Dodaj do ulubionych

Przerwa w braniu tabletek

14.04.14, 13:58
Witam.

Dziś w poniedziałek muszę zrobić przerwę w stosowaniu tabletek na okres jednego tygodnia. Przed tą przerwą stosowałam tabletki przez okres 2 tygodni (31 marca - 6 kwietnia oraz 7 kwietnia do 13 kwietnia). Teraz rozpoczął mi się trzeci tydzień przyjmowania tabletek. Chcę teraz zrobić 7 - dniową przerwę.

Proszę o odpowiedź czy podczas tej przerwy będę chroniona przed ciążą i czy w tym tygodniu rozpocznie mi się miesiączka (poprzednia według zegarka rozpoczęła się 26 marca). Planuje wyjazd świąteczny i weekend majowy więc wolę się upewnić.

Dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: Przerwa w braniu tabletek 15.04.14, 17:20
      A po co chcesz robić tę przerwę?
      Tabsy to nie landrynki, które możesz jeść kiedy Ci się zachce.

Nie, nie będziesz chroniona ani w trakcie przerwy ani po niej, a na dodatek zafundujesz sobie huśtawkę hormonalną i rozregulowanie organizmu.
    • doral2 Re: Przerwa w braniu tabletek 15.04.14, 19:24
      to już lepiej wziąć dwa opakowania pod rząd, bez robienia przerwy.
    • czarna665 Re: Przerwa w braniu tabletek POMOCY 17.04.14, 13:46
      Przestałam brać tabletki 16.03.2014 i nadal nie mam okresu. Zrobiłam test 6.04.2014 wyszedł negatywnie, nie wiem co robić. Czy to normalne, czy jest możliwe że jestem w ciąży? Do lekarza mogę iść dopiero za 1,5 mies takie zapisy, prywatnie chwilowo nie mogę. Czytałam że na miesiączkę po tych tabletkach można czekać nawet 6tyg u mnie prawie 5 mineło. Czy miał ktoś podobny problem POMOCY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka