Dodaj do ulubionych

DWIE GUMKI NA RAZ

04.03.12, 08:56
Witam. Wczoraj współżyłam z moim chłopakiem. Dla nas obojga był to pierwszy raz. Niestety, stres przed zajściem w ciążę spowodował, iż chciałam by mój luby założył dwie prezerwatywy. Chyba sobie tym zaszkodziliśmy. Ani on ani ja nie doszliśmy do orgazmu. Gdy przestaliśmy nie było prezerwatyw na jego penisie. Pędem do łazienki sprawdzić czy mam je w środku, oczywiście jakby inaczej. Wyciągnęłam i zauważyłam, że było trochę białej wydzieliny. Niestety nie mam jak obliczyć dni płodnych. Mam problemy z miesiączkowaniem. Ostatni okres trwał 29 dni. Złożyłam wizytę pani ginekolog i powiedziała co i jak. Ale wracając do pytania. Czy mogłam zajść w ciążę? Jakich objaw mam wyczekiwać w ciągu ilu dni? Kiedy zrobić test ciążowy? Jestem tak załamana, że zamiast płakać to wybudza to we mnie śmiech.
Pozdrawiam.

(Mariolka lat 16)
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: DWIE GUMKI NA RAZ 04.03.12, 16:06
      szansa na ciążę 50/50
      w terminie spodziewanej miesiączki zrób test,, bo my tu nie zgadniemy i szklana kula w remoncie, bo ostatnio coś szwankowała.
    • nglka Re: DWIE GUMKI NA RAZ 04.03.12, 22:31
      2 gumki na raz to w zasadzie to samo, co brak gumki.
      Gro pęka, zsuwa się, dziurawi.

Stosujcie się do ulotki, jeśli już decydujecie się na daną formę zabezpieczenia.

Test po 2 tygodniach, nie szybciej. Jeśli miesiączka nie nadejdzie - po tygodniu kolejny.
      Z pierwszego porannego moczu.
    • mezatka0 Re: DWIE GUMKI NA RAZ 06.03.12, 13:57
      biiszkopt napisała:

> Witam. Wczoraj współżyłam z moim chłopakiem. Dla nas obojga był to pierwszy raz
      > . Niestety, stres przed zajściem w ciążę spowodował, iż chciałam by mój luby za
      > łożył dwie prezerwatywy. Chyba sobie tym zaszkodziliśmy. Ani on ani ja nie dosz
      > liśmy do orgazmu. Gdy przestaliśmy nie było prezerwatyw na jego penisie. Pędem
      > do łazienki sprawdzić czy mam je w środku, oczywiście jakby inaczej. Wyciągnęła
      > m i zauważyłam, że było trochę białej wydzieliny. Niestety nie mam jak obliczyć
      > dni płodnych. Mam problemy z miesiączkowaniem. Ostatni okres trwał 29 dni. Zło
      > żyłam wizytę pani ginekolog i powiedziała co i jak. Ale wracając do pytania. Cz
      > y mogłam zajść w ciążę? Jakich objaw mam wyczekiwać w ciągu ilu dni? Kiedy zrob
      > ić test ciążowy? Jestem tak załamana, że zamiast płakać to wybudza to we mnie ś
      > miech.
      > Pozdrawiam.
      >
      > (Mariolka lat 16)
      Mariolko szczerze mowiac ro dosc wczesnie zaczelas swoje zycie sexulane. Jesli jednak juz sie zdecydowalas to poczytaj moze o roznych metodach antykoncepcji. Prezerwatywa nie jest najlepszym sposobem bo jak sama widzisz zsunela sie Wam. MOze warto porozmawiac z gineKologiem o innych sposobach antyKoncepcji. Co do pytania o ciaze...ciezko stwierdzic..gdybys chociaz wiedziala na jakim etapie cyklu bylas gdy sie kochaliscie...ale tak jak dziewczyny pisza musisz odczekac do terminu miesiaczki i jesli ona sie nie pojawi zrobic test.
      • swiete.jeze Re: DWIE GUMKI NA RAZ 21.03.12, 13:40
        > Mariolko szczerze mowiac ro dosc wczesnie zaczelas swoje zycie sexulane.

Jak kiedyś mi się pogorszy, to wykastruję wszystkich, którzy piszą sex zamiast seks.
    • tehuana Re: DWIE GUMKI NA RAZ 09.03.12, 14:10
      Lepiej sie powstrzymajcie z tymi eksperymentami. Obydwoje musicie nabrac jeszcze sporo rozumu.
    • naomi19 Re: DWIE GUMKI NA RAZ 21.03.12, 11:38
      Witaj, ja na Twoim miejscu przynajmniej przez 2 lata zastosowałabym pigułki antykoncepcyjne. Skonsultuj to ze swoim ginekologiem, może Twój cykl się wyrówna, a ochrona przed niechcianą ciąża znacznie większa. Dodatkowo za każdym razem prezerwatywa. Jedna smile
      Osobiście uważam, że szanse na ciążę są bardzo małe. Nie martw się, zrób test ciążowy, a za jakiś czas do ginekologa sprawdzić, czy test się nie mylił.
      Poproś ginekologa o receptę na tabletkę 72 po. To nie metoda poronna, a antykoncepcja- nie dopuszcza do powstania ciąży, ale jeśli ta już jest to jej nie usunie, a podtrzyma. Warto mieć coś takiego w sytuacjach awaryjnych. Wykup taką tabletkę i schowaj do szuflady smile Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka