:54
        A teraz należy?zachowuje się nak nowotestamentowi faryzeusze,ale to nie o to
        idzie.
        A święto i tak trzeba będzie odrobić-więc dla kogo to będzie korzystne?
        • brazilion Re: Papież 24.05.06, 18:31
          Kandydatow na swietych to ja juz nie widze zadnych, a najmniej w polityce.
          Wyszla mi ot, taka gierka slowna. Niewinna. A moze i winna, bo wczoraj troche
          wina naduzylem :)
    • brazylion3 Re: Papież 24.05.06, 15:48
      Jeszcze wiele rzeczy nas zaskoczy pod rzadami PiSowców. co ciekawe głosowałem na nich. Nie było dużego wyboru, na platformę nigdy nie zagłosuję, a LPR i Samoobrona to żenada. Zagłosowałem, mimo iż wiedziałem że prawica jest kłótliwa, nienawiścią zionie, rolicza z przeszłości, dopatruje się wszędzie spisku itd.
      Myslałem, że jakąąś normalnośc wprowadzą, a tu...!Polska płonie!
      • dizzy81 Re: Papież 24.05.06, 15:50
        Żałujesz?
      • michal13w Re: Papież 24.05.06, 15:51
        Co ciekawe jakimś cudem łaska mistrza dżedaj wuja romana dosięgła i studentów.
        Czemu b3 nigdy nie zagłosujesz na platformę? Bardzo to ciekawe jest, np. co byś
        zrobił jakby wybory jutro były?
        • w.kielanowska Re: Papież 24.05.06, 16:53
          A ja bym głosowała na UPR z Januszem Korwin-Mikke,ewentualnie na Partię
          Demokratyczną.....Ale kiedy to będzie.....
          • w.kielanowska Re: Papież 24.05.06, 16:57
            A w ogóle to miałobyć o Papieżu......Jakoś mam dziwne uczucia,że za dużo się
            spodziewamy.To już nie będzie taka pielgrzymka,jak kiedyś.....
            • pathos_phobos Re: Papież 24.05.06, 17:01
              Przyjedzie,powie "niech bedzie pochwalony jesus Chrystus" z przydechem na "ch"
              w pochwalony i tyle.może kaczus poleży krzyżem,bo ma za co...
              • chuchalscy Re: Papież 24.05.06, 17:49
                amen
                • pathos_phobos Re: Papież 24.05.06, 18:45
                  to też pewnie powie
    • bmwariat Re: Papież 25.05.06, 07:37
      cholera, trzeba główkować jak wyjechać z Warszawy :-/ . Na Żwirki i Wigury
      (trasa przejazdu Papieża) co 50 metrów stoi Policja, Żandarmeria Wojskowa,
      Straż Miejska.
      • fake_plastic_goch Re: Papież 25.05.06, 09:16
        cholera moglam stąd uciekac, ze Zwirki, a najlepiej z warszawy. pod oknem stoi
        mi z 20 policjantow, od wczopraj proby papamobila, wyją syreny, łażą
        tajniacy, a miasto juz sraki dostaje
        • bmwariat Re: Papież 25.05.06, 09:24
          no właśnie ja będe uciekał prawie spod Piaseczna . Atakuje jednak na "STOP-a"
          na pętle przy Aleii Krakowskiej, jeśli do 17-tej nie złapie to może uda się
          zabrać z kumplem z Rzeszowa, a jak nie to zostaje kumpela z Ostrowca, która
          jedzie o 19:30. Gdyby mi na czasie nie zależało, to zabrałbym się z
          kumpelą..ale mi na czasie zależy..cholera!
          • dizzy81 Re: Papież 25.05.06, 09:32
            A jak nie będzie mówił po polsku, tylko po germańsku albo angielsku, to co wtedy?
            • chuchalscy Re: Papież 25.05.06, 09:35
              Nas tu na północy tym razem nikt nie nawiedza, więc śpimy na drogach, hehe,
              spokojnie.
              • brazylion3 Buksy??? 25.05.06, 11:03
                Powitałeś papieża w Warszawie:)??????
    • dizzy81 Już jest! 25.05.06, 11:02
      Wylądował!
    • dizzy81 Zabierzcie Kaczora! 25.05.06, 11:22
      Dusi sie, chrząka, mlaska! Ale obciach! A B16 nic nie rozmumie!
      • brazylion3 Re: Zabierzcie Kaczora! 25.05.06, 11:40
        Brazylion16???????Nowy forumowicz????
        • bmwariat Re: Zabierzcie Kaczora! 25.05.06, 11:43
          BENEK 16:))
          • chuchalscy Re: Zabierzcie Kaczora! 25.05.06, 12:40
            Co za Benek 16? Aaaaa.......Benio XVI nie chce kaczek na obiad, mówi, że nie
            lubi. Znaczy zostaną dla nas, fuj.
      • aisablri Re: Zabierzcie Kaczora! 25.05.06, 20:28
        Mnie się (o zgrozo) zdarzylo dziś slyszeć p prezydenta na szczycie Łysicy... przypadkiem, przez telefon... życie bywa dziwne;)
    • pathos_phobos Re: Papież 25.05.06, 15:19
      Kazanie ma po włosku
      • chuchalscy Re: Papież 25.05.06, 17:26
        Dobrze pathosie, że nie po niemiecku
        • chuchalscy Re: Papież 26.05.06, 08:06
          Fajny był wczoraj ten papież, wygląda na równego gościa. Co Wy myślicie?
          • brazilion Re: Papież 26.05.06, 14:38
            Najbardziej w nim podoba mi sie to, ze dosc ostro wzial sie za gejostwo w lonie
            kosciola, szczegolnie molestowanie seminarzystow przez przelozonych i
            molestowanie dzieci przez ksiezy... To juz powinno byc zalatwione... jakies 2
            tys. lat temu !
            • pathos_phobos Re: Papież 26.05.06, 19:31
              wiesz-księża molestuja tez dziewczynki...
              • brazilion Re: Papież 26.05.06, 19:36
                Tak jest - zwroc uwage, ze napisalem "molestowanie DZIECI przez ksiezy" :)
                • pathos_phobos Re: Papież 26.05.06, 19:39
                  ale w kontekscie walki z gejostwem.
                  • brazilion Re: Papież 26.05.06, 20:08
                    Powinienem jeszcze, wobec tego, dodac - walka z pedofilia...
                    • pathos_phobos Re: Papież 27.05.06, 00:20
                      powinieneś
                      • brazilion Re: Papież 27.05.06, 03:46
                        No, to wobec tego dodaje :)
    • bmwariat Zeszła Papieżowi opuchlizna z ręki.. 29.05.06, 09:49
      po tym jak Kaczyńska całując uderzyła nosem?:)
      • pathos_phobos Re: Zeszła Papieżowi opuchlizna z ręki.. 29.05.06, 22:01
        Moze pisza na stronach watykanu?
    • pathos_phobos Re: Papież 01.06.06, 01:10
      Ciekawostka-na twarzach niektórych kobiet-męskie twarze zdają sie być
      pozbawione tego wyrazu-widziałem ten sam grymas,który mozna zobaczyć podczas
      koncertów (apogeum to Beatelsi)-takie uwielbienie na granicy histerii,jakby
      zaraz miały wybuchnąć płaczem.Ciekawe na ile było to przeżycie religijne,a na
      ile spotkanie z idolem.
      • chuchalscy Re: Papież 01.06.06, 07:58
        zgoda, wizyta papieża ma niewiele wspólnego z religią
        • brazilion Re: Papież 01.06.06, 15:01
          W czasie pielgrzymki B16 gdzies obilo mi sie o uszy (albo i oczy) takie zdanie:
          "Dewotom potrzebny jest papiez, a wszystkim innym wystarczy sam pan Bog"...
    • dizzy81 Re: Papież 01.06.06, 15:23
      Ech, mialem okazje wracac do Krakowa w sobote A4 około godziny 13! Od zjazdy z autostrady do makro istna tragedia! Jeden pas ruchu, wszedzie zaparkowane autokary, mam nawet zdjecia! Pod M1 na parkingu widziana ostrowiecka Kapena. Za to TK cała masa!No chyba ze nasze parkowały już na Pleszowie:P
      • chuchalscy kapusie 01.06.06, 22:15
        Ciekawe czy w Ostrowcu też byli kapusie wśród księży? Z dużą dozą pewności
        uważam, że tak, bo niby czemu nie, skoro w skali kraju większość była "umoczona".
        • dizzy81 Re: kapusie 01.06.06, 22:30
          Może jestem młody i mało wiem, ale wali mnie to kto donosił, kto współpracował! Nie rozumiem tego wszystkiego, po co to odgrzebywać, jakie czasy były kazdy wie! ech, mnie to nie obchodzi albo moze, ech, zmeczony jestem, ide spac
          • aisablri Re: kapusie 01.06.06, 23:48
            Zgadzam się- od tego czasu minęło 17 lat, a często i więcej. Socjalizm realny
            nie wróci, bo któż by tego chciał, a teczki- cóż, czy można wierzyć teczkom? Po
            prostu nie wiemy ile w nich prawdy, a jeśli- to jakie były motywy, najłatwiej
            jest zniszczyć człowieka...
            • pathos_phobos Re: kapusie 02.06.06, 01:17
              aisablri napisała:

> Zgadzam się- od tego czasu minęło 17 lat, a często i więcej. Socjalizm realny
              > nie wróci, bo któż by tego chciał

Patrząć na IV RP nie byłbym tego taki pewien...
              Ja chcę powrotu do trzeciej!!!!
              • chuchalscy Re: kapusie 02.06.06, 08:52
                Mnie też "wali" informacja kto kapował, ale chcę też do III RP, i to szybko.
                • aisablri Re: kapusie 02.06.06, 09:50
                  Nie ma żadnej IV RP, nie zgadzam się! Nie było żadnej zmiany ustrojowej, która
                  by wymagała zmiany nazwy! To się przyjęło potocznie i rozpleniło... Jest cały
                  czas III i oby była jeszcze długie lata..
                • buksy Re: kapusie 02.06.06, 10:08
                  a mnie nie wali, bo chodzę do spowiedzi i nie chciałbym trafić na takiego łosia co latał na SB.
                  • chuchalscy Re: kapusie 02.06.06, 10:17
                    no to przestań chodzić do spowiedzi, bo większość ma coś na sumieniu, tak sam
                    kościół ocenia
                    • buksy Re: kapusie 02.06.06, 10:30
                      a jak piekarz zacznie wypiekać zakalce, to mam przestać jesc chleb, czy przegonić piekarza ?
                      • sound_system Re: kapusie 02.06.06, 10:36
                        Piekarzy u nas dostatek!
                        • buksy Re: kapusie 02.06.06, 10:40
                          księży jeszcze więcej ! :)
                          • chuchalscy Kraków 02.06.06, 13:47
                            Za czasów błazna Stańczyka, najwięcej w Polsce było.... lekarzy, każda przekupka
                            w Krakowie wiedziała jak leczyć zęby i to innym sposobem. Teraz to najwyżej w
                            Krakowie można dostać w zęby - usłyszałem dziś w radio, że Kraków to
                            najniebezpieczniejsze miasto w kraju, niezłe, co? I to ze statystyk policyjnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka