Gość: V.C. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 13:55 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030913/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mixer Re: Bojkot Danone'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 14:30 bakoma lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
doro6 Re: Bojkot Danone'a 15.09.03, 14:40 Kojarzy mi się z posłem Komorowskim i aferopodobnymi działaniami PSL. Nie wiem, czy wypada lobbować, ale ja się decyduję na Campinę (Bacha)lub małe mleczarnie. Gość portalu: mixer napisał(a): > bakoma lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Bojkot Danone'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 14:42 campina też dobra i inne jogurciki mniejszych firm bywaja dobre Odpowiedz Link Zgłoś
panidalloway Re: Bojkot Danone'a 15.09.03, 15:53 Ja najbardziej lubię Danone'a, mimo to nie będę kupować. Rozumiem, że nierentowne zakłady trzeba zamykać ale coraz częściej w imię maksymalizacji zysku doprowadza się do ruiny społeczności całych miast. Może bojkot uratuje kilkuset ludzi przed bezrobociem. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Bojkot Danone'a 15.09.03, 16:47 panidalloway napisała: > Ja najbardziej lubię Danone'a, mimo to nie będę kupować. Rozumiem, że > nierentowne zakłady trzeba zamykać ale coraz częściej w imię maksymalizacji > zysku doprowadza się do ruiny społeczności całych miast. Może bojkot uratuje > kilkuset ludzi przed bezrobociem. Pani Dalloway postanowiła kupić ...jogurt :) Zgadzam się w pełni. W Polsce niestety nie funkcjonuje jeszcze ta forma nacisku na wielkie korporacje.A właściwie jest to jedyna skuteczna broń. Odbija się nam globalizacyjna czkawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepiej lokalnie Bojkot Danone'a IP: *.int.warszawa.sint.pl 15.09.03, 16:20 Niesmowicie wspaniala spoleczna inicjatywa. Takich inicjatyw jest potrzeba wiecej! Wreszcie ktos zauwazyl. To nie jest walka mrowki ze sloniem! To jest walka KONSUMENTOW, dla ktorych Danone powinien zrobic wszystko by ich satysfakcjonowac. Nie ma nic bolesniejszego dla producenta jak bojkot produktow. Nie mozna zbojkotowac wszystkich, ale mozna wybierac tych, ktorzy najwiecej wnosza dla tych lokalnych spolecznosci. Danone jesli jest sloniem, to tylko dzieki pieniadzom, ktore konsumenci sa w stanie wydac na jego produkty. Odpowiedz Link Zgłoś