Dodaj do ulubionych

metoda yuzpe

14.04.11, 16:44
Witam serdecznie. wczoraj zastosowałam metodę yuzpe czyli dwie dawki 4* pigułka antykoncepcyjna, w moim przypadku microgynon. Z pigułkami czekałam do miesiączki niestety nie doczekałam...zastanawiam się teraz czy po zastosowaniu tej metody mimo wszystko czekać do następnej miesiączki z nowym opakowaniem czy moge np zacząć już przyjmować tabletki regularnie nie czekając na miesiączke.dodam ze po zastosowaniu yuzpe miałam małe krwawienie.I jeszcze jedna kwestia.gdybym zaczęł stosować tabletki dzisiaj to czy właściwości antykoncepcyjne byłyby zachowane czy mimo wszystko musiałabym używać czegoś dodatkowo?Bardzo proszę o odpowiedz.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • od.czasu.do.czasu Re: metoda yuzpe 14.04.11, 18:47
      Aż mi serce stanęło jak przeczytałam tytuł wątku.
      Nie wiem jak skończy się to u Ciebie ale u mnie to zawiodło (też 4x Micro + 4xMicro)
      - córka siedzi mi na kolanach smile
      Czekaj do miesiączki. Opakowania zaczyna się 1go dnia krwawienia.
      Nie kombinuj. O ile już nie jesteś w ciąży
    • nglka Re: metoda yuzpe 15.04.11, 01:17
      Ulotka.
      W przypadku zastosowania innego niż w 1 dniu miesiączki - zabezpieczać należy się przez całe opakowanie (gdy przyjmiesz między 1 a 5 dc - to dodatkowe zabezpieczenie bodaj przez tydzień).
      Czekaj do miesiączki. Za 2-3 tygodnie możesz zrobić test ciążowy bo metoda Yuzpe nie jest super skuteczna.
      Po takiej dawce organizm mógł się rozregulować, miesiączka może przyjść znacznie później niż się spodziewasz.
      • usunelamkonto Re: metoda yuzpe 15.04.11, 12:39
        ja zaczelam przed miesiaczka a potem mialam plamienia przez prawie cale op. zabeczpieczalam sie tylko do 7(a moze 6) tabletek od potem partner probowal przerywany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka