Dodaj do ulubionych

Spirala Nova T380

24.04.12, 13:35
Witam,
Pięć dni temu lekarz założył mi spiralę niehormonalną (jak w tytule) podczas miesiączki (3. dzień cyklu). Miesiączka skończyła się jak zwykle. Ale od tamtego czasu wciąż czuję ból w dole brzucha, tak jak przy miesiączce. Najgorsze były dwie pierwsze doby po założeniu wkładki. Teraz ból jest słabszy ale jest - promieniujący do pleców. Czy to jest normalne? Staram sie wytrzymać bez tabletek przeciwbólowych, bo juz sie ich sporo nałykałam, ale nie czuje się komfortowo. Prosze o poradę i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Spirala Nova T380 24.04.12, 20:38
      bierz no-spę, koniecznie.
      za kilka dni juz będzie po sprawie.
      • annw5 Re: Spirala Nova T380 25.04.12, 17:18
        Dziękuję za poradę. A ta nospa to po to żeby nie było skurczy macicyi żeby nie wypadła spirala? Kiedyś coś takiego wyczytałam.
        • circa.about Re: Spirala Nova T380 25.04.12, 19:50
          Jakby nie było, spirala to ciało obce, które macica stara się wydalić poprzez skurcze.
          Żeby tak się nie stało, i organizm szybciej zaakceptował wkladkę, dobrze jest brać jakieś tabletki rozkurczowe..
    • melani5 Re: Spirala Nova T380 26.04.12, 22:53
      No ja mam niemile wspomienia z ta wkladka.Mialam zalozona jakies 3 lata temu i "cieszylam" sie z niej przez miesiac. Po zalozeniu mialam krwawienia i skurcze przez miesiac,tabletki rozkurczowe bralam przez prawie miesiac a i tak organizm sie jej pozbyl przy nastepnym okresie. Dobrze ze tutaj gdzie mieszkam to ta wkladka jest na ubespieczenie i nic za nia nie zaplacilam,bo inaczej bylaby to kasa wydana na nic. Mam nadzieje ze u ciebie bedzie inaczej,ze zacziala tak jak ma dzialac. Ja wiezylam ze wkladka bez hormonow rozwiaze problem migren przed okresem. Pigolki powoduja u mnie migreny przed okresem wiec chcialam zmienic na wkladke. Teraz biore cezaret,migren wprawdzie niemam ale libida tezsad
    • iwonagos Re: Spirala Nova T380 29.04.12, 09:05
      Ja mam ją od listopada i jestem bardzo zadowolona.
    • 1robin Re: Spirala Nova T380 30.10.12, 11:49
      >NAPISAŁAŚ
      Witam,
      > Pięć dni temu lekarz założył mi spiralę niehormonalną (jak w tytule) podczas mi
      > esiączki (3. dzień cyklu). Miesiączka skończyła się jak zwykle. Ale od tamtego
      > czasu wciąż czuję ból w dole brzucha, tak jak przy miesiączce. Najgorsze były d
      > wie pierwsze doby po założeniu wkładki. Teraz ból jest słabszy ale jest - promi
      > eniujący do pleców. Czy to jest normalne? Staram sie wytrzymać bez tabletek pr
      > zeciwbólowych, bo juz sie ich sporo nałykałam, ale nie czuje się komfortowo. Pr
      > osze o poradę i pozdrawiam.

5 dni to niedawno. po 2-ch tygodniach zapomnisz o sprawie. o ile to oryginalny Bayer a nie podróba.
      Trochę kręcenia w dole brzucha tak jakby skurcz a nie skurcz tępe bolesne dotykanie - pewnie tak jest. Na przyszłość sama sobie kupuj w aptece wkładki i patrz co ci zakłada lekarz. wkladki podroby potrafią kosztować 15 - 20 zł a dla tych zdzierców to prawdziwy rarytas kilka stów do przodu. Info Nova T Au 380 z dodatkiem srebra - najlepsza kosztuje w aptece ok 145 zł. a wizyta z założeniem przeciętnie 200 - a ile zapłaciłaś ? .
      Będąc optymistką poczekaj na rozwój wypadków jak objawy nie ustąpią po 2ch tygodniach zgloś się na kontrolę do ginekologa który posiada na wyposażeniu USG - koniecznie. Pozdrawiam.
      • doral2 Re: Spirala Nova T380 30.10.12, 18:27
        ekhem, ekhem....
        dziewczyna założyła post w KWIETNIU, więc twoje rady mocno spóźnione, bo mamy koniec PAŹDZIERNIKA...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka