Dodaj do ulubionych

Łąki na Pułankach

19.03.07, 13:02
Czy to są połacie terenu prywatnego, czy miasta?
Obserwuj wątek
    • bmwariat Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 13:08
      prywatne- przecież ludzie tam pola mają:)))- chyba!:)
      • michal13w Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 13:10
        pamiętam z dzieciństwa kombajny, ale tam się teraz nic nie dzieje, to sam już
        nie wiem!
        • bmwariat Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 13:11
          niełatwo jest prowadzić siać i zbierać zboża będąc na zmywaku w Anglii:)
          • michal13w Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 13:13
            Istotnie. Świetne miejsce na park to jest, chociaż pewnie hołota spod klatek
            zaraz by się tam przeniosła
            • morfinka_12 Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 13:42
              tereny te były przeznaczone przez miasto na budowę osiedla, ale nie wiem czy
              miasto rozpoczęło wykup terenów na te inwestycję. Osiedle miało być kontynuacją
              Pułanek a wzdłóż Bałtowskiej miało powstać kolejne osiedle łączące Stwaki z
              Koszarami, tam wiem że wykupy już trawły

W obu przypadkach nie wiem na jakim etapie są/były pracei rozmowy.
              • michal13w Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 14:04
                ja im dam osiedle, własnym ciałem osłonię:D
                • bmwariat Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 14:08
                  na moim psie nie będą osiedla stawiać!
                  Ręce precz od łąk!
                  • michal13w Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 14:11
                    będziemy bronić "na rejtana" :D
                    • lachien Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 17:47
                      Przyjmowałes Micha kiedys na klatę 100 tonowy walec? Bardzo fajnie sie czujesz,
                      jak juz nóżki masz pod:)
                      • lachien Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 17:49
                        Jakbys był wtedy głodny to zamów w firmie znajomego catering. Dostaniesz
                        hamburgera i fryty w promocji, a jak bedziesz rzygał jelitami to masz po
                        znajomości załatwiony śliniak gratis.
                        • michal13w Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 17:51
                          Aj Sławek, na Ciebie zawsze można liczyć:D
                        • lachien Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 17:52
                          Naprawdę nie steruj się pieśniami, że z Wisem na Tygrysa jest wspaniale biec.
                          Zmiażdży Ci nóżki jak budyń, będziesz krótko krzyczał a potem tunel z kartką ma
                          samym końcu: Przepraszamy, ale życia po śmierci nie ma.
    • temp_nick Re: Łąki na Pułankach 19.03.07, 17:42
      Masz na myśli łąke i pola po drugiej stronie rowu, obok ogrodkow działkowych, w
      kierunku Rzeczek, pomiedzy Iłżecką a Siennienską?
    • pathos_phobos Re: Łąki na Pułankach 21.03.07, 14:12
      Te tereny na 100% prywatne.
      • bmwariat Re: Łąki na Pułankach 21.03.07, 14:26
        są wykupione przez właścicieli psów! Tam też znajduje się cmentarz zwierząt!Tiu
        trzeba Greenpeace powiadomić!
        • chuchalscy Re: Łąki na Pułankach 21.03.07, 21:49
          Plan pozwala na budowę domów? Jeśli tak, to kupią zainteresowani i będą budować.
          Ale po co miasto miałoby to wykupować? Nie rozumiem? A może w Ostrowcu, mieście
          cudów /toć przecież nie daleko stamtąd do Wąchocka, czyli stolicy absurdu w
          dowcipach/ to samorząd będzie developerem? Pewnie wyborcy na to liczą, że prezio
          będzie budował i rozdawał mieszkania. A tak a pro pos, czekam na różnych forach,
          co też Pan Prezydent w temacie ożywienie budownictwa? Rzecznik, nic tylko
          obiecuje, że prezio odpowie, odpowie i odpowie na różne tematy. Mam czas,
          poczekam. Zostało w końcu tylko 3 i pół roku.
          • temp_nick Re: Łąki na Pułankach 21.03.07, 22:19
            Wzmiankowane tereny są prywatne na 100%, wiem skądinąd

Ale problem okazuje sie leży gdzie indziej- otóż:

-Wszyscy chcą budować, ale nie ma z czego

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,4001811.html
          • ewam_1977 Re: Łąki na Pułankach 22.03.07, 08:14
            Proszę tylko mojego ukochanego miasteczka Wąchocka w ten wątek nie mieszać.
            Budujecie gdzie tylko chcecie tylko nie tam ! Spędziłam tam piękny okres swego
            dzieciństwa i jakoś żaden cud się nie zdarzył, za to wspomnienia mam przepiękne
            i wracam tam kiedy tylko mam możliwość . Mieszkają tam z to super ludzie i niech
            ono będzie takie jest ...niech tętni swoim życiem .
            • Gość: Se_nka Re: Łąki na Pułankach IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.07, 09:49
              Ewam - popieram - tez jestem w tych okolicach kiedy tylko moge.Jest przepieknie,
              zielono , cicho i spokojnie.Czekam na ciepelko.Pozdrowienia -)))
              • ewam_1977 Re: Łąki na Pułankach 22.03.07, 10:26
                Se_nka ja też pozdrawiam :) i tak jak piszesz w "naszych" okolicach tak jest
                cicho , spokój zielni wszędzie pełno , uwielbiam widok z górki babci Ziuci na
                panoramę Wąchocka , spacery brzegiem rzeki Kamiennej .......
                Ostrowiec, też ma swój urok i tu możecie budować tylko bez przesady , bo wtedy
                będziemy żyć jak w betonowych klatkach, a zieleń będzie nam się kojarzyć z
                przydomowymi ogródkami
    • bmwariat Re: Łąki na Pułankach 22.03.07, 09:52
      Na łąkach się człowiek opala i w tym roku tez się będe opalał!! ręce przecz od
      łąk!!!
      • Gość: mario_pulanki Re: Łąki na Pułankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:57
        Idziemy na kocyk? weźmiemy ewam:D
        • bmwariat Re: Łąki na Pułankach 22.03.07, 10:04
          kocyk??? hehehe.. lepsze jest jak chodzą po Tobie zwierzątka jakieś, natura,
          jak szczypie cię trawa:)) to jest CZAD!:)))
        • ewam_1977 Re: Łąki na Pułankach 22.03.07, 10:28
          Gość portalu: mario_pulanki napisał(a):

> Idziemy na kocyk? weźmiemy ewam:D
          bez komentarza ... Oj Mario Mario ty się do igrasz :D
          • mario_pulanki Re: Łąki na Pułankach 22.03.07, 10:30
            doigrać się (pisownia łączna) - Ponieść karę lub konsekwencje swojego złego zachowania. Czy ja się źle zachwouję?
            • ewam_1977 Re: Łąki na Pułankach 22.03.07, 10:32
              nie no już nic nówie :D
              "Proszę :) narysuj Mi baranka "
              • chuchalscy Re: Łąki na Pułankach 22.03.07, 11:50
                Dla mnie to możecie nie budować wcale, w końcu jak ciepełko to można mieszkać i
                na tych pięknych, to prawda, łąkach. Jak przyjeżdżam do Ostrowca to mieszkam
                właśnie z widokiem na te łąki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka