14.10.10, 11:21
Witam,zastanawiam się jak to jest z tą tolerancją ,czy wynosi ona tak jak jest w ulotce 12 godzin,czy mniej?Naczytałam sie trochę na ten temat i większość twierdzi że w przypadku tych tabletek wynosi ona tylko trzy godziny.Pytam o to ponieważ ostatnio zapomniałam żażyć tabletkę o stałej porze i zażyłam ją sześć godzin później.Następnie w nocy kochaliśmy się z mężem.Jak myślicie ,ochrona była zachowana czy jednak zmniejszona i mogło dojść do zapłodnienia?Zapytałabym swego lekarza ale wizytę mam dopiero za miesiąc ,dlatego pytam na forum.
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: Cerazette 14.10.10, 19:05
      W ulotce bzdet nie piszą, ale przy każdych pigułkach jakiś ułamek procentowy jest niepewności.
      • ding_yun Re: Cerazette 16.10.10, 11:23
        Kto twierdzi, że mają niższą tolerancję niż te 12 h? Żeby móc to stwierdzić, trzeba by zrobić dokładne badania, nie dawaj wiary wszystkim strasznym historiom krążącym w necie, bo od tego można osiwieć smile Wiadomo, że jakiś odsetek niepewności jest zawsze, ale producent raczej nie wprowadzałby celowo w błąd podając dłuższy niż faktycznie czas tolerancji, bo naraziłby się w ten sposób na masę pozwów gdyby coś poszło nie tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka