Dodaj do ulubionych

antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ

03.01.11, 16:43
Witam! Mam pewien problem. Otóż... kilka dni temu kochałam się z moim chłopakiem. Był to mój pierwszy raz. Biorę tabletki antykoncepcyjne od 8 miesięcy, lecz kiedyś zdarzyło mi się o jakiejś zapomnieć. Ostatnie 2 blistry tabletek
wybrałam rzetelnie, z dokładnością co do godziny i żadnej tabletki nie pominęłam. Kochaliśmy się bazując tylko i wyłącznie na zabezpieczeniu jakie dały nam tabletki (Yasminelle). Chciałabym również dodać,że tego wieczoru spożywaliśmy alkohol, a mój TŻ skończył we mnie. Było to 2 dni temu. Od tamtego czasu pobolewa mnie podbrzusze, jak w okres, ale dużo słabiej ii mam dziwne upławy. Dziwne, bo bardzo uporczywe, co jakis czas muszę zmieniać wkładkę. Czym może być to spowodowane? Dodam jeszcze, że kalkulator dni płodnych obliczył mi dni płodne iii tego dnia miaałam akurat dzień niepłodny. Zważywszy na te wszystkie okoliczności, to chyba mało prawdopodobne, że jestem w ciąży? Nurtuje mnie bardzo ten dziwny śluz. ;/ Bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 17:08
      a zadałaś sobie trud przeczytania ulotki od tabletek??
      jeśli tak, to odpowiedz na pytanie czy coś tam było o alkoholu?
      czy coś tam było o dniach płodnych??
      jeśli nie znasz odpowiedzi na te pytania, to przeczytaj ulotkę jeszcze raz.
      upławy mogą być spowodowane jedną z chorób przenoszonych droga płciową. być może twój chłopak nie jest zdrowy i "dał" ci niemiły prezent.
      • blabla.4 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 17:14
        przeczytałam ulotkę, nie ma mowy w niej o alkoholu, dlatego pytam... Mój chłopak w 100% jest zdrowy. Czy te upławy nie mogą być spowodowane przebiciem błony dziewiczej? Dodam, że z rana, po stosunku zauważyłam delikatną, czerwoną plamkę na majtkach.
        • blabla.4 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 17:15
          o dniach płodnych również nic nie ma w ulotce. Przeczytałam ją już 100 razy
        • doral2 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 20:37
          blabla.4 napisała:

> przeczytałam ulotkę, nie ma mowy w niej o alkoholu,.."

i jaki z tego wniosek wypływa?? tak na zdrowy rozsądek??
    • sundry Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 18:23
      Tak, to plamienie może być po przebiciu błony dziewiczej. Pigułki antykoncepcyjne hamują owulację, nie ma przy nich dni płodnych. Nie stresuj się.
      • blabla.4 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 18:26
        Dziękuję ślicznie! smile
      • blabla.4 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 19:03
        chciałabym się jeszcze dowiedzieć, czy jeżeli w czasie brania tabletek z poprzedniego blistra przez kilka dni krwawiłam jak w okres, tylko bardzo delikatnie, to ma to jakieś znaczenie? Podobno nie, bo w tym blistrze nic podobnego się nie przydarzyło ale wolę się upewnić.
        • doral2 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 20:36
          na pewno w ulotce jest o plamieniach, w akapicie poświęconym skutkom ubocznym lub niepożądanym.
          • blabla.4 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 20:44
            owszem, jest napisane, że takie krwawienia mogą się pojawić.
            • doral2 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 21:41
              i jaki z tego wniosek??
              • blabla.4 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 21:45
                nie żartuj sobie ze mnie, ja naprawdę się martwię! sad(((((
                Jeżeli znasz się na rzeczy, to po prostu mi pomóż, bo do takich wniosków sama też potrafię dojść, ale to tylko takie gdybanie.
                • doral2 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 22:13
                  usiłuję dać ci darmową lekcję myślenia, ale ty obiema rękoma ją odrzucasz.
                  niczego nie chcesz się nauczyć.
                  chcesz na tacy tak/nie.
                  bez wysiłku i refleksji.
                  nie przyłożę do tego ręki.
                  • blabla.4 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 03.01.11, 22:19
                    dobrze, rozumiem, że takie wnioskowanie jest bardzo dobre.

ALe tu można tyko i wyłącznie gdybać, żadnych pewnych informacji.
                    A ja zgłaszam się z prośbą do osób, które się na tym znają.
                    • doral2 Re: antykoncepcja, alkohol, mój PIERWSZY RAZ 04.01.11, 07:45
                      bo NIKT tu ci nie da pewnej informacji.
                      NIKT tu nie jest lekarzem.
                      każda z nas ma swoje doświadczenia i swoje wyciągniete z faktów wnioski.
                      a na podstawie przedstwionych przez ciebie informacji, można jedynie gdybać.

chcesz wiedziec czy jestes w ciązy? zrób sobie test, bo żadna z nas nie zgadnie czy jesteś w ciąży czy nie.
                      żadna z nas nie zgadnie skąd u ciebie te upławy. od tego jest lekarz.
                      na tym forum możesz otrzymać najwyżej ogólne, nie wiążące informacje, po konkrety chodzi się do lekarza.
                      i zacznij trochę czytać o zdrowiu, w szczególności o płodności kobiety, chorobach kobiecych i antykoncepcji, bo widzę, że twoja wiedza w tej kwestii jest żałośnie niewystarczająca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka