Dodaj do ulubionych

testy płodności

07.08.11, 17:39
Czy są skuteczną metodą antykoncepcji? Nie stosuję tabletek i pewnie posypie się grom komentarzy, że nie jestem kobietą współczesną itp. Jak na razie prezerwatywa a największą chcicę mamy wtedy kiedy są/powinny być dni płodne - moglibyśmy kochać się codziennie. Jak dotąd dla nas jest to skuteczna metoda ale dla pewności zastanawiam się nad testami. Być może u mnie dni płodne są w innych dniach? Czy one są wiarygodne zawsze pokażą kiedy zbliżają sie dni płodne. Pytanie do doświadczonych, którzy próbowali i tak a nie tylko tabletki.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: testy płodności 07.08.11, 21:15
      dni płodne są wtedy gdy są dni płodne.
      i naturalnym jest, że się wtedy na największą, jak to określasz, "chcicę".
      testy płodności nie są metodą antykoncepcyjną, a jedynie metodą określającą w przybliżeniu, kiedy masz dni płodne.
      ale to chyba wiesz bez testów.
      poza tym - każda metoda jest dobra,dopóki działa.
      prezerwatywy też.
      nie ma przymusu stosowania tabletek.
      skoro u was działa i jesteście z tego zadowoleni, to nie ma powodu rzucać gromów.
      twój wybór i tyle.

-
      https://images44.fotosik.pl/266/58ea10722a7ca480m.jpg
      każdego dnia rośnie ilość ludzi mogących pocałować mnie w to co powyżej.
    • zielonykrolik Re: testy płodności 05.03.12, 15:41
      Ja stosuję afrodytę do określania dni płodnych. Jeśli występują - zabezpieczamy się prezerwatywą. Jeśli mam okres niepłodny nie korzystamy z antykoncepcji
    • nglka Nie 05.03.12, 15:55
      Plemniki potrafią przerwać do dni - płodność "pokazuje się" wg testów - do 2 dni przed domniemaną owulacją.
      Wynik świadczący o nadejściu płodności jest więc wskazówką dla starających, nie odkładających poczęcie, bo 2 dni dla plemników to przysłowiowy pikuś.
      Dodatkowo - taki wynik nie powie, czy owulacja się z pewnością odbędzie, a jedynie "z dużym prawdopodobieństwem", co oznacza, że nagle po tygodniu może płodność wrócić na skutek tego, że z jakiegoś powodu owulacja wcześniej została zahmowana.

Jeśli już masz ochotę na naturalkę, to na bok odstaw kalendarzyk i same testery płodności weź się za samoobserwację [temperatura i śluz], inaczej zajdziesz w ciążę.
      • nglka do dni = do 5-7 dni b/t 05.03.12, 15:55
        .
    • szara.wdowa Re: testy płodności 20.03.12, 10:30
      Ja używam afrodyty - taki tester płodności na ślinę. Działa jak mini mikroskop. Nie jest to duży wydatek bo ok 90zł na 2 lata. Jesli chodzi o skuteczność to mi odpowiada.
      • jagnaborynowa Re: testy płodności 20.03.12, 19:28
        gdzie można kupić ten tester?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka