Dodaj do ulubionych

Pominięcie

26.07.11, 15:11
Jest taka sytuacja:zażyłam 3 tabletki z drugiego opakowania i przerwałam.Czy teraz jeśli odczekam do dnia okresu i zacznę brać od początku nowego cyklu zupełnie nowe opakowanie to będzie ok i będą działać?W ogóle teraz pewnie nie do końca pewne będzie kiedy dostanę okres uncertain

Pytam może któraś z Was wie,czy jednak konsultować się z lekarzem?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Pominięcie 26.07.11, 18:58
      ale wzięłaś jedno opakowanie i zaraz te 3 tabletki bez robienia przerwy czy jak??
      • mamapati Re: Pominięcie 27.07.11, 10:38
        Zażyłam jedno opakowanie całe (21 tabletek).Pierwsze w sensie odkąd zaczęłam ogólnie brać tabletki.Potem 7 dni przerwy,zaczęłam drugie.Brałam przez 3 dni i przerwałam.
        Teraz już wiem,że pojawiło się krwawienie po przerwaniu,2 dni od odstawienia.Więc zaczęłam nowe opakowanie.Mam nadzieję,że to się jakoś unormuje.

Przerwałam nie dlatego,że zapomniałam lub chciałam-byłam na wyjeździe i ktoś mi normalnie ukradł tabletkiuncertain wiem trudno uwierzyć.
        • doral2 Re: Pominięcie 27.07.11, 20:32
          a nie zgubiłaś przypadkiem, hę??
          a przy okazji - wiesz, że nie jesteś zabezpieczona, aż do następnego opakowania??
          • mamapati Re: Pominięcie 28.07.11, 11:11
            Niewykluczone,że zgubilam.
            Czyli bez sensu teraz zażywać?Myślałam,że pierwsze 7 dni jest ryzykowne potem juz ok.
            Ale tak czy inaczej lepiej juz nie będę przerywać bo zamieszam jeszcze bardziej ,a w tym czasie zastosuję 100% metodę antykoncepcyjną ABSTYNENCJA wink
            • doral2 Re: Pominięcie 28.07.11, 20:51
              jest sens zażywać.
              bo od następnego opakowania będziesz całkowicie zabezpieczona.
              jak teraz przerwiesz, to już kompletna masakra będzie i od następnego opakowania znowu siedem dni będziesz musiała się zabezpieczać...
              to już lepiej docierp do końca bez nerw.
              no i może nie abstynencja, gumki na ten przykład?
              o ile je tolerujesz...
              • mamapati Re: Pominięcie 29.07.11, 11:44
                Tak,masz rację.
                Dzięki smile
                Toleruję więc ok.
    • mak0s Re: Pominięcie 29.07.11, 16:41
      jak zorientujsz sie za zapomnialas o tabletce to zawsze jest opcja w postaci antykoncepcji awaryjnej
      • mamapati Re: Pominięcie 29.07.11, 16:59
        mak0s napisał:

> jak zorientujsz sie za zapomnialas o tabletce to zawsze jest opcja w postaci an
        > tykoncepcji awaryjnej

Tzn.?Masz na myśli tą pigułkę zaraz po?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka