mama_ewa25 16.11.04, 11:47 Czy po 7 dniowej przerwie zaczynam po prostu już nowe opakowanie innych tabletek czy opuszczam jeden cykl by wziąc te nowe od pierwszego dnia miesiączki ? Jak to jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sol_bianca Re: Zmiana tabletek -- JAK?????? 18.11.04, 12:01 Możesz zacząć normalnie, po 7-dniowej przerwie. Chyba że lekarz zalecił ci inaczej. Odpowiedz Link
martita79 Nowe tabletki anty... 18.11.04, 13:45 Nie zgadzam się z opinią Sol_Bianci.. Zmieniałam tabletki anty już 4 razy (Cilest, Microgynon, Harmonet, Mercilon, teraz Logest). Jeśli np. brałaś Mercilon, a teraz chcesz np. Logest, to pierwszą tabletkę Logestu bierzesz w pierwszy dzień miesiączki. Po prostu wychodzi to tak samo, jakbyś pierwszy raz zaczynała brać jakiekolwiek pigułki. Nie ma żadnej 7 dniowej przerwy, bo przerwa jest tylko wtedy, kiedy dalej bierzesz te same pigułki i tylko zaczynasz kolejne opakowanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
evrin Re: Nowe tabletki anty... 18.11.04, 22:51 lekarz kazał mi tak samo. Przechodziłam z cilestu na logest. pierwsza tabletke Logestu mialam wziasc pierwszego dnia okresu a nie czekac 7 dni. Lekarz tlumaczyl to ciaglascia zachowania antykoncepcji. Odpowiedz Link